HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 08:56

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 9:51

Egészen őszintén mondom, hogy ha egy hónapja vetted a Samsung 193P-t, akkor mégsem jártál eléggé utána a témának, mert az FSC P19-2 jobb monitor. Tudom mert volt lehetőségem egymás mellett látni őket "clone" módban. A 193P feketéje pl. meg sem közelíti a P19-2 feketéjét. (Foltos, és világosabb.)

Szerintem meg a Samsung 970P jobb monitor mint a FujitsuSiemens (olyan nehéz ezt kiírni?:( ) P19-2!  Prohardver olé!

LINK!

#342 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:11

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 20:33

A tesztel, mi volt a baj, nem elég nagyok a képek?
Ez sem jó? Kép!

Nagyonszép ezen a képen! :) Köszi szépen, ez jó lesz! Csak nem tudok dönteni, hogy eizo vagy samsung..samsung vagy eizo....Netán Samsung?!? Esetleg Eizo? Mégis csak a samsung??  :reklamacio:  Ebbe megőrülök, veszek kettőt!  :D  Persze ha annyi pénzem lenne de nincs! Na szűkült a kör!!!! szerinted mikulás bácsi melyiket hozza a télapó jövőhéten nekem??

Eizo 1910K

vs

Samsung Syncmaster 970P

Köszi a választ, másoktól is kérdezem ezt!!!!! :respect:  :smoker:  :up:

#343 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:12

:hemuveg:  :nevet2:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#344 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:48

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 9:56

Szerintem meg a Samsung 970P jobb monitor mint a FujitsuSiemens (olyan nehéz ezt kiírni?:( ) P19-2!  Prohardver olé!

LINK!

És?  :confused:  Most a 193P-ről volt szó.  :rolleyes:

970P-t nem hozza, mert az az egy ami Magyarországon van, az most nálunk van és nem adjuk oda!  :p

#345 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 10:22

Racecam azokat az infokat honnan tudod beszerezni, hogy melyik monitor melyik panelt használja (AUO, Samsung stb)?
Most olvastam a behardware tesztjét, ahol a BenQ FP91E monitorra azt írják, hogy ugyanaz a panel van benne, mint a Samsung 193P-ben :confused: és hogy csak duma, hogy 8 ms lenne. Viszont a te információid szerint ugyanaz az AUO panel van benne, mint a Viewsonic VP191 (V3) vagy a DELL 1905FP  (V2).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#346 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 10:31

Egészen őszintén mondom, hogy ha egy hónapja vetted a Samsung 193P-t, akkor mégsem jártál eléggé utána a témának, mert az FSC P19-2 jobb monitor. Tudom mert volt lehetőségem egymás mellett látni őket "clone" módban. A 193P feketéje pl. meg sem közelíti a P19-2 feketéjét. (Foltos, és világosabb.)

Nekem a 910T egy kicsit se foltos, teljesen egyenletes a feketéje.

#347 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:16

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 11:22

Racecam azokat az infokat honnan tudod beszerezni, hogy melyik monitor melyik panelt használja (AUO, Samsung stb)?
Most olvastam a behardware tesztjét, ahol a BenQ FP91E monitorra azt írják, hogy ugyanaz a panel van benne, mint a Samsung 193P-ben :confused: és hogy csak duma, hogy 8 ms lenne. Viszont a te információid szerint ugyanaz az AUO panel van benne, mint a Viewsonic VP191 (V3) vagy a DELL 1905FP  (V2).

Tegyél már be egy linket, mert most nem találom. Meg lennék lepve, ha az Acer-ből alakult BenQ, nem Acer panelt használna, de minden előfordulhat, és az ellenkezője is.
Mondjuk olvastam én már tőlük nagyobb marhaságot is.  ;)

#348 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:41

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 11:31

Nekem a 910T egy kicsit se foltos, teljesen egyenletes a feketéje.

Sajnos, amikor egymás mellett voltak a P19-2-vel, azok a fényképek bemozdultak, amiket teljesen sötétben fotóztam, hosszú (1mp) záridővel. Ezt akkor nem is vettem észre, aztán mikor áttöltöttem, hogy majd felhasználom a cikkben, akkor láttam, hogy ezek nem lettek jók. Öszintén megmondom, már lusta voltam, újra kicsomagolni és felrakni a 193P-t az asztalra, gondoltam úgysem fognak hiányozni azok a képek senkinek. Ezek szerint rosszul.  :rolleyes:
Maradtak a sima képek, de ezeket sem tettem bele a cikkbe.

Kép

Kép

Kép

Kép

Nem kritizálni ám, hogy hogyan fényképezek!!  :mad:    :D

#349 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:43

Szia Racecam,

Segítségre lenne szükségem (mily meglepő). Bruttó 100k környékén nézelődtem 19" TFT után (nincs rá több most,  később sem nagyon lesz..), és megakadt a szemem a Xerox XA7-19i-8ms -os monitorán. Két helyen is beszerezhető 100k alatt (depo).

Kérdésem: nyomozásom során nem derült ki hogy ebben milyen panel is van? Természetesen megnéztem a  "Nagy monitortáblázatot" is :), de ott sincs feltüntetve a panel típusa :confused: . Az adatai tetszenek (170/170, 8ms-g2g, 800:1 kontraszt), de..  Felhasználási terület: home, azaz minden (film+net+kis mmorpg, még kevesebb fps :) )

Ejtenél róla pár szót? (Remélem ez nem egy overdriveos TN+film montitor, mert azokkal már Dunát tudnék rekeszteni.. :Đ )

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#350 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:05

Idézet: mucka - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 13:43

Segítségre lenne szükségem (mily meglepő). Bruttó 100k környékén nézelődtem 19" TFT után (nincs rá több most,  később sem nagyon lesz..), és megakadt a szemem a Xerox XA7-19i-8ms -os monitorán. Két helyen is beszerezhető 100k alatt (depo).

Kérdésem: nyomozásom során nem derült ki hogy ebben milyen panel is van? Természetesen megnéztem a  "Nagy monitortáblázatot" is :), de ott sincs feltüntetve a panel típusa :confused: . Az adatai tetszenek (170/170, 8ms-g2g, 800:1 kontraszt), de..  Felhasználási terület: home, azaz minden (film+net+kis mmorpg, még kevesebb fps :) )

Ejtenél róla pár szót? (Remélem ez nem egy overdriveos TN+film montitor, mert azokkal már Dunát tudnék rekeszteni.. :Đ )

AUO MVA+overdrive, ennek az elődje Link!.
Jó az mindenre, de nézd meg, mielőtt megveszed, mert az üveglap ami előtte van - hiába van bevonva tükröződést gátló bevonattal - bizony tükrözödik, és ez zavaró lehet.
Az overdrive-os TN+FILM-ről meg annyit, hogy Dunát azért nem rekesztesz vele. Mondjál kettőnél többet! (Nem olyan nehéz a válasz, mert per pillanat 4 típus van belőle.)

Szólj, ha szabad a gazda!  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 24. 13:06 -kor

#351 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:10

Köszönöm a gyors választ!

Nem tudom miért írtam overdrive-ot a TN+Film elé, kicsit hülye vagyok sry..:(  Sima TN+Film-et akartam írni.. (Keresés, olvasás áldozata vagyok! :) )

Szabad a gazda, mert érdekelne :Đ

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#352 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:18

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 13:16

Tegyél már be egy linket, mert most nem találom. Meg lennék lepve, ha az Acer-ből alakult BenQ, nem Acer panelt használna, de minden előfordulhat, és az ellenkezője is.
Mondjuk olvastam én már tőlük nagyobb marhaságot is.  ;)

Itt van a cikk, alul írják ezt az okosságot :)
szerk.: illetve mégegyszer elolvasva alul felül írják a hülyeséget :D

Szerkesztette: jrpryv 2005. 09. 24. 13:21 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#353 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:34

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 13:41

Sajnos, amikor egymás mellett voltak a P19-2-vel, azok a fényképek bemozdultak, amiket teljesen sötétben fotóztam, hosszú (1mp) záridővel. Ezt akkor nem is vettem észre, aztán mikor áttöltöttem, hogy majd felhasználom a cikkben, akkor láttam, hogy ezek nem lettek jók. Öszintén megmondom, már lusta voltam, újra kicsomagolni és felrakni a 193P-t az asztalra, gondoltam úgysem fognak hiányozni azok a képek senkinek. Ezek szerint rosszul.  :rolleyes:
Maradtak a sima képek, de ezeket sem tettem bele a cikkbe.

Nem kritizálni ám, hogy hogyan fényképezek!!  :mad:    :D

Én semmi foltozást nem látok, de tényleg egy kicsit se. :)

A képekről akkor nem írok semmit. :D ;)

#354 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 14:26

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 14:34

Én semmi foltozást nem látok, de tényleg egy kicsit se. :)

Há persze, mer samsung monitoron nem látszik  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#355 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 14:41

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 15:26

Há persze, mer samsung monitoron nem látszik  :D

Nem a fényképeken, hanem a sajátomon! :p

#356 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 15:06

Én meg egészen őszintén mondom neked, hidd el hogy nagyon sok helyen utánajártam a dolognak.Nyilván nem kapcsoltam be minden monitort ami az utamba került.
Egyébként  azóta nem nézegetem hogy hol tartanak a dolgok mert asszem ilyenkor már teljesen felesleges.
Egyet azért mondhatok: ami képminőségben felveszi vele aversenyt - nyilván ebben az árkategóriában - az szerintem a CTX S962A.Csak azon meg nincs DVI többek között.
A SF C19-3 típust ismerem de annak lényegesen rosszabbak a paraméterei. Ez a P19-2 miféle, ha már ily nagyon penge vagy a témában :) ?Sztán mennyi az ára?
Igaza van Liptonnnak foltosodást én se nagyon látok, bár lehet azért van mert 193P-n nézem. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#357 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 15:17

Az meg abszolút baromság hogy a feketéje foltos, mert az enyém pl nem az. Azt meg elképzelni se nagyon tudom hogy a fekete ( ami azért szerintem elég fekete ) még ettől is sötétebb legyen.Vagy lehet hogy rosszul látok? :) Persze ne vedd sértésnek nem rád célzok, de azért én nem vagyok annyira fanatikus, mint sokan mások :respect:  :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#358 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 17:51

Ja és még annyi, hogy nem azt mondtam, hogy megvettem a legjobb monitort, hanem csak annyit, hogy a maga kategóriájában vettem egy baromi jó monitort... :mad:  :D

Bravo

#359 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 18:01

Idézet: carcass - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 18:51

hanem csak annyit, hogy a maga kategóriájában vettem egy baromi jó monitort... :mad:  :D

Ezt senki nem vitatta. Ne kapd fel a vizet, ha valaki felhívja a figyelmet egy jobbra. Mindennél van jobb. Azé vagyunk itt, hogy tudomást szerezzünk róla, és a fene egyen meg, mert nem tudtunk várni még egy fél évet a vásárlással  ;)
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#360 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 18:10

Idézet: carcass - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 2:11

Látom egy választ már kaptál.
Nekem 193 P van és szerintem nagyon jól működik bármilyen beállításnál.Ha gondolod olvass utána a prohardver.hu-n.
Ott egy kicsit negatívumként kezelik a dolgot - mintha az ember folyamatosan állítgatná a monitoron a képet -de ez ne riasszon el. :)

THX a választ + Lipton-nak is THX

Kiakarom használni a sulinetet még nov.1ig és akarok venni egy 19" monitort hogy a felét visszakapjam.
Egy Samsung 930BF-re fájt a fogam csak Miskolcon nem találtam olyan boltot ahol lehetne kapni sulinetben. Ezér a Samsung 913N-et néztem ki erről van valakinek véleménye? netre + játékra kellene meg nagy ritkán filmre de azt a géphez kötött Plazma TV-n nézem legtöbbször.

Csak Samsungot akarok venni. Ha valakinek van valami jobb tippje milyet vegyek az írjon bátran. :)

A válaszokat előre is köszönöm.  :respect:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.