HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Mr.Dave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 23:53

Draga Mindenki!

Valtani akarok egy samsung 959nf 19 colos crt monitorrol egy tft 19 colos monitorra!
maximum 125000 Ft akarok ra kolteni.
Eddig a benq fp91v+ -n gondolkoztam igaz tn paneles de azt irtak rola hogy ennek van a legjobb valos reakcio ideje mivel sok 4ms nek igerkezo monitor 25ms teljesit sok 12ms meg 230ms teljesit ha lemerik persze. Tudom komplikaltabb ennel a dolog de engem csak a gyakorlatban erdekel. Es errol a tft rol azt irtak hogy nagyon jo a kepe es egyaltalan nem lehet ezt a szellemkepes effektust eszre venni benne. Az ADA technologianak koszonhetoen.
Az MVA panel persze jobbnak tunik mindenkeppen mint a tn vagy mint az a harmadik icp vagy mi.

Latjatok nem kis gondba vagyok! Kerlek segitsetek tehat! :)-

Melyik MVA tft ajaljatok? (En sok filmet nezek rajta meg jatszom.)
Melyik Tn tft ajaljatok?
Melyik icp tft ajaljatok?
Melyik MVA, TN vagy ICP tft ajaljatok?

Egy okbol cserelem le a crtmet es az az hogy rendkivul kikesziti a szemem 20 percen belul... Tisztelt tft-sek nektek mennyire megerolteto egy tft elott ulni?

Udv Dave.

Szerkesztette: Mr.Dave 2005. 10. 05. 23:54 -kor

#902 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 05:04

Ha sikerült megtudni valamit a 173P+-ről lökjétek ide be :)

Szerkesztette: wazzu 2005. 10. 06. 05:04 -kor

#903 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 06. 06:52

Sziasztok!

Ma reggeltől elérhető a "Milyen monitort vegyek?" című írásunk a szokott helyen! www.tftpanel.hu
Link!

Használjátok egészséggel, ha tetszett osszátok meg barátaitokkal, imerőseitekkel, vagy akár "ismeretlen" fórum társainkkal.

Racecam

#904 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 07:12

Jó reggelt! Ha volt már, bocsi... Mit tudtok a GNR monitorokról? Link: http://www.gnr.co.uk...?pct=lcd&&ss=17

Jó áron találtam belőle, igaz, csak 16 ms a válaszidő, de hátha van belőle nekik jobb...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#905 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 06. 08:04

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. Oct. 5., Wednesday - 20:09

Volt már? www.tftpanel.hu LCD Lexikon :D

:think:
Az LCD monitoroknál megadott érték a legnagyobb elérhető fényerőt jelenti.
Grafikai munkához 110 cd/m2 is elegendő. (Ez általában a CRT-ken elérhető max. fényerő)
300 cd/m2 feletti fényerőre állított monitorokat nagyon világos környezetben vagy nagyobb távolságból ajánlott használni.

A fenyerot candela-ban merik, a fenysuruseget cd/m^2 -ben.

Az a szám ahányszor a videókártya másodpercenként újra kiküldi a monitorra az összes pixel állapotát.
60Hz-esetén - 60 képkocka/másodperces megjelenítést tesz lehetővé film lejátszás esetén. [b](Ezt bőven elegendő, hiszen az emberi szem a 24 képkocka/másodperc-et is folyamatosnak érzékeli)[/b]
Az LCD-n villogás/vibrálás nem tapsztalható, mivel a pixel az állapotának frissítései között az utolsó beállított állapotában marad. (CRT-nél a képpont foszfor kialszik, ezért vibrálhat ott a kép)

A villogas erzekelesenek hatara (flicker threshold) valtozik a vizualis kornyezettel. Nem veletlenul 60Hz a CRT-k frissitese es nem 24Hz.

A képernyőn megjelenített fehér és fekete fényerejének aránya.

A kontrasztot fenysuruseggel szokas definialni. /megj. altalanos esetben a (feher-fekete)fenysuruseg/(fekete)fenysuruseg/

Stb... 
Sony VAIO Type G

#906 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:27

Idézet: Gab3c - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 7:04

:think:
...

A kontrasztot fenysuruseggel szokas definialni. /megj. altalanos esetben a (feher-fekete)fenysuruseg/(fekete)fenysuruseg/

Stb... 

Köszönjük az építő jellegű kritikát. :respect:
Azért talán nem volt teljesen félrevezető a definíció magyarázat, de persze amit írtál az tényleg pontatlanság volt.
Amint lehet javítom.
Várom további észrevételeidet (stb.) , de ha nem akarod terhelni (sztem nem kell) vele a fórumot, akkor email-ben is jöhet.

#907 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 06. 09:46

Szivesen.

Igazabol csak arra kivantam felhivni a figyelmeteket, hogy az oldal elegge konyhanyelven van irva dacara annak, hogy vizualis oldalrol kozeliti meg a monitorkat. Szoval egy gyors vizualis bevezeto kurzus elvegzese (nagyon) sokat dobna az oldalon. (esetleg akkor valoban lehetne "Lexikon"-nak hivni az adott reszet az oldalnak)

Meg lehetne tartani az olvashatosagot a laikusoknak is, es kozben pontos is lenne.

Pl. ez a resz teljesen hibas es ezert hibas kepet ad az olvasonak:

Idézet: "FSC P19-2 tesztje"

A színhőmérséklet beállítása ízlés, és alkalmazási terület kérdése ezért ezt a gyári alapbeállításon hagytuk, bár a 6500°K kissé túl pirosasnak tűnik, a 7500°K pedig kékesnek, a legjobb megoldás talán, az egyéni ízlésnek megfelelő érték beállítása, "Custom Colour" módban, ez azonban elég sok türelmet, és jó szemet igényel. De megéri a fáradságot, mert ez a monitor a megérdemli a pontos színkalibrálást.

A monitor menujenek allitgatasa olyan messze esik a szini kalibraciotol, mint Mako Jeruzsalemtol. Az ilyen durva szakmai hibak kiszurese celjabol erzem azt, hogy jo lenne a temat kozelebbrol megvizsgalnotok.

Egyebkent tetszik az oldal segitokeszsege es a szellem ami arad belole, orom latni egy ilyen oldalt. Ugy erzem az olvasok is megerdemlik, hogy felkeszultek legyetek a temaban, mert hozzaallasban es szandekban mar igy is kivalora vizsgaztatok :respect:

Tovabbi sok sikert :)

Udvozlettel:

Gabor
Sony VAIO Type G

#908 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:53

Idézet: Gab3c - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 9:04

Az LCD monitoroknál megadott érték a legnagyobb elérhető fényerőt jelenti.
Grafikai munkához 110 cd/m2 is elegendő. (Ez általában a CRT-ken elérhető max. fényerő)
300 cd/m2 feletti fényerőre állított monitorokat nagyon világos környezetben vagy nagyobb távolságból ajánlott használni.

A fenyerot candela-ban merik, a fenysuruseget cd/m^2 -ben.

Teljesen igazad van, de....
Igazából, talán a fényesség lehetne a megfelelő kifejezés, de mivel a panelgyártók is így cd/m2 adják meg a brightness értékét, amit mindenki fényerőnek hív, a jobb érthetőség miatt használjuk mi is ezt a fogalmat. Lehet, hogy ez nem helyes, de őszintén, nem az a legfontosabb, hogy mindenki tudja miről is van szó? Persze aki jártas ebben a témában, az rögtön felfedezi ezt a kis a pontatlanságot, de ő meg aztán végképp tudja miről is van szó.  ;)

#909 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 10:10

Idézet: wazzu - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 6:04

Ha sikerült megtudni valamit a 173P+-ről lökjétek ide be :)

Én is ezt kérem!  ;)
Semper Fi

#910 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 06. 10:12

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. Oct. 6., Thursday - 9:53

Teljesen igazad van, de....
Igazából, talán a fényesség lehetne a megfelelő kifejezés, de mivel a panelgyártók is így cd/m2 adják meg a brightness értékét, amit mindenki fényerőnek hív, a jobb érthetőség miatt használjuk mi is ezt a fogalmat. Lehet, hogy ez nem helyes, de őszintén, nem az a legfontosabb, hogy mindenki tudja miről is van szó? Persze aki jártas ebben a témában, az rögtön felfedezi ezt a kis a pontatlanságot, de ő meg aztán végképp tudja miről is van szó.  ;) 

1. A tudatos ferdites semmilyen formaban nem elfogadhato.

2. Valoban elterjedt a piacon a fenyero hasznalata (mivel a fenysurusegbol es a panel meretebeol megkapjuk a fenyerot), de attol ezt meg lehetne jelezni az olvaso fele. Esetleg a ti oldalatok lenne egyedul olyan magyar oldal, ahol ezt kozlik az olvasokkal. Ez olyan nagy baj? Ezutan senki sem fogja olvasni az oldalatokat vagy mi? (esetleg forditva, hm?)

+1. Ertelemszeruen azt irtok az oldalatokra amit akartok, nem is ohajtottam beleszolni, megjegyzesnek szantam.
Sony VAIO Type G

#911 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 10:41

Idézet: Gab3c - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 10:46

Igazabol csak arra kivantam felhivni a figyelmeteket, hogy az oldal elegge konyhanyelven van irva dacara annak, hogy vizualis oldalrol kozeliti meg a monitorkat. Szoval egy gyors vizualis bevezeto kurzus elvegzese (nagyon) sokat dobna az oldalon. (esetleg akkor valoban lehetne "Lexikon"-nak hivni az adott reszet az oldalnak)

Meg lehetne tartani az olvashatosagot a laikusoknak is, es kozben pontos is lenne.

Elvégzem én, mond, hogy mikor érsz rá! Mindig is szerettem új dolgokat tanulni!

Idézet

Pl. ez a resz teljesen hibas es ezert hibas kepet ad az olvasonak:

"A színhőmérséklet beállítása ízlés, és alkalmazási terület kérdése ezért ezt a gyári alapbeállításon hagytuk, bár a 6500°K kissé túl pirosasnak tűnik, a 7500°K pedig kékesnek, a legjobb megoldás talán, az egyéni ízlésnek megfelelő érték beállítása, "Custom Colour" módban, ez azonban elég sok türelmet, és jó szemet igényel. De megéri a fáradságot, mert ez a monitor a megérdemli a pontos színkalibrálást."

A monitor menujenek allitgatasa olyan messze esik a szini kalibraciotol, mint Mako Jeruzsalemtol. Az ilyen durva szakmai hibak kiszurese celjabol erzem azt, hogy jo lenne a temat kozelebbrol megvizsgalnotok.

Valóban túlzás itt akarmilyen kalibrációról beszelni, ez tényleg, csak állítgatás. Ettől függetlenül, ez a monitor megérné, a pontos színkalibrálást, valamilyen erre a célra készült hardverrel, de ilyen egyelőre, anyagi okok miatt még nincs nekünk, mint ahogy azt többször leírtam már itt is. (De ebben is elfogadunk bármilyen segítséget!)

Idézet

Egyebkent tetszik az oldal segitokeszsege es a szellem ami arad belole, orom latni egy ilyen oldalt.

Sajnálom, de a tényleges javító szándékon túli, több apró, vagy kevésbé apró oldalvágás miatt, nekem nem ez jött le!

#912 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:34

Mivel úgy látszik a a dev 0 ba írok; már csak 1 et kérdeznék. Semmilyen PVA-s moncsi (vagy IPS) 12-8mseces nincs sexben? Még mindig nem tudom honnan lehet válogatni... azon kívűl hogy felhívok 50 számtechboltot, és végigkédem tőlük... :rolleyes:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#913 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:43

Sziasztok!

Racecam kerdeznek 2 dolgot.:)

1. Szerinted erdemes megvarnom a 970P-t vagy nyugodtan vegyem meg a 193P+?
2. Szerinted ha megjelenik akkor olcsobb lesz a 193P+ vagy marad annyi mint most, es erre tesznek hozza meg par ezret?

Koszike.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#914 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:57

Idézet: bmw - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 12:43

Racecam kerdeznek 2 dolgot.:)

1. Szerinted erdemes megvarnom a 970P-t vagy nyugodtan vegyem meg a 193P+?
2. Szerinted ha megjelenik akkor olcsobb lesz a 193P+ vagy marad annyi mint most, es erre tesznek hozza meg par ezret?

Két nagyon nehéz kérdést tettél fel!

1./ Sajnos, csak a 970P-t láttam, azt is csak kb 1 órát, vendégségben.  ;) Nem volt mellette a P19-2, de nagyon hasonlónak tűnt a képe, így első rátekintésre. Mivel a 193P+-t egyáltalán nem láttam, csak következtetni tudok, hogy az is körülbelül ilyesmi lehet, mivel ugyanazt a típusú S-PVA panelt használják. (Ettől függetlenül lehetnek eltérések.)
2./ Erre tényleg csak tippelni tudok, szerintem drágább lesz. Mégis csak 6ms-os xVA panel a világon elsőként!! Marketing rulez!  :D

u.i.: Azért remélem nem lesz igazam!  :rolleyes:

#915 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:59

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 11:57

1./ Sajnos, csak a 970P-t láttam, azt is csak kb 1 órát, vendégségben.  ;) Nem volt mellette a P19-2, de nagyon hasonlónak tűnt a képe, így első rátekintésre. Mivel a 193P+-t egyáltalán nem láttam, csak következtetni tudok, hogy az is körülbelül ilyesmi lehet, mivel ugyanazt a típusú S-PVA panelt használják. (Ettől függetlenül lehetnek eltérések.)
2./ Erre tényleg csak tippelni tudok, szerintem drágább lesz. Mégis csak 6ms-os xVA panel a világon elsőként!! Marketing rulez!  :D

Akkor szerinted erdemes megvenni a 193P+-t?
Nagy elteres nem lesz a ket monitor kozott csak a ms?

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#916 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:00

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 11:57

Akkor szerinted erdemes megvenni a 193P+-t?
Nagy elteres nem lesz a ket monitor kozott csak a ms?

#917 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:01

Bocsi a 2x-i irasert.:)

#918 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 06. 12:03

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. Oct. 6., Thursday - 10:41

Sajnálom, de a tényleges javító szándékon túli, több apró, vagy kevésbé apró oldalvágás miatt, nekem nem ez jött le!

:( Udvozlet Paranoiaban :rolleyes:

ui1. nem eloszor fordul elo ez mar a TFT monitorok topicjanak torteneteben :(

ui2. a fogalmazasom messze finomabb volt, mint az oldal pontossaga annak tukreben mennyi hivatkozas mutat ebbol a topicbol ra, es ami fontosabb, oszinte volt minden szava.

Tema lezarva, a tftpanel.hu a Lexikon itt.
Sony VAIO Type G

#919 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:32

Idézet: Gab3c - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:03

:( Udvozlet Paranoiaban :rolleyes:

ui1. nem eloszor fordul elo ez mar a TFT monitorok topicjanak torteneteben :(

ui2. a fogalmazasom messze finomabb volt, mint az oldal pontossaga annak tukreben mennyi hivatkozas mutat ebbol a topicbol ra, es ami fontosabb, oszinte volt minden szava.

Tema lezarva, a tftpanel.hu a Lexikon itt.

Mindenkitől elnézést kérek az  :offtopic: -ért!

Na mi van? Tanítani már nem is akarsz?  :(

De tényleg, vajon miért nem ajánlod fel a segítségedet, hogy lektorálod a cikkeket megjelenésük előtt, ne tartalmazzanak "konyhanyelven írt, durva szakmai hibákat", én hajlandó vagyok elküldeni az írásomat, mielőtt kitesszük az oldalra, hogy véleményezd. Vagy mondok még jobbat, regisztrálj be és írj Te is cikkeket. Ennek semmi akadálya. Na ezt hívom én "építő jellegű" kritikának, vagy segítségnek, ha egyébként annyira tetszik az oldal ötlete és célja.

Amit viszont Te csinálsz, az semmi más, csak szépen becsomagolt fikázás. Körülbelül összefoglalva: a témához ugyan egyáltalán nem értő, de alapjában véve jó szándékú hülye gyerekek, butaságokat beszéltek de játszatok csak nyugodtan tovább, túl nagy kárt ne csináljatok. Majd, ha nagyon nagy ostobaságot írtok, akkor jövök én, és jól tisztába teszlek titeket. Szakmailag.

Na, a téma most van lezárva! Gab3c a megmondó ember itt.

#920 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:35

Figyelem :)

##########################################

Hivatalos 100%-os infó a 173P+ ill. 193P+ új monitorokról SEX-ben!

Jelenleg a 193P+ monitor egyedül a Technotrade nagykerből érhető el,jelenleg is van az országban,kiskereskedelmi partnerükön keresztül 2-3 nap alatt megvan!
173P+ NINCS,és NEM IS LESZ!
A 193P+ ára sexben borsos, 15xe Ft!

A sulinet.hu weblap szerint a kistestvére, a 17 colos 173P+ is kapható sulinetben,a CHS nagyker jóvoltából,de se a chs,se a kiskereskedelmi partnerei árlistáján nem található meg.
Jó hír! A CHS-nek holnap (vagy talán ma délután) megjelenő új árlistájában helyett kapott mind a 173P+,mind a 193P+ monitor,mindkettő sex-ben is.
Jelenleg rendelés alatt,az országban még nem található belőle. Épp az óceán felett keletkeznek a bad pixelek,hamarosan megérkezik. Jó_sok_érkezik_.
Türelem rózsát,ibolyát terem,méghozzá szép színvilágban,alulról is láthatóan - nem csak szagolhatóan - :)
Aki rendelni szeretne,a CHS-el kapcsolatban lévő kiskereknél teheti meg. Elképzelhető az utolsó 1-2 hétben a nagy üzletláncok polcain való véletlenszerű felbukkanása,melynek időtartama várhatóan rövidebb lesz,mint a monitor válaszideje.
(Ugyanis az a*chan,MM kapcsolatban áll a CHS-el)
Ára előreláthatólag 109.900Ft sex-ben.
Aki most akar venni 17-es 730BF-et,az várjon,mert most vitték fel az árát 95k-ra,ha anyagilag kijön,érdemes várni a 173P+-ra.
(Emlékeztetőül 1500:1 kontrasztarány, S-PVA panel 8ms gray to gray, DVI+DSUB)
Elképzelhető továbbá egy megoldás,miszerint ha valaki nem kapná meg Nov 1.-ig,besétál,aláír,stb, későbbi átvétellel (nem tiszta még) de belefér a sex-be még akkor is,ha netalántán későn érkezik meg,de Nov.1 előtt biztosan - kopp kopp - itt lesz!

##########################################

:)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »