HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   ftzsokmi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 12. 20:56

Hali!

Meg tudja esetleg nekem valaki mondani hogy milyen kényszerrel tudom meg csinálni azt ha készítek két hengert, majd assemblyben egymás mellé rakom őket, ha az egyiket forgatom a manipulation gombbal (persze a kényszeretek figyelembe véve), akkor a másik is annak megfelelően forogjon. (nyílván az ellentétes irányba )

Szerkesztette: ftzsokmi 2009. 02. 12. 20:58 -kor

#1042 Felhasználó inaktív   Helga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 19:48

Sziasztok,

kipróbáltam a múltkor a következőt, és bejött, viszont sajna azóta még egyszer "lépett" a catia, videókártyamemória hibára hivatkozva, s akkor nem jött be:

Click OK to terminate-kor nem ok-zom le, hanem task manager-ben leállítom a catiat. Újraindításnál rákérdez a warm start-ra, és az esetek többségében az (általam) elmentetlen adatot visszaállítja, de mielőtt bármit is folytatnék, menteni kell (ezt kéri is a drága).
Gondoltam hátha valakinek segítség, mert nekem elég sűrűn bejátszik ez a hibaüzenet. Ha már ti is rájöttetek, akkor bocs :)

#1043 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 09:26

Idézet: Helga - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 20:48

Sziasztok,

kipróbáltam a múltkor a következőt, és bejött, viszont sajna azóta még egyszer "lépett" a catia, videókártyamemória hibára hivatkozva, s akkor nem jött be:

Click OK to terminate-kor nem ok-zom le, hanem task manager-ben leállítom a catiat. Újraindításnál rákérdez a warm start-ra, és az esetek többségében az (általam) elmentetlen adatot visszaállítja, de mielőtt bármit is folytatnék, menteni kell (ezt kéri is a drága).
Gondoltam hátha valakinek segítség, mert nekem elég sűrűn bejátszik ez a hibaüzenet. Ha már ti is rájöttetek, akkor bocs :)

Ha be van állítva az automatikus mentés, akkor "a nem egészen szakszerű" leállítást követően kutya kötelessége felkínálni a helyreállítást. Persze ez nem mindig szuperál kifogástalanul...
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#1044 Felhasználó inaktív   Helga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 10:40

Cégnél ritkán engedélyezik az automatikus mentés beállítását, sajnos nálunk is le van tiltva. Úgyhogy jobb híján más megoldásokra kényszerülünk.

#1045 Felhasználó inaktív   szaki88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 01:20

Sziasztok! Nemrég kezdtem foglalkozni a Catiával és a rajz modulban valahogy sikerült kiszednem a választható betűtípusok közül az ISOCPEUR-t. Próbáltam Tools/Options-ben, Tools/Standards-ben megkeresni mit állíthattam el, de nem találtam. Van ötletetek? Mindenképp az kéne...

#1046 Felhasználó inaktív   Bazsessz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 17:56

Sziasztok!

A kerdes a kovetkezo:

Van egy agy benne reteszkotessel egy tengely es ez draftingban metszetben abrazolva.
A tengelyhez overload propertiesben ugye beallitottam, hogy ne metsze el, viszont szeretnek
egy kitorest kesziteni, hogy megmutassam a reteszhoronyt, de nem akarja kitorni, hiszen letiltottam, hogy
elmetsze a tengelyt.
Persze ha muszaj mashogy is megmutathatom a reteszhoronyt, de ilyen esetben mi a teendo?
Koszi a segitseget!

Udv,
Balazs

#1047 Felhasználó inaktív   cz182 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 15:22

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy pl V5 R17-es formátumú fájlokat hogy lehet átkonvertálni/elmenteni R16-ba???

Előre is köszi a segítséget!

#1048 Felhasználó inaktív   bigrobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 15:35

Idézet: cz182 - Dátum: 2009. máj. 6., szerda - 15:22

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy pl V5 R17-es formátumú fájlokat hogy lehet átkonvertálni/elmenteni R16-ba???

Előre is köszi a segítséget!

Van egy olyan, hogy Tool - Utility - DownwardCompatibility. Ezzel a neked megfelelő alacsonyabb verzióra tudsz konvertálni. De sok köszönet nem lesz benne, mert "villámos" (modelltörténet nélküli) solid-ot kapsz. Ha jól emlékszem...
Üdv:
Robi

#1049 Felhasználó inaktív   huditom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 14:04

Sziasztok!

Most kezdtem el a Catia program megismerését, de eddig hiába kerestem nem találom, hogy hol lehet a referencia síkokat eltolni, vagyis hogy egy vázlatotot (skiccet) például az x vagy y síkot eltolom 80mm-rel solidedgeben például van egy ilyen parancs ikon, hogy eltolás ha valaki tudja hogy catiaban hol találom meg legyenszíves írja meg nekem. köszi előre is!

Üdv: Tomi

#1050 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 11:12

Idézet: huditom - Dátum: 2009. máj. 24., vasárnap - 15:04

Sziasztok!

Most kezdtem el a Catia program megismerését, de eddig hiába kerestem nem találom, hogy hol lehet a referencia síkokat eltolni, vagyis hogy egy vázlatotot (skiccet) például az x vagy y síkot eltolom 80mm-rel solidedgeben például van egy ilyen parancs ikon, hogy eltolás ha valaki tudja hogy catiaban hol találom meg legyenszíves írja meg nekem. köszi előre is!

A referencia síkokat nem lehet eltolni. Pontosan ezért referencia síkok.
Az X meg Y nem síkok, hanem tengelyek (axis). 2 tengely határoz meg 1 síkot, pl. "XY plane"

Új síkokat a "Plane" paranccsal tudsz létrehozni pl. a referencia síkokhoz képest eltolva, de van sok egyéb módja is.

(Esetleg Insert/Axis System...)

Szerkesztette: CDman 2009. 05. 25. 11:16 -kor

"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#1051 Felhasználó inaktív   huditom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 11:47

Idézet: CDman - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 11:12

A referencia síkokat nem lehet eltolni. Pontosan ezért referencia síkok.
Az X meg Y nem síkok, hanem tengelyek (axis). 2 tengely határoz meg 1 síkot, pl. "XY plane"

Új síkokat a "Plane" paranccsal tudsz létrehozni pl. a referencia síkokhoz képest eltolva, de van sok egyéb módja is.

(Esetleg Insert/Axis System...)

Köszi szépen Cdman! sikerült:)

#1052 Felhasználó inaktív   bigrobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 15:45

Idézet: huditom - Dátum: 2009. máj. 24., vasárnap - 14:04

Sziasztok!

Szia!
Én nem olyan régen találtam meg, de a http://campus.3ds.com oldalon nagyon jó oktatóanyagok vannak. Sajnos csak akkor tudsz regisztrálni, ha még tanulsz (vagy oktató vagy). Régebben volt egy User Companion progi, én azt láttam visszaköszönni benne most így online.
Üdv:
Robi

#1053 Felhasználó inaktív   Szabi60 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 20:07

Üdv!

Lenne egy kérdésem/problémám,igaz nem Catiával kapcsolatban. Powermill-t használok,feltettem egy ismerősöm laptopjára amin Vista fut (A melóhelyen tökéletesen működik Vista alatt). De a kijelölések nem mennek a programban hiába kattintok rá a munkadarabra bárhova. Próbáltuk usb-s egérrel is. Szerintem valami ütközés van,de nem tudok rá gyógymódot.
Valaki tudna segíteni mi lehet a gond?

#1054 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 04:11

Üdv!

Gyanús nekem a laptop videóvezérlője (VGA, videókártya, ki hogy hívja). Nézd meg, mi van benne, ha Intel, vagy VIA, akkor meg is lelted a problémát szerintem. Újabb meghajtóprogrammal kipróbálhatjátok, de ha ilyen videóvezérlő van benne, nem sok esélyt jósolok neki.

#1055 Felhasználó inaktív   Adam_86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 15:05

Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet a Catia-ban megcsinálni azt ami itt ezen a videón látszik: http://www.youtube.c...h?v=IPBqknAh6uA
Én is mindent úgy próbálok csinálni, de nekem nem jelenik meg pl a tégla, minden marad ugyan olyan színű, mint az alap, csak a fába kerül bele az anyag. Ezt be lehet valahol állítani, hogy látszódjon is, hogy milyen anyagból van az a vmi?

#1056 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 18:58

Idézet: Adam_86 - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 15:05

Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet a Catia-ban megcsinálni azt ami itt ezen a videón látszik: http://www.youtube.c...h?v=IPBqknAh6uA
Én is mindent úgy próbálok csinálni, de nekem nem jelenik meg pl a tégla, minden marad ugyan olyan színű, mint az alap, csak a fába kerül bele az anyag. Ezt be lehet valahol állítani, hogy látszódjon is, hogy milyen anyagból van az a vmi?

Kapcsold be a "Material" megjelenítési módot. Henger az ikonja, ott tudsz váltani drótváz, árnyalt, anyag.... megjelenítés között.

#1057 Felhasználó inaktív   Helga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 20:02

Sziasztok! A nyáron otthon leszek Magyarországon, pontosan Budapesten egy hónapot (hála a válságnak  :mad: ) , és arra gondoltam, hogy egy aufbau tanfolyamot jó lenne otthon elvégezni. Van esetleg ebben valami infótok, hogy hol van lehetőség haladó tanfolyamot végezni? Esetleg a Műegyetemen? A CAD Tervet kérdeztem, de náluk most nincs. Köszi

#1058 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 20:06

Idézet: Helga - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 20:02

Sziasztok! A nyáron otthon leszek Magyarországon, pontosan Budapesten egy hónapot (hála a válságnak  :mad: ) , és arra gondoltam, hogy egy aufbau tanfolyamot jó lenne otthon elvégezni. Van esetleg ebben valami infótok, hogy hol van lehetőség haladó tanfolyamot végezni? Esetleg a Műegyetemen? A CAD Tervet kérdeztem, de náluk most nincs. Köszi

Szia!

A leg jobb tudomásom szerint a Műegyetemen, nem vagy csak kis mértékben használnak CATIA-t.
Ebből kifolyólag nincs nagy esély, hogy itt tudod magad tovább képezni.
Próbáld meg a Haisystems kft. Ők is vállalnak oktatásokat.
Milyen modult szeretnél tanulni? Miben szeretnél fejlődni? Ha a Német megy akkor nagyon jó szakirodalmak vannak ezen a nyelven. catia.cad.de
Ajánlom ezt a könyvet. Nagyon profi munka! Konstruieren mit CATIA V5: Methodik der parametrisch-assoziativen Flächenmodellierung

http://www.amazon.de/Konstruieren-mit-CATI...46560435&sr=8-6

A legjobban egyébként munkából és az idősebb kollégáktól lehet tanulni. Érdemes esetleg olyan helyet nézned ahol tovább tudsz lépni szakmailag. Ha érdekel győri CAD  munkakőr akkor írj!

ps. Én futnák még egy kört azért a CADTervnél. :)

B.

#1059 Felhasználó inaktív   Helga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 11:07

Köszi Balázs! Azóta már megérdeklődtem, és csak alapkurzus van, azt meg már megcsináltam régebben. Abban biztos igazad van, hogy leginkább kollégáktól lehet tanulni. Ez is nekem a legnagyobb problémám, hogy speciális modulokkal dolgozom már 3 éve (Electrical Harness Assembly, Electrical Harness Installation, Electrical Assembly Design, Electrical Part Design) és nem sok közöm van parthoz és shapehez, egyszer volt alkalmam besegíteni a karosszérián, hát az nagy élmény volt. Kevés ember dolgozik E3D-ben, így nehéz tőle szabadulni. Na majd csak lesz valahogy. De az tény, hogy semmi értelme addig haladó kurzusba belekezdeni, amíg nincs lehetőség abban dolgozni. Érdekelne még nagyon a Sheetmetal is. Gondolom leginkább szerszámtervezéshez használják?!

#1060 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 21:27

Beállítható valahol, hogy vastag vonalak nyomtatásakor ne keletkezzen ez a négyzet alakú hiány? Kép

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.