Idézet: etzel - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 22:01
Hello Dabsol!
Fogadd spontán gratulációmat
Én most adtam le a rendelést a cuccra, úgyhogy minden info érdekel vele kapcsolatban
Ha van rá lehetőséged, ezek érdekelnének:
- magictune

, működik? kényelmesen használható?
- linux alatt mi a helyzet?
- képe milyen? (színek, szöveg -web- olvasásra milyen?, ugyanez cleartype-al)
- anyagok (burkolat, tartó) minősége, igényessége
Egyelőre ezek, köszi!
sRGB kapcsán - beszéltem kollégával, ő úgy vélte ennek nincs jelentőssége, valami régi/gyenge szabvány, ami viszonylag pontatlanul adja vissza a színeket.
A.
Tehát üzletbe be. - Jöttem a monitorért. Közönyös arccal, mintha naponta ezerszer csinálná, kihozta, kicsomagolta, beüzemelte, elindította a monitortesztelő programot, üljek le, lehet nézni. Nagy rutinnal, mintha értenék hozzá, közelről megnéztem nincs-e pixelhiba, végignéztem a teszt összes opcióját. Összecsomagol, elhoz.

[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ez egy esti kép vakuval, csak megmutatom, hogy milyen. Jobb alul van a kivezetés, abba megy bele 12 volt meg a videókártya jele. Adnak hozzá dvi-dvi kábelt és dvi-rgb kábelt is. Elől a bekapcsológomb, kéken világít bekapcsolás után.
- Magictune. Még nem vagyok benne biztos mi történt pontosan, de egy játékkal szórakoztam, ami csak 1280*960at tudott max, alttaboztam, meg alatta ment a tvtuner és egyszercsak nem jött vissza a kép. Ctrlaltdel-lel meg nem jött elő a feladatkezelő. Háttérben altf4 gyel kiléptem a windowsbol, majd a magictune jelzett egy hibát és normálisan újraindult a gép. Most be van állítva, ki lehet kapcsolni a progit, mert a monitor megjegyzi a beállítást. Amúgy jól használható program.
- linux alatt nem tudom
- Képe tűéles 1280ban, webnél nem zavar, hogy erősebb a fénye mint az előző monitorom. Cleartype-ot nem tudom hol lehet állítani. Azt sejtettem, hogy 1024-ben kicsit elmosottabb, pontosabban olyan mintha kicsit jobban folyna a toll, de játéknál nem zavaró. Nem látok utánhúzást. Egyedül azt sajnálom, hogy oldalról nézve kicsit fakóbbak a színek. Persze ezeket még tesztelnem kell.
- Anyagok. Erős műanyag, bár ezt sosem figyeltem másnál milyen. Régi monitorom kicsit érdes, de ez teljesen sima. Kb. mint egy utazásra használt szappantartó anyaga

Lehet, hogy a fekete jobban tetszett volna.
Millió irányba lehet állítani a képet. A talpán el tud forogni jobbra, balra. Függőleges irányban rugózik, mint egy teleszkóp. A kép dönthető előre kis mértékben, hátra addig amíg párhuzamos nem lesz az asztallal, de lehet, hogy még tovább is. Ezenkívül jobbra, balra is forgatható 90, 180 fokba, balra ütközésig. Elforgatásnál a képernyőn jelzi, hogy hány fokban áll. Szóval ki lehet tekerni teljesen a képernyőt
Mit is mondhatnék még... nekem bőven elég a 19 col, nagy. A frissítés beállításnál csak 60hz-et enged, nem támogatott módot kikapcsolom, akkor van 72 és 75 hz. Van valami hasznuk ezeknek?