HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   pitykeee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 07:26

Idézet: stol - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:09

Projektort, TILOS UPS-re kötni.

Erre már én is gondoltam, de valamivel csak kellene védenem az izzót ill. a belső alkatrészeket (pl. LCD panel) a nagy hőtől ami áramszünetkor lenne.

Találtam egy oldalt ahol egy Smart 750-est teszteltek egy viszonylag nagy teljesítményű projektorral.
http://www.laaudiofi...m/smartups.html

Ez a projektor max.320W-ot eszik (a tesztben egy 750-es Smart elég volt hozzá), az enyém max.210W-ot (papír szerint). Elég lenne egy Back 650-es a maga 400W-jával? Ez anyagilag egy elérhető példány lenne.

#1642 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 07:39

Na igen, de a SUA750RM2U kicsit más kaliberű modell, mint a BACK650, árban is elég ütős az eltérés :Đ . Itt megint a négyszögjellel van gond, nem biztos, hogy a projektor minden alkatrésze jól tűri, a készülék indítása akkus/AVR üzemben meg meglehetősen nagy kínszenvedés az UPS számára.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1643 Felhasználó inaktív   pitykeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:01

Köszi a választ!

Akkor anyagi szempontból kell megfontolnom. Vagy 1 húzós UPS (ami kb egy árban van 1 proj.lámpával) vagy a para, hogy egyszer elmegy az áram.  :think:
Lekopogom (kop-kop) nálunk elég ritkán fordul elő áramszünet, főleg este (ált.akkor mozizok). Na alszok rá egyet-kettő-hármat.  :)

THX for all!

#1644 Felhasználó inaktív   pitykeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:34

A négyszögjellel kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Normál hálózati üzemben is alakít valamit az UPS (Powercom 500VA Line-interactiv) az áramom vagy csak akkumulátoros üzemmódban?

#1645 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 10:31

Idézet: stol - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:07

Esetleg, Albacomp-Back UPS :D

Pitbullnak, a komplett íróasztal elektronikáját viszi :eek:

Ez most biztos röhögséges valamiért, de nem vágom :D :p Csak annyit találtam, hogy az Albacomp forgalmazza az APC Szünetmentes tápegységeket.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1646 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 16:23

Idézet: Gabesz - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 10:31

Ez most biztos röhögséges valamiért, de nem vágom :D :p Csak annyit találtam, hogy az Albacomp forgalmazza az APC Szünetmentes tápegységeket.

Régen, (1991-1994) között, magyarországon gyártottak UPS-t, és 600W terhelhetőségűek voltak, 2*7,2Ah-ás akkuval, a FET-eken, szép nagy bordákkal, és, vagy 800W-os trafóval.

#1647 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 19:09

Idézet: pitykeee - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 10:34

A négyszögjellel kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Normál hálózati üzemben is alakít valamit az UPS (Powercom 500VA Line-interactiv) az áramom vagy csak akkumulátoros üzemmódban?

Normál hálózati üzemben nem alakít a jelen, egy trafón csurog keresztül az áram, ami kismértékben módosíthatja a fázist, de ennek hatása elenyésző.

Az Albacomp UPS tulképpen nem is albacomp, csak ők voltak az egyik (legnagyobb?) forgalmazójuk. Az UPS eredeti(?) neve UP-Selec és egy magyar kisvállalkozás jól megtervezett terméke.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1648 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 19:09

Idézet: stol - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 19:07

Esetleg, Albacomp-Back UPS :D

Pitbullnak, a komplett íróasztal elektronikáját viszi :eek:

Amiben értendő a Tápgyilkos tuning AMD+NF8+6600Gt trió is. :D
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1649 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 19:22

Idézet: stol - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 17:23

Régen, (1991-1994) között, magyarországon gyártottak UPS-t, és 600W terhelhetőségűek voltak, 2*7,2Ah-ás akkuval, a FET-eken, szép nagy bordákkal, és, vagy 800W-os trafóval.

Kúl  :cool: Na, de plz térjünk vissza az eredeti kérdésemre  :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1650 Felhasználó inaktív   pitykeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 10:30

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 20:09

Normál hálózati üzemben nem alakít a jelen, egy trafón csurog keresztül az áram, ami kismértékben módosíthatja a fázist, de ennek hatása elenyésző.

Az Albacomp UPS tulképpen nem is albacomp, csak ők voltak az egyik (legnagyobb?) forgalmazójuk. Az UPS eredeti(?) neve UP-Selec és egy magyar kisvállalkozás jól megtervezett terméke.

THX!  :respect:

#1651 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 17:16

Ő lenne az:

Kép

#1652 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:22

Idézet: stol - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 16:16

Ő lenne az:

Kép

A villa mintha hiányozna a elektronikából :D :nevet:

Szerkesztette: Pitbull 2005. 09. 27. 18:22 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1653 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:30

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 18:22

A villa mintha hiányozna a elektronikából :D :nevet:

Talán, elmesélhetnd az eredeti story-t is, hogy mások is érthessék :D
A legjobb az volt, amikor a telótöltő, és szúnyogriasztó is erről ment :p

#1654 Felhasználó inaktív   frankee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 20:13

Sziasztok!

Beszereztem egy Smart-UPS 700-as APC szünetmentest. Kábelt adtak hozzá 940-00024C az XP felismeri. Az SOSUPS oldalároól letöltöttem a Power Chute plus 5.23-as progit. A fórumot végigolvasva ez tünt a legjobbnak. Viszont beleütköztem egy problémába. Amikor csatlakozni akar a serverhez (a telepítésnél automatikusan felismerte az UPS-t) akkor azt írja ki hogy, you do not have premission to access server. Ezek után eküld a mauálba. Ott azt írja, hogy nem vagyok az adminisrators csoport tagja, ezért nem nem ad jogot nekem. Hogyan tudnám megadni ezt a jogot? Oprendszer WinXP Prof HUN.
A másik kérdésem az lenne, hogy milyen aksik vannak ebben az UPS-ben ? Az aksikat kiszedtem és egy dátomon kívül egy árva mukk nincs ráírva, így viszont nem tudom milyet vegyek.
A harmadik kérdésem a saját hülyeségem miatt lett aktuális. Van egy másik UPS-em egy APC 1000XL.
Ebbe vettem aksit (itt kezdődik a láma story) a berakásnál véletlenül lezárlatoltam valamit. Lett nagy füst meg durrogás meg minden. Ahogy bele tudtam nézni a tetején lévő nyáklap közepén áll egy halom hűtőborda azokra ráfeszik valami kis kockaszerű valami (meg amit még estleg nem vettem észre) felrobbant. Szerintetek javítható ez, nekikezdjek vagy dobjam ki? Mennyibe fájna ez nekem?

köszönettek frankee aki egy láma

#1655 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 20:26

Az eldurrant kockák az UPS FET-jei. Párszáz forintos alkatrészek, ki ne dobd emiatt. Stol és én javítunk UPS-t.
A 700-asban valszeg 7,2Ah-s akksik csücsülnek.
Adminisztrátori joggal tudtad már telepíteni is elvileg az UPS szoftverét, furcsa, hogy kér ilyet. vagy másik felhasználói névvel csatlakozott? Telepítéskor azt hiszem, felkínálja, hogy csak aktuális felhasználó, vagy mindenki. De ha mélyen bele akarsz kurkászni, akkor elvben a pwrchute hálózati megosztást lehet elérhetővé tenni mindenki számára.. Ez a pwrchute könyvtárának megosztása.

#1656 Felhasználó inaktív   frankee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 21:24

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:26

Az eldurrant kockák az UPS FET-jei. Párszáz forintos alkatrészek, ki ne dobd emiatt. Stol és én javítunk UPS-t.
Adminisztrátori joggal tudtad már telepíteni is elvileg az UPS szoftverét, furcsa, hogy kér ilyet. vagy másik felhasználói névvel csatlakozott? Telepítéskor azt hiszem, felkínálja, hogy csak aktuális felhasználó, vagy mindenki. De ha mélyen bele akarsz kurkászni, akkor elvben a pwrchute hálózati megosztást lehet elérhetővé tenni mindenki számára.. Ez a pwrchute könyvtárának megosztása.

Na ez jó hír most már csak meg kell mozdítanom azt a dögöt, ami nem egyszerű feladat. Van hozzá még egy ugyanakkora másik egység mint az első doboz. Ezt már régen használtam ert amikor veetem még volt benne delej de fél 3/4 év után mintha ott se lett volna. Két ua. akkora akku van benne mint ami a fő egységben van és kb ujnyi kábelekkel van rákötve a másikra. Ezekkel lehet kezdeni valamit? A fórumot olvasva talán savazni kéne. A felhasználó rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználó, a program könyvtárát már megosztotta magának a program. A winXP hálózati és jogkezelése minindmáig egy fekete lyuk számomra.

#1657 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 03:47

Sziasztok!
Adott egy 1992-es APC 600 as Back-UPS aminek a hátán van egy soros csatira emlékeztető valami.
erre mit lehet kötni? én mit lehet akkor vele csinálni? és mijen progi kell hozzá? Na kb ennyi.
Köszi ha valaki felhomályositana.

#1658 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 05:28

Pl. olvasni?
Csak ezen az oldalon is említve volt egy kábeltípus és egy szoftver hozzá. Neked APC basic signaling kábel kell, ezzel a soros port-ra kötöd és a Powerchute vagy a win saját UPS-kezelője látni fogja és tudni fog arról, hogy akkus üzem van, vagy ha az akkuk annyira merültek, hogy a gépet le kell állítani és akkor ezt megteszi automatikusan.

#1659 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:39

Egy APC Back-UPS CD 650-esem van és folyamatos magas hang jön belőle, olyan zaj szerű. Némileg zavar a dolog, főleg amikor este aludnék 1.5 méterre tőle. Lehet ezzel kezdeni valamit, hiba ez egyáltalán, vagy természetes? Ha természetes akkor mégis, mit tudok vele csinálni, rakjam egy hangszigetelt dobozba? :)

Így nem maradhat, mert nagyon zavaró tud lenni.
mgf

#1660 Felhasználó inaktív   frankee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:47

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:26

Ha tudtok rajtam segíteni az jó lenne (illő javadalmazás fejében), mert volt az UPS az SOSUPS-nél. Főnököm elvitte mondván a márkaszervíz tud segíteni a legkönnyebben. erre adtak egy olyan ajánlatot, hogy a szemem kerekedett el tőle. Azt mondták alaplap cserével megoldható a probléma 56000 Ft-ért. A röhely az, hogy árulnak szünetmentest ua. ilyet új aksival bevizsgélva fél év garival 60000 Ft-ért.
Na ez ki****ás. Ja az UPS típusa APC 1000VA XLI és a csóka azt mondta a vékfokok mentek ki.

Köszönettel

frankee

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »