HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 19. 08:37

Idézet: hajjack - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 1:04

nem etem, nem etem

mi az a apcupsd?

kosz

ApcUpsDaemon.

#1002 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 20. 01:44

koszonom, lehuzom winyxp-re, meglatjuk mi lesz belole.

dank_:t

#1003 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 01:49

koszonom, lehuzom winyxp-re, meglatjuk mi lesz belole.

dank_:t1

#1004 Felhasználó inaktív   Bumbakoala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:04

csövi!
Na az a helyzet, hogy van egy szép nagy kétgépes szörnyetegem, egy Fiskars power server 10-em (1400VA-es változat), amiben van egy Panasonic VRLA LC-RD1217P aksi. Lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban:
1.Bár lehet, hogy csak én vagyok béna, de hol van az benne a manualban, hogy a kimenete sin-os, vagy csak kvázi-sin-es?
2.Gondolom a benne lévő aksi spirálcellás. (így hívják? mert még akárhol jártam, mindenki nyomta nekem ezt a zselés aksi témakört, de ezek szerintem nem zselések, mert kb. 2x ennyibe kerülne, és a nevében is benne van, hogy acid). Hol lehet ilyen aksit kapni? (nem muszály pana, elhet bármilyen csere is. Érdemes bele új aksit tenni?
3.Lakótérben nem probléma, hogy szabadul itt fel a Hidrogén gáz, aztán behatárolja a dohányzási lehetőségeimet? (mintha az oxigénnel robbanó elegyet alkotnának, nem?) Ki lehet cserélni teljesen zárt, más típusu és müködésű aksira? (pl, zselésre?)
4.Elveszett a soros kábele. Honnan szerezzek újat, vagy kapcsolási rajzot?
thx
Bumba

#1005 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 18:16

Idézet: Bumbakoala - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 14:04

csövi!
Na az a helyzet, hogy van egy szép nagy kétgépes szörnyetegem, egy Fiskars power server 10-em (1400VA-es változat), amiben van egy Panasonic VRLA LC-RD1217P aksi. Lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban:
1.Bár lehet, hogy csak én vagyok béna, de hol van az benne a manualban, hogy a kimenete sin-os, vagy csak kvázi-sin-es?
2.Gondolom a benne lévő aksi spirálcellás. (így hívják? mert még akárhol jártam, mindenki nyomta nekem ezt a zselés aksi témakört, de ezek szerintem nem zselések, mert kb. 2x ennyibe kerülne, és a nevében is benne van, hogy acid). Hol lehet ilyen aksit kapni? (nem muszály pana, elhet bármilyen csere is. Érdemes bele új aksit tenni?
3.Lakótérben nem probléma, hogy szabadul itt fel a Hidrogén gáz, aztán behatárolja a dohányzási lehetőségeimet? (mintha az oxigénnel robbanó elegyet alkotnának, nem?) Ki lehet cserélni teljesen zárt, más típusu és müködésű aksira? (pl, zselésre?)
4.Elveszett a soros kábele. Honnan szerezzek újat, vagy kapcsolási rajzot?
thx
Bumba

Hi!

Akku nem savazható fel, ill. menyire károsodott?
Én szerintem, ha nem forgatod fejjel lefelé az UPS-t, akkor használhatsz sima motorkerékpárba használatos savas akkut is. 12V/12Ah van az ETZ 250-es mocikban.
Méretre megegyezik, jobban karbantartható, ha sarasodik, kimosható, utántölthető, és jó elektronika aűesetén, az sem gázosodik.

#1006 Felhasználó inaktív   Bumbakoala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:08

És azt honnan lehet tudni, hogy sinuszos, vagy kvázi szinuszos a kimenete(szkop nélkül)? Mennyire ártalmas a szobámba a savas aksi?

Szerkesztette: Bumbakoala 2005. 01. 27. 20:09 -kor

#1007 Felhasználó inaktív   Bumbakoala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:11

A gyári aksi kilátástalan?(nem tudom beszerezni)

Szerkesztette: Bumbakoala 2005. 01. 27. 20:11 -kor

#1008 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:53

Idézet: Bumbakoala - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 20:08

És azt honnan lehet tudni, hogy sinuszos, vagy kvázi szinuszos a kimenete(szkop nélkül)? Mennyire ártalmas a szobámba a savas aksi?

Mondtam, jó töltőelektronika esetén teljes mértékben veszélytelen!
Egyéb módszerrel nem megállapítható a kimenet.

#1009 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:06

Idézet: stol - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 20:53

Mondtam, jó töltőelektronika esetén teljes mértékben veszélytelen!
Egyéb módszerrel nem megállapítható a kimenet.

Dehogynem. Olvasással...  :omg:

Csatolt fájl:

#1010 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:12

Amúgy nekem kb. fél óra, míg lecsorog a megás pdf, de hát mindent a kedves közösségért... :omg:

Ami meg az akksit illeti, nem értem, miért is nem beszerezhető a "gyári" fajta? Van az SOSUPS-nél is, ott még be is szerelik, ha viszed a régit, be is számítják a honlap szerint.
Google-be beírva a "12V 18Ah" szöveget pedig ontja magából a net a lelőhelyeket, mindenféle árkategóriában.
Pl.: APC Akkumulator 12V/18Ah 5 405 6 756
APC Akkumulator 12V/20Ah 5 626 7 032 (APC-nem APC, nem mindegy?  :confused: )
vagy
Diamec 12V 20Ah akkumulátor  Részletek - Kuponigénylés 
- Szünetmentes és normál tápegységekhez
- 181x76x167mm
Ár: 5.919 Ft + Áfa (Br. 7.399 Ft)

,  stb.

#1011 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 03:13

Nahh, azt hiszem, hogy egy egész éjszakás keresgélés (most hajnal 3-i ezt vadásztam a neten) után most eldöntöttem, hogy szünetmentes táp helyett egyelőre egy szimpla túlfesz-védőt(+elosztó) fogok venni, méghozzá egy márkás, MGE Pulsar CL5-öst.
Így néz ki:

Kép

És a következőket tudja:

"(Túlfeszültség védett hálózati elosztó)
Az MGE túlfeszültség védett hálózati elosztója optimális ár/teljesítmény viszony mellett védi meg drága berendezéseit, TV, videó, HIFI eszközeit. A gyártó megbízhatóságának alátámasztásaként 25000 Euro-ig garanciát vállal az elosztóra csatlakoztatott eszközökre! - Túlfeszültség elleni védelem - Coax védelem - DIN kimenet - Kábel elvezetési lehetőség - Falra szerelhetőség - EMI-RFI szűrő (tel, tv)"

Nekem ez pont megfelelő, ugyanis mivel a gépem FTP-szerverként üzemel ugyan, de nem szokott életbevágó művelet zajlani rajta, ezért nem gond, ha nincs szünetmentes táp alatta, és kikapcsol nagy ritkán. Nekem inkább csak az a fontos, hogy ha már kiadtam súlyos pénzeket egy P4-es configra (aláírásbéli), és saját kezűleg raktam össze a gépemet, akkor egy ELMŰ-túláram miatt ne menjen a configom a sírba. Ennek kiküszöbölésére pedig pont jó lesz ez a Pulsar eszköz. Egyébként a Piftuka is nagyon dícsérte anno ezeket a Pulsar cuccokat! Szerintetek jó döntés, ha veszek egy ilyet? Ezen 5 villás-dugó aljzat van, + hálózati kapcsoló, tehát szvsz tökéletes.

Üdv: Bepe

#1012 Felhasználó inaktív   Bumbakoala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 01:14

Idézet: lazac - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:06

Dehogynem. Olvasással...  :omg:

Köszönöm :respect: , akkor nem csináltam olyan rossz boltot, adtam érte 100 db írható CD-t (jó kis omega :D), mondjuk nincsen hozzá kábel...God damn, ennyire tudok így vizsgaidőszak végén olvasgatni:D Meg hát az ángoltudásom...Tehát tisztaszínuszos...Király...Akkor erre köthetek minden szart, boldog boldogtalant a zseblámpátó' a hüttőszekrényig?

Másik kérdés, hogy átkapcsolós, vagy folyamatosan aksit tölt és szaggatja a 230V/50hz-t?
Egyébként a tölltőelektronika hogy viseli, ha nagyobb aksi van benne? Egyáltalán tehetek bele például a spirálcellás helyett valódi zselés aksit? Vagy vegyek bele az sosupsnél? Valaki említette, hogy tud segíteni aksifelújítás ügyben...Ez működne az én esetemben is?

#1013 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 02:35

Idézet: Bumbakoala

Köszönöm , akkor nem csináltam olyan rossz boltot, adtam érte 100 db írható CD-t (jó kis omega ), mondjuk nincsen hozzá kábel...God damn, ennyire tudok így vizsgaidőszak végén olvasgatni Meg hát az ángoltudásom...Tehát tisztaszínuszos...Király...Akkor erre köthetek minden szart, boldog boldogtalant a zseblámpátó' a hüttőszekrényig?

Hogy jó bolt volt-e, az attól függ, működik-é a cucc...:) Igen, dughatsz mindent, 980W-ig (papíron maximum)... De úgyis kijelzi, ha nem tetszik neki a terhelés, ha más nem, füsttel... :Đ

Idézet

Másik kérdés, hogy átkapcsolós, vagy folyamatosan aksit tölt és szaggatja a 230V/50hz-t?

Még egy picit nézegesd a képet, amit mellékeltem... Azt írja: "In case of too low or too high or complete loss of utility power Powerserver 10 quickly transfers to battery operation", azaz heveny fordításban gyorsan átvált akkumulátoros üzemre, amint túl alacsony vagy magas a delej a falban, vagy nincs is ott, mert rápályázott a helyi kisebbség a faluvégi távvezetékekre...:Đ Átváltás 2-4ms, ezt általában nem érzik meg a cuccok, de sz.r hálózat esetén idegesítő lehet a kapcsolgatás ide-oda (nem tud AVR-t, mint az APC smart ill. back-pro sorozata - na ja, ebben a Fiskars dokuban még XT-k, 386, 486-os gépek vannak referenciaként megadva :pokeas: )

Idézet

Egyébként a tölltőelektronika hogy viseli, ha nagyobb aksi van benne? Egyáltalán tehetek bele például a spirálcellás helyett valódi zselés aksit? Vagy vegyek bele az sosupsnél? Valaki említette, hogy tud segíteni aksifelújítás ügyben...Ez működne az én esetemben is?

Stol próbálta Tőled megtudni, milyen állapotú az akkud, de nem igen zavartattad magad különösebben. Azon is átsiklottál, hogy idéztem pár akku-shop áraiból (melyek olcsóbbak az sosups-énél).
Feljebb pedig nekem címezve olvashatod (ez nem jelenti azt, hogy más nem olvashatja el, de tényleg...:omg: :)), hogy a "zselés" akksik:

Idézet: ANTImatavFan

Normalis olmos aksik azok, csak a sav fel van itatva uveggyapotba.
Ebbol kovetkezik, hogy ugyanugy kell oket feltolteni, mint a kocsi aksikat, a legjobb ha megnezed, hogy hany Ah-as es annak a 1/10-vel toltod.

Tehát mehet bele "zselés", kapacitásra pedig ebben a méretben nem hinném, hogy túl sok alternatíva van, SZVSZ megbirkózik a 18-20Ah kapacitásúakkal is, legfeljebb lassabban tölti fel őket (annyival pedig nem nő meg az üzemidő az eredetihez képest, hogy túlmelegedhetne).

off: Aztán ahogy érzed. :) Jómagam 1000ft-tal olcsóbb dologért képes vagyok leutazni Kiskörújbottyány-alsóra, ahová csak heti egyszer jár sárgabusz...:Đ
Didyman tollábul: Lazac: Dá-dá lesz :Đ
Inkább pirospontot ide, minnyá kész a töltőm. Megvettem hozzá életem első digit MM-ét is... :D

#1014 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:06

¤

(én is elmegyek 100Ft kedvezményér akárhova, lehet, hogy közös skót őseink vannak? :Đ )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1015 Felhasználó inaktív   Bumbakoala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 14:28

Idézet: lazac - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 3:35

Még egy picit nézegesd a képet, amit mellékeltem... Azt írja: "In case of too low or too high or complete loss of utility power Powerserver 10 quickly transfers to battery operation", azaz heveny fordításban gyorsan átvált akkumulátoros üzemre, amint túl alacsony vagy magas a delej a falban, vagy nincs is ott, mert rápályázott a helyi kisebbség a faluvégi távvezetékekre...:Đ Átváltás 2-4ms, ezt általában nem érzik meg a cuccok, de sz.r hálózat esetén idegesítő lehet a kapcsolgatás ide-oda (nem tud AVR-t, mint az APC smart ill. back-pro sorozata - na ja, ebben a Fiskars dokuban még XT-k, 386, 486-os gépek vannak referenciaként megadva :pokeas: )

Stol próbálta Tőled megtudni, milyen állapotú az akkud, de nem igen zavartattad magad különösebben. Azon is átsiklottál, hogy idéztem pár akku-shop áraiból (melyek olcsóbbak az sosups-énél).
Feljebb pedig nekem címezve olvashatod (ez nem jelenti azt, hogy más nem olvashatja el, de tényleg...:omg: :)), hogy a "zselés" akksik:

Idézet: ANTImatavFan

Normalis olmos aksik azok, csak a sav fel van itatva uveggyapotba.
Ebbol kovetkezik, hogy ugyanugy kell oket feltolteni, mint a kocsi aksikat, a legjobb ha megnezed, hogy hany Ah-as es annak a 1/10-vel toltod.

Tehát mehet bele "zselés", kapacitásra pedig ebben a méretben nem hinném, hogy túl sok alternatíva van, SZVSZ megbirkózik a 18-20Ah kapacitásúakkal is, legfeljebb lassabban tölti fel őket (annyival pedig nem nő meg az üzemidő az eredetihez képest, hogy túlmelegedhetne).

off:   Aztán ahogy érzed. :) Jómagam 1000ft-tal olcsóbb dologért képes vagyok leutazni Kiskörújbottyány-alsóra, ahová csak heti egyszer jár sárgabusz...:Đ
Didyman tollábul: Lazac: Dá-dá lesz :Đ
Inkább pirospontot ide, minnyá kész a töltőm. Megvettem hozzá életem első digit MM-ét is... :D

No jó, én akkora skót vagyok, hogy még az olvasáson is spórolok:D
És ki tudja nekem ezt az újrasavazást megcsinálni(esetleg stol?)? Egyébként mükszik az aksi úgy nagyából, csak a rohadt elektronika vizsga miatt nem volt időm feltölteni. Apropó, mennyi feszkót kell mérni, hogyha még nem kuka az aksi?

"mert rápályázott a helyi kisebbség a faluvégi távvezetékekre..." bazki:D:D:D

Szerkesztette: Bumbakoala 2005. 02. 03. 14:30 -kor

#1016 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 14:50

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 3:13

MGE Pulsar CL5-öst.

CL5 TV-t vegyél, drágább 2 rugóval, de sosem lehet tudni mikor lesz szükség a védelmére, eleve a hurkot kiszűri, voltunk itt páran, akinél ha PC össze volt kötve a TVvel, akkor ha TVbe az antenna is be volt dugva, búgott a hang. Akár videón keresztül is, de ilyen kütyü beiktatása után megszűnt.
Make love not Wor.

#1017 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 11:17

Centralion Blazer-hez soros kábelt merre lelek? (kisker, nakker, bármi jöhet, csak Bp-en legyen :) )

Kösz, fram
Ciciman is on borda

#1018 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 14:31

Fram: Hmm, Ramiris esetleg?

Bumbala: Savazás ügyében meg keress meg, ha nem boldogulsz vele :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1019 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 19:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 14:31

Fram: Hmm, Ramiris esetleg?

Kösz. Szeretni fognak 1 kábelért. Nagyon :Đ
Ciciman is on borda

#1020 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 20:13

Ja, hogy én nézzem meg Neked? :Đ

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.