HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 05:08

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 20:30

:up:

Azt vágod, h miben más a c19-3 és a c19-6?  :)

nen láttam őket. :confused:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#522 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 05:57

Itt egy rövid leírás a Samsung 930BF-ről:
SAMSUNG 930BF "teszt"

TN-es monitor létére elég jónak tűnik a feketéje meg a színei is - nekem. Persze tudom, hogy élőben minden más. :)
Szerintem ennek a monitornak nincs alternatívája sulinetben
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#523 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 08:45

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 22:07

Nos, ez nem egészen így van.

:think:
Melyik részre írtad, hogy nem egészen úgy van ahogy írtam? Nem találom.
Ugyanazt írtad amit én, hogy a váltás jóval több lehet a megadottnál. Hiába van overdrive, Te is tudod, hogy még ott is kozmetikáznak az adatokkal, erre a legjobb példa, hogy lassan áttérnek a GTG értékek megadásra.
Hiába van a legtöbb esetben szürkéből szürke váltás, a GTG értéket nem ezért találtál ki, hanem azért, hogy minnél jobb értékeket írhassanak a monitorokra. Azt is könnyű belátni, hogy egy GTG 8-as monitor nem kétszer gyorsabb mint egy 16-os BTB.

#524 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 09:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 7:45

Azt is könnyű belátni, hogy egy GTG 8-as monitor nem kétszer gyorsabb mint egy 16-os BTB.

Így igaz, például egy 16ms-es (black->white + white->black) IPS ugyanolyan gyors mint egy 8ms-es (gray->gray) overdrive-os MVA/PVA.

#525 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 09:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 9:45

:think:
Melyik részre írtad, hogy nem egészen úgy van ahogy írtam? Nem találom.
Ugyanazt írtad amit én, hogy a váltás jóval több lehet a megadottnál. Hiába van overdrive, Te is tudod, hogy még ott is kozmetikáznak az adatokkal, erre a legjobb példa, hogy lassan áttérnek a GTG értékek megadásra.
Hiába van a legtöbb esetben szürkéből szürke váltás, a GTG értéket nem ezért találtál ki, hanem azért, hogy minnél jobb értékeket írhassanak a monitorokra. Azt is könnyű belátni, hogy egy GTG 8-as monitor nem kétszer gyorsabb mint egy 16-os BTB.

Nem ugyanazt írtam!!

A váltás nem az overdrive-osnál magas, hanem az overdrive nélkülinél, de ez szerintem teljesen világos, abból amit ott leírtam. Itt egy ábra ennek a szemléltetésére:

Kép

És az EIZO még óvatos duhaj volt, mert ennél sokkal "agresszívabb" Overdrive van a Samsung, ViewSonic, FSC monitoraiban.
A G2G értéket azért találták ki, mert a B2B már nem fejezi ki hűen a monitorok gyorsaságát.

xlacix, Te pedig várd meg a VP930-at és meg fogod látni, hogy bizony legalább egy 8ms-os (B2B) TN+Film panelessel egyenértékű. (Az overshoot-ot most hagyjuk ki ebből.  ;)  )

#526 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 09:39

RACECAM !

A Fujitsu Siemens P19-2  S-PVA panelesnek szerinted jól megcsinálták az overdrive technológiáját, vagy nekem is érdemes várnom egy "jobb-ra" ? Mit gondolsz, a te kezedben volt egy ilyen TFT! Jól teljesített neked is? Mert elég durva, hogy most emelték az árát, így 140eFt-ba kerül.  :reklamacio:  :paci:

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 28. 09:42 -kor

#527 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 09:43

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:39

RACECAM !

A Fujitsu Siemens P19-2  S-PVA panelesnek szerinted jól megcsinálták az overdrive technológiáját, vagy nekem is érdemes várnom egy "jobb-ra" ? Mit gondolsz, a te kezedben volt egy ilyen TFT! Jól teljesített neked is? Mert elég durva, hogy most emelték az árát, így 140eFt-ba kerül.  :reklamacio:  :paci:

Most is a "kezemben van"!  ;)

Jól meg van csinálva a 970P-is pont olyan. (Overdrive szempontból mindenképpen.)

#528 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 09:48

Hol írtam én olyat, hogy az overdriveosnál magasabb a váltás ideje? Annyit írtam, hogy az overdriveos mononitorknál is ugyanúgy szépítik az értékeket. Jobb a helyzet, meg az ábra alapján kiegyenlítettebb is a váltások ideje, de a 8, és újabban a 4 ms is eléggé megtévesztő érték.

Azt meg továbbra is tartom, hogy a GTG-t azért találták ki, mert így sokkal szebb eredményeket tudnak ráírni a monitorokra. ;) Az autók gyorsulásánál se azt adják meg, hogy mennyi idő alatt gyorsul 40-ről 60-ra, hiába ezt használod sokat a városban.
Mennyivel jobban hangzik a 4 ms mint a 16? :)

#529 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 10:30

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:29

A Harvare.fr-en, ill. a testvérlapján a, Les Numeriques.com-on sem - ahol többek között lenyúlták ezt a fényképezős ötletünket - jobbak a képek, csak ott rövidebb záridővel vannak készítve, így viszont kevésbé látszik aminek látszania kell.

Naszóval, itt azért egy kis korrekcióra szorul a dolog. Racecam, véletlenül se vedd fikázásnak, nagyon is dícséretes az a meló amit csinálsz/csináltok, de a fényképek készítésével kapcs. lenne egy kritikám.

Ha nagyobb záridővel fotózol, akkor már nem csak az utánhúzás "eredménye" marad a képen, hanem akár hosszabb idő látványa is a képre kerülhet, ami mindenképpen hazudik. A legtökéletesebb képeket a lehető legrövidebb záridővel fogod tudni készíteni, mert így az exponálási paraméterek (legalábbis záridő tekintetében) a lehető legkevésbé befolyásolják a pillanatnyi kép rögzítését a monitor képéről.

Tehát, ha tegyük fel, elméleti szinten 0 értékű záridőt alkalmazol, akkor is látszódni fog az utánhúzás, hiszen pont ez a lényeg, hogy a kijelzőn egyidőben több helyen is látszik még "ugyanaz" az információ.

Érzékeltetésre jó az is, ha hosszabb záridőt alkalmazol, az viszont teljesen kizárja az objektív összehasonlítás lehetőségét. Szóval, ha jó géped van és jó a fényereje a lencsének, tessék nagyon rövid időkkel dolgozni.

(bocs, ha szájbarágós voltam, csak nem szeretem a fölösleges, megmagyarázó köröket)
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#530 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:16

Idézet: Yany - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 11:30

Naszóval, itt azért egy kis korrekcióra szorul a dolog. Racecam, véletlenül se vedd fikázásnak, nagyon is dícséretes az a meló amit csinálsz/csináltok, de a fényképek készítésével kapcs. lenne egy kritikám.

Ha nagyobb záridővel fotózol, akkor már nem csak az utánhúzás "eredménye" marad a képen, hanem akár hosszabb idő látványa is a képre kerülhet, ami mindenképpen hazudik. A legtökéletesebb képeket a lehető legrövidebb záridővel fogod tudni készíteni, mert így az exponálási paraméterek (legalábbis záridő tekintetében) a lehető legkevésbé befolyásolják a pillanatnyi kép rögzítését a monitor képéről.

Tehát, ha tegyük fel, elméleti szinten 0 értékű záridőt alkalmazol, akkor is látszódni fog az utánhúzás, hiszen pont ez a lényeg, hogy a kijelzőn egyidőben több helyen is látszik még "ugyanaz" az információ.

Érzékeltetésre jó az is, ha hosszabb záridőt alkalmazol, az viszont teljesen kizárja az objektív összehasonlítás lehetőségét. Szóval, ha jó géped van és jó a fényereje a lencsének, tessék nagyon rövid időkkel dolgozni.

(bocs, ha szájbarágós voltam, csak nem szeretem a fölösleges, megmagyarázó köröket)

Teljesen igazad lenne, csakhogy én nem az utánhúzás érzékeltetésére csinálom a fotókat, hanem az overdrive-os fehér karima jobb megfigyelhetősége miatt, ami így sokkal jobban látszik. (A kisauto fekete körvonalai után a pixelek nem a kék háttérhez közelítő átmenetben vannak, hanem az overdrive miatt "túlfordúlnak" és fehér "karimát" okoznak.)
Nem is írtam soha, ha megyfigyeled egy tesztben sem, hogy ezeken a fotókon az utánhúzás látszik. Annak érzékeltetésére, a PixPerAn képlopós funkcióját szoktam használni.  ;)

#531 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:27

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:48

Hol írtam én olyat, hogy az overdriveosnál magasabb a váltás ideje? Annyit írtam, hogy az overdriveos mononitorknál is ugyanúgy szépítik az értékeket. Jobb a helyzet, meg az ábra alapján kiegyenlítettebb is a váltások ideje, de a 8, és újabban a 4 ms is eléggé megtévesztő érték.

Azt meg továbbra is tartom, hogy a GTG-t azért találták ki, mert így sokkal szebb eredményeket tudnak ráírni a monitorokra. ;) Az autók gyorsulásánál se azt adják meg, hogy mennyi idő alatt gyorsul 40-ről 60-ra, hiába ezt használod sokat a városban.
Mennyivel jobban hangzik a 4 ms mint a 16? :)

Az itt látható képen megfigyelheted a VP191b válaszidejének alakulását a Vx924-hez képest is, meg egyébként is. Valóban nincs 8ms-os válaszidő, de jól látszik, hogy szépen egyenletesen 14-12ms között oszlik meg, a teljes szürkerárnylati slálán belül. És ez még az első szériáknál volt így, azóta javítottak a technológián.

Kép

Jó, tudom, hogy ez a Tom'sHarware, de mivel nekünk nincs "még" műszerünk, egyelőre fogadjuk el ezt mérvadónak.  ;)

#532 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 12:48

Nem vitatom, hogy sokat javultak a monitorok, nekem még a 25 milis is teljesen megfelel. 14-15 meg már teljesen jó lehet, de mint írtad van aki már 3.9 millit ír a monitorkra. :D

#533 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 12:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 13:48

Nem vitatom, hogy sokat javultak a monitorok, nekem még a 25 milis is teljesen megfelel. 14-15 meg már teljesen jó lehet, de mint írtad van aki már 3.9 millit ír a monitorkra. :D

Látod a ViewSonic is 3ms-os újabban, viszont ha hihetünk ennek a mérésnek, akkor egy keskeny sávban felülről közelíti a 4ms-t, de van egy szélesebb tartomány ahol bőven 15ms felett van.
Viszont ezt volt alkalmam kipróbálni, nagyon jó tapasztalataim voltak vele a játékokban.

#534 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 13:07

Racecam, Prohardver fórumon nem akarsz reagálni?  :confused:

#535 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:07

Racecam, ezesetben jogos, ha az a cél, hogy minél jobban látszódjon. Sőt, egy bizonyos értékig még úgy is lehet növelni a záridőt, hogy a kép objektivitása csak kismértékben csökkenjen. Kb. egy overshoot-os felvillanás időtartama az ideális, de ezt nyilván csak műszerekkel lehetne pontosan lemérni, ennyit meg már nem ér az egész, amit mondtam. ;)

Na de mi lesz már, hol van a többi cikk? Tessék termelni skacok! :Đ ;)
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#536 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:22

Idézet: Uchimata - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:38

Valaki tudna nekem véleményt mondani a két gyönyörűségről?Külön-külön is "méltathatjátok" őket, de ha valaki a kettő közül "hangosan" kiáll egyik vagy másik mellett, nekem az is yo :) Köszike!

Senki se válaszol? Úgy tűnik, ilyen monitorja nem sok embernek van...

Racecam, berakod a táblázatodba őket?

#537 Felhasználó inaktív   rihi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:29

Hi!

Van valami fejlemény a Metrós FS W19-1-ekkel kapcsolatban? Esetleg vett már valaki?

#538 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:32

Idézet: Uchimata - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:22

Senki se válaszol? Úgy tűnik, ilyen monitorja nem sok embernek van...

Racecam, berakod a táblázatodba őket?

Bocsi, elsikkadt!  :rolleyes:

A P20-2-ről már volt itt szó, nagyon jó kis monitor. Itt a német teszt: Link!

#539 Felhasználó inaktív   kazal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:33

Idézet: Atti - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 8:43

Senkinek nincs ilyen? :( Neten nem találtam tesztet... pedig most 75 kFt a Lordban, nagyon csábító

Szia Atti!
Én is nézegettem az AG Neovo F-419-et, mert ugyan kevés véleményt olvastam róla, de az mind jó volt. Akkor került hátra a listámon, amikor megtudtam, hogy az új verziója, ami az R12 kiegészítést viseli magán TN paneles. (Racecam írta szept. 8-án.) Ez elég nagy baj nem??!
Üdv

#540 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:38

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 6:57

Itt egy rövid leírás a Samsung 930BF-ről:
SAMSUNG 930BF "teszt"

TN-es monitor létére elég jónak tűnik a feketéje meg a színei is - nekem. Persze tudom, hogy élőben minden más. :)
Szerintem ennek a monitornak nincs alternatívája sulinetben

Tényleg jónak tűnik Tn-es létére. Nem tudom, vegyek-e 1 ilyet vagy esetleg vmi alternatíva is van. Sulinetben, persze.  :think:
Semper Fi

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.