Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 16:11
Erre van egy osszeghatar ami alatt magancelra behozva nem kell AFAt fizetni, de ketlem, hogy ebbe beleferne egy 400$-os VGA.
(vamkezelesi koltseg=0 ha az ertek kisebb, mint 23€(=26$), azon felul viszont kotelezo, multkor fizethettunk egy 30$ erteku csomag utan 5400Ft-t
Persze ezek a "buktatok" csak akkor derulnek ki, amikor az ember elesben probalja ki a "hogyan szerezzunk olcson kulfoldrol hardvert" elmeletet.
Nyilvan turistautrol borondben hazahozva egy 7800GTX-et "gyereknek lesz karacsonyra" cimszoval a vamos nem fogja kivetni az AFAt, mert ranezesre a doboz alapjan nem mondja meg az erteket, csak akkor ha megtalalja nalad a szamlajat
Postai uton viszont az (elo)szamla kotelezo melleklet a csomaghoz, anelkul fel sem veszik a futarok kulfoldi szallitasra.
Szia.
( megj. PÜ-t nem lehet neked küldeni
Amint mondtam, erdélyi vagyok, ergo a román törvények érvényesek errefelé. Saját értesüléseim szerint számitógép alkatrészekre nem kell vámot fizetni, csak komplett konfigra. Az ÁFÁval nem tudom, mi a helyzet, ilyesmiről nem is hallottam, hogy fizetni kéne itt külföldről hozott cuccokra, nem nagytételben.
Ha véletlenül egy erdélyi még erre téved, aki ismeri az erre vonatkozó jogszabályokat, ossza meg velem is
Különben ha jól számoltam , ÁFÁval is kevesebbe kerülne, mint itt megvenni, esetleg MO-ról.
Üdv, Glorfindel

Súgó
A téma zárva.