Sziasztok, felhozom a témát, mert problémám van a Cool'n'Quiettel és hiába keresgéltem fórumokon meg hivatalos leírásokban a megoldást, nem találtam.
Szóval a helyzet az, hogy van egy MSI K8T NEO-V(S754) alaplapom meg egy Athlon64 2800+om és a BIOSban engedélyezve van a Cool'n'Quiet, az AMD driver fent van, a Power Managementet Minimalra átállítottam. Everesttel megnéztem és az órajel tényleg lecsökkent 1000re 1800ról, de a cpu hűtő (gyári AMD cucc, dobozos procit vettem) továbbra is visít, mint az őrült, nem csökkent az RPMje egy kicsit sem.
Mivel a Cool'n'Quiet így Cool'n'Loud inkább, ezért megpróbáltam manuálisan levenni a fordulatszámát, de a SpeedFannal hiába próbálkoztam, egyszerűen nem változott semmi. Az MSI Core Center alkalmazása azt mondja, hogy nem kompatibilis az alaplapommal... Gondoltam esetleg BIOS frissítésre, az lehet megoldás? Megpróbáltam egyébként, a hivatalos leírás szerint haladtam, de elakadtam benne, azt mondja, hogy van egy cucc, amit ki kell tömöríteni a c:\test-be, de én ha elindítom a mellékelt exe-t, akkor nem történik semmi.
Fórumokon sokaknak volt hasonló problémája, de eddig csak ezt a három megoldást olvastam: SpeedFan (ez nekem nem megy), Core Center (ez se...), vagy pedig venni egy manuálisan fokozatonként állítható procihűtőt (ezt meg nem akarom).
Aki tudja a megoldást, ne tartsa magában, mert majd megsüketülök, olyan hangos így a gép.
Előre is kösz.
szerk.: XP-m van.
Szerkesztette: ADAMX 001 2007. 06. 11. 21:39 -kor