HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 26. 13:45

Sziasztok

Egy kérdésem lenne. Van a térben két kitérő egyenesem. Ezt a két egyenest szeretném összekötni, de úgy, hogy az összekötő egyenes mind a két meglévő egyenessel 45 fokos szöget zárjon be, tehát valami olyan egyenest kapok, ami térben, átlósan köti össze a két tengelyemet. Ennek az összekötő egyenesnek a végpontjait nem ismerem (igazából ezeket keresem) csak azt tudom, hogy valahol rajta van a két megadott tengelyemen.
Szóval a problémát úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy szükségem lenne két pontra a térben, melyeket ha összekötök, akkor a kapott egyenes 45 fokos szögeket zárna be a térben meglévő két másik egyenessel.
Remélem érthető volt :-)

Valahogy biztosan meg lehet ezt oldani GSD-ben, de nem jut semmi értelmes az eszembe, csak egy nagyon favágó módszer... :-|

#1062 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 18:52

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 13:45

Sziasztok

Egy kérdésem lenne. Van a térben két kitérő egyenesem. Ezt a két egyenest szeretném összekötni, de úgy, hogy az összekötő egyenes mind a két meglévő egyenessel 45 fokos szöget zárjon be, tehát valami olyan egyenest kapok, ami térben, átlósan köti össze a két tengelyemet. Ennek az összekötő egyenesnek a végpontjait nem ismerem (igazából ezeket keresem) csak azt tudom, hogy valahol rajta van a két megadott tengelyemen.
Szóval a problémát úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy szükségem lenne két pontra a térben, melyeket ha összekötök, akkor a kapott egyenes 45 fokos szögeket zárna be a térben meglévő két másik egyenessel.

Valahogy biztosan meg lehet ezt oldani GSD-ben, de nem jut semmi értelmes az eszembe, csak egy nagyon favágó módszer... :-|

Helló!

Szerintem...
Van A és B egyenesed. Az A egyenesre vegyél fel egy pontot ( a neve legyen C) és egy síkot.  Ne normal plant hanem mondjuk A egyenes két végpontja + B egyenes egyik végpontja. Az A egyenes rajta fekszik az új plan-en. Utánna Line parancs és Angle/normal to curve.  Curve-nek megadod az A egyenest, pontnak az előbb létrhozott pontot ©, supportnak pedig az új Plant. Szög érték 45 fok. Ezután, revolve paranccsal megforgatod az új vonalat az A egyenes körül. Így kapsz egy kúput. A kúp tartalmazza az összes olyan egyenest ami 45 fokra kapcsolodik az A egyeneshez a C pontben. A létrehozott felület olyan nagy legyen, hogy a B egyenessel legyen egy metszespontja. Ezután Intersection a kúppal és a B egyenessel így kapsz egy újabb pontot aminek a neve D. Összekötöd a D és a C pontot. Ha ez az egyenes a B Egyenessel is 45 fokot zár be akkor nyert ügyed van. Az A egyenssel mindenképp 45 fokban van mivel rajta van a kúpon. Ha nem akkor a két kitérő egyeneshez nem lehet ilyen összekötő egyenst találni... Megpróbálhatod a C pontot arráb tolni hátha az segít.

B.

#1063 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 10:52

Idézet: Balazs4 - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 18:52

Helló!

Szerintem...
Van A és B egyenesed. Az A egyenesre vegyél fel egy pontot ( a neve legyen C) és egy síkot.  Ne normal plant hanem mondjuk A egyenes két végpontja + B egyenes egyik végpontja. Az A egyenes rajta fekszik az új plan-en. Utánna Line parancs és Angle/normal to curve.  Curve-nek megadod az A egyenest, pontnak az előbb létrhozott pontot ©, supportnak pedig az új Plant. Szög érték 45 fok. Ezután, revolve paranccsal megforgatod az új vonalat az A egyenes körül. Így kapsz egy kúput. A kúp tartalmazza az összes olyan egyenest ami 45 fokra kapcsolodik az A egyeneshez a C pontben. A létrehozott felület olyan nagy legyen, hogy a B egyenessel legyen egy metszespontja. Ezután Intersection a kúppal és a B egyenessel így kapsz egy újabb pontot aminek a neve D. Összekötöd a D és a C pontot. Ha ez az egyenes a B Egyenessel is 45 fokot zár be akkor nyert ügyed van. Az A egyenssel mindenképp 45 fokban van mivel rajta van a kúpon. Ha nem akkor a két kitérő egyeneshez nem lehet ilyen összekötő egyenst találni... Megpróbálhatod a C pontot arráb tolni hátha az segít.

B.

Szia

Hát ez így nem lett jó, mert a kapott egyenes másik végpontja nem 45 fokos szögben metszi a tengelyt. Azért köszönöm szépen az ötletet!

Biztosan, hogy létezik egy ilyen összekötő egyenes, mert a egy favágó módszerrel (Assembly-ben) megkaptam a szükséges metszéspontokat, de ez így nem az igazi  :)

Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával?

#1064 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 01. 11:32

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 11:52

Szia

Hát ez így nem lett jó, mert a kapott egyenes másik végpontja nem 45 fokos szögben metszi a tengelyt. Azért köszönöm szépen az ötletet!

Biztosan, hogy létezik egy ilyen összekötő egyenes, mert a egy favágó módszerrel (Assembly-ben) megkaptam a szükséges metszéspontokat, de ez így nem az igazi  :)

Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával?

Ha biztosan létezik, s ez nem az, akkor - kizárásos alapon - nem lehet, hogy az 'A egyenesre merőleges síkra' tükrözött kúpnak és a B egyenesnek a metszéspontját keresed? :think:
(A két kúp csúcspontja ugyanaz, azaz a kettő együtt 'homokórát' alkot)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1065 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 13:42

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 13:45

Sziasztok

Szia!
Optimalizálással próbáltad? Az A egyenesen felveszel egy pontot távolság megadásával, majd ebből a pontból egyenest készítesz amely 45 fokos szöget zár be A-val, ezt az egyenest megforgatod A körül, a kapott felület és a B egyenes metszéspontját megkeresed. Újabb egyenest készítesz az első pont ill. a metszéspont között (ez ugye még mindig 45 fokot zár be az A egyenessel). Felteszel egy szögmérést a B és az összekötő egyenes közé és ezt a szöget optimalizálod 45 fokra, szabad paraméterként megadod az első pont távolságát. Ha van megoldás..

#1066 Felhasználó inaktív   petár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 10:17

Sziasztok!

Újra lett telepítve a CATIA, sajnos a régebben készített rajzok megnyitásakor a szöveg elcsúszik.
A betűtipus és méret változatlan, csak a pozíciója változott.
Mi lehet ennek az oka? Nem állítottam be valamit?
Előre is köszönöm a segítséget!

Csatolt fájl:

#1067 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 09:43

Idézet: petár - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 10:17

Sziasztok!

Újra lett telepítve a CATIA, sajnos a régebben készített rajzok megnyitásakor a szöveg elcsúszik.

Szia!
Szerintem nincs olyan beállítás amely orvosolná ezt a problémát. Esetleg javítócsomag telepítése..

#1068 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 07:31

Idézet: petár - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 10:17

Sziasztok!

Szia!

Ugyan az a CATIA Released került fel a gépre mint ami régebben is volt?
Ugyan azzal a Standards fájllal dolgozol mint régen?
Én arra gyanakodom, hogy nem...  (Tools-->Standards)
Próbálj meg egy fájlra CATDUA-t futtatni. Tools-->Utility-->CATDUA és Clean operation.

B.

#1069 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 14:55

Idézet: HookR - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 11:32

Ha biztosan létezik, s ez nem az, akkor - kizárásos alapon - nem lehet, hogy az 'A egyenesre merőleges síkra' tükrözött kúpnak és a B egyenesnek a metszéspontját keresed? :think:
(A két kúp csúcspontja ugyanaz, azaz a kettő együtt 'homokórát' alkot)

Szia

Próbáltam a Te ötletedet is, de az sem lett jó. Csináltam egy képet. Az alsó kúp az amit Balazs4 javasolt, a felső az amit Te. Az alsó kúppal 45,7 fokos szöget zár be az egyenes, a felsővel 32,6-ot.

Szerintem a kiindulási pontom nincs jó helyen, mivel azt csak hasra vettem fel valahova, és ahogy 3DFan írja valahogy ezt optimalizálni kéne. Viszont itt adódik rögtön a kérdés, hogy GSD-ben hogyan tudok úgy kényszereket lerakni, hogy megmondom a programnak, hogy ez és ez az egyenes 45 fokban találkozzon a két eredeti egyenesemmel.
Most elkezdhetnék iterálgatni és a kiindulási pontomat fel-le mozgatni az egyenesen amíg egyszer el nem jutok a 45 fokhoz (persze az sem lesz 45,0 fok hanem 45,01 vagy 45,02 vagy ilyesmi)

Jó lenne, ha tudnám, hogy hogyan kell geometriában kiszerkeszteni az ilyet, de ezt nem tanultam :) Ha ez megvan, akkor már többé-kevésbé menne Catiában is, hiszen az is csak ceruza  :)

Csatolt fájl:

#1070 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 20:29

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 14:55

Szia

Próbáltam a Te ötletedet is, de az sem lett jó. Csináltam egy képet. Az alsó kúp az amit Balazs4 javasolt, a felső az amit Te. Az alsó kúppal 45,7 fokos szöget zár be az egyenes, a felsővel 32,6-ot.

Szerintem a kiindulási pontom nincs jó helyen, mivel azt csak hasra vettem fel valahova, és ahogy 3DFan írja valahogy ezt optimalizálni kéne. Viszont itt adódik rögtön a kérdés, hogy GSD-ben hogyan tudok úgy kényszereket lerakni, hogy megmondom a programnak, hogy ez és ez az egyenes 45 fokban találkozzon a két eredeti egyenesemmel.
Most elkezdhetnék iterálgatni és a kiindulási pontomat fel-le mozgatni az egyenesen amíg egyszer el nem jutok a 45 fokhoz (persze az sem lesz 45,0 fok hanem 45,01 vagy 45,02 vagy ilyesmi)

Jó lenne, ha tudnám, hogy hogyan kell geometriában kiszerkeszteni az ilyet, de ezt nem tanultam :) Ha ez megvan, akkor már többé-kevésbé menne Catiában is, hiszen az is csak ceruza  :)

Azt a kiindulási pontot mozgatja az optimalizálás során. Az a favágó eljárás összeállítás térben ami eredményre vezetett mi volt, hogyan csináltad?

#1071 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 07:10

Idézet: 3DFan - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 20:29

Azt a kiindulási pontot mozgatja az optimalizálás során. Az a favágó eljárás összeállítás térben ami eredményre vezetett mi volt, hogyan csináltad?

Szia

Bocsi a késői válaszért. A favágó megoldás a következő volt:  :)

Csináltam egy Assembly-t, amiben volt egy part a két kiindulási egyenesem, és még egy part azzal az egyenessel amit kapni szeretnék. Ezt az egyenes bekényszereztem úgy, hogy mind a két kiindulási egyenesemmel 45 fokos szöget zárjon be, majd meghosszabbítottam annyira, hogy előálljanak a metszéspontok. Amikor megvoltak a pontok ezeket lemásoltam part szintre és GSD-ben a két pontból húztam egy egyenest, ami már mind a kettővel 45 fokos szöget zár be  :)

Egy baj van vele, hogy ez így nem parametrikus, lassú, és elég szerencsétlen megoldás, linkeket nem hagyhatok az alkatrészek között (többnyire CGR-ben dolgozunk, mert olyan nagyok az összeállítások). Mivel még koncepció szinten van a terv, ezért a két egyenesem folyamatosan változik, így az összekötő egyenes is változik  :)

Most úgy van megcsinálva, hogy a gépemen van egy Assy, ami csak arra van, hogy ha változtatok valamit, akkor az gyorsan menjen és utána az eredményt bemásolom abba az Assy-be amit arhíválok a nap végén  :)

Te hogy gondoltad? Az optimalizáció modullal?

Aztán lehet, hogy az lesz, hogy valamelyik kolléga csinál egy makrót, ami elvégzi az iterálást, azaz a kiindulási pont fel-le mozgatását...

Szerkesztette: ruhaszarito 2009. 09. 15. 07:13 -kor

#1072 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 08:36

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 7:10

Szia!

A kényszerezést pat szintjén is meg tudod csinálni. Insert-->constraint
van A és B kitérő egyenesed és van egy isolalt egyenesed. A és B kap egy egy fix kényszert.
Aztán A és isolalt egyenes 45 fokos kényszer majd B és isolalt egyenes 45 fokos kényszer.
Isolalt egyenes egyik végpontját coincidencel rákényszerezed az A egyenesre. Majd extrud ahol profil az isolat egyenes direction az A egyenes. a létrejövő felületnek metszenie kell a B egyenest. Isolalt görbe hosszát úgy vedd fell. Majd B egyenes és a felület intersectionját veszed. Kapsz egy pontot. Hozd létre a kívánt egyenest, ami a végeredmény. A line--> point-Direction, a pont az előbbi metszés pont az írány  pedig az isolalt egyenesé. Az új egyenes metszi az A egyenest is és mind a két kitérő egyenessel 45 fokot zár be.
Az egyenesek hosszát lehet, hogy állítani kell hogy meglegyenek mindig a metszéspontok.
Az extrud-os rész azért kell mert az isolalt egyenes hossza álandó és nem passzol a két egyenes közé vagyis nem lehet mind a két végpontját conicidence kényszerrel rákötni az A és B egyenesre.

B.

#1073 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 20:31

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 7:10

Szia

Bocsi a késői válaszért. A favágó megoldás a következő volt:  :)

Csináltam egy Assembly-t, amiben volt egy part a két kiindulási egyenesem, és még egy part azzal az egyenessel amit kapni szeretnék. Ezt az egyenes bekényszereztem úgy, hogy mind a két kiindulási egyenesemmel 45 fokos szöget zárjon be, majd meghosszabbítottam annyira, hogy előálljanak a metszéspontok. Amikor megvoltak a pontok ezeket lemásoltam part szintre és GSD-ben a két pontból húztam egy egyenest, ami már mind a kettővel 45 fokos szöget zár be  :)

Egy baj van vele, hogy ez így nem parametrikus, lassú, és elég szerencsétlen megoldás, linkeket nem hagyhatok az alkatrészek között (többnyire CGR-ben dolgozunk, mert olyan nagyok az összeállítások). Mivel még koncepció szinten van a terv, ezért a két egyenesem folyamatosan változik, így az összekötő egyenes is változik  :)

Most úgy van megcsinálva, hogy a gépemen van egy Assy, ami csak arra van, hogy ha változtatok valamit, akkor az gyorsan menjen és utána az eredményt bemásolom abba az Assy-be amit arhíválok a nap végén  :)

Te hogy gondoltad? Az optimalizáció modullal?

Aztán lehet, hogy az lesz, hogy valamelyik kolléga csinál egy makrót, ami elvégzi az iterálást, azaz a kiindulási pont fel-le mozgatását...

Igen, az optimalizációs modulban. Indítasz egy új optimalizlást, a legördülő menüből kiválasztod a célérték keresése lehetőséget, kiválasztod a szöget, átírod 45 fokra, szabad paraméternek a pont távolságát adod meg. kb ennyi.

#1074 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 10:57

Idézet: Balazs4 - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 8:36

Szia!

A kényszerezést pat szintjén is meg tudod csinálni. Insert-->constraint
van A és B kitérő egyenesed és van egy isolalt egyenesed. A és B kap egy egy fix kényszert.
Aztán A és isolalt egyenes 45 fokos kényszer majd B és isolalt egyenes 45 fokos kényszer.
Isolalt egyenes egyik végpontját coincidencel rákényszerezed az A egyenesre. Majd extrud ahol profil az isolat egyenes direction az A egyenes. a létrejövő felületnek metszenie kell a B egyenest. Isolalt görbe hosszát úgy vedd fell. Majd B egyenes és a felület intersectionját veszed. Kapsz egy pontot. Hozd létre a kívánt egyenest, ami a végeredmény. A line--> point-Direction, a pont az előbbi metszés pont az írány  pedig az isolalt egyenesé. Az új egyenes metszi az A egyenest is és mind a két kitérő egyenessel 45 fokot zár be.
Az egyenesek hosszát lehet, hogy állítani kell hogy meglegyenek mindig a metszéspontok.
Az extrud-os rész azért kell mert az isolalt egyenes hossza álandó és nem passzol a két egyenes közé vagyis nem lehet mind a két végpontját conicidence kényszerrel rákötni az A és B egyenesre.

B.

Szia

Na ez egy jó megoldás! Nagyon szépen köszönöm!

Amikor nekiálltam szórakozni ezzel a problémával, akkor pont így fogtam neki, csak akkor nekem valamiért a kényszerek zárójelesek voltak és nem tudtam változtatni. Aztán szabi, meg egyéb feladatok és elfelejtettem.
Még parametrikus modellen nem próbáltam ki, hogy milyen ha az A és a B egyeneseket változatom, milyen hibaüzeneteket kapok, de ez egy nagy lépés volt előre.

Sok éve dolgozok Catiával, de ezek szerint van olyan szerkesztés ami nem megy, vagy sokat kell gondolkoznom.

Köszi még egyszer!

Szerkesztette: ruhaszarito 2009. 09. 17. 10:59 -kor

#1075 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 14:17

Szia!

A zárojeles kényszerek azért voltak, mert mind a két egyenesed parametrikus volt. Amit pozocionálni szeretnél azt elősször isolald le és utánna tedd rá a kényszereket.

B.

#1076 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 15:03

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 10:57

Szia

Na ez egy jó megoldás! Nagyon szépen köszönöm!

Amikor nekiálltam szórakozni ezzel a problémával, akkor pont így fogtam neki, csak akkor nekem valamiért a kényszerek zárójelesek voltak és nem tudtam változtatni. Aztán szabi, meg egyéb feladatok és elfelejtettem.
Még parametrikus modellen nem próbáltam ki, hogy milyen ha az A és a B egyeneseket változatom, milyen hibaüzeneteket kapok, de ez egy nagy lépés volt előre.

Sok éve dolgozok Catiával, de ezek szerint van olyan szerkesztés ami nem megy, vagy sokat kell gondolkoznom.

Köszi még egyszer!

Ha egy izolált pontot rákényszerezel (egybeeső) a B egyenesre, majd az összekötő egyenest is odakötöd kényszerrel e ponthoz akkor mindig metszésben lesz az összekötő egyenes eme vége is, már csak a szögeket kell módosítani.  Kép

#1077 Felhasználó inaktív   Adam_86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 21:16

Sziasztok!

Adódott az elmúlt napokban egy-két kérdésem a Catiával kapcsolatban...
Az első kérdésem,hogy hogy lehet megcsinálni,h egy bizonyos szövegmezőt mindig be tudjak tölteni ha rajzot készítek egy alkatrészről? Én a beépített help-ből azt vettem ki,h vmi macro nemtudommit kéne alakítani. DE! Az a vmi kínai nekem mert olyan mintha programozni kéne, és az,h a szövegmező határoló vonalait hogy írják le programozási nyelven ....-om sincs. Ilyen témában tud e nekem vki segíteni?
A következő kérdésem az lenne, hogy van e vhová elrejtve olyan modul vagy nemtoudomi amiből tudok kivenni pl szabványos zártszelvényt, u gerendát, meg sok hasonló dolgot?
Más: Elkezdtem használni az inventort, és ott találtam olyat,h fogaskerék tervezées, meg rugó, csavarkötés, tengely... A Catiában ilyet nem lehet találni? Most főleg a fogaskerék érdekelne mert arra lenne szükségem, és az azért sztem egy nagy segítség ha csak megadja az ember a proginak a modult, áttételt meg az ilyen finomságokat és nem kell szerkesztgetni, osztogatni a fogakat, meg számolgatni össze-vissza...!
Nagyon köszönöm előre is a segítségeket! ;)
Üdv!
Ádám

#1078 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 07:18

Idézet: Adam_86 - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 21:16

Sziasztok!

Adódott az elmúlt napokban egy-két kérdésem a Catiával kapcsolatban...
Az első kérdésem,hogy hogy lehet megcsinálni,h egy bizonyos szövegmezőt mindig be tudjak tölteni ha rajzot készítek egy alkatrészről? Én a beépített help-ből azt vettem ki,h vmi macro nemtudommit kéne alakítani. DE! Az a vmi kínai nekem mert olyan mintha programozni kéne, és az,h a szövegmező határoló vonalait hogy írják le programozási nyelven ....-om sincs. Ilyen témában tud e nekem vki segíteni?
A következő kérdésem az lenne, hogy van e vhová elrejtve olyan modul vagy nemtoudomi amiből tudok kivenni pl szabványos zártszelvényt, u gerendát, meg sok hasonló dolgot?
Más: Elkezdtem használni az inventort, és ott találtam olyat,h fogaskerék tervezées, meg rugó, csavarkötés, tengely... A Catiában ilyet nem lehet találni? Most főleg a fogaskerék érdekelne mert arra lenne szükségem, és az azért sztem egy nagy segítség ha csak megadja az ember a proginak a modult, áttételt meg az ilyen finomságokat és nem kell szerkesztgetni, osztogatni a fogakat, meg számolgatni össze-vissza...!
Nagyon köszönöm előre is a segítségeket! ;)
Üdv!
Ádám

Helló!

Csináld meg a szükséges rajzlapokat (keret+szöveg), aztán mentsd le őket egy külön könyvtárba.
Ha új rajzot szeretnél készíteni akkor pedig file->new From... majd kiválasztod a szükséges fájlt.
A New from azért kell, hogy új UUID-t kapjan az adat és ne legyen később keveredés.
a szabványos alkatrészek után én a neten keresgélnék. Például itt:
http://www.tracepartsonline.net/(S(1u5qe14...obal/index.aspx
http://www.3dcontent...de/default.aspx
Lehet, hogy komplett egységet is találsz és nem kell külön megtervezni az alkatrészeket.
Fogaskerekekre a neten van fent tutorial+makro. Német nyelven tuti.

ps.:egyetemi házin vagy ipri projekten dologzol?

Balázs

#1079 Felhasználó inaktív   kovsol 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 04. 17:50

Sziasztok

CATIA Machining moduljához értő embertől szeretném megkérdezni, hogy egy fogaskereket milyen módon tudom kimaratni ? catia v5r19 -t használok és egy fogaskerék halytáson dolgozom

üdv
kovsol
Alaplap: Asus K8N-E Deluxe CPU: AMD Atlon64 3000+@2500Mhz RAM: 2*512MB DDR400VGA: Geforce 6600GT + Zalman VF700CU  Hang: Audigy2 HDD: Samsung 200 GB 8MB Sata2 Monitor: SAMSUNG SyncMaster 713n 8ms Net: 2MBit/s ADSL / 100Mbit/s kollégium Egyébb Pioneer 108 16x DVD+-RW, Toshiba 16x DVD-rom, MX518

#1080 Felhasználó inaktív   Adam_86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 22:16

Idézet: Balazs4 - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 7:18

Helló!

Csináld meg a szükséges rajzlapokat (keret+szöveg), aztán mentsd le őket egy külön könyvtárba.
Ha új rajzot szeretnél készíteni akkor pedig file->new From... majd kiválasztod a szükséges fájlt.
A New from azért kell, hogy új UUID-t kapjan az adat és ne legyen később keveredés.
a szabványos alkatrészek után én a neten keresgélnék. Például itt:
http://www.tracepartsonline.net/(S(1u5qe14...obal/index.aspx
http://www.3dcontent...de/default.aspx
Lehet, hogy komplett egységet is találsz és nem kell külön megtervezni az alkatrészeket.
Fogaskerekekre a neten van fent tutorial+makro. Német nyelven tuti.

ps.:egyetemi házin vagy ipri projekten dologzol?

Balázs

Szia!
Nagyon köszi a választ, sajna kicsit csalódott vagyok,h a catia ilyen dolgokat nem tud egyszerűbben... :(
(mint pl a fogaskerék készítés. Mert utánanéztem, de hát nem egy egyszerű történet sztem:P) Szerencsémre kaptam egy állást 4órában ahol különböző terveket kell megvalósítani, de jelenleg még abszolut zöldfülű vagyok. Még suliba is járok, csak már nagyon keveset mert összesen van 2 tárgyam:P. A suliban amúgy tanultuk a CATIA-t, de hát az kb arra volt jó,h megtudjuk,h kell beindítani, és most,h használja az ember előjönnek a gondok, problémák, kérdések....
Amúgy most a hetekben inventoroztam, és azt kell,h mondjam sztem gépészeti szempontból egyszerűbb mint a CATIA számomra...

kovsol!
Én a helyedben surface machining-el kezdenék bele, de ha nem túl bonyolult a fogaskerék sztem lehet,h prismatic machiningel is meg lehet oldani...
Üdv!

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.