HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:54

Csak annyit tennék hozzá, itt olvasva ezeket, hogy 193P+om van, és CSS-zek.
Abszolút semmi utánhúzás, vagy zavaró torzítás nem vehető észre, pedig elég pörgős fps.

Az 1mm fehér szegélyes utánhúzást is csak akkor látni, ha tesztprogramban direkt erre figyel az ember.

#1502 Felhasználó inaktív   ppeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 18:30

Csurika írta:

Idézet

"A 17" és 19" monitorok általában egyöntetűen 1280x1024 pixel felbontásúak..."

Akkor nekem nem fog gondot jelenteni, hogy nem 1,33 hanem 1,25 ös a képaránya az LG L1915S monitoromnak? (LCD/TFT nemtom melyiket kell már rá használni..)
Mert a pár órás tapsztalatom alapján: 75Hz az villog, de nem nagyon van jobb.. max egy csúcskategóriás "OVER 100K Ft" kijelző..? Meghát ami a legfontosabb, hogy eddig kijelenthetem, hogy minden rosszabbul néz ki ezen mint az előző LG775FT FLATRON CRT-mnél.. oooolyan máááááás..

Vélemény..?

Elöljáróban: én is 775FT-ről váltottam TFT-re (Samsung 913V). Több szempontból is egyet tudok érteni veled - a színek például finoman fogalmazva sem ugyanazok ... Más színű háttér előtt ugyanaz a színű betű teljesen más színű ugyanazon az oldalon stb. stb. Én is azt mondom nem jobb, de legalább nagyobb :).

SzVSz a CRT frissítési időt kevered a TFT-k "utánhúzásával". CRT-nél a teljes kép frissül az adott frekvencián (ezt láthatod esetleg "villogásnak") - míg TFT-nél ez csak arra utal, hogy a videókártya mennyit "frissít" a TFT elektronikája felé. A TFT-n a kép csak akkor frissül (és az a része) ahol változás áll be, tehát álló képnél nem lenne szabad TFT-n villogást látnod. Persze mozgásnál az már más tészta (utánhúzás például), de az nem a Hz értékkel van összefüggésben, hanem magának a panelnak a frissítési idejével (ms-ben adják meg - ez CRT-nél viszont nem jellemző adat). Persze ezt már sokan leírták ebben a fórumban - esetleg részletesebben ill. "szakmaiabban".

Amikor tudsz mindig használj natív felbontást (1280*1024) - legalább a desktopon. Meglátod sokkal jobb képe lesz függetlenül a képaránytól (minden pixelre 1 képpont jut - nem kell interpolálni az elektronikának). Persze nem mindig a legideálisabb ez a 1,25-ös arány, de sztem csak akkor gáz, ha emiatt nem tudsz natív felbontást használni (pl. vmi igényli a 4:3-as arányokat). Manapság elég kevés helyen okoz problémát ez a felbontás.

Üdvözlettel : ppeti
Gigabyte K8NF9 (s939); Athlon 64 X2 4400+ ; Club3D 7800GT 256MB Dual-DVI VIVO ; 2*1024MB Samsung PC3200 ; Seagate Barracuda 200GB (SATA) ; Seagate Barracuda 250GB (SATA) ; Creative Audigy; Feel V; Logitech MX500; Seasonic S12 500W

s^P][ CS : Source klán

#1503 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:30

1, Ez már nem 4:+ mint a fényképek, stb arányai, ahnem 5:4 ez van. Natívban illik használni, mert alatta csúnyán néz ki. Főleg akkor baj, ha nincs (nagyon) erős vgad.
2, Ez TFT. Nem lesznek olyan színei mint a crtdnek, és olyan firssítése. Vagy jobb színek, és nagy utánhúzás, vagy nem túl jó színek,  é skisebb utánhúzás. Most láttam boltban egy 193P+,st iszonyatosan utánahúz-nekem. Egy vacak ablak mozgatástól úgy beblurrozik hogy húúú :).
3, Játékra a 4(6?) mseces Samsungok már jók-értsd; minél kevesebb msec, annál jobb, de mind játékban, mind 2Dben látható még az utánhúzás. (én gyorsabb fpseket és autós játékokat játszok, azoknál pláne látszik, soxor zavaró, pl egy HC sebességű Ut meccsnél, meg ha pl a fegyver beremegteti a képet, és így homályos a kép) Segít kicsit, ha kikapcsolod, hogy látható legyen a mozgatott ablak tartalma, meg lassan görgetsz weblapokat :)
4, Tft ritkán "vibrál", a 75Hz nem gond, max sűrűn csíkos háttéren lehet látni kicsit a frisítést, amúgy nem kell belőle ügyet csinálni. Ha ilyen háttered van, változtatsd meg.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1504 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 20:48

Mc Pite!

Utólagos engedelmeddel hazavittem a színfile-dat és télleg jól sikerült :)

Mellesleg nekem semmivel nem sikerült utánhúzást kicsikarni a moncsiból (CS:S, Battlefield2, Fear, Quake4 ...) egészen reggelig ugyanis az Asterix and Obelix XXL2-vel igen ... de ez a legkevesebb ... :)

Nekem eddig bejött ... engem a CRT-ben legjobban a geometriai hibák és a visszatükröződés zavart ... na ezek elmúltak ..

És egy nagy meglepi ... egyre több gamem van ami nem tud natív felbontáson menni, csak 1280*960-ban ... és mindegyik megy szépen .. sőőőt ... ettől féltem a legjobban, mikor TFT-t vettem, hogy mi lesz velem ha egy game-t nem tudok natív felbontásban futtatni ... de eddig mindegyk megy szépen :)
És tűélesen :)

Egyre jobban tetszik ez a moncsi :)
"Live Fast! Die Young!"

#1505 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 21:31

Ezért nem lesz ebben az országban samsung 970p, mert mindenki a 193p+ -t keresi és a samsung mindent lát :)
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1506 Felhasználó inaktív   BoZsoó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 21:41

Sziasztok!
Ma vettem át a Miklandból a megrendelt 193P+ monitoromat.tegnap 10 órakor telefonáltak,de nem tudtam átvenni,ezért elrakták nekem mára.Nagyon rendesek voltak.Ezúton is köszönöm nekik.Azt mondták hogy valaki visszamondta,ezért jutott nekem.Talán Vulpes lehetett?Neki is kösz!
Nagyon tetszik a moncsi.Gyönyörűek a színei.Igaz a fekete még ezen sem igazi.Picit kékes.
Utánhúzást csak a desktopon érzékeltem.Pl.egér kurzor.
A Magictune nem fagy viszont csak egyszer lehet elindítani,és egy idő után átállította s színeket 256-ra.
Először azt hittem elromlott a moncsi.Egyébként pixel hiba mentes.
Játéknál csak az Operation Flashpointban próbáltam.Nem érzékeltem utánhúzást.

#1507 Felhasználó inaktív   Csurika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 22:21

Fúúúúúúúú végre valami használható hozzászólás! Köszönöm!

Viszont most meg azt nem értem, hogy miért javasolja a kézikönyv hogy csak 60Hzen használjam a kijelzőmet, és ne 75Hzen.. talán mert energiatakarékosabb..? A kijelzőm 12ms-es, ezt elvileg csak akkor tudja azért kihasználni hogyha a kártya-TFT közötti freq. is megfelelő.. tehát a 12ms az elvileg 83Hz körül van átszámolva, nem? Lehet hogy marhaságokat számolok, de akkor ennél a kijelzőnél érdemesebb a 75Hznél maradni, nem?

A vibrálását reggal 6:00kor láttam, amikor fölébredtem és első dolgomként bekapcsoltam a számítógépet..  nem a képernyőt láttam vibrálni hanem a monitor alá nézve láttam, hogy a fény vibrál.. tehát elvileg vagy a szemem hülyéskedett, amit azért nem hiszek, vagy a TFT kijelző háttérvilágítása ami elvileg a fényét biztosítja.. Tehát lehet hogy az villog, és nem pedig statikusan bocsát ki fényt..? Én nem tudom, mert nem értek hozzá, csak felmerült bennem mint ötlet..
persze az is lehet de már nem nagyon emlékszem, hogy akkor még nem bootolt be a windows és akkor még másként viselkedik..? de mint mondtátok itt a Hz nem számít...

Huh.. kezdem megszeretni ezt a TFT monitoromat... szerintem az előző CRT-m már kiégett.. mert azért ennél sokkal élesebb minden.. :) GOOD

De arra még mindig nem kaptam választ, hogy miért jó, hogy deviánskodnak a TFT gyártók, és eltérnek a 4:3-as képaránytól..

Csak natív felbontást tudok használni, mert a többi felbontásban hánynom kell a betűk kinézetétől.. Úgyhogy hogyha megelégszek ezzel a monitorral, akkor el kell fogadnom, hogy az elkövetkezendő 3-4 évben csak 1280*1024ben fogom használni..
Az utánhúzásból eddig még nem csináltam ügyet.. fel sem tűnt.. de most hogy mondjátok az egéren tényleg látható. Talán..

Kiemelt köszönet ppeti –nek!
Intel P4 2.80E GHz (Prescott) + ASUS P4P800-E Deluxe + 2*256MB 400MHz DDR + Maxtor 200 GB SATA + Club 3D Radeon 9800Pro 128MB 256bit

#1508 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 07:48

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 16:16

Elég lesz neked 24bites is a 18bitesek helyett. 32bit=24bit+8bites maszk.

Milyen 24 bites TFT monitorok kaphatók/ajánlatok?

Szerkesztette: pumper 2005. 10. 28. 07:48 -kor

#1509 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 07:56

Idézet: pumper - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:48

Az összes MVA/PVA, IPS/S-IPS panellel szerelt ilyen.  A TN+Film panelesek pedig 18bit-esek, de dithereléssel, ill. FRC-vel ezek is 16.2M színt tudnak megjeleníteni. Továbbra is javaslom, hogy olvasgassál a www.tftpanel.hu oldalon.
Monitor vásárlásról szóló cikk - remélem - sok hasznos információval: Link!
A paneltípusok leírása ugyanitt: Link!

#1510 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 07:58

Idézet: pumper - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:48

Samsung 173P Plus. Mert 8mseces. A többihez képest ennyi előnye van. Linux alatt 1előre nics úgy tom driver alá-és az helyettesíti a gombokat.

Ha van még, egészítsetek ki pls... De nekem 8msec felett kiesnek a moncsik... (általában, tudom hogy IPS/MVA/PVA panelek lasabbak, és lehet hgy kiegyeztem volna egy 12es turecoor moncsival. Hogy inkább 262ezer szín és kisebb utánhúzás, vagy 16milla szín és nagyob?? *anak le a tftf moncsik hogy választnai kell :)   730BF-re is tud vki kombinált frissítést? szvsz 12-16 biztos van...)

Khm... nitróval a kispolszki is tud 180at menni, mégsem mondanám hogy tudja. Tehát a TN+24bitet szvsz ne erőltessük, míg látjuk az átmenteket... :respect: Annyi színt tudnak, mint egy 6230i pl.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 28. 08:04 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1511 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:29

Hellosztok!

Tudnátok egy kis információval szolgálni TFT-k terén?
Konkrétan az érdekelne, mit érdemes nézni vásárlás esetén. Mit tudnátok ajánlani? Melyiket érdemesmost megvenni?
A válaszidő, gondolom minél kisebb, annál jobb. Én 4 és 8ms-esekben gondolkozom. Frissítés se hanyagolható, de pl a kontraszttal és a fényerővel mit kezdjek? Érdemes az figyelembe venni? Mennyi az ideális/a tökéletes?

Láttam pár TFT-t üzmbe helyezve, és eddig nem volt túl megnyerőek. Egyik egy kicsit régebbi (50e-es árkategóriás) 17" Samsung, a másik egy 1950s LG. Mind2-n kicsit olvashatatlanok voltak a szövegek. Főleg a kisebb betűméretek. Kicsit torzultak, szellepképesek voltak... mintha duplán lettek volna nyomtatva (egyszer egy szürkésebb árnyalatban az eredeti alatt elcsúsztatva). Ezen mondjuk sikerült valamelyest állítani a szűrők bekapcsolásával. De ez így normálisnak mondható? Vagy vannak olyan készülékek amik esetleg alapból jól is működnek?

Fel tudnátok vázolni pár alternatívát? Nem fontos, hogy 19"-os legyen, inkább jóó és mérsékelt árú. (80e alatt)
De elsősorban az érdekelne, mit vegyek figyelembe vásárláskor.

Előre is köszönöm a válaszokat (erre a nem kevés kérdésre :)).
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1512 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:47

Segítséget kérek!
Egy kollégám vett egy Samsung S740N monitort.
Nem tudja, hogyan kell a fényerőt csökkenteni én meg nem ismerem a szerkezetet.
Ha van valakinek ilyen monitora, ossza meg velem a fényerő szabályozás mikéntjét, legyen szíves!
Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#1513 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:52

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 7:56

Az összes MVA/PVA, IPS/S-IPS panellel szerelt ilyen.  A TN+Film panelesek pedig 18bit-esek, de dithereléssel, ill. FRC-vel ezek is 16.2M színt tudnak megjeleníteni. Továbbra is javaslom, hogy olvasgassál a www.tftpanel.hu oldalon.
Monitor vásárlásról szóló cikk - remélem - sok hasznos információval: Link!
A paneltípusok leírása ugyanitt: Link!

Idézet

TN+Film: A legolcsóbb paneltípus, jellemzője az alacsony válaszidő 3~8ms, alacsony betekintési szögek 130°~150°, közepes kontraszt 350~700:1, nagy fényerő 300~500cd/m2. Színmegjelenítése csak 6 bit-es 262.144 valós szín + 2 bit FRC 16.2M szín. (FRC = Frame Rate Controll, köztes színárnyalatok létrehozása, az árnyalathoz legközelebb eső valós színek gyors cseréjével, villogtatásával.) Elsősorban játékra, irodai munkára, Internettre ajánlott. Grafikai munkákra, képfeldolgozásra és filmnézésre kevésbé alkalmas.

MVA/PVA: Drágább, de majdnem minden paraméterében jobb paneltípus, nagy kontraszt 1000~1500:1, kitűnő betekintési szögek 178°~178°, 8 bit-es színmegjelenítés 16.7M szín, jó fényerő 240~350cd/m2, és az újabb, "overdrive" technológiával felszerelt típusokat alacsony válaszidő 6~8ms (g2g) jellemzi. Kitűnő választás lehet általános otthoni használatra.

IPS: A legdrágább paneltípus. Nagyon jó színhűség 8 bit 16.7M szín, kitűnő betekintési szögek 178°~178°, kitűnő fényerő 300~500cd/m2, elfogadható válaszidők 16~25ms, közepes kontraszt 350~500:1 a jellemző tulajdonságai. Elsősorban grafikai munkákra, képfeldolgozásra ajánlott.

???

#1514 Felhasználó inaktív   Csurika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:55

Idézet: Smooth - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 7:29

Kicsit torzultak, szellepképesek voltak... mintha duplán lettek volna nyomtatva (egyszer egy szürkésebb árnyalatban az eredeti alatt elcsúsztatva).

Nem lehet hogy az volt a probléma mint nekem mikor megvettem, hogy 4:3 arányban küldték neki a jelet és az meg szegény 5:4-es? Magyarán 1280*1024 helyett 1280*960-ba volt beállítva?

Szerkesztette: Csurika 2005. 10. 28. 08:56 -kor

Intel P4 2.80E GHz (Prescott) + ASUS P4P800-E Deluxe + 2*256MB 400MHz DDR + Maxtor 200 GB SATA + Club 3D Radeon 9800Pro 128MB 256bit

#1515 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:58

Idézet: pumper - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:52

???

Uramatyám!!! :omg:
Alapszínenként 6, ill. 8 bit, de kijavítom mert talán így tényleg lesz aki félreérti!  :rolleyes:

#1516 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:09

Idézet: Smooth - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:29

Láttam pár TFT-t üzmbe helyezve, és eddig nem volt túl megnyerőek. Egyik egy kicsit régebbi (50e-es árkategóriás) 17" Samsung, a másik egy 1950s LG. Mind2-n kicsit olvashatatlanok voltak a szövegek. Főleg a kisebb betűméretek. Kicsit torzultak, szellepképesek voltak... mintha duplán lettek volna nyomtatva (egyszer egy szürkésebb árnyalatban az eredeti alatt elcsúsztatva). Ezen mondjuk sikerült valamelyest állítani a szűrők bekapcsolásával. De ez így normálisnak mondható? Vagy vannak olyan készülékek amik esetleg alapból jól is működnek?

Szinte Neked íródott a cikk: "Milyen monitort vegyek?"  Link!  ;)
Mondjuk éppen három hozzászólással ezelőtt linkeltem be.  :rolleyes:
A TFT LCD monitorok egyik legnagyobb erőssége pont a tűéles kép, úgyhogy ott valamit nagyon elszúrhattatok a két monitornál. Csak arra tudok tippelni, hogy nem a natív (1280x1024) felbontásban használtátok!

Szerkesztette: Racecam 2005. 10. 28. 09:09 -kor

#1517 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:19

Idézet: Csurika - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:55

Nem lehet hogy az volt a probléma mint nekem mikor megvettem, hogy 4:3 arányban küldték neki a jelet és az meg szegény 5:4-es? Magyarán 1280*1024 helyett 1280*960-ba volt beállítva?

Sztem nem lehet, mivel 1024×768-on használják :D
(volt értelme 19"nak)
De mondom, ahogy maxra állítottam minden szűrűt, a minőség jónak nevezhetővé vált.
De ezt nem alapból kéne tudnia?
Egy LG 1950s 90e-ért megéri netezésre, meg passziánszra? :D

A válaszokat és a linkeket köszönöm, majd meglesem őket.
(innen sajna nem tom megnyitni őket)

Szerkesztette: Smooth 2005. 10. 28. 09:29 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1518 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:12

930BF tulajoktól kérdezném, hogy azt a MagicTune izét érdemes-e feltelepíteni, mert itt korábban azt olvastam, hogy csak a szívás van vele.
Csak mert már elszoktam a kékhaláltól, meg az önkényes restartok is elkerültek mostanában, és valami szutyokkal nem szeretnék a windózom lelkivilágába belegyalogolni, ha nem muszáj. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1519 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:34

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:12

930BF tulajoktól kérdezném, hogy azt a MagicTune izét érdemes-e feltelepíteni, mert itt korábban azt olvastam, hogy csak a szívás van vele.
Csak mert már elszoktam a kékhaláltól, meg az önkényes restartok is elkerültek mostanában, és valami szutyokkal nem szeretnék a windózom lelkivilágába belegyalogolni, ha nem muszáj. :)

Igaz Nekem nem 930 van, de a MagicTune tokeletesen mukodik es jonak is tartom a progit.:)
Szerintem hasznald nyugodtan, legfeljebb ha nem megy leszeded.
Vagy friss win-nel teszed fel ujbol.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1520 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:36

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 8:57

Ami a játékot illeti, én az "occasional gamer" kategóriába sorolom magam, de egyszerűen csak játszva (tehát nem utánhúzást keresve, 15cm-ről nézve) az ég adta egy világon semmi zavarót nem fedeztem fel. Mondjuk nem is a Quake III.-at nyomom, ez igaz, de a Far Cry attól még FPS. A 16ms pedig a teljes B2B, azaz rise+fall idő, ellentétben pl. a 193P+ 8ms gray-to-gray idejével. A Samsung B2B ideje ettől még ugyanúgy lehet akár 16ms is, mint ahogyan több is.

Ja, és szívesen csináltam volna képeket is a tesztek közben, csak sajnos a digitgépem már olyan kort ért el, hogy ha anno lett volna Sulinet, lassacskán már akkor is eladhatóvá válna, így a technikai paraméterei miatt ebben az esetben sajnos nem alkalmas a köz elé tárható minőségű képek elkészítésére.

Ami a használat módját illeti, lehet, hogy egy mozsárban őrülünk;-) , ezért fordulok Hozzád.

Nekem elsősorban programkódok bámulásához kellene a monitor. Az eddig megnézett 19 collos tft-k nekem azért nem tetszettek, mert szinte láttam a különálló pixeleket (és ebből a szempontból sajnos a mostani samsung syncmaster 757nf is mélyen alulmúlja a 7 évvel ezelőtt  -igaz, akkor brutális áron- vett monitorom színvonalát), szöveg legördítése közben pedig zavarónak tűnt az utánhúzás (vagy mi a szösz).

Tudsz olyan helyet mondani, ahol vásárlás előtt megnézhetném ezt a hp-t?

Szerkesztette: PatóPál 2005. 10. 28. 11:41 -kor

Palkó

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »