HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Cool‘n’Quiet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Cool‘n’Quiet Hogyan lehet működésre bírni? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 03. 17:20

Idézet: Chabi - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 15:52

Ne CD-ről telepítsd az XP-t hanem DVD lemezről, 2.5-3x nagyobb tempóban másol a gép róla.  :smoker:

Én mondjuk most CD-ről raktam fel az XP-t egy LG DVD olvasóval. 13perc alatt kaptam meg azt a képernyőt, ahol az XP ugat, hogy a képernyőmegjelenítési értékek túl alacsonyak, javításukhoz kattintsak a buborékra. SP1 HUN.

Ettől nem hiszem, hogy 2.5-3x gyorsabb lenne DVDről telepíteni.
Meg is lepődtem, hogy ilyen hamar kész van a telepítés.
Külön kábelen volt a DVDolvasó és a PataWinya.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#242 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 18:34

Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 18:20

Én mondjuk most CD-ről raktam fel az XP-t egy LG DVD olvasóval. 13perc alatt kaptam meg azt a képernyőt, ahol az XP ugat, hogy a képernyőmegjelenítési értékek túl alacsonyak, javításukhoz kattintsak a buborékra. SP1 HUN.

Ettől nem hiszem, hogy 2.5-3x gyorsabb lenne DVDről telepíteni.
Meg is lepődtem, hogy ilyen hamar kész van a telepítés.
Külön kábelen volt a DVDolvasó és a PataWinya.

Frankón annyival gyorsabb az XP telepítés, ha DVD ről megy?

#243 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 20:43

Idézet: Layosh - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 19:34

Frankón annyival gyorsabb az XP telepítés, ha DVD ről megy?

Nemtudom, mert én CD lemezről telepítettem DVDolvasóval.

Ezért is írtam, hogy ettől nemhinném, hogy sokkal gyorsabb lenne DVD lemezről telepítve.

#244 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 21:13

Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 21:43

Nemtudom, mert én CD lemezről telepítettem DVDolvasóval.

Ezért is írtam, hogy ettől nemhinném, hogy sokkal gyorsabb lenne DVD lemezről telepítve.

Hát eddig én is CD ről nyomtam DVD olvasóval. Szóval ezt én sem vágom. Max annak lehet betudni hogy nagyobb sávszél lenne a DVD nél? De hogy ilyen drasztikusan csökkenjen a telepítési idő....  :think:

#245 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 22:31

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 16:32

Nem konkrétan Cool'n'Quiet kérdés, de nem tom hol tegyem fel! :) Szóval, az AMD oldalán lévő "AMD Dual-Core Optimizer" progi mit is csinál konkrétan X2-es prociknál? Érdekel, mert lassan lesz X2-esem. ;)

Pár százalékot nyerhetsz vele itt-ott. Szvsz nem árt ha felteszed :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#246 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 22:37

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 23:31

Pár százalékot nyerhetsz vele itt-ott. Szvsz nem árt ha felteszed :)

Köszi! :respect: Sok kicsi sokra megy! :D Feltesszük! ;) Csak lenne már meg a procim. :Đ
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#247 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 19:23

Idézet: Layosh - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 22:13

Hát eddig én is CD ről nyomtam DVD olvasóval. Szóval ezt én sem vágom. Max annak lehet betudni hogy nagyobb sávszél lenne a DVD nél? De hogy ilyen drasztikusan csökkenjen a telepítési idő....  :think:

Meg is lepődtem ezen a 13perces telepítésen. Direkt megnéztem az órát, mikor elindult a telepítés és szintén megnéztem, mikor beugrott az első winhátteres képernyő. A különbség 13 perc volt. És ez CD-vel.

DVDről nagyobb sebességgel lehet olvasni, így ebben lehetne egy kis növekedés a CDhez képest.

#248 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 21:38

Sziasztok, felhozom a témát, mert problémám van a Cool'n'Quiettel és hiába keresgéltem fórumokon meg hivatalos leírásokban a megoldást, nem találtam.

Szóval a helyzet az, hogy van egy MSI K8T NEO-V(S754) alaplapom meg egy Athlon64 2800+om és a BIOSban engedélyezve van a Cool'n'Quiet, az AMD driver fent van, a Power Managementet Minimalra átállítottam. Everesttel megnéztem és az órajel tényleg lecsökkent 1000re 1800ról, de a cpu hűtő (gyári AMD cucc, dobozos procit vettem) továbbra is visít, mint az őrült, nem csökkent az RPMje egy kicsit sem.

Mivel a Cool'n'Quiet így Cool'n'Loud inkább, ezért megpróbáltam manuálisan levenni a fordulatszámát, de a SpeedFannal hiába próbálkoztam, egyszerűen nem változott semmi. Az MSI Core Center alkalmazása azt mondja, hogy nem kompatibilis az alaplapommal... Gondoltam esetleg BIOS frissítésre, az lehet megoldás? Megpróbáltam egyébként, a hivatalos leírás szerint haladtam, de elakadtam benne, azt mondja, hogy van egy cucc, amit ki kell tömöríteni a c:\test-be, de én ha elindítom a mellékelt exe-t, akkor nem történik semmi. :reklamacio:

Fórumokon sokaknak volt hasonló problémája, de eddig csak ezt a három megoldást olvastam: SpeedFan (ez nekem nem megy), Core Center (ez se...), vagy pedig venni egy manuálisan fokozatonként állítható procihűtőt (ezt meg nem akarom).

Aki tudja a megoldást, ne tartsa magában, mert majd megsüketülök, olyan hangos így a gép.
Előre is kösz. :respect:

szerk.: XP-m van.

Szerkesztette: ADAMX 001 2007. 06. 11. 21:39 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 22:17

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:38

Sziasztok, felhozom a témát, mert problémám van a Cool'n'Quiettel és hiába keresgéltem fórumokon meg hivatalos leírásokban a megoldást, nem találtam.

Szóval a helyzet az, hogy van egy MSI K8T NEO-V(S754) alaplapom meg egy Athlon64 2800+om és a BIOSban engedélyezve van a Cool'n'Quiet, az AMD driver fent van, a Power Managementet Minimalra átállítottam. Everesttel megnéztem és az órajel tényleg lecsökkent 1000re 1800ról, de a cpu hűtő (gyári AMD cucc, dobozos procit vettem) továbbra is visít, mint az őrült, nem csökkent az RPMje egy kicsit sem.

Mivel a Cool'n'Quiet így Cool'n'Loud inkább, ezért megpróbáltam manuálisan levenni a fordulatszámát, de a SpeedFannal hiába próbálkoztam, egyszerűen nem változott semmi. Az MSI Core Center alkalmazása azt mondja, hogy nem kompatibilis az alaplapommal... Gondoltam esetleg BIOS frissítésre, az lehet megoldás? Megpróbáltam egyébként, a hivatalos leírás szerint haladtam, de elakadtam benne, azt mondja, hogy van egy cucc, amit ki kell tömöríteni a c:\test-be, de én ha elindítom a mellékelt exe-t, akkor nem történik semmi. :reklamacio:

Fórumokon sokaknak volt hasonló problémája, de eddig csak ezt a három megoldást olvastam: SpeedFan (ez nekem nem megy), Core Center (ez se...), vagy pedig venni egy manuálisan fokozatonként állítható procihűtőt (ezt meg nem akarom).

Aki tudja a megoldást, ne tartsa magában, mert majd megsüketülök, olyan hangos így a gép.
Előre is kösz. :respect:

szerk.: XP-m van.

A CnQ csak a proci szorzót veszi vissza (és a feszültséget)...a ventifordulatszámot az alaplap állíithatja...elképzelhető, hogy a lapod 4 tűs ventit szabályoz (nem néztem utána).

Szerkesztette: Nurba 2007. 06. 11. 22:23 -kor

#250 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 22:40

"4-pin ATX 12V power connector"

4 tűs ezek szerint. Azzal mi a gond, így nem vezérelhető a ventillátor?

#251 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 22:55

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 23:40

Ha a CPU ventid 3-as (a gyári az), akkor nem fogja vezérelni...most nekem is ez van k8n-e-ről k8nfg6-ra cserélés után :)

#252 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 23:29

Kösz a gyors választ. :respect:
Akkor az lenne a megoldás, ha vennék egy 4 tűs ventillátort?

#253 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 06:38

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 0:29

Kösz a gyors választ. :respect:
Akkor az lenne a megoldás, ha vennék egy 4 tűs ventillátort?

Elvileg igen, de még én sem jártam utána...a régebbi lapom szabályozta a 3 tűs ventit ez meg csak a 4-est...gondoltam nézek ilyen méretü ventit és a bordát meghagyom, de lehet, hogy csak komplett hűtőként kapok olyan fajtát, nemtom  :think: Nekem is gyári hűtő van, de nem üvölt annyira és a többi alkatrész meg jóformán hangtalan...ezért sem törtem még magam a megoldáson :)

Szerkesztette: Nurba 2007. 06. 12. 06:39 -kor

#254 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 12. 10:20

A PWM ventit a negyedik lábon vezérlik, frekvenciával. A négy tűs csatin a 3 tűs venti is működni fog, de szabályzás nem feltétlenül lesz, ez az adott lapon múlik-a 3 tűs ventit ugyanis áteresztőtranzisztoros stabilizátorral etetik.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#255 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 12. 10:27

Idézet: Chabi - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 15:52

Ne CD-ről telepítsd az XP-t hanem DVD lemezről, 2.5-3x nagyobb tempóban másol a gép róla.  :smoker:

A lényeg annyi, amit le is írt: A másolás sebessége lesz nagyobb, ami a telepítés elenyésző része. Tessék belegondolni: Kb. 500MB adat fog átvánszorogni cd-ről lemezre, ez egy mai cd-olvasóval, amelyik tud 6-8MB/s-et, nem éri el a két percet sem... DVD-olvasóval-DVD-ről, jó minőségű irat esetén pedig körülbelül fél-egy perc ez az idő. A fájlok kicsomagolása-végleges elhelyezése merevlemezen belül történik, erre az optikai eszköz nem hat rá. Ezen kívül van regisztrációs adatbázis felépítése, eszközillesztők telepítése-eszközök indítása és a rendszerkörnyezet létrehozása. A DVD-ről telepítés tehát nagyon kis mértékben dönt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#256 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 08:07

És mi a helyzet a Vista-val c'n'q téren? Vkinek sikerült működésre bírni? Fenn van a proci driver, PowMan a legminimumabbra véve, mégis full sebességen dübörög a 3500+... Sehogyse bírom rávenni a lassításra... :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#257 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 07:12

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:40

Ti itt milyen hülyeségről beszéltek? :D

Ventilátornak mi köze a 2x2-es tápcsatihoz? Ez nem ventilátorcsatlakozó. :omg:

INtelnél szokás a 4 pines venticsatlakozó, AMD-nél én még nem láttam. A régi szokványos 3pines ventilátor sebessége is szabályozható ha az alaplap BIOSában az engedélyezve van. Ott ahol a feszültségértékeket és a hőfokokat lehet megnézni a BIOSban.

#258 Felhasználó inaktív   GZoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 07:51

Abit Nf-m2, Amd-s lap 4 tűs cpu venti csatlakozóval! Asrock m2n6valami-vista, szintén 4 tűs.
Nekem csak ez a kettő van otthon, de valaki biztos tud még mondani. Szerintem az abit sem szabályozza a 3 tűs ventilátort, de a gyári nem forog 4000-et sem.

#259 Felhasználó inaktív   AD Skinner 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 10:58

Sziasztok!

Van egy ASUS AN8 SLI Deluxe alaplapom benne A64 X2 4200+ procival.

Nos én szerettem volna kipróbálni a C'n'Q-t. BIOSban bekapcsolva, Driver feltéve, Minimális energiagazdálkodás beállitva, de nem ment az istennek se. :(
Utána találtam ezt a topicot. :up: Elovasgattam a nagy részét és az jött le belőle, hogy valszeg az a gond (többször írtátok), hogy a BIOS-ban a Vcore legyen "Auto"-ra állitva, mert igy lesz csak jó.
A gond ott van, hogy én tuningolom a procit 2200-->2700 Mhz, de azt csak akkor viszi stabilan ha Vcore feszt megemelem. Ráadásul csak akkor megy igy, ha a gyári 11x helyett  10x szorzóval operálok.
Akkor most vagy a tuningról kell lemondanom és levenni a fesz emelést és auto-t beállitani vagy  a C'n'Q-ról?

Szerkesztette: AD Skinner 2007. 08. 29. 11:01 -kor

#260 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 11:28

amikor én ilyenekkel kísérleteztem a szorzómódosítás tojatta be, nem a fesz emelése
én inkább kikapcsoltam a c&q-t amint elment a nagy meleg, hogy kisajtolhassam a legtöbbet
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.