Olzoli: Egy gond van a srác elméletével, az energiamegmaradás törvényét még neki sem sikerült megdöntenie. Csak egy apró kérdés: Te látod, hogy a sarokcsiszoló kábele arra a dobozra megy rá? A baloldali műszerbe bemegy két vezeték, banándugóval és még kettő, kék és fekete, de ezeket nem látni, hogy vajh tényleg a dobozból jönnek, viszont a műszer mutat 219V-ot, ergo a másik kanóc valószínűleg a hálózatba van dugva. A lakatfogó kijelzője mutat 0107-et. 107A nem lehet

, 10,7 azért gyanús, mert azok a krokodilcsipeszek rövid úton olvadnának bele ebbe (de pár másodpercig esetleg kibírják), 1,07A na az már lehet...De ha feltételezzük, hogy a sarokcsiszoló valóban egy inverterről jár, a két akkuról, 10,7A áramot felvéve onnan, akkor ebben nincs semmi korszakalkotó. Viszont megint nem értem, hogy mitől regenerálódna az akku, mert energiabevitel nélkül nincs felhalmozott energia, levegőből töltést kivonni nagy hatékonysággal meg...Még nem lehet :Đ Regeneráló impulzus :Đ . Ja.
Halott fénycsövet működtető kapcsolás létezik nagyon régóta. Az elvnek semmi köze a plazmához (egyszerű, szabadon futó oszcillátor, terhelés nélkül jó magas kimeneti fesszel-ez begyújt sokmindent, a cső ugyan halványan fog világítani, de mivel magas frekvencián fog működni, nem lesz a halódó fénycsövekre jellemző vibrálása). A villanykörtén meg inkább egy szemközti fényforrás fénye csillan szembe, ha megnézed, nem vetít fényt a műszer oldalára. No meg a villanykörtében, ha lehet ívkisülést generálni, nem hiszem, hogy ilyen spektrumú fény keletkezik belőle.
2500W-os "áramátalakító", olyan kanóccal, amire hááát...Arról nem is beszélve, hogy a 12V-os betápot nem látom, de az ugye nyilvánvaló, hogy ha P=I*U, akkor 2500W és 12V esetén 200A feletti áramot kell becsurgatni, amit, ha láttatok már bikakábelt, sejthető, hogy mit jelent :Đ (30mm-es vezetékkeresztmetszetet és akkora papucsokat, amik alatt meghajlik egy ilyen aludoboz).
A villanykörte meg hajszárító a vízben kísérlet volt a TV-ben is, nagyon vicces. Mitől rázna, ha földfüggetlen? Ez sem a speciális áram oka

.
A szakmai magyarázatok meg...Izééé..Finoman szólva is gagyik, az akkufresh színvonalát ütik :Đ
Szóval,

. [/QUOTE]
A sarokcsiszoló valoban erről a kütvüröl ment. nem volt hálozatra kötve. Az 10.7 A 12 V-rol is csak 128 W.
minusz az átalakitó vesztesége, gondolom 100 W körül elmegy egy sarokcsiszoló. Egy földfüggetlen táprol (akár traforol) elmegy a vizben is, ez csak parasztvakitás. De milyen kapcsolástechnikáju inverter lehet az amelyik enyire imunis az induktiv terhelésekre. Az 1000 W-os cuccra is rápakolt egy 1Kw os 220/12V os Halogén lámpákat tápláló trafot. Birta miközben töbször le majd felkapcsolta terhelés alatt.
Ismerem a srác korlátait, és ezért vagyok tamáskodó. Ellemben (ha a hokuszpokusz mesétöl eltekintünk) lehetne egy jó elektronika. Engem kifelyezetten zavar az olyan kifelyezés mint "Ujfajta áram" "hideg áram"
"Szupravezető tulajdonságokat mutató" Bár erre gondolom a magyarázat a negativ belső ellenállás lenne.
De meglepödtem a sajtója miatt. nem gondoltam hogy a media-k ilyen közvetlenül felkapják, miközben enyire gyenge,leginkább semilyen fizikai magyarázatott nem adnak mellé.
Szerkesztette: olzoli 2005. 10. 04. 11:09 -kor