HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 02. 20:06

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 18:27

Olvass!! Link!  ;)

Az Acer AL1913s -t nem teszed be a táblázatodba?
:respect:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#702 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 20:23

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 21:06

Az Acer AL1913s -t nem teszed be a táblázatodba?
:respect:

Meghalni nincs időm, de majd igyekszem!  ;)

u.i.: A táblázat nagy részét nem is én csináltam, az xlacix érdeme!!  :respect:

#703 Felhasználó inaktív   GoYoBiSh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 02. 21:17

Szevasztok!

Én is éppen  tft vásárlás előtt állok, s már rengeteg fórumot olvastam, s a rostán nálam a köv. két monitor maradt fenn: samsung 173p, fujitsu-siemens p17-2.
Szeretnék kérni véleményt, hogy szerintetek megérik-e ezen monitorok az árukat, vagy érdemesebb valami gyengébb 19esbe fektetni? Igazából játékra nagyon nem használnám, néha-néha egy-két film, a lényeg az, hogyha már veszek, akkor szép képe legyen és azért minél kisebb áthúzás.
Esetleg ha tudtok ajánlani 17es hasonló kaliberű monitort 100-110e Ft-ig, az is jól jönne...amúgy ha minden igaz a Metroban tervezem én is a vásárlást, bár igazán még azt sem tudom, fellelhető-e ott ez a két monitortípus...előre is köszi.
Jah, engem a samsung jobban vonz, bár a gombtalansága kicsit zavar...

Csövi!

#704 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 21:42

Sziasztok!

Az Auchanban most 80k-ért adják a Philips 190s6-ot. 
Mi a véleményetek róla? Átlagos felhasználásra kellene, néha FPS, autós játék és filmnézés, tévénézés (tuner kártyával).
Kép

#705 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 21:45

Idézet: GoYoBiSh - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 20:17

Szevasztok!

Én is éppen  tft vásárlás előtt állok, s már rengeteg fórumot olvastam, s a rostán nálam a köv. két monitor maradt fenn: samsung 173p, fujitsu-siemens p17-2.
Szeretnék kérni véleményt, hogy szerintetek megérik-e ezen monitorok az árukat, vagy érdemesebb valami gyengébb 19esbe fektetni? Igazából játékra nagyon nem használnám, néha-néha egy-két film, a lényeg az, hogyha már veszek, akkor szép képe legyen és azért minél kisebb áthúzás.
Esetleg ha tudtok ajánlani 17es hasonló kaliberű monitort 100-110e Ft-ig, az is jól jönne...amúgy ha minden igaz a Metroban tervezem én is a vásárlást, bár igazán még azt sem tudom, fellelhető-e ott ez a két monitortípus...előre is köszi.
Jah, engem a samsung jobban vonz, bár a gombtalansága kicsit zavar...

Csövi!

Jó lenne, ha előbb az ilyen kérdések előtt élőben meg tudnál nézni egy TN+filmes és egy MVA/PVA paneles monitor képét, akár egymás mellett (MM, Elektroworld, stb). Biztos vagyok benne, hogy nem az utánhúzás fog zavarni, hanem a színmélység eltérése. Erről meg itt már sokat írtunk. "Mozizni" jobb egy nagyobb monitor, mint egy kissebb. A Metroban nincs széles választék a TFT monitorokból.
Röviden ennyi. :D
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#706 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 21:51

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 20:42

Sziasztok!

Az Auchanban most 80k-ért adják a Philips 190s6-ot. 
Mi a véleményetek róla? Átlagos felhasználásra kellene, néha FPS, autós játék és filmnézés, tévénézés (tuner kártyával).

A filmnézés, TV-zés esetén vannak kételyeim... mármint a szinekkel és a feketével, a kontraszt sem valami sok erre a célra.  :D

#707 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:13

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 19:15

Ma megvettem a 910T-t!  :up:
Az extrém digitálnál volt raktáron!!! (sőt 193p is), vásárlás előtt ki is lehetett próbálni és egészen véletlenül telepítve volt egy nokia tester, szóval őrület. Ezt a három tényezőt hónapokig kerestem.
Hogy mindezeknek miért örülök?  :think: Nem kéne.

Köszi a segítséget Liptonnak és Racecamnak a választáshoz  :respect:

Nem Eizo-t akartál venni? :pokeas:

Szerkesztette: FLO 2005. 10. 02. 22:19 -kor

#708 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:15

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 22:51

A filmnézés, TV-zés esetén vannak kételyeim... mármint a szinekkel és a feketével, a kontraszt sem valami sok erre a célra.  :D  

Ne keseríts el....  :(

Mit ajánlanátok akkor ehelyett?

Ami fontos, hogy Sulinetes legyen és lehetőleg sajáterő nélkül elvihessem.
Kép

#709 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:22

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 23:15

Ne keseríts el....  :(

Mit ajánlanátok akkor ehelyett?

Ami fontos, hogy Sulinetes legyen és lehetőleg sajáterő nélkül elvihessem.

Sajna sulinet tele van "szar" TN paneles tft-kel! Mindenképpen egy PVA/MVA panelt ajánlok, azon belül is overdrive. Bár azok drágábbak, és sex-ben hiába keresnéd őket.  Ilyen tft az FSC P19-2 a samsung 970P, ezek 130fölött vannak,  nagyon jók minden célra.

Sex-ben muszaj vasarolnod,  akkor 930BF, ez ugye TN panel. :smoker:

Szerkesztette: FLO 2005. 10. 02. 22:29 -kor

#710 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:50

Sajnos sulineten+részletfizetésen kívül nem jöhet szóba semmi más.  :(
Kép

#711 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 06:46

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 21:50

Sajnos sulineten+részletfizetésen kívül nem jöhet szóba semmi más.  :(

Ha sietsz, akkor a Metroban még találsz Acer 1913s -t, ami MVA panelos, 20ms-os, és SEx-re 69987,50 Ft. Ott lehet részletre is vásárolni (Budapest Bank). :D

#712 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 07:29

Kár hogy nincs DVI bemenete...
Egyébként igy analóg bemenettel,és 20ms-es válaszidővel miért is jobb,mint a tn+film paneles? Csak azért,mert más szögből nézve nem változik annyira a szín,és jobb a belátási szög?
Érdemes lehet,függetlenül a dvi hiánya láttán,most,amikor már 4-8ms-nél járunk tn panelek esetében?
Nem mintha ez lenne a fő szempont,pl nálam sem,így tetszik ez az acer,meg olcsóbb is,mint pl. a samsung 930F, a kontraszt is remek,csak a dvi,a dvi?? :)

(Tanácstalanság rulez)

#713 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 12:13

Novemberig kéne vennem egy tft monitort, de legjobb lenne mostanában. Eddig a FSC P19-2-vel szemezek, de kicsit sokallom az árát és beértem volna egy C14-el is. Ez viszont kifogyott, ha jól értem jön az utódja (C14-7), érdemes erre várni, kapható lesz hamarosan? Vagy van ennek a moncsinak jó konkurenciája?

#714 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 12:20

Hát tele van a tököm a kibaszott mikland kurva annyukkal! Figyeljétek a sztorit!!

Múlthét kedd:
-Felhívom őket van-e FSC P19-2 tft-jük. E
- Van, egy darab!!! Raktáron!
-És ugye nem pixelhibás??
-De vanrajta egy kicsi, de nem zavaró!
-A gyártó tudomásom szerint 1pixelhiba garanciát vállal erre a típusra, és 5subpixel. Kérdezzék meg az importőrt.
-Na ezt nem is tudtuk, akkor megkérdezzük, hátha vissza tudjuk cserélni mi is!
-Le lehet tesztelni a tft-t ha veszek egyet?
-Nem, csak akkor ha meg is veszem.

Ha nem kérdezek rá, rámtolnak egy pixelhibás szart. Hihetetlen mekkora gecik!

Ma telefon a Miklandba!!!
-Hy! Van FSC P19-2 tft-tek?
-Van, egy darab, raktáron!
-Pixelhibás? (már nemáltam meg kérdésem nélkül)
-Pillanat megkérdezem a kollegát! ......time.... Igen, az!!!!!
-Erre én: Akkor nekem az nem kell, lehetőség van rá, hogy rendelnek egy ujat és én kipróbálom vásárlás előtt?
-persze, küldj e-mailt és én letesztelek neked egyet, hogy ne gyere fölöslegesen ha nem kell a tft. (rendes volt)
-Erre én, Super! De nekem akkor sem kell a TFT, ha egy darab pixelhiba van, mert a gyártó erre a típusra a gyártó egy pixelhiba után cseréli a tft-t!
-Erre ő: Ilyen nem létezik. 7hiba után csere  :eek: 
Erre én már nem is reagáltam mert az izo szabályozása alapján ez ClassII és 5pixelhiba után csere. De erre a tft-re az 1pixelhiba a meghatározott!!

Na akkor mi a fasz van? Létezik ez a típusú garancia, vagy nem? Mert már olvastam több helyen is az 1pixel garit! Énnekem annyira elegm van, hogy állandóan át akarnak baszni ezek a gecik!!!!

#715 Felhasználó inaktív   bacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 12:28

sziasztok!
megpróbáltam minnél több infot gyűjteni, és hát nehéz a választás... én elsősorban, és szinte csak tv-ként, és filmekre használnám a monitorom, játékra szinte soha... Ezek alapján 2 typus között vívódom:

Samsung 930BF
Fujitsu-Siemens P19-2

melyik lenne a jobb, hol lehetne őket megnézni, ill. hol lehetne a legolcsóbban megkapni őket?!

Köszi

#716 Felhasználó inaktív   bacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 12:29

sziasztok!
megpróbáltam minnél több infot gyűjteni, és hát nehéz a választás... én elsősorban, és szinte csak tv-ként, és filmekre használnám a monitorom, játékra szinte soha... Ezek alapján 2 typus között vívódom:

Samsung 930BF
Fujitsu-Siemens P19-2

melyik lenne a jobb, hol lehetne őket megnézni, ill. hol lehetne a legolcsóbban megkapni őket?!

Köszi

#717 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 13:08

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 19:15

Ma megvettem a 910T-t!  :up:
Az extrém digitálnál volt raktáron!!! (sőt 193p is), vásárlás előtt ki is lehetett próbálni és egészen véletlenül telepítve volt egy nokia tester, szóval őrület. Ezt a három tényezőt hónapokig kerestem.
Hogy mindezeknek miért örülök?  :think: Nem kéne.

Köszi a segítséget Liptonnak és Racecamnak a választáshoz  :respect:

Hogy, hogy nem az itteni favorit FS-t vetted? :)
Amúgy szerintem jó monitor, én meg vagyok vele elégedve. :up:

#718 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 13:11

Idézet: xlacix - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 11:52

Akkor idézek a brossúrából:
(most nem volt kedvem lefordítani  :rolleyes: )

C-Booster
C-Booster technology provides sharper and more vivid moving and still pictures by raising contrast levels and enhancing colours. It monitors the gradation ranges and boosts the contrast of the most frequently used range so bright colours in bright scenes stand out in sharper detail. It also computes a running average over a series of frames so that contrast boost is applied smoothly during dark-bright transitions..
Precise Colour Control
10 bit gamma correction automatically takes 8 bit input signals from the graphics board and uses a 10 bit Look-Up Table (LUT) to produce, smoother, more accurate gradations of colour. The colour temperature can be adjusted in 500K increments from 4,000 to 10,000 K and gamma values in 0.2 increments, between 1.8 and 2.2. In addition, users can independently adjust hue and saturation for both RGB and CMYK colours.

Ez inkább csak olyan dolog lehet, hogy na ez is van benne, ezért kerül ennyibe. Ha nem találnának ki 1-2 ilyen "álfunkciót", akkor nem lehetne megmagyarázni a magsabb árat. Gyakorlatban nem hinném, hogy bármit is számítana, persze ez csak az én véleményem. :)

#719 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:18

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 7:46

Ha sietsz, akkor a Metroban még találsz Acer 1913s -t, ami MVA panelos, 20ms-os, és SEx-re 69987,50 Ft. Ott lehet részletre is vásárolni (Budapest Bank). :D

Annyiban módosult az elképzelésem, hogy az ár annyira nem fontos, csak jó legyen a monitor filmezésre, 19"-os legyen, sulinettel, részletre. Ja, és ha lehet Székesfehérváron kapható legyen.

A Samsung 913N megfelelne?

tök :lama: vagyok a témához, ezért kérem a tanácsotokat. A TN paneles tényleg annyival rosszabb a az MVA-snál?
Kép

#720 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:25

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 13:11

Ez inkább csak olyan dolog lehet, hogy na ez is van benne, ezért kerül ennyibe. Ha nem találnának ki 1-2 ilyen "álfunkciót", akkor nem lehetne megmagyarázni a magsabb árat. Gyakorlatban nem hinném, hogy bármit is számítana, persze ez csak az én véleményem. :)

Tévedsz :)
Az EIZO monitorok hitelesített, a színszabványoknak megfelelő, kalibrálható képernyővel / tulajdonságokkal vannak megáldva. Persze ez nem mindegyik típusra igaz, bár a professzionális piacon elért presztízst átviszik a konzumer piacra is, vagyis emelt áron kínálják őket. A lényeg, hogy a marketing mögött azért meghúzódik valami...

Szerkesztette: Uchimata 2005. 10. 03. 15:26 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.