HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 09:14

AQz a sima smart kábel :)
Sumi: Akkor az az internl error jele, de megy rendesen amúgy? :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#982 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 19:22

Ahoj!
Szétszedve véletlen megnyomtam 2× a bekapcs gombot,(hideg start) és ezt akksi lemerüléssel dijjazta, holott csak fél másodpercre villantak fel a ledek. Múltkor is dettó ez volt.
Nem gáz?
//Próbálom a ledeket elszigetelni, idegesít, hogy átvilágítanak.

Szerkesztette: MC Pite 2004. 12. 21. 19:22 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#983 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 11:08

xp ala tud valaki mukodo powershute? ot?
Per Aspera Ad Astra

#984 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 11:36

5.2.x, az SOSUPS oldalán találod (előző oldalon asszem írta is valaki a pontos verziószámot, vagy tán az általam beszart képen is rajta van). Az megy XPSP1 és SP2 alatt is.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#985 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 13:00

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:14

Az a sima smart kábel :)

Kicsit állítgattam, és érdekesség, csak a kábel pontos megadásával, vagy hálózatiként működik. Az egyetlen, ami zavar benne, hogy eltelik egy kis idő, mire összekapcsolódik a UPSszel. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#986 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 21:44

Lehet-e, érdemes-e firmware-t frissíteni a UPSen? Smart600LS, FW: CA. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#987 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:29

Nem látom okát :confused: , ha jól működik, vagy nincs valami bug javítva a másik FW-ben, akkor jó az az eredeti. Akkoriban nem úgy írtak FW-t, ahogy manapság szokás :)

#988 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:32

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 17:25

Folytatom a monológom. Megcsináltam. A hátulján a biztosíték beállítója rossz felé volt fordulva.

Ehh, most megint nem hajlandó elindulni! :( Hiába forditgatom hátul azt a tekerőt (T3, 15A, 250V felirat), ami állítólag biztosíték, nem reagál semmit. Minden ment rendesen már pár napja, elindítottam egy letöltést, a monitort lekapcsoltam, mert elmendem filmet nézni. Pár óra múlva jöttem vissza, a letöltés már egy ideje állt. Bekapcsoltam a monitort, a szünetmentes elkezdet szenvedni. Már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem kapcsolgatott hálózatról aksira ide-oda, aztán aksira váltott, noha volt áram a hálózaton. A gép ment aksiról rendesen, de egyből lekapcsoltam. Egy monitor bekapcsoláskor már volt ilyesmi problémám a napokban, de akkor kb. olyan 15mp-ig csak kapcsolgatott hálózat, meg aksi között úgyhogy reseteltem a gépet és jó lett!  :confused: Most nem akar jó lenni, de hidegindításra reagál!

...

Na, közben szedtem le egy >manualt< és ott azt írja, hogy a hátulján a kis cucc egy reset, amit meg kell nyomni, ha esetleg nem indul a gép. Megnyomtam, tekergettem, de semmi! Nincs rádugva semmi.

Kérdések:
1. A hátsó "tekergető" (circuit breaker a manualban) esetleges hibája miatt nem tudom bekapcsolni a tápot?
2. Lehet hogy le van merültve az aksi és csak nagyobb feltöltésnél kapcsol be?
3. Akkor is tölt, ha csak hátul van bekapcsolva, mert akkor egész éjszaka töltött! (3. ponthoz)
4. Inkább ne dugjam rá a monitort?
5. Vigyem el egy kivizsgálásra az SOS-be, mégha be is tudom kapcsolni?

Konfig: XP1800+, 1BG RAM, 2 vinyó, 1 DVD olvasó meg egy író, hálókari, 9800Pro, 3db 8cm-es venti, egy Enermax 475W aktív PFC-s táp, 19"-os monitor szintén a szünetmentesre kötve

#989 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 13:01

A circuit breaker az kismegszakító :) . Haa tönkremegy, akkor nem megy. A  monitor halálos veszély az UPS-re! Lehet, hogy elugrott belőle pár FET...

#990 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 13:18

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:29

Nem látom okát :confused: , ha jól működik, vagy nincs valami bug javítva a másik FW-ben, akkor jó az az eredeti. Akkoriban nem úgy írtak FW-t, ahogy manapság szokás :)

Ezért kérdeztem THX  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#991 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 13:42

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 14:01

A circuit breaker az kismegszakító :) . Haa tönkremegy, akkor nem megy. A  monitor halálos veszély az UPS-re! Lehet, hogy elugrott belőle pár FET...

Akkor vigyem S.O.S.-be az SOS-be? Fel is csörögtem Őket és jövő héten is bent vannak! Kép

#992 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 15:28

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 14:01

Ezek a FET-ek drága alkatrészek? (Ott vagyok a témában! :D )

#993 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 16:39

Nem nagyon, de sok van belőlük :) . Típusfüggő.

#994 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 23:46

Üdv.

Első kérdésem: hogyan tolerálja a szünetmentesekben elterjedt akkumulátor-típus a rázkódásokat, ne adj' Isten kisebb-nagyobb ütéseket? (tfh. havi 2-3* 1 óra használat...) Mondjuk sok baja nem lehet, mert autókban is használják (némely Opelben, ahogy olvastam), de inkább megkérdem. :)
   Aztán, van-e valamilyen kapcsolásotok ezek töltéséhez? (12V és egyelőre nem tudom, hány Ah) Netán érdemesebb az UPS-sel feltöltetni? (igazán ezzel az a probléma, hogy 1db-ot nem tölt...). Autókhoz használt (bocsánat, Trabanthoz :D) akksitöltő megfelel-e a célnak, s ha igen, milyen átalakítások/beállítások mellett? (eme szerkentyű tudását is megnézem majd)
   Nem titok mire készülök: kerékpárom sötétben való navigálásához szeretnék készíteni egy precíziós időzítő áramkör segítségével (555 :Đ) valamilyen impulzusüzemű, 10-15db LED-et (10Cd zuppa' brájt fehér) meghajtó kapcsolást, melyhez kulacstartó helyére szerelt akku adná a delejt (12V-osban gondoltam - ha netán később kiegészíteném valami jófajta halogénnel...;) ).

u.i.: azért kisbetű, mert ez valamennyire OFF... így mindenki felfigyel :D Ja, s ha tudtok olcsó akku beszerzési lehetőséget....;)

Szerkesztette: lazac 2005. 01. 10. 23:52 -kor

#995 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 23:57

Idézet: lazac - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 23:46

Üdv.

Első kérdésem: hogyan tolerálja a szünetmentesekben elterjedt akkumulátor-típus a rázkódásokat, ne adj' Isten kisebb-nagyobb ütéseket? (tfh. havi 2-3* 1 óra használat...) Mondjuk sok baja nem lehet, mert autókban is használják (némely Opelben, ahogy olvastam), de inkább megkérdem. :)
Aztán, van-e valamilyen kapcsolásotok ezek töltéséhez? (12V és egyelőre nem tudom, hány Ah) Netán érdemesebb az UPS-sel feltöltetni? (igazán ezzel az a probléma, hogy 1db-ot nem tölt...). Autókhoz használt (bocsánat, Trabanthoz :D) akksitöltő megfelel-e a célnak, s ha igen, milyen átalakítások/beállítások mellett? (eme szerkentyű tudását is megnézem majd)
Nem titok mire készülök: kerékpárom sötétben való navigálásához szeretnék készíteni egy precíziós időzítő áramkör segítségével (555 :Đ) valamilyen impulzusüzemű, 10-15db LED-et (10Cd zuppa' brájt fehér) meghajtó kapcsolást, melyhez kulacstartó helyére szerelt akku adná a delejt (12V-osban gondoltam - ha netán később kiegészíteném valami jófajta halogénnel...;) ).

Hi!
Normalis olmos aksik azok, csak a sav fel van itatva uveggyapotba.
Ebbol kovetkezik, hogy ugyanugy kell oket feltolteni, mint a kocsi aksikat, a legjobb ha megnezed, hogy hany Ah-as es annak a 1/10-vel toltod. Enszerintem eleg jol birhatjak a razkodast, arra vigyaz, hogy a burkolo muanyaguk ne torjon le, ne repedjen meg. Rakjal valami szivacsot/gumit/izet a vaz es az aku koze, hogy ne tudjanak osszekoccanni, mert akkor repedhet ki.

Olvass elorebb a topicban, talalsz kepeket ilyen aksikrol, es egyen infokat is roluk.  ;)

#996 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 00:22

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 23:57

Olvass elorebb a topicban, talalsz kepeket ilyen aksikrol, es egyen infokat is roluk.  ;)

Köszönöm a gyors választ. :)
/A topicot amúgy elolvastam, mikor megvettem a szünetmentesem (azóta is figyelemmel kísérem ;) ), tisztában voltam a kialakításával is (ha más nem, a Stol-féle repair-guide-nál kiderül :D), csak valamiért a töltés-kérdésnél elbizonytalanodtam.../

#997 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 02:39

Szevasztok!

Mi lehet az oka hogy a 700-as APC smart povercsuttja annak inditas-kikapcsakor azt irja ki hogy nem talalja a servert? Az event users-nel most alitottam valamit.
Rossz povercsutom van? Ket eve hasznalom, eddig is ez ment, eddig mukodott.
Valami buzi winyoz dolog lesz megint.

Azt vettem eszre hogy valahogy az xp asztallal (igen-igen!) baszkodik a powercsut, ha nyomok egy F5-ot az asztalon, akkor gyakran megoldodik a problema.

Most beallitottam a winyoz szervizeknel az ups beallitasoknal a „szolgaltatas egyuttmukodhet az asztallal” szart -  meglassuk.

Talalkozott mar valaki ezzel?

dank: tamas

#998 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 16:35

Idézet: hajjack - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 2:39

Szevasztok!

Mi lehet az oka hogy a 700-as APC smart povercsuttja annak inditas-kikapcsakor azt irja ki hogy nem talalja a servert?
....
Talalkozott mar valaki ezzel?

dank: tamas

Valami ilyesmi?
Kép
Ha igen, akkor találkoztam...;) Ezért cseréltem le tulajdonképp Apcupsd-re. Így a megoldást sem tudom... :tired:

Magmnak is válaszolnék. Kedves lazac, próbálkozz meg ezzel a töltő kapcsolással:http://shdesigns.org/gcellchg.html
Szerezned kell hozzá egy 15-20V-os tápot, arról googlen találsz infot, ha találsz. Ha nem, akkor se ide írogass, légy oly' szíves. Ez nem elektronikai, ez hwsw fórum.

#999 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 16:43

Lazac: Dá-dá lesz :Đ

#1000 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 19. 01:04

nem etem, nem etem

mi az a apcupsd?

kosz

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első