HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 18:59

Idézet: Steveke - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 19:43

TN panel ez röviden mit jelent?
A fekete szín nem olyan mint pl a crt monitoron?

Én olvastam egy tesztet a Chip magazinba igaz az 730BF volt de szerintem ugyan az a kettő csak az egyik 17" a másik meg 19"-os ott nagyon dicsérték a 17"-ost hogy

"A monitor mindent tud, amire egy átlagos felhasználónak szüksége lehet..."

Tudomásom szerint a Samsung 930BF nem sima TN hanem overdrive TN panel. Az pedig jobb mint a sima TN.

Előnye, hogy alacsony válaszidőt produkál, illetve magas a fényereje. Hátránya, hogy alacsonyabb a kontrasztarány, a látható szög az szintén kisebb,  illetve a fekete közelsem olyan mint egy crt-jé, alulmarad az MVA/PVA tft-khez képest is jócskán.  Ugyan most megjelent az overdrive-os TN panel, ott a válaszidőt szorították méglejjebb. Ezeket játékra javasolják általában az alacsony válaszidő miatt.

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 25. 19:07 -kor

#402 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:04

Én olvastam egy tesztet a Chip magazinba igaz az 730BF volt de szerintem ugyan az a kettő csak az egyik 17" a másik meg 19"-os ott nagyon dicsérték a 17"-ost hogy

"A monitor mindent tud, amire egy átlagos felhasználónak szüksége lehet..."

TN+Film, IPS, MVA/PVA szokszor emlegetett rövidítések az LCD kijelzők világában. De mit is jelentenek ezek a fogalmak? Erre próbál meg választ adni a következő leírás.

Twisted Nematic +Film (a legrégebbi paneltípus) hosszú időn keresztül a "játékos" felhasználók egyetlen alternatívája volt. Pozitív tulajdonságai az alacsony válaszidő (4~16ms), és a kitűnő fényerő (300~450cd/m2). Egyéb paramétereiben, elmarad a többi típustól, a betekintési szögek alacsonyak, különösen vertikálisan (120°~150°), a kontrasztarány szintén szerényebb (350~600:1), a színmegjelenítés csak alapszínenként 6bit (18bit=262.144szín), csak ditherelés-sel, vagy FRC-vel biztosítható a 16.2M színmélység.

Persze, hogy megfelel egy átlagos felhasználónak :-)
(Samsung 930BF 4ms, 53-ért például)

#403 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:09

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 19:53

A dilemmám az, hogy megéri-e a 4ms vs 8ms + DVI bemenet a +10 ropit?

Valójában talán nincs is érdemi különbség.

De hát egy szép dizájnnal és egy kis "hű ez nagyon új" tudattal simán kiad az ember még egy tizest. :-)

#404 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:27

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 18:09

Valójában talán nincs is érdemi különbség.

De hát egy szép dizájnnal és egy kis "hű ez nagyon új" tudattal simán kiad az ember még egy tizest. :-)

Nem a dizájnra gondoltam, hanem hogy van-e különbség a DVI bemenet és az analóg között. Szemmel meglátni-e a különbséget?
A reakcióidő meg önmagáért beszél.
Ja, és uccsó lehetőség sulinyetben moncsit venni - FÉLÁRON :)
és akkor már csak 5 ropi a különbség :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#405 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:27

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 17:19

ilyen nincs :-(, info se

De ha sulinetes 19"-os TFT keresel és megelégszel a TN panellel :
Samsung 930BF - 4ms (én 106-ért vettem)

a színei kitűnőek a TN panelosok között (a CRT azért szebb, meg a jobb panelos LCD-k is)
hátrányai; nem homogén fekete, sávosodásra hajlamos

mindenképp nézd meg élőben milyenek is ezek a TFT moncsik egymás mellett.

Amit kinéztem az 80 ropi, de fura, hogy itt senkinek nincs a boltból meg viszik... :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#406 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:28

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 20:04

TN+Film, IPS, MVA/PVA szokszor emlegetett rövidítések az LCD kijelzők világában. De mit is jelentenek ezek a fogalmak? Erre próbál meg választ adni a következő leírás.

Twisted Nematic +Film (a legrégebbi paneltípus) hosszú időn keresztül a "játékos" felhasználók egyetlen alternatívája volt. Pozitív tulajdonságai az alacsony válaszidő (4~16ms), és a kitűnő fényerő (300~450cd/m2). Egyéb paramétereiben, elmarad a többi típustól, a betekintési szögek alacsonyak, különösen vertikálisan (120°~150°), a kontrasztarány szintén szerényebb (350~600:1), a színmegjelenítés csak alapszínenként 6bit (18bit=262.144szín), csak ditherelés-sel, vagy FRC-vel biztosítható a 16.2M színmélység.

Persze, hogy megfelel egy átlagos felhasználónak :-)
(Samsung 930BF 4ms, 53-ért például)

Játszani lehet rajta ugye? a szinekre gondolok elsősorban.
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#407 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:31

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 20:27

Nem a dizájnra gondoltam, hanem hogy van-e különbség a DVI bemenet és az analóg között. Szemmel meglátni-e a különbséget?
A reakcióidő meg önmagáért beszél.
Ja, és uccsó lehetőség sulinyetben moncsit venni - FÉLÁRON :)
és akkor már csak 5 ropi a különbség :D

Akkor miért gondolkozol? Vedd meg a jobbat, egyértelmű, te is megnyugodsz hogy a "jobbat" vetted, illetve utólag már nem azon fogsz gondolkodni, hogy az 5ezerrel mit csinálnál, hanem felrakod az uj tft-t az asztalra és le se veszed majd róla a szemed! Ez lesz! :) Én se sajnálok kiadni 135pénzt egy monitorra, mert  jót akarok venni és szépet :)

#408 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:33

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 18:31

Akkor miért gondolkozol? Vedd meg a jobbat, egyértelmű, te is megnyugodsz hogy a "jobbat" vetted, illetve utólag már nem azon fogsz gondolkodni, hogy az 5ezerrel mit csinálnál, hanem felrakod az uj tft-t az asztalra és le se veszed majd róla a szemed! Ez lesz! :) Én se sajnálok kiadni 135pénzt egy monitorra, mert  jót akarok venni és szépet :)

Holnap meg is rendelem! :up:  :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#409 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:43

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 18:51

És mi a tapasztalatod? Jól teljesít játék közben? Illetve hol vetted és kilehetett próbálni tesztelni mielőtt megvetted volna?

Én nagykerben vettem, és pechemre pixel hibás.. :(

Hétfőn csere. Most már én megyek nem a szállítónk, és kitesztelem amennyire csak engedik.

Nagyon szép képe van!!!! Játékot még nem tudtam tesztelni, mert haza nem hoztam.
Majd hétfőn. Amint van eredmény közlöm...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#410 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:32

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 20:43

Én nagykerben vettem, és pechemre pixel hibás.. :(

Hétfőn csere. Most már én megyek nem a szállítónk, és kitesztelem amennyire csak engedik.

Nagyon szép képe van!!!! Játékot még nem tudtam tesztelni, mert haza nem hoztam.
Majd hétfőn. Amint van eredmény közlöm...

Hétfőn várom a hozzászólásod! :) És te mennyiért vetted ezt? Leírod nekem pivben? (már ha nem publikus)

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 25. 20:34 -kor

#411 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:50

Steveke szinte másról sem szól ez a topik, csak használni kellene a keresőt, és olvasgatni.
Az aláírásomban is benne van a paneltípusok leírásának linkje. Ne haragudj, de ez már szinte sértő, hogy még erre sem vagy képes!  :(

#412 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:56

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 20:27

... van-e különbség a DVI bemenet és az analóg között. Szemmel meglátni-e a különbséget? ...

DVI bemenet vs. analóg
Ó, ilyen eszmecsere már folyt itt (is). A szakik szerint igenis, hogy jobb a DVI ha a videókari is modern. Én nemtudom. Szerintem aki nagyon szép képet akar az jóval olcsóbban megússza egy jobb CRT- vel, a TN panelos TFT pedig szóba sem kerülhet.

:-)

#413 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 21:26

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:56

DVI bemenet vs. analóg
Ó, ilyen eszmecsere már folyt itt (is). A szakik szerint igenis, hogy jobb a DVI ha a videókari is modern. Én nemtudom. Szerintem aki nagyon szép képet akar az jóval olcsóbban megússza egy jobb CRT- vel, a TN panelos TFT pedig szóba sem kerülhet.

Ez a topic nem a crt monitorokról szól! És valószínű, hogy nem azért jön ide az ember ebbe a TFT topicba, hogy ilyesfajta tanácsot kapjon, hogy ha szép képet akar, vegyen CRT-t. Mert igenis léteznek nagyon jó TFT- monitorok! Pl amit én fogok veni az is az lesz! :reklamacio:

#414 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 22:18

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 22:26

Ez a topic nem a crt monitorokról szól! És valószínű, hogy nem azért jön ide az ember ebbe a TFT topicba, hogy ilyesfajta tanácsot kapjon, hogy ha szép képet akar, vegyen CRT-t. Mert igenis léteznek nagyon jó TFT- monitorok! Pl amit én fogok veni az is az lesz! :reklamacio:

Kedves FLO!  :D

talán elkerülte a figyelmedet a kérdés lényegi része; TN panelos moncsinál szebb-e a kép a  bemenetek megváltoztatásával?

most, hogy megvilágítottam számodra a részleteket úraolvashatod a topic idevágó részeit.

kiváncsian várjuk a te véleményedet is, amennyiben magasabb lesz az információtartalma mint a beidézettnek.

#415 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 23:15

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 23:18

talán elkerülte a figyelmedet a kérdés lényegi része; TN panelos moncsinál szebb-e a kép a  bemenetek megváltoztatásával?

most, hogy megvilágítottam számodra a részleteket úraolvashatod a topic idevágó részeit.

kiváncsian várjuk a te véleményedet is, amennyiben magasabb lesz az információtartalma mint a beidézettnek.

nem...
Legfeljebb 1600-as felbontas folott, de sztem az is eszrevehetetlen...

#416 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 01:20

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 23:18

A lényegen nem változtat, a hozzászólásod nem ide vágott, és nem hiszem, hogy kielégítő választ nyujthatott a kérdezőnek. Ráadásul saját hozzászólásodat "butítottad le" azzal, hogy :

" DVI bemenet vs. analóg
Ó, ilyen eszmecsere már folyt itt (is). A szakik szerint igenis, hogy jobb a DVI ha a videókari is modern. Én nemtudom. Szerintem....."

Nos ha valamit nem tudsz legalább ne írj róla! Ezt a hihetetlen értelmes hozzászólásodat az alábbi kérdésfelvetésre reagáltad!!!(aki esetleg nem tudná már nyomon követni)

"van-e különbség a DVI bemenet és az analóg között. "

Nos gratulálok! :smoker:

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 26. 01:21 -kor

#417 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 01:28

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:56

DVI bemenet vs. analóg

Egyébként meg amit leírtál lényegében ok, de pl egy crt tönkreteszi a szemed, míg egy tft kevésbé káros! Valamit valamiért!  De lehetne sorolni, hogy nekem el se férne egy 19-es crt az asztalomon...Vagy hogy alapvetően izlésesen néz ki!  TN panelosat az vegyen, aki játékőrült. De ha mindenre kell ott vannak az MVA/PVA overdrive-s panelek, amik kielégítik az átlagos igényeket: játék, filmnézés, irodai munka stb. Szóval nekem az nem tetszett, hogy egy crt-vel jöttél, és nem egy TFT MÁSIK panel típussal! És ha valaki itt van és kérdez a bemenetekről pl. , nem hiszem, hogy nagyon akarna egy CRT-t vásárolni.  Tehát elég színvonalatlan -nak tartom, hogy egy ilyen egyszerű összehasonlítással éltél hogy CRT fekete és tft TN panel fekete. Érted miről tolom itt neked a rizsát?!  :rolleyes:

#418 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 01:38

Idézet: carcass - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 23:53

Én azt mondom 193P.Nem fogod megbánni.

8ms -es valtozatod van?

szinek ok-k?

(kesobb kiderul miert kerdem)

Koszonom!

#419 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 01:42

Idézet: Steveke - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 17:10

THX a választ + Lipton-nak is THX

Kiakarom használni a sulinetet még nov.1ig és akarok venni egy 19" monitort hogy a felét visszakapjam.
Egy Samsung 930BF-re fájt a fogam csak Miskolcon nem találtam olyan boltot ahol lehetne kapni sulinetben. Ezér a Samsung 913N-et néztem ki erről van valakinek véleménye? netre + játékra kellene meg nagy ritkán filmre de azt a géphez kötött Plazma TV-n nézem legtöbbször.

Csak Samsungot akarok venni. Ha valakinek van valami jobb tippje milyet vegyek az írjon bátran. :)

A válaszokat előre is köszönöm.  :respect:

olvasd a kov. hozzaszolasomat.... segiteni fog!  ;)

#420 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 02:31

Vegre.... szoval itt van az igert hozzaszolas. Par oras research utan, a 3 samsung monitor kozul esett az 1-ik. (913N - 920T - 193P) Megpedig a 913N. Legfokepp azert mert TN. (1uttal megkoszonnem racecam-nek a sok hasznos infot, tenyleg sokat segitett!!!! - http://www.tftpanel....p/paneltipusok/ Ezen indultam!)

Aztan korulneztem. Nehany review link, hogy idot sporoljak es megkonyebbitsem a vasarlas elott allok dolgat, remelem segit:

#1 - SAMSUNG 913N:
http://prohardver.hu...p?mod=20&id=669 (ez ugyebar esett)

#2 - SAMSUNG 920T:
http://www.modthebox...view399_1.shtml
http://www.xyzcomputing.com/index.php?opti...=1&limitstart=0
http://www.tweaknews.net/reviews/920t/
http://www.bjorn3d.c...765&pageID=1353

#3 - SAMSUNG 193P:
http://www.tweaknews...eviews/sam193p/
http://prohardver.hu...d=20&id=572&p=1

Miutan mindezt vegigolvastam, rabukkantam erre: http://www.xyzcomputing.com/index.php?opti...id=393&Itemid=2, ami megint kiboritotta a bilit ugyanis....

Nagyon jokat olvastam a 920T-rol.... pont mgefelelne az elvarasaimnak, photoshop, 3dmax, gaming (nem hardcore, legalabbis nem tartom magam annak, muterem biztos nem ertene 1-et velem), otthoni movie-zas. Azert hajlottam inkabb a 920T fele mint az 193P fele, mert az utobbinal szinekkel kapcsolatosan kisebb nagyobb problemakrol lehet olvasni. 1-ik linken olvashato az is hogy a 920T-nel nem eszlelhetoek ezek a bizonyos problemak. Ekkor mar majdnem teljesen hatarozott voltam, hogy a 920T marad (respons time majdnem ugyanott van, habar olyan is van, hogy ugyanannak a  a rev.-nek az elejen 25 ms-t irnak a vegen meg 20-at, :omg: s akkor meg minek kidobni tobb penzt 1 "roszabb monitorra") Ezutan, (most osszeall a kep) jon az emlegetett "utolso link" ahol azt irjak, hogy az 193P-nek a response time-ja 8 ms!!!! Ezt megneztem tobbszor is mert ugyebar 4:01 am van es en ilyesmivel foglalkozok, tobb oraja, lehet, hogy velem van a baj, nem latok mar jol vagy hasonlo. Enyhen szolva pipa voltam.... nagyon! :reklamacio: hogy ennyire osszekeverik az embert s a mediaval sulyosan terhelt agyam arra kesztette a jobb ujjam segitsegevel (click, click), jobban szemugyre vegyem az elektronikus arlistatt es meglepetesemre irta, hogy 8ms. Meg mielott lehurrognatok, hogy mekkora lama vagyok, elmondom, hogy az arlista nagyon gaz, 1 exel file. Ebbol: "19-SAMSUNG TFT , 193P, 1280X1024, 30-81 KHz, 178/178, 1000:1, TCO 03, DVI, Pivot, 8ms (G2G)" ennyi laccik' "19"-SAMSUNG TFT , 193P, 1280X1024, 30-81 KHz, 178/178, 1000: es hajnalok hajnalan annyi review elolvasasa utan oszinten nem is gondoltam, hogy par karakterrel arabb ilyen infot talalok.

....s akkor most mar 4:16 es meg mindig nem tudom mi legyen. Kiadjak tobb zsetont az 193P-re ami igaz 8ms de viszont hibas atmeneteket eszlel majd a veteran szemem, ami biztos zavarni fog, vagy huzzam le magam es maradjak a 920T-nel amirol nagyon jokat olvasok es majd megszokom a kis ghostingot, mikor hl2-zok vagy eppen 1 stresszes nap utan leulok a kedvenc "feszultseglevezeto" jatek ele (cs)?

Meg valami, most fiery aida-ja illetve everest-je szerint egy "Sony - SDM-M81DVI" elott ulok, uncsimnal es ezen ok cs-ezni, nem zavaro, vagy hasonlo (otthon crt-m van es nem igazan eszlelek ZAVARO ghosting-ot). Viszont.... latom a refresh-et,  :eek: amit megint nem ertek mert allitolag mikor 1 still kep van a TFT-n akkor ez nem kene vibraljon, mivel nem ugy mukodik mint a crt-k. Nem csak a kep valtozasakor kene eszlelheto legyen valami hasonlo?!? A monitor r.r.-e 60hz. Help! + mivel mar nagyon koran van es low a battery-m is lefekszem', nem jarok mar utanna, hogy errol a sony-rol mit irnak, mik a spec.-jei. (refresh rate, brightness, contrast, stb.) Ha valaki esetleg tudja vagy megsajnal es utannajar, azt nagyon szepen megkoszonnem, sokat segitene a dontesben, mert ha ennek is 20 ms felett van a respons time-ja akkor 920T-t veszek. Nem eri meg a penzbeli kulombseget az a 8ms, raadasul eszlelheto szinatmeneti hibakkal megfuszerezve.

Elore is koszonom!  :respect:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.