Fúúúúúúúú végre valami használható hozzászólás! Köszönöm!
Viszont most meg azt nem értem, hogy miért javasolja a kézikönyv hogy csak 60Hzen használjam a kijelzőmet, és ne 75Hzen.. talán mert energiatakarékosabb..? A kijelzőm 12ms-es, ezt elvileg csak akkor tudja azért kihasználni hogyha a kártya-TFT közötti freq. is megfelelő.. tehát a 12ms az elvileg 83Hz körül van átszámolva, nem? Lehet hogy marhaságokat számolok, de akkor ennél a kijelzőnél érdemesebb a 75Hznél maradni, nem?
A vibrálását reggal 6:00kor láttam, amikor fölébredtem és első dolgomként bekapcsoltam a számítógépet.. nem a képernyőt láttam vibrálni hanem a monitor alá nézve láttam, hogy a fény vibrál.. tehát elvileg vagy a szemem hülyéskedett, amit azért nem hiszek, vagy a TFT kijelző háttérvilágítása ami elvileg a fényét biztosítja.. Tehát lehet hogy az villog, és nem pedig statikusan bocsát ki fényt..? Én nem tudom, mert nem értek hozzá, csak felmerült bennem mint ötlet..
persze az is lehet de már nem nagyon emlékszem, hogy akkor még nem bootolt be a windows és akkor még másként viselkedik..? de mint mondtátok itt a Hz nem számít...
Huh.. kezdem megszeretni ezt a TFT monitoromat... szerintem az előző CRT-m már kiégett.. mert azért ennél sokkal élesebb minden..

De arra még mindig nem kaptam választ, hogy miért jó, hogy deviánskodnak a TFT gyártók, és eltérnek a 4:3-as képaránytól..
Csak natív felbontást tudok használni, mert a többi felbontásban hánynom kell a betűk kinézetétől.. Úgyhogy hogyha megelégszek ezzel a monitorral, akkor el kell fogadnom, hogy az elkövetkezendő 3-4 évben csak 1280*1024ben fogom használni..
Az utánhúzásból eddig még nem csináltam ügyet.. fel sem tűnt.. de most hogy mondjátok az egéren tényleg látható. Talán..
Kiemelt köszönet
ppeti –nek!
Intel P4 2.80E GHz (Prescott) + ASUS P4P800-E Deluxe + 2*256MB 400MHz DDR + Maxtor 200 GB SATA + Club 3D Radeon 9800Pro 128MB 256bit