HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 07:32

Idézet: isti1968 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 7:13

Egy ujabb kérdésem lenne (bocs ha naiv kérdés lenne):

Ahogy elnézem, az UPS-es adatlapjait a max. teljesítményüket mindegyik csak néhány percig tudja leadni.
Mi van akkor ha valaki olyan UPS-t szeretne ami mondjuk max. 400W-ot biztosít de ezt fél- egy órán át ?
Ez esetben meg kell vennie mondjuk egy 3000VA-est jóval drágábban ?

Mások már felvetették hogy mondjuk egy 800VA-as mellé telenni egy autóakksit és arról táplálni. Ez esetben kibirná 1 órán át a kisütést ? Tudom a töltéssel gondok lennének utána, de nem feltétlenül az UPS-nek kellene az áramszünet után feltölteni az akksit, erre lehet egy mezei autóakksi-töltőt is használni.

Vélemény ?

Hi!

Nem, vannak szerver UPS-ek is, amik 2-3 akkuval rendelkeznek, nekem is olyan van.
3*7Ah akku van benne.
Egy ócsójános UPS-re nem kötnék nagy akkut, ugyanis a kis picsányi invertere, vagy invertertrafója zárlatbafűtené magát 5 perc alatt :Đ
Vegyél egy bűn régi 600W-os Albacomp szörnyet, abba rakhatsz kamionakkut is, tölteni is bírni fogja :Đ , sőt sima DIN aljzatai vannak hátúl.

#2142 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 09:13

Idézet: stol - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 6:32

Egy ócsójános UPS-re nem kötnék nagy akkut, ugyanis a kis picsányi invertere, vagy invertertrafója zárlatbafűtené magát 5 perc alatt :Đ

OK, a fenti kivételével mindent értek.
Nem az UPS határozza meg az akku felől felvett áram mennyiségét ?
Úgy értem, hogy ha van az UPS-ben egy 12V/7Ah akku azzal mondjuk megy 6 percig, akkor egy 70Ah-ással nem 60 percig kellene mennie ?
Isti

#2143 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 17:33

Idézet: isti1968 - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 9:13

OK, a fenti kivételével mindent értek.
Nem az UPS határozza meg az akku felől felvett áram mennyiségét ?
Úgy értem, hogy ha van az UPS-ben egy 12V/7Ah akku azzal mondjuk megy 6 percig, akkor egy 70Ah-ással nem 60 percig kellene mennie ?

Ott a gond, hogy az inverter mennyi időre van tervezve.
Behemót UPS-emben, ventivel szellőztetik az invertert, és trafót, így garantálják az 1 órás áthidalást is.
De, sok helyen, egy darab alutömb a "borda", ha azt felfűti, megy a levesbe minden.

#2144 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:55

APC Smart UPS 1400-hoz szerintetek hozzáköthető 2 db autóakksi ? Gyárilag 2 db 12V/19Ah akksija van. Van ebben a tipusban ventillátor az inverter hűtése céljából ?
Isti

#2145 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:37

Lenne egy kérdésem a UPS szakikhoz.

Van egy APC Back RS 800-as szünetmentesem.
Mennyire normális az, hogy kis 0,5-1 másodperces szünetekkel/megszakításokkal, de gyakorlatilag folyamatosan cicereg/serceg/kerreg a szünetmentes táp?  :confused: 
Éjjel elég zavaró, főleg, hogy elég halk a gépem és bizony mellette is nagyon szépen hallani. :(

Vagy ez minden szünetmentesre jellemző?
(Bár ezt azt hiszem kilövöm, a Smart Centrám nem csinált ilyet...)

Szerkesztette: BigBear 2006. 04. 18. 21:41 -kor

42

#2146 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:38

Mostanaban nincs szerencsem a hardverekkel :(

Mult heten mar pampogott a SmartUPS 600-as szunetmentesem, hogy "replace battery", meg egyszer le is kapcsolta magat.
Nagy nehezen visszakapcsoltam, arrol futott meg egy hetig a gep.

Most jovok haza videkrol, mar a lakasajtoban hallom a jellegzetes "nincs villany" szirenat, holott a hazban van aram.
Nezem a szunetmentest, eg az "online" led, meg a "low battery", meg a "replace battery", gep meg uzemel.

Hat jo, ideje berakni az uj akkukat.
Elolapon kikapcs, 220-bol kihuztam.

Szedem szet, forro az egesz szunetmentes, holott online uzemben eppenhogy langyos szokott lenni.
Ideje lehuzni az akkukrol a sarukat.

Csavarozom ki az akkukat tarto femlemezt, kozben veletlenul hozzaert a csavarnyuzom a tranzisztorokat huto alulemezhez is, erre szikrazott egy szepet.

Anyad, honnan van ebben villany, ha egyszer mind a 220, mind az akku le van huzva??? :eek:

Mericskeltem, egyik regi akku cellazarlatos lehetett, terheletlenul is csak ~6V-t adott 12V helyett.

Uj akkukat beszereltem, osszerakom, dugom ra a 220-at, szgepet, kapcs be, erre latvanyos tuzijatek feny es hangjelenseggel kiserve, ledek random villognak, 1 mp, es lekapcsol az egesz. :eek:

Szedem szet ujra, elektronikan sehol egy egesnyom, 10 perc keresgeles utan vettem eszre, hogy a fotrafo melletti 4 aluborda egyikere csavarozott tranzisztor robbant fel. :banghead:
(4x3 tranyo van osszesen ott)

Szerintetek ez javithato?

#2147 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:38

Mostanaban nincs szerencsem a hardverekkel :(

Mult heten mar pampogott a SmartUPS 600-as szunetmentesem, hogy "replace battery", meg egyszer le is kapcsolta magat.
Nagy nehezen visszakapcsoltam, arrol futott meg egy hetig a gep.

Most jovok haza videkrol, mar a lakasajtoban hallom a jellegzetes "nincs villany" szirenat, holott a hazban van aram.
Nezem a szunetmentest, eg az "online" led, meg a "low battery", meg a "replace battery", gep meg uzemel.

Hat jo, ideje berakni az uj akkukat.
Elolapon kikapcs, 220-bol kihuztam.

Szedem szet, forro az egesz szunetmentes, holott online uzemben eppenhogy langyos szokott lenni.
Ideje lehuzni az akkukrol a sarukat.

Csavarozom ki az akkukat tarto femlemezt, kozben veletlenul hozzaert a csavarnyuzom a tranzisztorokat huto alulemezhez is, erre szikrazott egy szepet.

Anyad, honnan van ebben villany, ha egyszer mind a 220, mind az akku le van huzva??? :eek:

Mericskeltem, egyik regi akku cellazarlatos lehetett, terheletlenul is csak ~6V-t adott 12V helyett.

Uj akkukat beszereltem, osszerakom, dugom ra a 220-at, szgepet, kapcs be, erre latvanyos tuzijatek feny es hangjelenseggel kiserve, ledek random villognak, 1 mp, es lekapcsol az egesz. :eek:

Szedem szet ujra, elektronikan sehol egy egesnyom, 10 perc keresgeles utan vettem eszre, hogy a fotrafo melletti 4 aluborda egyikere csavarozott tranzisztor robbant fel. :banghead:
(4x3 tranyo van osszesen ott)

Szerintetek ez javithato?

Igen, javítható, és gazdaságosan. (200-800HUF/FET)
(legközelebb óvatosabban szerelni ;) )

Akküs üzemben kapott monitor-degausst?

#2148 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:58

Utobbi fel-egy evben nem volt rakotve monitor.

#2149 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 02:27

Nagyon nem ide tartozik, de inkább nem nyitnék új topikot neki. :)

Ki mit javasol autóba, 12 - 230V-os konverternek? Minimális teljesítményfelvételre kell (csak kis akksik töltéshez, pl. telefon). Szabad ebből olcsót venni, nem teheti tönkre a készüléket ha meghal? Esetleg tudnátok típust javasolni?

#2150 Felhasználó inaktív   Csontika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:54

Nekem világítás alternatívára lenne szükségem 180W ra méretezve így 50% lenne a terhelés, valami olcsóbb megoldás érdekelne, mindenképpen 1 órát bírnia kellene, ritkán lenne használva, esetleg valami akkufrissítő elektronika is jól jönne bele. Van ötletetek? Megbízhatóság feontos görbék meg nem:d

#2151 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 21:58

Utobbi fel-egy evben nem volt rakotve monitor.

Utolag gondolkodva van az 2 eve is.

Amikor egyszer rainditottam a 21"-est, aztan kivagta a biztositekot a szunetmentesbol, na azota nincs rakotve a monitor.
Mar csak azt nem tudom, hogy az az utolso elotti akkucsere elott, vagy utan volt.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 20. 11:22 -kor

#2152 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 16:58

Sziasztok!

Tervezek venni egy szünetmentes tápegység vásárlását itthonra, ahol csupán egy gépet kéne életben tartania amíg kikapcsol áramszünet esetén, illetve megvédi a hálózati túlfeszültségtől. Én az APC Back-UPS ES 350-t és APC Back-UPS CS 350-t néztem ki, árban kb. egyformák, de melyiket ajánljátok inkább otthoni használatra?

#2153 Felhasználó inaktív   Hutty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:01

Túladnék ezeken, ha valakit érdekel...

Használt UPS-ek ramaty akksival. Ár: 4E, 4E, 3E
VT625, VT625P, PicAce Defender Pro 400VA
http://www.infomega....=21&item=UP0014
http://www.axcellent.../venusspecs.htm
http://www.elektrowe...ro/defender.htm
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2154 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:56

Sziasztok! Kéne egy kis segitség, mert valami szokatlant produkál az APC Smart UPS 600-as szerkezetem. Pár napja világit rajta a Low Battery LED, de a PewerChute kb. ugyan azt mutatja mint normál esetben (kivéve hogy a status: Battery Disch) - de ha kihúzom, kb. 20 percet áthidal, géppel, monitorral. A Replace Battery nem világit, de korai is lenne, kb. 2 éves az akkuja. De akkor mi a fene a baja?  :think:

#2155 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:43

Az UPS az akkuk feszultsege alapjan mondja meg, hogy lemerult, vagy sem, illetve cserelni kell, vagy sem.

Egyelore meg nem hasznalodott el teljesen a 2 eves akkud, de mar csokken a feszultsege, emiatt jelzi uresnek.
Ha egy megadott feszultseg ala esik, mert annyira zarlatos, akkor fog kigyulladni a replace battery lampa. Erre lassan szamithatsz is.

Csak aztan ovatosan az akkuk kiszerelesevel, mert a FETek hutese feszultseg alatt van teljesen aramtalanitottnak latszo allapotban is, nehogy lefoldeld a csavarnyuzoval, mint ahogy nekem sikerult.

Sebaj, legalabb szagerto kollega megkuzd a napi betevo soreert :cool:

#2156 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:25

OK, köszönöm a választ, nem vagyok nagyon elragadtatva ezektől az akkuktól... csak tudod azt nem értem, hogy ha rázavarom a PoweChute programot, akkor a Battery Volts 27,8V és a Battery Capacity pedig 100%. Ebben lehet is valami, mert mondom, ha megszüntetem a 220-at, akkor a gépemet+monitort+még egy gépet, amin nincs monitor - simán 15-20 percig üzemeltet, ugyan igy amikor a programból Run Time Calibration-t vezénylek neki. Akkor mégsem lehet olyan sz@r a két akku, ezért nem értem. Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal? Mármint szünetmentes-progi-saját LED, egymásnak ellentmondó adatokat szolgáltat...  :( Ha majd cserélni kell, óvatos leszek... én is sercintettem már hűtőbordához... meg is lett az eredmény.  :D

#2157 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:46

Feszultseget ketfelekepp tudsz merni, uresen, vagy terhelt allapotban.

Uresen (amikor a multimetert siman az akku 2 sarujara dugod) a cellazarlatos akkunal is megvan a 12V.
Terhelve (amikor rakotsz egy fogyasztot, es annak a labait mered) viszont ez leesik boven 10V ala is.

Nyilvan amikor halozatrol megy a szunetmentesed, akkor a PowerChute az ures allapotot tudja merni, a szunetmentes naponta lefuto ontesztje viszont egy pillanatra raadja a terhelest, es ugy nezi meg, hogy jo-e az akku.

Konnektorbol lehuzva/Runtime Calibration alatt milyen ertekeket mutat a PowerChute?
Akkor ugyanis a terheles melletti feszultseget latod.

#2158 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:51

Esetleg száradófélben vannak az akkuk.
1l sav, 130HUF, csináltam tutorialt is, a savazásról.

#2159 Felhasználó inaktív   elbandita 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 20:00

Szakértő uraim!

Milyen UPS-t javasolnátok egy FSP 500W elé?
A cél a feszültség ingadozások kivédése és előfordul heti kétszer kb 5-10 másodperc áramszünet.
Melyik az a tipus ami nem balhézik össze a tápommal?

Előre is :respect:

#2160 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 07:45

Idézet: elbandita - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 20:00

Szakértő uraim!

Milyen UPS-t javasolnátok egy FSP 500W elé?
A cél a feszültség ingadozások kivédése és előfordul heti kétszer kb 5-10 másodperc áramszünet.
Melyik az a tipus ami nem balhézik össze a tápommal?

Előre is :respect:

Mivel passzv PFC-s a tápod, így szinte bármit mellétehetsz, de az akku mérete alapján válassz!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.