HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 08. 05:43

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 16:19

Hát igen. Beszéltem velük, nem tudnak ők sem semmit a 730BFről. Viszont 2 embertől is azt hallottam, hogy elég vacak színei vannak a 730BFnek. VMi korrekt tesz, vagy vélemény róla? Nem szeretném beszopni ezt is :(

Szerinte DVi-s a 1715s, papironlegalábbis... http://global.acer.c...or/5_series.htm

Hmm, értéktartást erősen figyelembe véve, lehet hogy inkább 913N-et kellene vennem, mint 730BF-et?
19",700:1, 8msec, analóg bemenet
vs
17" 700/600:1, 4msec (attól függ hol nézem) DVI bemenet
Méretre ugyan nekem elég a 17", sőt szebb a képe pixelek szempontjából... de a 913N 5ezerrel drágább, és sztem sokkal jobban fogja tartani az árát :think: ...

már volt, de hátha lemaradtál róla:
http://www.hwt.hu _ Samsung Syncmaster 930BF

http://www.behardware.com _ 930BF

"... azt hallottam, hogy elég vacak színei vannak a 730BFnek..."
ezt akár el is hihetnéd nekik, de minden viszonyítás kérdése és legfőképpen pénzkérdés.
nagyon tömören  fogalmazva; TN panelos moncsit kizárólag SEX- re érdemes venni, hiszen így csak félárba kerül. viszont ha 80- 120ezret akarsz költeni, akkor inkább még érdemes hozzágyűjteni és pár hónapot várva egy "MVA/PVA" panelost venni.

"... Hmm, értéktartást erősen figyelembe véve, lehet hogy..."
ezt már olvastad?
Milyen monitort vegyek?
:)

#982 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 08:27

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 13:02

Én úgy tudom, hogy sexebn a nov1 ig megvett moncsik számolnak bele, aminek a gyári számát a boltban átvételkor beregelik. Nem a rendelés.
És nincs már 1715S :( AOC LM728 meg volt, de lehúzták :(.
Marad a 730BF; de nem igazán jönnek állítólag a Samsung MO-nak a cuccok; így ha későn jön meg, akkor sexes áron, sxen kívűl kapnám; +10E az meg sok! :(

730BF-ek eljöveteléről vki tud vmit?

Tényleg a dev0ba írok, vagy látjátok... jelezzétel pls ha látjátok ... :rolleyes:

Én 930BF-et akarok venni sex-ben fél Miskolcot végigjártam néhol azt mondták hogy nem is hallottak ilyen monitorról valahol azt mondták hogy még a Samsung Magyarország nem szállítot sehova ilyet. a 3. boltban azzal bíztatott a csajszi hogy az utolsó hetekben vagy napokban mindenhova kivisznek egy csomó ilyen monitort (Bárcsak úgy volna). A MédiaMárktban már volt 3db összvissz de azt még amikor megjöttek aznap elvitték :( a MM-t azt mondta 2 héten belül bármelyik nap jöhetnek ilyen monitorok úgy hogy minden nap hívogathatom őket hogy van-e ilyen monitor ha van akkor kocsiba ülök és írány a MM-t

Ahogy olvassgattam ezt a topicot nem csak Miskolcon van ilyenből monitorhiány.  :)
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#983 Felhasználó inaktív   Aruns 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 10:42

Jómagam is még szeptemberben megrendeltem a 730BF-emet (Pécs), de se kép, se hang azóta sem.

Mindenesetre szerintem az időben leadott rendeléseket igyekeznek teljesíteni, szóval én nem parázok különösebben. Ha lekésem a SEX-et, akkor meg megtartom a CRT-met és talán jövő nyáron ruházok be egy MVA panelesbe (mire lejjebb megy az ár, nagyobb lesz a választék, stb)

#984 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 11:55

Én azért bízok benne hogy lesz. Ha véletlenül nem tudok sulinetben venni ilyen monitort hááát akkor várok egy fél évet és 930BF helyet 730BF-et veszek vagy ha akkor lesz jobb hasonló árban akkor azt :( De ezt nem szeretném :(
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#985 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 12:10

Az a baj, ha megrendeled sexben... akkor nem hagyhatod ott. És ha későn jön meg, akkor sex nélkül és drágán vetted. Ez tántorít el. Ha csak simán kellene egy 730BF, mennék és  megvenném 75, azt kész. De sexben szeretnék vmit... Acer ajánlott még a csaj a 1715s helyett, vmi gémer 8mseces, 85ért. Mondom ennyiért akkor 730BF 4mseccel... :(
Kilátástalan :( Meg 85 nagyon sok :( Áhh... Pláne hogy fain 8mseces dvis Hyundai már 65ért van!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#986 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 12:19

Holnap ki tudok próbálni egy 913N-et. A 8msec határeset, a vga csati nem a szívem csücske, de 730BFen sokat fogok bukni sulinetben ehhez képest. (85/90, és sexen kívűl 75/90, használtan meg a 17esből még többet bubok... és az már annyira nem vidám).

Vkinek tapsztalt, vagy hogy mire figyeljek?

Srácok, TI mit monsdtok erre?

730BF vs 913N

Sajna a 913 dsub csatija visszatart... köv vgak mind dvisek lesznek, a jel eleve digitális, a vga csatival már így is 2 felesleges konverzió van, akkor meg dvi vga átalakítóval kellene tolni... :( Viszont sokkal jobban áránál maradok a 913N-nel... :(

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 08. 12:49 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#987 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 13:44

Én ma megyek délután egy haveromhoz, tegnap vett 913N-et. Megnézem majd játékokkal is, meg minden.

#988 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 13:50

Ha visszajöttél számolj be plz milyen volt a moncsi előny hátrány  :)

#989 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:26

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 13:44

Én ma megyek délután egy haveromhoz, tegnap vett 913N-et. Megnézem majd játékokkal is, meg minden.

Jatekra tuti jo, mert lattam mar jatek kozben.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#990 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:34

Látom az Edigital oldalán h a 193P+ ott van a listán, ráadásul árban megegyezik a 193P-vel. Na ez már egy kics döbbenet, aztán gondoltam felszaladok ide híresztelni, erre látom h Racecam szerint sex-ben is van, hát, kicsit szédelegni kezdtem, tudván mindjárt vége a sex-nek.. Na most tudja vki h mi van? Megegyezik a panel minősége a régivel? Lehet kapni a cuccot? mert ha még sex-ben is van, akkor rohanok megvenni, akár pestig is..
A szatyor nem táska.

#991 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:44

Üdv!

Na, kerestem pár dvi-vga összehasonlítást. Hááát.. csak vga kiesett. Pláne hogy nemsoká dvi-vga átalakítóvl kel majd nyomni. Úgy pláne rossz...
"Én élességben vettem észre a nagy különbséget. Dvi-val tisztább volt a kép, ezt nem úgy kell érteni, hogy Vganál csúnya volt, csak úgy, hogy az apróbb hibák amikre feltudtál figyelni VGAnál azok eltüntek, pl élesebb lett a kép a betűknél is, sokal szebb lett a text megjelenítése, persze ezt lehet, hogy VGAnál is eltudod érni, de ott sokkal többett kell szenvedned a beállítással, míg Dvinál könnyebb volt élesebb képet kihozni a Tftből, ez mind személyes tapasztalat. Tehát lehet, hogy más megcáfol, de én asszondom, hogy érdemesebb DVi, sokkal de sokkal."

#992 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:50

Lehet a mikland-nál rendelni? :)

Szerk.: SAMSUNG 19" TFT LCD MONITOR 193P+ 166,400.- Ft 208,000.- Ft

Ezt ugye én néztem el....? :eek:
Hát ez így jóval drágább, mintha nem sex-ben venném.. ez egy hülyeség, vagy egy adminisztrációs hiba.. :think:
Vagy csak rosz helyen néztem..?
http://www.mikland.h....php?v=2&hwt=45
(sulinet expressz)

Szerkesztette: T-lore 2005. 10. 08. 14:54 -kor

A szatyor nem táska.

#993 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:58

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 15:44

Na, kerestem pár dvi-vga összehasonlítást. Hááát.. csak vga kiesett. Pláne hogy nemsoká dvi-vga átalakítóvl kel majd nyomni. Úgy pláne rossz...

Úgy látszik ezt a DVI -> D-SUB "átalakítót" is be kell írnom a cikkbe. Nem lehet rosszabb a minősége, mert ugyan azt az analóg jelet kapod, mint a VGA csatlakozón. Az "átalakító" DVI-I (digital+analóg) csatiról szedi le az analóg jelet és rakja át a D-SUB kiosztásnak megfelelően analóg csatira. Átalakításról szó sincs, legfeljebb a csatlakozás típusának átalakításáról.  ;)

#994 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:03

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 15:50

Szerk.: SAMSUNG 19" TFT LCD MONITOR 193P+   166,400.- Ft   208,000.- Ft

Hát ez így jóval drágább, mintha nem sex-ben venném.. ez egy hülyeség, vagy egy adminisztrációs hiba.. :think:

Vedd meg sex-ben!  ;)

Lehet rendelni úgy tudom, de hívd fel őket hétfőn.

#995 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:12

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 14:50

Szerk.: SAMSUNG 19" TFT LCD MONITOR 193P+   166,400.- Ft   208,000.- Ft

Vagy csak rosz helyen néztem..?
http://www.mikland.h....php?v=2&hwt=45
(sulinet expressz)

Akcios ar 139-re van irva.
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#996 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:50

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 15:44

Üdv!

"Én élességben vettem észre a nagy különbséget. Dvi-val tisztább volt a kép, ezt nem úgy kell érteni, hogy Vganál csúnya volt, csak úgy, hogy az apróbb hibák amikre feltudtál figyelni VGAnál azok eltüntek, pl élesebb lett a kép a betűknél is, sokal szebb lett a text megjelenítése, persze ezt lehet, hogy VGAnál is eltudod érni, de ott sokkal többett kell szenvedned a beállítással, míg Dvinál könnyebb volt élesebb képet kihozni a Tftből, ez mind személyes tapasztalat. Tehát lehet, hogy más megcáfol, de én asszondom, hogy érdemesebb DVi, sokkal de sokkal."

Minden TFT-n van autómata kalibráció, az szerintem kihozza úgy a képet, hogy nem látsz különbséget. Kalibrálás nélkül, csak simán rádugva sokkal szarabb a kép, dehát ki nem állítja be? ;)

#997 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 18:31

Na, most jöttem haza haveromtól, kicsit alaposabban szemügyre vettem az új 913N monitorját.

Elöljáróban annyit, hogy ez a tipikus példája annak, hogy a neten mennyi sületlenségből micsoda elfogadott tények, meg pletykák lesznek.

A monitor előtörténetéről annyit, hogy ez a 2., ugyanis az első középen pixelhibás volt. Egyből cserélték neki, 1 db pixel után.
Ez a monitor is pixelhibás! De az alsó részén, ráadásul csak szubpixel hiba. Egyedül ha pirosan kellene világítania, akkor fekete az az egy pixel.

Kezdjük a színeknél. Nos én PVA/MVA paneles TFT-t nem láttam még, de hogy a TN filmes színhűsége egy dekával sem marad el egy CRT monitoron emberi szemmel felfogható színektől, az ziher. Az egyetlen dolog, ami kicsit szembeötlő volt, hogy pl az alap windows xp logós képernyővédőn, az "XP" felirat a CRT-men sokkal erősebb narancssárga, mint ezen a TFT-n. De pl amikor filmet, fényképeket nézegettünk, semmi extrát nem lehetett észrevenni. Szép élénk szinei voltak.

A rálátási szögek valóban érzékelhető torzitást okoznak. Ez annyit tesz, hogy ha kb 150°-ból, tehát a síkjára 30°-os szögből nézem, akkor a túlsó széle besötétedik, kb 10%-nyit. Egyátalán nem zavaró. Ami picit zavaróbb, az a függőleges rálátási szög. Nos ha pl 15°-ban döntött a monitor a ránézési vektorhoz képest, akkor az a taskbar kékje (XP alatt) korrekt színű, a kép teteje viszont világos. Ha pont merőleges a függőleges szög is, akkor viszont a taskbar kékje túl világos, és a teteje van nagyjából rendben a képnek.

A válaszideje ugye 8ms. Én rángattam összevissza ablakokat, szöveget huzogattam, játékban pörögtem forogtam... semmi zavaró hatás. Abszolúte jól követhető, kontrasztos minden.

A leginkább szar benne szerintem a lábazata. Na ennyi erővel féltéglára szerelve is érkezhetne a monitor. Előre hátra éppen pár 10-15 fokot lehet dönteni rajta, és ezzel ki is fújt. Se magasságállítás, se semmi.

Alapjában véve nagyon pozitivan csalódtam benne. Az ember azok alapján, amit a neten össze olvas, azt hihetné, hogy a TN+Film-es TFT-k képminősége egy rakás szar, egyedül a reakcióidejük jó.
Hát ezennel bátorítanék mindenkit, hogy akinek csak ez a 100-110E FT-ja van, az nyugodtan vegyen TN+Filmes Samsungot. Semmilyen szempontból nem fog csalódni benne.

#998 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 18:58

Na, akkor remélem a leendő 193p+ monitoromban sem fogok csalódni. Ha eccer megérkezik. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#999 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 19:40

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 19:58

Na, akkor remélem a leendő 193p+ monitoromban sem fogok csalódni. Ha eccer megérkezik. :D

Hajra... bar, senki nem valaszolt, de akkor en is beruhazok egy olyanba.. ;)

#1000 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 17:31

Na, most jöttem haza haveromtól, kicsit alaposabban szemügyre vettem az új 913N monitorját.

Kezdjük a színeknél. Nos én PVA/MVA paneles TFT-t nem láttam még, de hogy a TN filmes színhűsége egy dekával sem marad el egy CRT monitoron emberi szemmel felfogható színektől, az ziher. Az egyetlen dolog, ami kicsit szembeötlő volt, hogy pl az alap windows xp logós képernyővédőn, az "XP" felirat a CRT-men sokkal erősebb narancssárga, mint ezen a TFT-n. De pl amikor filmet, fényképeket nézegettünk, semmi extrát nem lehetett észrevenni. Szép élénk szinei voltak.

A rálátási szögek valóban érzékelhető torzitást okoznak. Ez annyit tesz, hogy ha kb 150°-ból, tehát a síkjára 30°-os szögből nézem, akkor a túlsó széle besötétedik, kb 10%-nyit. Egyátalán nem zavaró. Ami picit zavaróbb, az a függőleges rálátási szög. Nos ha pl 15°-ban döntött a monitor a ránézési vektorhoz képest, akkor az a taskbar kékje (XP alatt) korrekt színű, a kép teteje viszont világos. Ha pont merőleges a függőleges szög is, akkor viszont a taskbar kékje túl világos, és a teteje van nagyjából rendben a képnek.

A válaszideje ugye 8ms. Én rángattam összevissza ablakokat, szöveget huzogattam, játékban pörögtem forogtam... semmi zavaró hatás. Abszolúte jól követhető, kontrasztos minden.

A leginkább szar benne szerintem a lábazata. Na ennyi erővel féltéglára szerelve is érkezhetne a monitor. Előre hátra éppen pár 10-15 fokot lehet dönteni rajta, és ezzel ki is fújt. Se magasságállítás, se semmi.

Alapjában véve nagyon pozitivan csalódtam benne. Az ember azok alapján, amit a neten össze olvas, azt hihetné, hogy a TN+Film-es TFT-k képminősége egy rakás szar, egyedül a reakcióidejük jó.
Hát ezennel bátorítanék mindenkit, hogy akinek csak ez a 100-110E FT-ja van, az nyugodtan vegyen TN+Filmes Samsungot. Semmilyen szempontból nem fog csalódni benne.

Örülök, hogy tetszik a TN+film paneles TFT. Igazad van, szép élénk és szines a kép.
:D
Ha lesz rá lehetőséged, azért nézd meg a MVA/PVA paneles TFT-t is, mielőtt ilyen kijelentést teszel...
:reklamacio:
...addig kérlek ne irogass ilyen elsietett itéletet.

PS: ha már sikerült összevetned őket, utánna majd várom ide a véleményedet.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.