HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 17:43

Hú de nagyon rég jártam erre!
Gondoltam benézek, mert itt az ideje komolyan venni a CATIA-t  ;)
Megy a modellezés kollegák?

#502 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 18:04

Lehet  hogy hülyeséget kérdezek, de PDA-ra nincs valami CATIA "nézegető"?
Hallottam programokról, amik kifejezetten erre valók, hogy CATIA-ban tervezett dolgokat megnézhesd (tervezés lehetősége nélkül)

#503 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 18:16

Szerintem nincs, nem sok PDA lenne képes megforgatni akár egy kockát is 3D-ben. Nézegető szoftverből van sok, de sehol se írnak ilyen képességet, általában OS szinten a Win2000 a minimum.

2D-ben vannak esetleg egyszerűbb megjelenítők, például ez: PocketPC CAD viewer.

#504 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 18:34

http://www.youtube.c...h?v=IPYc1ZOoDTI
http://www.youtube.c...h?v=IoJUu5h_bQU

Na mer ezeket találtam!

#505 Felhasználó inaktív   TheMule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 15:05

Na, senki nem ismeri a Catia Web based learning-et (companion)?
egyszerűen nem tudok rájönni mit csinálok rosszul a telepítéskor

#506 Felhasználó inaktív   bánóg 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 10. 14:46

Sziasztok!

Rajzoltam egy négyhengeres motort pusztán szórakozásból.
Kinemetikai térben megmozgattam, minden oké jól megy,bár a lánc annyira összetett, hogy ha mindet belerajzolom nagyon megfogja a gépet. De minen mozog terve szerint. Kérdésem atz lenne rúgót lehet-e kinematikai térben egyszerűen modellezni (csavarrrugót). Fél fordulatunként menne, de az rosszzabb mint a lánc. Kösszönöm  a segítséget.

#507 Felhasználó inaktív   bigrobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 08:25

Idézet: bánóg - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 14:46

Sziasztok!

Rajzoltam egy négyhengeres motort pusztán szórakozásból.
Kinemetikai térben megmozgattam, minden oké jól megy,bár a lánc annyira összetett, hogy ha mindet belerajzolom nagyon megfogja a gépet. De minen mozog terve szerint. Kérdésem atz lenne rúgót lehet-e kinematikai térben egyszerűen modellezni (csavarrrugót). Fél fordulatunként menne, de az rosszzabb mint a lánc. Kösszönöm  a segítséget.

Szia!
Bár kinematikával még nem kellet (sokat) foglalkoznom, de találtam régebben egy pont erről szóló fórumtémát. Sikerült újra rálelnem : http://www.catiav5forum.de/wbb3/wbb/index....ad&threadID=695
Lehet, hogy találsz ott segítséget.
Üdv:
Robi

#508 Felhasználó inaktív   bánóg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 15:17

Bigrobi!
Köszönöm a segítséget, jó az oldal.

#509 Felhasználó inaktív   noorm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 13:08

Szaisztok!

Egy kis segítség azoknak akik Vista-t használnak és nem tudják felrakni a Catia-t. A megoldás roppant egyszerű, én R16-tal teszteltem, de feltételezem, hogy R17 és R18 is feltelepíthető így: csökkentett módban kell felrakni. Újraindítás után megy minden rendesen.

Üdv!

#510 Felhasználó inaktív   GuguGuru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 15:08

Sziasztok,

Először is egy válasz: a laptopoknál meg alapvetően az alkatrészeknél nagyon nyammogós, gond nélkül IBM (Lenovo) és DELL-en fut nekem, asztaliban az AMD-vel (de jó cuccokból) összerakva sincs gond. Sajnos ez van.

A kérdésem viszont az lenne hogy én is a CATIA User Companionnal küzdök egy ideje.
Egy kedves fórumos kolléga is adott DVD-n , és Emule-ról is töltöttem le, R12, R13-at, R15öt, de mindnél ugyanaz a gond, felrakja, és a Courses-nál nem jelenik meg semmi, aminek a licencét aktiválni lehetne.

Az elkeseritő, hogy szereztem olyan R16ot szintén Emule-ról, ami tökéletes,ott vannak a Couse-ok, de ahhoz meg "Segitő file" nincs csomagolva... igy a license-eket nem lehet aktiválni.
Nem tud vki segiteni nekem ?

Előre is köszi,
G

Szerkesztette: GuguGuru 2008. 01. 02. 15:10 -kor

[Mobo]Gigabyte P35-DS3[CPU]INTEL Core2 E8400 Wolfdale @ 4Ghz (@ 1.3 V) [Cooler] Zalman 9700LED [Memory] 2*1024Mb Corsair XMS2 DHX CL4 @890 Mhz  R/W: 8417/9424 Mb/s [HDD] Seagate 250Gb 7200rpm 16Mb [VGA] Gainward 8800GTS 512Mb @ 795/2000/2150Mhz [PSU] Corsair VX550 W [DVD] Plextor P504A [Logitech] MX1000/G15/G25 [Cooling]AeroGateII
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-

#511 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:43

Sziasztok!
Némi kihagyás után ismét üdvözlök mindenkit itt a fórumon. 

#512 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:55

Az R18-as verziót próbálta már valaki? Találtatok benne valamilyen új, hasznos funkciót?

#513 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 07:26

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 12:55

Az R18-as verziót próbálta már valaki? Találtatok benne valamilyen új, hasznos funkciót?

Beszerzés alatt... :D

Csiripelték a madarak, h. a cégünk átáll a 16-ról 18-ra, így kicsit ráfeküdtem a dologra. :cool:

Állítólag ez lesz az utsó V5-ös, mert jön a V6! :)
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#514 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:34

Sziasztok!

Most kezdtem el ismerkedni a Catia-val. Eddig Solid Edge v19-et használtam, de mivel a catia sokkal elterjedtebb, így gondoltam átállok rá. Így talán jobb esélyem van a munkaerő piacon.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e pontokat létrehozni egy excel fájlból, vagy .dat fájlból. (konkrétan egy szárnyprofil körvonalának pontjait, de igazából ez lényegtelen).
Előre is köszönöm!
Üdv!
Ákos

#515 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:00

Még egy kérdésem lenne.
Használja valaki a Catia-t szélesvásznú monitoron? 15,4"-os van nekem, és hát sehol sem találtam olyan opciót, hogy hol lehet ezt átállítani, mert nekem egy kör most elipszisként jelenik meg. Meg lehet szokni, de egy kicsit idegesítő.
Kösz!
Ákos

#516 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:13

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:00

Még egy kérdésem lenne.
Használja valaki a Catia-t szélesvásznú monitoron? 15,4"-os van nekem, és hát sehol sem találtam olyan opciót, hogy hol lehet ezt átállítani, mert nekem egy kör most elipszisként jelenik meg. Meg lehet szokni, de egy kicsit idegesítő.
Kösz!
Ákos

Én nyár óta azon használom, mivel a laptop szélesvásznú, de még nem figyeltem fel rá, hogy a kör ellipszis (és semmit nem is állítottam át az Options-be) Ha végez a véges-elemmel, megnézem ezt a kör-ellipszis dolgot, tegnap ilyenkor indítottam el, most már végezhetne...  :think:

#517 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:51

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:13

Én nyár óta azon használom, mivel a laptop szélesvásznú, de még nem figyeltem fel rá, hogy a kör ellipszis (és semmit nem is állítottam át az Options-be) Ha végez a véges-elemmel, megnézem ezt a kör-ellipszis dolgot, tegnap ilyenkor indítottam el, most már végezhetne...  :think:

Szia!
Megint valami grandiózus analízist végzel?  :)

Valaki:32 bites XP-re próbáltatok R18-at telepíteni? Sikerült?

#518 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:54

Idézet: zoli7310 - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 14:14

Sziasztok!

Tudna valaki tanácsot adni abban , hogy hol lehet a Catia-t megtanulni , hol oktatnak ezzel a programmal?
Már régóta szeretnék ezzel a 3D-s tervezéssel megismerkedni , de sehol sem találok épkézláb oktatást vagy tanfolyamot. A Bánki Donát Főiskolán hírdetnek egy kétéves szakmérnöki termékfejlesztő képzést , de már most halasszák el  a kezdést ,a kevés számú jelentkező miatt harmadszor. Pedig a teljes oktatás a Catiára épülne , még sem érdekel a dolog senkit. Így teljesen tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm a válaszokat! :(

Zoli

Én a BMF-re járok, Catia-dolgokba, és tanfolyamokról Csesznok Sándortól kell kérdezned: csesznok.sandor@bgk.bmf.hu Egyébként múltkor láttam a folyosón egy plakátot, miszerint nem egy 2 éves képzést indul (bár lehet az is) hanem egy délutánonként tartandó tanfolyam. Nem tudom, ennek a tanfolyamnak mi lett a sorsa, utána kell nézni e-mailbe.

Mellesleg létezik egy 2 kötetes, elég jó magyar nyelvű Catia könyv is Füresi Krisztián tollából, azt is vehetsz 5ropiér a suliba.

#519 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:17

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:51

Szia!
Megint valami grandiózus analízist végzel?  :)

Valaki:32 bites XP-re próbáltatok R18-at telepíteni? Sikerült?

Hát igazából 1-2 hónap csaj-felejtős szünet után ugyanazt (a szakdogámat) elővettem, és finomítgatom tovább, hogy nagyobb terhelést vislejen el a cucc. De nem értem, most ez miért tart ennyi ideig, hiszen pár napja 5-6 óra alatt kész lett, utána finomítottam a hálón 3 furatnál, a belecsavarandó 3 csavarnál, és egy darab hegesztési varrat helyén, és ez lett belőle  :think: majd csak figyeld meg, error lesz belőle, nem először  :mad:

#520 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:27

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 13:17

Hát igazából 1-2 hónap csaj-felejtős szünet után ugyanazt (a szakdogámat) elővettem, és finomítgatom tovább, hogy nagyobb terhelést vislejen el a cucc. De nem értem, most ez miért tart ennyi ideig, hiszen pár napja 5-6 óra alatt kész lett, utána finomítottam a hálón 3 furatnál, a belecsavarandó 3 csavarnál, és egy darab hegesztési varrat helyén, és ez lett belőle  :think: majd csak figyeld meg, error lesz belőle, nem először  :mad:

A hibát kiírhatta volna a kezdetkor is, ahhoz igazán nem kellene egy napig számolnia.
Füredi Krisztián az illető nem Füresi.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.