Idézet: xlacix - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:53
Gondolom volt is EIZO monitorod, hogy ilyen következtetéseid vannak. (Volt?)
(nekem nem volt, én csak a vélemények és műszaki adatok alapján gondolom jónak)
Láttam már párat, igaz TFT-t még nem, de ettől függetlenül szerintem nagyon túl van fényezve.
Én is jó monitornak tartom az EIZO-kat, szó se róla, de az a hűűű csak az a jó, az aztán milyen profi, munkára csak EIZO dolgot túlzásnak tartom.
Ahhoz is van külön szinkalibráló tappancs, amivel rendesen be lehet állítani. Nyílván nem azért lehet hozzá olyat venni, mert az alapbeállítás mindenhez tökéletes. A profibb széria csak annyiban különbözhet, hogy több olyan funkció van, amivel a színeket be lehet lőni (pl színenként külön bias és gain állítás). Nem hinném, hogy pl más panel lenne bennük.
Az EIZO monitorokban amúgy milyen panel van? Saját?
Említetted a műszaki adatokat, ezért felléptem az EIZO oldalára, és megnéztem mit tud a 19-es kifejezetten grafikusoknak szánt modelljük. Gondolom a külön Graphics Monitor kategória ezt jelenthetni.
• 1280 x 1024 native resolution - ez ok

• 450:1 contrast ratio - ez már nem olyan fényes, az én Samsungomnak 1000:1 kontrasztaránya van
• 280 cd/m2 brightness - nekem 260, de ezt lényegtelennek tartom, mert így is 15%-on van a fényerő
• 170° viewing angles - ugyanannyi
• Digital/analog inputs - szintén van mind a kettő
Szóval nem igazán értem, hogy ez a monitor pl az enyémhez képest miért "Graphics Monitor".
Szerkesztette: Lipton 2005. 10. 03. 16:23 -kor