HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1058 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 09. 12:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:23

Racecam: Thx a dvis cikket (nagyjából elboldogulok a némettel is). Képponttávot írtam szerintem, nem pixel méretet, ha mégis azt írtam volna, sry. Csak mindkét esetben védted a dsubot és a nagyobb pixel szüneteket, és akkor csak az ellenkező oldalt írtad le; nem úgy mint ebben a későbbi hszedben. Így már korrekt. Ahogy írtad, az jött le, hogy szerinted észrevehetetlen a nagyobb pixel köz, és hogy dettó a dsub/dvi. De akkor tisztáztuk.

1./ DVI: Akkor itt valami félreértés volt, mert nekem nem változott a véleményem DVI kontra D-SUB kérdésben. Régebben is pont ugyan ezt mondtam. Pl.: Link!  ;)
2./ Most is azt mondom, hogy nincs nagyobb pixelköz, csak nagyobb pixel (négyzet alakú, három alpixelből álló, a szem számára egyetlen képpontnak látszó 17"-ban 0.264 mm, 19"-ban 0.294 mm nagyságú terület.) És továbbra is állítom, hogy azt a 3 századmilliméternyi különbséget ami a két (17, 19") monitor pixel méretei között van, nem venni észre. Azt észrevenni, hogy pl. egy CRT monitor mellett a TFT-nek - azzal ellentétben - bizony pixeles a képe. (Akár mekkora.) Mondjuk szerintem ez egyáltalán nem zavaró, legfeljebb elsőre szokatlan.

#1059 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 12:58

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 11:47

Bocsika, de nem mennék bele most off-ba.
Csak annyit, hogy ha ilyen önérzetes vagy, akkor miért nem Te linkelted be ide ezt az oldalt büszkeségből?

Elismerem, hogy egy precíznek tűnő tesztről lehet szó, amit én sajnos nem értek.

Részemről ennyi.

Nos a lengyel tudásommmal nem akartam dicsekedni, s a Samu TFT-je sem érdekelt annyira pillanatnyilag, hisz már vettem egy AL 1913s-t.
De ahogy kérted, igyekeztem lefordítani a lényeget. :D

Ha érdekel, akkor priviben leírom, hogy a lengyelek mennyire veszik komolyan a lengyel-magyar barátságot ellentétben velünk.
:)
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1060 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:05

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 11:58

Nos a lengyel tudásommmal nem akartam dicsekedni, s a Samu TFT-je sem érdekelt annyira pillanatnyilag, hisz már vettem egy AL 1913s-t.
De ahogy kérted, igyekeztem lefordítani a lényeget. :D

Ha érdekel, akkor priviben leírom, hogy a lengyelek mennyire veszik komolyan a lengyel-magyar barátságot ellentétben velünk.
:)

Rendben. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1061 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:06

Mielőtt egymásnak esnétek, keressétek meg, mit írtam valahol a PixPerAn programról!  ;)

Ez egy olyan program, amellyel csak renkívül szubjektív "véleményt" lehet alkotni a válaszidőről, tulajdonképpen nem is igazán nevezhető tesztnek. Minden azon múlik, hogy aki nézi a mozgó ábrákat az milyennek látja, mennyire mosódottnak. Ez alapján határozza meg a válaszidő nagyságát. Ahogy így figyelgetem a véleményeket, sokszor ugyan arról a monitorról a fórumokban, amellyek egymástól homlokegyenest eltérőek, el lehet képzelni, hogy milyen válaszidők jönnének itt ki.  :D 
Attól függően, hogy ki teszteli, mindig más!  :D

#1062 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:23

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:06

Mielőtt egymásnak esnétek, keressétek meg, mit írtam valahol a PixPerAn programról!  ;)

Ez egy olyan program, amellyel csak renkívül szubjektív "véleményt" lehet alkotni a válaszidőről, tulajdonképpen nem is igazán nevezhető tesztnek. Minden azon múlik, hogy aki nézi a mozgó ábrákat az milyennek látja, mennyire mosódottnak. Ez alapján határozza meg a válaszidő nagyságát. Ahogy így figyelgetem a véleményeket, sokszor ugyan arról a monitorról a fórumokban, amellyek egymástól homlokegyenest eltérőek, el lehet képzelni, hogy milyen válaszidők jönnének itt ki.  :D 

Hát nem teljesen erről van szó.
Ott a lengyel weblapon kreáltak egy táblázatot, amelyben időtartamok vannak feltüntetve. Mivel gondolom, hogy nem stopperrel mérték, ezért nem gondolom, hogy egy teljesen szubjektív "valamiről" lenne szó.
Azt hiszem nem a kiskocsi utánhúzástesztjének adatai találhatók benne, ezért nekem valamiért objektívebbnek tűnik annál. Tehát egyetértünk. :)

Egyedül az orosz tesztben hozták ki negatívumként az overdrive "hibáját", más tesztekben csak megemlítik ezt a jelenséget, hogy létezik, vagy meg sem említik.

Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 09. 13:24 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1063 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:25

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:06

A számok mért eredményre utalnak, a mi kevésbé szubjektív, mint az, hogy ilyennek, vagy olyannak láttam. A mérés körülményeit lenne jó mindíg ismerni.
Nehezen hiszem, hogy bárki ilyen értékeket lát szemmel (ezek ms-os értékek), s azt le is meri írni a világhálóra.
Szerintem.
:D 
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1064 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:29

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:23

Ott a lengyel weblapon kreáltak egy táblázatot, amelyben időtartamok vannak feltüntetve. Mivel gondolom, hogy nem stopperrel mérték, ezért nem gondolom, hogy egy teljesen szubjektív "valamiről" lenne szó.
Azt hiszem nem a kiskocsi utánhúzástesztjének adatai találhatók benne, ezért nekem valamiért objektívebbnek tűnik annál. Tehát egyetértünk. :)

Egyedül az orosz tesztben hozták ki negatívumként az overdrive "hibáját", más tesztekben csak megemlítik ezt a jelenséget, hogy létezik, vagy meg sem említik.

A lengyel oldalon különböző szinekből különböző szinekbe való átmenet idejét vizsgálták és mérték. ehhez kell egy program, és egy gyors kamera... a többi már itt látható.

#1065 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:22

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:25

Nehezen hiszem, hogy bárki ilyen értékeket lát szemmel (ezek ms-os értékek), s azt le is meri írni a világhálóra.
Szerintem.

Szerintem meg igen.
Tudsz lengyelül egyébként?
A PixPerAn-ban (amit használnak) van egy olyan rész, ahol egymás mögött futó négyzeteket kell úgy közelíteni egymáshoz, egy csúszkával, hogy az utánhúzásból eredő elmosódások (ugye ez látható jelenség, hiába ms-os mértékű, különben nem is foglalkoznánk vele  :) ) összeérjenek.
Ehhez a távolsághoz a programban tartozik egy ms-ban kiírt érték, ezt lehet leolvasni.
De azt el kell ismerni, hogy ez az érték azért elég szubjektív is lehet (ki hol látja az elmosódások összeérését). De nagyságrendileg stimmel.

#1066 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:26

Idézet: xlacix - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 13:22

Tudsz lengyelül egyébként?

Igen. Bár már ezt leírtam, sőt fordítottam is onnan...

Más. megnéztem a programot, s a monitoromnál szépen mutatja a 20ms-os utánhúzást..
Annyira nem szubjektív, hisz nem tudtam 35 ms-ot látni... :D

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 09. 14:35 -kor

#1067 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:48

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:29

A lengyel oldalon különböző szinekből különböző szinekbe való átmenet idejét vizsgálták és mérték. ehhez kell egy program, és egy gyors kamera... a többi már itt látható.

Azóta már kiderült, ez nem teljesen így van...
Bocsi. :respect:

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 09. 14:50 -kor

#1068 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 16:04

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 14:23

Idézet: alexa - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 14:25

A számok mért eredményre utalnak, a mi kevésbé szubjektív, mint az, hogy ilyennek, vagy olyannak láttam. A mérés körülményeit lenne jó mindíg ismerni.
Szerintem.

Miért van az, hogy ismertek már, mégsem hisztek nekem!  :confused:

Nem a kiskocsi adatai vannak benne, hanem a futó kocka adatai.

Legalább elindítottátok volna ezt a programot, és akkor kiderült volna, hogy miről is beszélek.
Vagy ha nem, elmagyaráztam volna.
NINCS OLYAN PROGRAM, VAGY TESZT AMIVEL UTÁNHÚZÁST LEHET MÉRNI! CSAK MŰSZERREL!
Becsülni azt lehet a PixPerAn-nal, de ha ez nem szubjektív, akkor nem tudom micsoda!  :rolleyes:
És le lehet írni, csak utalni kell rá, hogy ezek szubjektív értékek!  ;) 

Szerkesztette: Racecam 2005. 10. 09. 16:06 -kor

#1069 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 16:26

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 15:04

Miért van az, hogy ismertek már, mégsem hisztek nekem!  :confused:

Nem a kiskocsi adatai vannak benne, hanem a futó kocka adatai.

Legalább elindítottátok volna ezt a programot, és akkor kiderült volna, hogy miről is beszélek.
Vagy ha nem, elmagyaráztam volna.
NINCS OLYAN PROGRAM, VAGY TESZT AMIVEL UTÁNHÚZÁST LEHET MÉRNI! CSAK MŰSZERREL!
Becsülni azt lehet a PixPerAn-nal, de ha ez nem szubjektív, akkor nem tudom micsoda!  :rolleyes:
És le lehet írni, csak utalni kell rá, hogy ezek szubjektív értékek!  ;) 

Oké, jogos. :respect:
Elindítottam a programot és tényleg a kocekás résznél lehet leolvasni az értékeket. :)

Csak azt nem értem, hogy a tesztekben miért nem ezeket az értékeket írják le. Még ha szubjektív is. Mindenhol beteszik a kiskocsi képét és ez qrvára szubjektívnek tűnik a táblázathoz képest - még ha az is megfigyelésen alapszik.

Asszem már csak az marad, hogy higgyünk a saját szemünknek, no meg a gyártónak. :D

#1070 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 16:56

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 9:13

u.i.: A legutóbbira: Nem, én is így használom, clone módban, ha többen vannak nálam!  ;)

Kösz a válaszokat
Feltételezem, hogí ha clone módban ok a DVI és az analóg duálban együtt, akkor egyébként is
működik a dolog

Akkor valami baj van nálam vagy a kártyával vagy a csatlakozással...

#1071 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 18:17

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 17:26

Oké, jogos. :respect:
Elindítottam a programot és tényleg a kocekás résznél lehet leolvasni az értékeket. :)

Csak azt nem értem, hogy a tesztekben miért nem ezeket az értékeket írják le. Még ha szubjektív is. Mindenhol beteszik a kiskocsi képét és ez qrvára szubjektívnek tűnik a táblázathoz képest - még ha az is megfigyelésen alapszik.

Asszem már csak az marad, hogy higgyünk a saját szemünknek, no meg a gyártónak. :D

Szerintem azt olvassák le. Tudod az ott úgy van, hogy kb addig kell közelíteni a kockákat egymáshoz, amig az utánhúzás "csóva" nem ér bele a mögöttes kockába, ekkor kell leolvasni az értéket. A kockák színe pedig változtatható!
Tulajdonképpen az érték mindegy is (mert szubjektív  ;) ), inkább akkor jön jól, ha egymás mellett nézel két monitort, itt jól látni a különbséget.

#1072 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:02

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 17:17

Szerintem azt olvassák le. Tudod az ott úgy van, hogy kb addig kell közelíteni a kockákat egymáshoz, amig az utánhúzás "csóva" nem ér bele a mögöttes kockába, ekkor kell leolvasni az értéket. A kockák színe pedig változtatható!
Tulajdonképpen az érték mindegy is (mert szubjektív  ;) ), inkább akkor jön jól, ha egymás mellett nézel két monitort, itt jól látni a különbséget.

kis gyakorlattal egész pontosan be lehet lőni, hisz a négyzet szembe lévő oldalán ugyanúgy látszik a sáv (utánhúzás) így könnyebb beállítani (néhány ms tévedés lehet maximum).
Köszi a segítséget, már kezdek profi lenni a témában.

Más. Mivel tisztítjátok a TFT-t? :think:

#1073 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:24

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:02

Más. Mivel tisztítjátok a TFT-t? :think:

Részemről vizesruhával.  :D  Persze nagyon óvatosan, nehogy karcoljon a por.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1074 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:26

Tegnap fölhívtam a Mikland-ot és azt mondta az úr, h rendeléstől számítva kb 1 hét, míg a monitor ideér (193p+). Én belevágok.
Vágjátok, h milyen színben csinálják a monitort? Azon az orosz oldalon egy fehér (vagy ezüst?) van.
Semper Fi

#1075 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:39

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 19:26

Tegnap fölhívtam a Mikland-ot és azt mondta az úr, h rendeléstől számítva kb 1 hét, míg a monitor ideér (193p+). Én belevágok.
Vágjátok, h milyen színben csinálják a monitort? Azon az orosz oldalon egy fehér (vagy ezüst?) van.

sok szerencsét hozzá. szerintem ezüst. :D

#1076 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:39

Srácok, Samsung itt a balkánon milyen garikat is vállal meddig? Ha tudom megnézem a boltba megvétel elött...

HOL NÉZHETEK MEG HASZNÁLAT KÖZBEN SAMSUNG 730BF-et megvásárlás elött?

/*röhej hogy ezt meg kell tennem, de félek hogy beszopom*/

Még vmi:linket arról hogy vizsgáljunk meg monitort? Subpixel hiba, világítás, minden amire figyelni kell, hogy még esetleg 3napon bellül észrevegyük a bibit..

173P Plusszok tényleg leteszteltek?Nagon mondják hogy azt vegyek amilyen finnyás vagyok (szem+fül)... De ahhoz kölcsönt kell felvennem, és azt nem szeretném...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 09. 20:59 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1077 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:40

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:26

Atól tartok, mindegy milyen színekben csinálják, hozzánk csak az ezüst érkezik, ahogy a simánál is volt!  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.