HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1962 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:19

Egy komplex villámvédelem minimum 3 lépcsös és ennek a védelemnek az utolsó láncszeme az a túlfeszültség védö elosztó amit sok helyen árulnak.
Sajnos sok boltban hamis illuziókba ringatják azokat akik ilyen elosztókat vásárolnak.
Bár pár ritka extrém esetben használhat.

Üdv.

#1963 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:46

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 22:19

Egy komplex villámvédelem minimum 3 lépcsös és ennek a védelemnek az utolsó láncszeme az a túlfeszültség védö elosztó amit sok helyen árulnak.
Sajnos sok boltban hamis illuziókba ringatják azokat akik ilyen elosztókat vásárolnak.
Bár pár ritka extrém esetben használhat.

Üdv.

Mi ez a 3 lépcső?

#1964 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 23:48

Amiröl mi beszélünk azt a hatást a villámcsapás másodlagos hatásaként nevezik.
Az elsödleges maga a becsapodás.
"A létrejövő energia nagyon nagy, ezért levezetését több lépcsőben (fokozatban) kell megoldani. Az egyes fokozatokban különböző készülékek összehangolt működése biztosítja az energia szabályozott elnyelését."

Tehát több fokozatban kell "lecsillapitani a túlfeszt".
1.Szikraköz
2.villámáram levezetö (B+C osztály )
3.túlfeszültség levezetök (D osztály )
4.Egyéb finomvédelmi fokozatok

A boltokban kapható túlfeszvédö néven árult dolgok a 4. csoportba tartoznak és az elö fokozatok nélkül szinte semmit sem érnek.

De majd ha erre jár vki aki tényleg benne van a témában kiegésziti az általam leirt dolgokat. Én csak régebben érintettem a témát.

Üdv.

#1965 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 00:03

Jól érzem, hogy ezek nem otthoni árkategóriában vannak?  :think:

Egy home user mit tehet? Egy ilyen meg egy szünetmentes csak véd valamit, jó nem a nagy ellen, hanem kisebb tüskék (vagy iylesmik nem vagyok villamosmérnök) ellen. Azok mégis gyakoribbak nem?

Szerkesztette: Fresi 2006. 01. 28. 00:08 -kor

#1966 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 08:27

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 23:48

Amiröl mi beszélünk azt a hatást a villámcsapás másodlagos hatásaként nevezik.
Az elsödleges maga a becsapodás.
"A létrejövő energia nagyon nagy, ezért levezetését több lépcsőben (fokozatban) kell megoldani. Az egyes fokozatokban különböző készülékek összehangolt működése biztosítja az energia szabályozott elnyelését."

Tehát több fokozatban kell "lecsillapitani a túlfeszt".
1.Szikraköz
2.villámáram levezetö (B+C osztály )
3.túlfeszültség levezetök (D osztály )
4.Egyéb finomvédelmi fokozatok

A boltokban kapható túlfeszvédö néven árult dolgok a 4. csoportba tartoznak és az elö fokozatok nélkül szinte semmit sem érnek.

De majd ha erre jár vki aki tényleg benne van a témában kiegésziti az általam leirt dolgokat. Én csak régebben érintettem a témát.

Üdv.

:respect: Ez így tökéletes.

#1967 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 08:27

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 0:03

Egy home user mit tehet? Egy ilyen meg egy szünetmentes csak véd valamit, jó nem a nagy ellen, hanem kisebb tüskék (vagy iylesmik nem vagyok villamosmérnök) ellen. Azok mégis gyakoribbak nem?

Az UPS-ben néha masszívabb "villámvédelem" van, mint egy elosztóban.

#1968 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 09:25

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 0:03

1-2 szintu vedelem nelkul elvileg nem engednek uj hazat epiteni...

1. szint dolga az, hogy az elektromos/tavkozlesi/TV/stb halozatot lefoldelje abban a pillanatban, ahogy bevag a villam.

Maga a szikrakoz parezer voltig nem vezet, de egy villam tobbtiz kV-s feszultsege atuti a ket femtuske kozti levegot, es a kepzodo plazma vezetni kezd, ezzel partiz V-re leesik a fellepo tulfesz.

2. szintet meg villamharitonak hivjak, amit jo vastag drottal lefoldelnek.
Az a dolga, hogy elvezesse a villam energiajat a foldbe, minel rovidebb uton, keves elagazassal. (Villam eseteben nem mukodnek Ohm torvenyei, akkora aramok vannak rovid ideig)

Ezek a hazat ert kozvetlen villamcsapastol vedenek, ami nagyon ritka. (~10-20 villamcsapas/km2/ev az itthoni statisztika...)

Az ezalatti szintek a villamok masodlagos hatasaitol vedenek.
Masodlagos hatas alatt a zivatar eseten fennallo elektromagneses ter okozta jelensegek tartoznak. (ez sul ki villam formajaban...)

Ha egy hazba tobb alternativ kabelhalozat is be van kotve (marpedig be van, 1. villany, 2. telefon, 3. kabelTV...), es ezek kozul vmelyik nem a fold alatt halad, akkor a zivatar elektromagneses tere miatt feszultseg lesz a kulonbozo kabelhalozatok kozott, es ha ez eler egy szintet, akkor ott aram fog folyni, akar akarja a kozos vegberendezes, akar nem.

Ezert kell a tulfeszvedo minden olyan kutyu ele, ami tobb halozatra csatlakozik (TV, fax, szamitogep, modem...), valamint a felsobb szintek altal letort villam maradekat elnyelni.

Hej, de regen vizsgaztam mar villamvedelembol, jegyzeteimet meg nem tudom, hova raktam. :(
Ha nagyon nagy zagyvasagot irtam, kossetek bele nyugodtan. Azert van a forum.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 28. 09:34 -kor

#1969 Felhasználó inaktív   csbali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 01:08

Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy mennyire lehet megbízni a Powerchute adataiban?
a konfigom: A64 3000+@3200+ S939, 1GBram, MSI RX1300 vga, 5 HDD SATA+IDE vegyesen össz: kb 600 GB, 2 DVD író Plextor 750+NEC 4550 + Samsung 970P 19" LCD
APC SMart 700-as UPS és a powerchute szerint UPS load: 35-38 %. RUn time: 28 min
Nem kevés ez? Ez valójábban mekkora fogyasztást jelent? Számításaim szerint nincs 200 W de javítsatok ki ha nem jó!

Köszi
csbali

#1970 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 08:33

Idézet: csbali - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 1:08

Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy mennyire lehet megbízni a Powerchute adataiban?
a konfigom: A64 3000+@3200+ S939, 1GBram, MSI RX1300 vga, 5 HDD SATA+IDE vegyesen össz: kb 600 GB, 2 DVD író Plextor 750+NEC 4550 + Samsung 970P 19" LCD
APC SMart 700-as UPS és a powerchute szerint UPS load: 35-38 %. RUn time: 28 min
Nem kevés ez? Ez valójábban mekkora fogyasztást jelent? Számításaim szerint nincs 200 W de javítsatok ki ha nem jó!

Köszi
csbali

A mért teljesítmény hiteles, de a futásteljesítmény, sok mindentől függ.
Cosfi, akku kapacitása, annak állapota, CPU terhelésen, és azon, hogy mennyire tudsz imádkozni :D

#1971 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:46

Hi

Én ezt néztem a UPC-t néztem ki a configomnak
Back-UPS ES 500 VA
A643000+;6600GT ;3 db HDD = 500 GB; FSP 400W táp.

Ami nekem feltünt, hogy Hallható zaj : 45dBA (1 m-re a berendezés felszínétől) , nos ez nem sok picit? Ez már inkább a hangos kategória sztem. Tudom, tudom mit számít a zaj , a biztonság az első.

Tudna vki nekem abban segíteni, hogy megfelelő -e egyátalán a gépsárkányhoz ez a UPC?

#1972 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:10

Idézet: Mekré - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:46

Hi

Én ezt néztem a UPC-t néztem ki a configomnak
Back-UPS ES 500 VA
A643000+;6600GT ;3 db HDD = 500 GB; FSP 400W táp.

Ami nekem feltünt, hogy Hallható zaj : 45dBA (1 m-re a berendezés felszínétől) , nos ez nem sok picit? Ez már inkább a hangos kategória sztem. Tudom, tudom mit számít a zaj , a biztonság az első.

Tudna vki nekem abban segíteni, hogy megfelelő -e egyátalán a gépsárkányhoz ez a UPC?

A zaj lehet a figyelmeztető hangkűrt.
Vagy az inverter zaja, amit csak akkus üzemnél produkál.

#1973 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 18:09

Köszi, látod mekkora zenész vagyok én ezekhez a dolgokhoz, ez eszembe sem jutott  :omg:

Back-UPS ES 500 VA Jó választás lenne egy ilyen teljesítményű géphez, vagy van jobb ár/érték aránnyal rendelkező UPS is?
A te aláírásodban lévő UPS-t nem is találtam meg pl a ...kiskerarak.hu-n :)

#1974 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 18:22

Idézet: Mekré - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 18:09

Köszi, látod mekkora zenész vagyok én ezekhez a dolgokhoz, ez eszembe sem jutott  :omg:

Back-UPS ES 500 VA Jó választás lenne egy ilyen teljesítményű géphez, vagy van jobb ár/érték aránnyal rendelkező UPS is?
A te aláírásodban lévő UPS-t nem is találtam meg pl a ...kiskerarak.hu-n :)

Hi!

Igen, jó választás.
Az enyémet, már vagy 10 éve nem gyártják :D

#1975 Felhasználó inaktív   csbali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:57

Idézet: stol - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 9:33

A mért teljesítmény hiteles, de a futásteljesítmény, sok mindentől függ.
Cosfi, akku kapacitása, annak állapota, CPU terhelésen, és azon, hogy mennyire tudsz imádkozni :D

Köszi!
Az akksikat összel cseréltem újra és kalibráltam.
Ha valakit érdekel leírom, hogyan jutottam 700-as APC SMART UPS-hez:
Miskolcon lakom, egyik ismerősöm dunántúlra ment látogatóba, és betért egy fickóhoz aki Ausztriából hozott cuccokat árult lomtalanítás után+szeméttelepről. Ha hiszitek, ha nem 5 ezer forintért vett 2 db ilyen UPS-t rossz akksikkal (a boltos faszi szerint azért volt drágább a tobbi lomnál mert "nehéz"). Az egyiket megtartotta a másikat ideadta 256 DDR memóriáért. Akksi csere óta tökéletesen működik mindkettő :p
Üdv
csbali

#1976 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 23:01

Holnap reggelig választanom kell egy UPS-t, úgyhogy nekem ez most übersürgős.

Felújított APC UPS-ek közül melyiket választanátok?

AP600I - 600VA-es, maximum 400Wattal terhelhető színuszos kimenetű, smart UPS kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység

SU620I - 620VA-es, maximum 390Wattal terhelhető kvázi színuszos kimenetű, smart UPS kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység

Az első tiszta színuszos, de annyira régi modell, hogy APC oldalán sincs fent semmi róla.. A második már újabb, de kisebb a futásideje és a terhelhetősége is. Nos? Szakik?

Kösz előre is.  :respect:

#1977 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 08:35

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 23:01

Holnap reggelig választanom kell egy UPS-t, úgyhogy nekem ez most übersürgős.

Felújított APC UPS-ek közül melyiket választanátok?

AP600I - 600VA-es, maximum 400Wattal terhelhető színuszos kimenetű, smart UPS kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység

SU620I - 620VA-es, maximum 390Wattal terhelhető kvázi színuszos kimenetű, smart UPS kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység

Az első tiszta színuszos, de annyira régi modell, hogy APC oldalán sincs fent semmi róla.. A második már újabb, de kisebb a futásideje és a terhelhetősége is. Nos? Szakik?

Kösz előre is.  :respect:

Az elsőt választanám. ;)

#1978 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 21:04

Végül a SU700I-t választottam. Hozzá leszedtem a PowerChute Plus v5.2.3-t, ami rendszergazdaként tökéletesen működik, felhasználóként egyáltalán nem is kommunikál. Nem tudja valaki hogy lehet ezt orvosolni? Van más szoftver is amivel normálisan működik felhasználóval is?

#1979 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:56

Meglett a megoldás. Meg kellett osztani a program könyvtárát és erre jogosultságokat adni.  :omg:

#1980 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:37

Csak nem birtam ki a cegnel, hogy ne kaparintsak egy zsiruj BackUPS ES 350-et a karmaim koze.

Ra lett kotve a kedvenc mindent egyben ipari PC-m (Celeron ULV 650, 128 ram, 40GB laptopvinyo, 15" TS TFT), adomemorias honyomtatoval, vakuumfluoreszcens vevokijelzovel felcicomazva. (=penztargep)

Gep onmagaban+adomemoria+vevokijelzo =30-35W
Kikapcsolt vevokijelzovel 40-45W. :eek:

Alant lathato kepen az a fogyasztas latszik, amit maximalisan ki birtam csiholni a rendszerbol. (Eppen eves zarast nyomtatott a nyomtato...)

Tartosteszt cimszoval 29.5 percig sikerult bokodnom a kepernyot, es folyamatosan nyugtakat nyomtatni...

Csatolt fájl:

#1981 Felhasználó inaktív   freedh- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 11:27

Helo
Segítséget szeretnék kérni hogy milyen szoftvert tudok felrakni xp(sp2) alá hogy tudja kezelni a szünetmentes tápomat(CENTRALION Blazer 600VA ).
Köszi előre is.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.