HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:17

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 21:03

Örülök, hogy tetszik a TN+film paneles TFT. Igazad van, szép élénk és szines a kép.
:D
Ha lesz rá lehetőséged, azért nézd meg a MVA/PVA paneles TFT-t is, mielőtt ilyen kijelentést teszel...
:reklamacio:
...addig kérlek ne irogass ilyen elsietett itéletet.

PS: ha már sikerült összevetned őket, utánna majd várom ide a véleményedet.

Nekem úton van a 193P+.
Csak azért írtam ezt le, mert messze elrugaszkodott már a valóságtól az, ahogy egyesek fröcsögnek a TN paneles TFTk állítólagos szarságáról...
Tény, hogy vannak különbségek egy xVA paneles javára, csak sokan már igencsak eltúlozzák ezeket...

#1002 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:38

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 21:03

Örülök, hogy tetszik a TN+film paneles TFT. Igazad van, szép élénk és szines a kép.
Ha lesz rá lehetőséged, azért nézd meg a MVA/PVA paneles TFT-t is, mielőtt ilyen kijelentést teszel...
:reklamacio:
...addig kérlek ne irogass ilyen elsietett itéletet.

PS: ha már sikerült összevetned őket, utánna majd várom ide a véleményedet.

Bizony. Csatalakozok ezen fellül a frissítésben is ehhez.
Tudod ez olyan mint az mp3. Sok ember nem tudja megkülönböztetni a losless változattól. Van kit meg a tömörített idegesít... pl engem :). Ja, gondolom  alig 16bites jpgekkel néztétek...  emeld kicsit a fényerőt, és kijönnek a színátmenetek...

Nem mindenki veszi észre. Mint ahogy észrevehető(de már nem zavaró) az utánhúzás 8msec moncsin. Ez meg olyan, hogy van aki nem látja az fps "határokat", mert neki 25től folyamatos, és nem kell neki a 60fps hogy ússzon a game, vagy a bő 100, dez profiknak és quakeseknek kell(fizika).
És van különbség dvi meg vga csati közt is, és nem hiszem hogy az átalakító semmit nem rontana... azonfellül hogy nem praktikus.
Hyundai moncsin néztük meg mindkét csatival kb egy éve, és picivel szebb volt dvin. Mintha kontrasztosabb lett volna a kép; tény hogy alig észrevehető, tehát ha simán leültetnek egy moncsi elé, nem tudom megmondani hogy milyen csatis.

Mint ahogy egyes tft-k "égetik" egyes emebrek szemét, másokét nem. Azért is gondolkozom tftn, mert már ha 85Hzen hajtom a moncsit, zavar. :( 100on jó. Tehát valszínű romlik a szemem... De volt olyan 12es LG, amit nem bírtam elviselni, fájt tőle a szemem, 0%on volt a fény, és még winből is húztam le rajta, mert nagyon fájt tőe a szemem. És ez még nappal volt! De ennyire csak ez bántotta a szemem-de a tulajdonosát nem hogy nem zavarja, nem is veszi észre. Ez van...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 08. 20:48 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1003 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:41

Ez csak szubjektivitastol fugg... En pl. hanyok attol, ha a monitor teteje mas szinu, mint az alja... Marmint a kepenek.. :)
Dehat, 193P+ rulla... ;)

#1004 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 19:17

Nekem úton van a 193P+.
Csak azért írtam ezt le, mert messze elrugaszkodott már a valóságtól az, ahogy egyesek fröcsögnek a TN paneles TFTk állítólagos szarságáról...
Tény, hogy vannak különbségek egy xVA paneles javára, csak sokan már igencsak eltúlozzák ezeket...

Ne gondold, hogy itt sokan arra gondolunk, hogy a TN panelesnek nem szines a képe.. még nagyon is szines, csak nem olyan, mint a valóság...

...de ezt így kár magyaráznom, amíg te nem látod. :omg:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1005 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:59

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 17:31

Kezdjük a színeknél. Nos én PVA/MVA paneles TFT-t nem láttam még, de hogy a TN filmes színhűsége egy dekával sem marad el egy CRT monitoron emberi szemmel felfogható színektől, az ziher.

Barátom, hányas szemüveget hordasz?
Vagy mondjuk miféla-fajta CRT monitorról beszélsz?
Vagy mondjuk mivel teszteltétek?

Na az ILYEN vélemények vezetik félre az embereket!
Ilyen "hozzáértők" véleményére alapozva vettem én is Samsung 710T-t.
(megnézni előtte sehol sem lehetett, de bíztam az ilyen "szakszerű" véleményalkotókban)
Sírtam amikor megláttam a képét a CRT-m után (persze az sem gagyi volt!)

Persze ha neked a 128k-s mp3 a zenei élmény netovábbja, akkor semmi gond.
De legalább ne hangoztasd.

#1006 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:20

Idézet: nobela - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 19:59

(megnézni előtte sehol sem lehetett, de bíztam az ilyen "szakszerű" véleményalkotókban)

Azért jobb lett volna neked is előbb valahol megnézni a monitorokat, de ha már nem sikerült, akkor pedig visszavinni, téves vásárlás címén... de igazad van a "véleménnyel" kapcsolatban.

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 08. 21:27 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1007 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 22:01

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 18:31

Elöljáróban annyit, hogy ez a tipikus példája annak, hogy a neten mennyi sületlenségből micsoda elfogadott tények, meg pletykák lesznek.

Erre mindjárt visszatérek ;) ...

Idézet

Kezdjük a színeknél. Nos én PVA/MVA paneles TFT-t nem láttam még, de hogy a TN filmes színhűsége egy dekával sem marad el egy CRT monitoron emberi szemmel felfogható színektől, az ziher.

Na, remélem más is látja, hogy barátunknak milyen igaza volt az első idézetben, és ezt a másodikban rögtön be is bizonyította.  :omg:

Nem rossz az a TN-Film - inkább olyat vennék én is, mint CRT-t - de a színek terén egy kissé félrevezeted most a népet. Sajnálom, hogy téged annyira megilyesztett az a sok dolog a TN-Filmmel kapcsolatban, s örülök, hogy kellemeset csalódtál mégis benne amikor megláttad, de örömödben elég butaságot sikerült írnod.  :rolleyes:

Remélem nincs harag, csak azok kedvéért tettem szóvá a dolgot, akik a bejegyzésed nyomán inkább nem nézik meg az MVA / PVA / IPS technológiájú monitorokat, gondolván "a TN-Film úgy is überállesz". (tudom, nem ezt írtad, csak nyomatékosítok) ;)

Szerkesztette: Uchimata 2005. 10. 08. 22:02 -kor

#1008 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 22:21

Idézet: nobela - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 21:59

Csak magamat tudnam idezni... Ha az o szeme igy latja, akkor mar dogoljon meg? Nehogy mar masoka hibaztass, mert rossz/neked nem megfelelo monitort vettel...

Itt van most elottem egy 713N, a szinei tenyleg szepek, de a latoszokeg... Nekem pl, mint ahogy azt a papirforma hozna, egy xVA paneles sokkal jobban fekszik... Gyamitom, neked is. De attol meg, hogy rosszul jartal, ne kotozkodj... Szivese segitunk megoldani a problemakat...

#1009 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 22:32

:(
Ha botfülem lenne, nem azt hangoztatnám hogy az mp3 a király, hanem csöndbe maradnék. Kb erre gondoltak.

Ezért is félek, hogy meg kelen  néznem a 730BF-et, de nem tudom. 913N egre kevésbé szimpi. AKikről azt hszem vágják, írnak olyat, hogy megrendül bennük is a bizamam (észrevehetetlen pixelek, pláne 19"oson :eek: , dvi~sdsub, stb). És vki írta, hogy mi vagyunk a felőtlenek, ha nem nézzük meg;nézzük meg elötte. Köszi;hol???

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 08. 22:43 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1010 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 23:54

Ez a 193p+ ennyivel jobb moncsi a P19-2-nél, hogy mindenki ilyet akar venni? :)

#1011 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 00:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 23:32

Ezért is félek, hogy meg kelen  néznem a 730BF-et, de nem tudom. 913N egre kevésbé szimpi. AKikről azt hszem vágják, írnak olyat, hogy megrendül bennük is a bizamam (észrevehetetlen pixelek, pláne 19"oson :eek: , dvi~sdsub, stb). És vki írta, hogy mi vagyunk a felőtlenek, ha nem nézzük meg;nézzük meg elötte. Köszi;hol???

Hát azért... Tökéletesen látok mint a sas, de a pixelek közti "rést" nem látom ha a gép előtt ülök. Persze nagyon közelről látni, dehát ki nézi olyan közelről?

Ezzel kapcsolatban csak egy dolgot nem értek. A CRT monitorokon miért nem látod? Ott is simán foszforcsíkok vagy pöttyök vannak, ott nem zavar? Ugyanúgy megvannak ott is a rések.

#1012 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 00:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 1:26

Hát azért... Tökéletesen látok mint a sas, de a pixelek közti "rést" nem látom ha a gép előtt ülök. Persze nagyon közelről látni, dehát ki nézi olyan közelről?

Ezzel kapcsolatban csak egy dolgot nem értek. A CRT monitorokon miért nem látod? Ott is simán foszforcsíkok vagy pöttyök vannak, ott nem zavar? Ugyanúgy megvannak ott is a rések.

Kisebb felbontásokban (1024) zavar, hogy nem tölti ki rendesen a képet, 1152 határeset, 1280tól szép homogén a kép; játékokban ezért is (ha  a vga bírja) csak 1280ba játszok.
Ha vmelyik játékot csak 1024ben bírja, vagy vmi csak kisebb felbontáson fut (pl creative entertainment center) ott zavarnak a szünetek a 'pixelek' között, picit sötétebb is tőle a kép.

#1013 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 07:33

Kerestem, de alig találtam tesztet a Samsung 193p+ -ról. Illetve mégis, kettőt, igazi gyöngyszemek, mert az egyik lengyel, a másik meg dán nyelvű. :D

Itt alább kattintson az, akit érdekel:
Lengyel nyelvű teszt SAMU 193P+
Itt vannak táblázatok, amelyeket nem tudom, hogy mit tartalmaznak, lengyel szótár meg nem volt kéznél. :(

Dán nyelvű teszt SAMU 193P+
Itt meg az egyik képen jobban látszik a a pókháló a sarokban, mint a monitor. Aranyos. :p

Jó olvasást! :up:  :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1014 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 07:42

Az egyik haver mondot néhány infót a Samsung 930BF-ről amiről még nem hallottam  :eek:

Azt itt olvastam hogy a Samsung 930BF nem homogén fekete ez pontosan micsoda? előny vagy hátrány ez nekem?
A játék az jól fog rajta menni? Szép képet fog adni játék közben? 
Tényleg igaz hogy 2x olyan erős vga kell a TFT monitorokhoz mint a CRT monitorokhoz?  :eek:

:respect: Válaszokat előre is köszönöm  :respect:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#1015 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 08:31

Idézet: Steveke - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 6:42

Az egyik haver mondot néhány infót a Samsung 930BF-ről Tényleg igaz hogy 2x olyan erős vga kell a TFT monitorokhoz mint a CRT monitorokhoz?

Igaz. Csak SLI-ben hajtott kártyákkal működnek. :D  :D  :D
"Okos" haverod van. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1016 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 08:39

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 8:33

Kerestem, de alig találtam tesztet a Samsung 193p+ -ról. Illetve mégis, kettőt, igazi gyöngyszemek, mert az egyik lengyel, a másik meg dán nyelvű. :D

Itt alább kattintson az, akit érdekel:
Lengyel nyelvű teszt SAMU 193P+
Itt vannak táblázatok, amelyeket nem tudom, hogy mit tartalmaznak, lengyel szótár meg nem volt kéznél. :(

Dán nyelvű teszt SAMU 193P+
Itt meg az egyik képen jobban látszik a a pókháló a sarokban, mint a monitor. Aranyos. :p

Jó olvasást! :up:  :D

Itt meg egy angol nyelvű, normális képekkel :)
link

#1017 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 08:39

Ha 2x nem is, de valóban erősebb kártya kell neki mint a sima crt-nek.
(ergo azonos vga-val teljesítmény csőkkenés várható a crt-hez képest)

Ezt énis így tudom, aztán a tévedés jogát fentartom  :)

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2005. 10. 09. 08:40 -kor

#1018 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 08:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 23:32

:(
Ha botfülem lenne, nem azt hangoztatnám hogy az mp3 a király, hanem csöndbe maradnék. Kb erre gondoltak.

Csak arra kérlek, hogy ne magyarázd félre amit írtam, mert ez így nem fair!  :(

1./ Szó szerint azt írtam, hogy a 17"-os 0.264 mm-es pixele. és a 19"-os 0.294 mm-es pixele közötti különbségeket nem lehet látni, szerintem. A pixelek közötti résről, meg Te állítottad, hogy azok láthatóak, ráadásul összekeverted ezt a pixel fizikai méretével (azt írtad 0.294 mm). Válaszoltam is rá, de nem reagáltál.
2./ Mi van a D-SUB-DVI közötti különbségekkel?  :confused: Benne van az írásomban is, hogy - az újabb videokártyáknál már csak alig-alig látható mértékben, de van különbség a DVI javára. Sőt, egyéb szempontok is a DVI mellett szólnak. Link! A csatlakozókról, pedig javaslom, hogy olvasd el ezt a kis cikket, ebben elég érthetően el van magyarázva a felépítésük, mi az a DVI-I, DVI-D, DVI-A, stb. Link! (Sajnos, csak németet tudok most linkelni, a Computerworld cikke már nem elérhető.)

Kép

Itt a képen is látszik egyébként, hogy a DVI-I (digitális+analóg) csatlakozón, mely érintkezőkön jön az analóg jel, na ezt a jelet a "csatlakozó átalakító" a szabványos D-SUB csatlakozóra teszi ki, hogy össze lehessen dugni a monitorral. (Ezért is rossz az a felvetés - amit hallani néha -, hogy: Minek a monitoron a DVI csatlakozó, majd a videokártya D-SUB csatlakozója helyett, "átalakítóval" a DVI-vel kötöm össze, és akkor jobb lesz a kép!  :rolleyes: 
Ugyan olyan lesz.  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 10. 09. 09:09 -kor

#1019 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 08:50

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 7:39

Itt meg egy angol nyelvű, normális képekkel :)
link

Eszembe jutott, hogy ezt korábban már én is láttam. Tényleg a képek jók, csak kár, hogy az összesen 8 oldalból 1 db foglalkozik a képminőséggel, az sem a "szokásos" tesztekkel.

#1020 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 08:57

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 9:39

Ha 2x nem is, de valóban erősebb kártya kell neki mint a sima crt-nek.
(ergo azonos vga-val teljesítmény csőkkenés várható a crt-hez képest)

Miért is?  :confused:

Tessék végiggondolni!  ;)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »