HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1878 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:15

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 14:16

Ezt leírnád valahogy másképpen, mert nem értem.

Nekem Samsung 910T van és nem villog/villogott soha a képe. A járatás szerintem teljesen felesleges. A fénycső működési elvéből adódóan szerintem nincs olyan, hogy be kéne járatni. Persze ha valamit nagyon akarunk látni, az előbb utóbb ott lesz. :)

Az meg a másik, hogy 8 óra bejáratás az már azért is furcsa, hiszen ez nem túl extrém hosszúság. Az emberek 90%-a biztos, hogy használja ennyi ideig a monitort első alakommal.

Nem értelmezem tovább az előző idézetemet, pont. Első alkalommal természetesen 8-12-16 órásban használtam, nem tesz eleget, azért tovább nyúztam. Mindig fikázással kezdődik úgy mint Albert Einsteinnél. :rolleyes: Köszönöm...

:offtopic: Filózofiai idézet:

Hitre vagy tudományra bízol? A döntés a kezedben van, mindenki saját maga választhat, én már soha nem hiszek a hitre, mert az ostobáknak való, túlnőttem...

Szerk.: megint hibázott a betűstílus beszúrás

Szerkesztette: bolic system 2005. 11. 11. 14:17 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1879 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:40

hellosztok végre végig értem a tft monitorok témakörén :) nagyából :p

Mivel most akarok karányonyra venni magamnak egy monitort (19' TFT)és nekem elsősorban a monitor vásárlásban nem az igényem hanem a pénztárcám húz vissza mivel a monitorra max 90e akarok költeni eddig a Samsung SyncMaster 913V és Fujitsu-Siemens Scaleoview T19-2 között vacillálok de ha valakinek van ennél jobb ötlete illetve tud olyan monitort, helyet ahol ennyi pénzért jobb paraméterekkel rendelkező monior van szoljon azaz irjon. :) köszi

Szerkesztette: KoXaMan 2005. 11. 11. 14:42 -kor

#1880 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 15:16

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:40

Mivel most akarok karányonyra venni magamnak egy monitort (19' TFT)és nekem elsősorban a monitor vásárlásban nem az igényem hanem a pénztárcám húz vissza mivel a monitorra max 90e akarok költeni eddig a Samsung SyncMaster 913V és Fujitsu-Siemens Scaleoview T19-2 között vacillálok de ha valakinek van ennél jobb ötlete illetve tud olyan monitort, helyet ahol ennyi pénzért jobb paraméterekkel rendelkező monior van szoljon azaz irjon. :) köszi

Fuji.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1881 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 15:57

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 14:40

100 körül lehetne Benq FP91G+ -t is szerezni, ha az még belefér. Nálam egy FP91GX van most, szerintem nagyon korrekt darab, szép szinekkel (pedig csak TN+film paneles), 8ms válaszidővel. Ezeken már van DVI csatlakozó is, DVI kábel, 3 év gari. Feljebb küldtem linkeket is. Csekkold le.

Üdv,
zef

#1882 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 16:11

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:15

Nem értelmezem tovább az előző idézetemet, pont. Első alkalommal természetesen 8-12-16 órásban használtam, nem tesz eleget, azért tovább nyúztam. Mindig fikázással kezdődik úgy mint Albert Einsteinnél. :rolleyes: Köszönöm...

:offtopic: Filózofiai idézet:

Hitre vagy tudományra bízol? A döntés a kezedben van, mindenki saját maga választhat, én már soha nem hiszek a hitre, mert az ostobáknak való, túlnőttem...

Szerk.: megint hibázott a betűstílus beszúrás

Mi lenne, ha elolvasnád azt is, hogy mire válaszoltam és tettem fel a kérdést?

Idézet

Már emlékszem ki vásárolta vissza az ugyanolyan TFT moncsit, mint nálam. Az maga a Lipton.

Ezt a dolgot nem értem, és ennek semmi köze most a bejáratáshoz. A "visszavásárlás" dolgot nem értem, és azt, hogy ezt, hogy hozod velem kapcsolatba.

Elhiszem, hogy szerinted be kell járatni a fénycsövet, de szerintem meg nem kell. Miért kéne? Ez nem olyan alkatrész amit járatni kéne. A technológiából adódóan egyszerűen nem villoghat a cső, ha mégis akkor valami baja van.

(Az idétetet se igazán értem, hogy hogy vág ide.)

#1883 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 17:23

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 17:11

Mi lenne, ha elolvasnád azt is, hogy mire válaszoltam és tettem fel a kérdést?
...

Visszavitted a VP912 moncsit, ugye? Emlékszem, hogy írtál: ... mert vibrál ...

Talán az inverter elektronikára gondoltam, nem nagyon értek hozzá a villamossági részletes technikához, azért nem tudom pontosan melyik alkatrészt edzeni kell. Látom, hogy nem tudsz fogalmazni az idézetemet ( bocs, ez csupán ráadás :cool: ), ez volt a kötelező filózofia tananyag az érettségi suliban. :omg:

Szerkesztette: bolic system 2005. 11. 11. 17:27 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1884 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 17:44

Tud valaki reagálni a tegnapi EIZO 768AS kérdésemre? (2005. nov. 10., csütörtök - 15:51)
Vagy legalább hallott valaki már erről a monitorról? ;) Megtapizni, kipróbálni nem tudom, mert mindenhol csak rendelésre hozzák 2-3 hét alatt.

thx

Szerkesztette: eszpe 2005. 11. 11. 17:48 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1885 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 18:09

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 16:57

100 körül lehetne Benq FP91G+ -t is szerezni, ha az még belefér. Nálam egy FP91GX van most, szerintem nagyon korrekt darab, szép szinekkel (pedig csak TN+film paneles), 8ms válaszidővel. Ezeken már van DVI csatlakozó is, DVI kábel, 3 év gari. Feljebb küldtem linkeket is. Csekkold le.

Üdv,
zef

nos en csak ezt a fajtát találtam:

BenQ FP937S+

* Látható méret: 19,1"
    * 0,294 mm képpontméret
    * 16.2 M szín
    * Kontraszt: 700:1 <-- ez szimpatikus
    * Fényerő: 300 cd/m2
    * Válaszidő: 8 ms <-- ez szimpatikus
    * Max. áramfelvétel: 40 W
    * Maximális felbontás: 1280 x 1024
    * Méretek: 415 x 426 x 180 mm
    * Tömeg: 8,8kg
    * OSD
    * D-sub+DVI
    * TCO 2003
    * DVI-kábel tartozék

ez is elléggé jónak tünik.  :cool:

de érdekes a gyártó oldalan meg nincs fenn  :think:

Szerkesztette: KoXaMan 2005. 11. 11. 18:10 -kor

#1886 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 18:10

Nah lehet gratulálni nekem, itt van előttem a 970p :D Most tesztelgetem, mit nézzek rajta? :) Elsőre túl világos nekem, amit adtak hozzá cd-t az egy kicsit 88-as, szóval most van lapítóban... de ez legyen a legkisebb baj :)
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1887 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 18:29

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 18:23

Visszavitted a VP912 moncsit, ugye? Emlékszem, hogy írtál: ... mert vibrál ...

Talán az inverter elektronikára gondoltam, nem nagyon értek hozzá a villamossági részletes technikához, azért nem tudom pontosan melyik alkatrészt edzeni kell. Látom, hogy nem tudsz fogalmazni az idézetemet ( bocs, ez csupán ráadás :cool: ), ez volt a kötelező filózofia tananyag az érettségi suliban. :omg:

Soha nem volt Viewsonic monitorom, szóval nem is írhattam ilyet. :) Samsung TFT-m van és soha nem vibrált, szerintem véletlen összekeversz valakivel, ezért nem értettem amit írtál.
A jártatással továbbra sem értek egyet.
Megintcsak nem olvastál figyelmesen. Nem azt írtam, hogy nem ismerem amit idéztél, hanem azt, hogy nem tudom, hogy kapcsolódik a járatás témához. Hitről és tudományról idéztél, amit nehéz összehozni a járatással.
A lekezelő stílus pedig nem áll jól, főleg így, hogy még okod sincs rá. Kicsit visszavehetnél. ;)

#1888 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 18:45

Idézet: etzel - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 23:02

Hali!

Két monitor esélyes most nálam F-S P19-2 és a Samsung 970P. Ahogy elnéztem az eddigi teszteket, samsungnak picivel jobb a panelje, cserébe némileg rondább a design+nincsenek gombok.

Még egy érdekes különbséget találtam: samsung nem tud sRGB színteret. A kérdés az lenne, ez hátrányt jelent a használata során? Egyáltalán mire való az?

Pedig lehet sRGB-t választani.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1889 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 18:58

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1890 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 19:08

Monitor pihentetésnél mit válasszak, kikapcsolás vagy képernyőkímélőt?

#1891 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 20:10

Idézet: Dabsol - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 20:08

Monitor pihentetésnél mit válasszak, kikapcsolás vagy képernyőkímélőt?

H 25-30 percnél több időre megyek el, akkor ki szoktam kapcsaolni.
Ha ennél kevesebb ideig vagyok távol, akkor sima fekete képrnyőkímálő, és leveszem a fényerőt és a kontrasztot is nullára.

#1892 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 11. 21:01

Idézet: Dabsol - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 19:10

Nah lehet gratulálni nekem, itt van előttem a 970p :D Most tesztelgetem, mit nézzek rajta? :) Elsőre túl világos nekem, amit adtak hozzá cd-t az egy kicsit 88-as, szóval most van lapítóban... de ez legyen a legkisebb baj :)

Hello Dabsol!

Fogadd spontán gratulációmat  :D
Én most adtam le a rendelést a cuccra, úgyhogy minden info érdekel vele kapcsolatban :-)

Ha van rá lehetőséged, ezek érdekelnének:
- magictune :), működik? kényelmesen használható?
- linux alatt mi a helyzet?
- képe milyen? (színek, szöveg -web- olvasásra milyen?, ugyanez cleartype-al)
- anyagok (burkolat, tartó) minősége, igényessége

Egyelőre ezek, köszi! :)

sRGB kapcsán - beszéltem kollégával, ő úgy vélte ennek nincs jelentőssége, valami régi/gyenge szabvány, ami viszonylag pontatlanul adja vissza a színeket.

A.

#1893 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 11. 21:02

Ja igen! Az is érdekel még, hogy adtak-e hozzá alapból DVI kábelt?

#1894 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 21:41

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 18:09

nos en csak ezt a fajtát találtam:

BenQ FP937S+

* Látható méret: 19,1"
    * 0,294 mm képpontméret
    * 16.2 M szín
    * Kontraszt: 700:1 <-- ez szimpatikus
    * Fényerő: 300 cd/m2
    * Válaszidő: 8 ms <-- ez szimpatikus
    * Max. áramfelvétel: 40 W
    * Maximális felbontás: 1280 x 1024
    * Méretek: 415 x 426 x 180 mm
    * Tömeg: 8,8kg
    * OSD
    * D-sub+DVI
    * TCO 2003
    * DVI-kábel tartozék

ez is elléggé jónak tünik.  :cool:

de érdekes a gyártó oldalan meg nincs fenn  :think:

Nekem ilyen volt es nem volt vele semmi bajom, most havernal van mert en masikat vettem.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1895 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 21:49

Idézet: Dabsol - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 18:58

En olyan reszt nem is talalok ott.:)
NVIDIA Direct Acces-Samsung ......

Ezt nem talalom nalam.
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1896 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 23:16

Idézet: etzel - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 22:01

Hello Dabsol!

Fogadd spontán gratulációmat  :D
Én most adtam le a rendelést a cuccra, úgyhogy minden info érdekel vele kapcsolatban :-)

Ha van rá lehetőséged, ezek érdekelnének:
- magictune :), működik? kényelmesen használható?
- linux alatt mi a helyzet?
- képe milyen? (színek, szöveg -web- olvasásra milyen?, ugyanez cleartype-al)
- anyagok (burkolat, tartó) minősége, igényessége

Egyelőre ezek, köszi! :)

sRGB kapcsán - beszéltem kollégával, ő úgy vélte ennek nincs jelentőssége, valami régi/gyenge szabvány, ami viszonylag pontatlanul adja vissza a színeket.

A.

Tehát üzletbe be. - Jöttem a monitorért. Közönyös arccal, mintha naponta ezerszer csinálná, kihozta, kicsomagolta, beüzemelte, elindította a monitortesztelő programot, üljek le, lehet nézni. Nagy rutinnal, mintha értenék hozzá, közelről megnéztem nincs-e pixelhiba, végignéztem a teszt összes opcióját. Összecsomagol, elhoz.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez egy esti kép vakuval, csak megmutatom, hogy milyen. Jobb alul van a kivezetés, abba megy bele 12 volt meg a videókártya jele. Adnak hozzá dvi-dvi kábelt és dvi-rgb kábelt is. Elől a bekapcsológomb, kéken világít bekapcsolás után.

- Magictune. Még nem vagyok benne biztos mi történt pontosan, de egy játékkal szórakoztam, ami csak 1280*960at tudott max, alttaboztam, meg alatta ment a tvtuner és egyszercsak nem jött vissza a kép. Ctrlaltdel-lel meg nem jött elő a feladatkezelő. Háttérben altf4 gyel kiléptem a windowsbol, majd a magictune jelzett egy hibát és normálisan újraindult a gép. Most be van állítva, ki lehet kapcsolni a progit, mert a monitor megjegyzi a beállítást. Amúgy jól használható program.

- linux alatt nem tudom ;)

- Képe tűéles 1280ban, webnél nem zavar, hogy erősebb a fénye mint az előző monitorom. Cleartype-ot nem tudom hol lehet állítani. Azt sejtettem, hogy 1024-ben kicsit elmosottabb, pontosabban olyan mintha kicsit jobban folyna a toll, de játéknál nem zavaró. Nem látok utánhúzást. Egyedül azt sajnálom, hogy oldalról nézve kicsit fakóbbak a színek. Persze ezeket még tesztelnem kell.

- Anyagok. Erős műanyag, bár ezt sosem figyeltem másnál milyen. Régi monitorom kicsit érdes, de ez teljesen sima. Kb. mint egy utazásra használt szappantartó anyaga :) Lehet, hogy a fekete jobban tetszett volna.
Millió irányba lehet állítani a képet. A talpán el tud forogni jobbra, balra. Függőleges irányban rugózik, mint egy teleszkóp. A kép dönthető előre kis mértékben, hátra addig amíg párhuzamos nem lesz az asztallal, de lehet, hogy még tovább is. Ezenkívül jobbra, balra is forgatható 90, 180 fokba, balra ütközésig. Elforgatásnál a képernyőn jelzi, hogy hány fokban áll. Szóval ki lehet tekerni teljesen a képernyőt :)

Mit is mondhatnék még... nekem bőven elég a 19 col, nagy. A frissítés beállításnál csak 60hz-et enged, nem támogatott módot kikapcsolom, akkor van 72 és 75 hz. Van valami hasznuk ezeknek?

#1897 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 23:40

Idézet: Dabsol - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 23:16

..... ki lehet kapcsolni a progit, mert a monitor megjegyzi a beállítást. Amúgy jól használható program.

..... - linux alatt nem tudom ;)

.... Cleartype-ot nem tudom hol lehet állítani.

.... Egyedül azt sajnálom, hogy oldalról nézve kicsit fakóbbak a színek. Persze ezeket még tesztelnem kell.

..... A frissítés beállításnál csak 60hz-et enged, nem támogatott módot kikapcsolom, akkor van 72 és 75 hz. Van valami hasznuk ezeknek?

1./ Persze, hogy megjegyzi, hiszen a program a monitort állítja be. (Ez leginkább zef-nek szól!  ;) )
2./ Linux alatt ez nem működik, de hallottam valami nem hivatalos programról Linux alá!  :rolleyes:
3./ Megjelenítés tulajdonságai -> Megjelenés -> Hatások -> A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása: (legördülő menü) -> ClearType. Ha finomhangolni akarod itt van hozzá egy program: Link! (ClearTypeTuner.exe, Microsoft)
4./ Igen, még ezek is (MVA/PVA, IPS) veszítenek a kontrasztarányukból oldalról nézve. (Látnál egy TN+Film panelest, mindjárt nem panaszkodnál!  :D )
5./ Tökéletesen elég a 60Hz, egyébként is az az ajánlott frissítése. Ha ki akarsz még csikarni némi plusz fps-t játékok alatt (V'Sync-el), akkor felteheted 75Hz-re is. (Már amennyiben bírja a vas 1280x1024-ben a 75 fps-t, full szűrökkel! De ahogy látom, bínia kell!  ;) )

Szerkesztette: Racecam 2005. 11. 11. 23:42 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.