HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 04. 17:41

Idézet: bord - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 16:50

Jól látom kaptam választ a szakértőtől? :)  :respect:
Pontosan nem valami Power facon .... vagy mi.Az elműnek jó mert valami zavarszűrő.Tálán valami gyűrűre van feltekerve a vezeték.Nekem annyi elég,hogy nem megy minden táppal,meg hogy milyet vegyek.De ha egy számtech. boltban nem tudják mit vársz az amatőröktől mint én.

Ha valaki megemlít valami fogalmat, legalább elméleti síkú fogalma legyen arról.

#2302 Felhasználó inaktív   bord 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 04. 21:21

Idézet: stol - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 18:41

Ha valaki megemlít valami fogalmat, legalább elméleti síkú fogalma legyen arról.

Azért vagy /vagytok/ te /ti/ minket okítsatok,tanítsatok.Ha nem lenne ilyen problémám nem fordulnék ide.Ezt ne vedd sértésnek!!! inkább dicséret :)

#2303 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 08:33

Idézet: stol - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 15:43

APC-nél, a Back széria NEM szinuszos kimenetű.
A SMART széria a szinuszos kimenetű.

Köszi! :respect:
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ha veszek egy szinuszos Smart-ot, akkor tuti nem fog összeakadni vele? (Ahogy fentebb írtad, csak a nem színuszos-APFC a problémás?)

#2304 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 11:14

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 8:33

Köszi! :respect:
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ha veszek egy szinuszos Smart-ot, akkor tuti nem fog összeakadni vele? (Ahogy fentebb írtad, csak a nem színuszos-APFC a problémás?)

99%, hogy nem akad össze vele ;)
Hibalehetőség mindenütt van.

#2305 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 01:05

A mult hetem azzal ment el, hogy BF-350 ill. 500 -at keresgéltem. (ezt)

Kép

A dözsöltebb kereskedők nem hajtanak, hogy nincs hanem rizsázsnak összevissza, hogy megszünt termék és a cs szériát nyomják helyette. Én tudom, hogy az is jó de nem értik meg, hogy ennek a telepítésével negyedannyi zűr sincs.

Tud valaki esetleg valamit, hogy miért nem kapni sehol vagy tuti helyet?! Lassan már csak azért hiszem el, hogy eggyáltalán létezik mert nekem is van...
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#2306 Felhasználó inaktív   Cabal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 08:50

Idézet: stol - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 21:38

Hi!

1992-től felfelé.
Hogy miért dobják ki?
Nemtudom.... De nekem is így lett egy ~100k HUF értékű MGE Pulsar ESV11+-om :Đ
1070VA/500W  / 3*7Ah.

Talán, mert azt hiszik elavult, vagy talán, a KÖZBE-SZERZÉS-ben, nehéz csereakkut keríteni?

Végülis az csak nekünk (átlag, kis felhasználóknak jó), ha így olcsóbban juthatunk hozzá "megkímélt" (és nem utolsó sorban) felújított tápokhoz.
Megnéztem a SUA1000I-t de szerintem az én gépemhez elég lehet a SU700I is.
Árba csak egy 10-es a különbség, de érdekelne hogy nem volna-e célszerűbb a nagyobbat választani ??

#2307 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 05:45

Idézet: Cabal - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 9:50

Végülis az csak nekünk (átlag, kis felhasználóknak jó), ha így olcsóbban juthatunk hozzá "megkímélt" (és nem utolsó sorban) felújított tápokhoz.
Megnéztem a SUA1000I-t de szerintem az én gépemhez elég lehet a SU700I is.
Árba csak egy 10-es a különbség, de érdekelne hogy nem volna-e célszerűbb a nagyobbat választani ??

Általában amiatt dobják ki, mert az akku kb. 2-3 év alatt biztosan elhal, ez pedig egy manapság elfogadott termékélettartam. 2-3 év egy jó UPS-nek semmi, de a 12-15 sem, maximum néhány forrasztás, ritkán kondi és gyakrabban relé az, ami megadja magát, ezek mind filléres dolgok.
A 700-as emberi ésszel felfogható otthoni gép ellátására bőven megfelelhet még hosszú távon is. Referencia: Az én gépem (monitor nélkül) kb. 65%-ig terheli a 400VA-es smartUPS-t, manapság TFT monitorral szokás dolgozni, vagy ha CRT, az is feleennyit fogyaszt majdnem, mint az enyém.

Szerkesztette: didyman 2006. 08. 10. 05:47 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2308 Felhasználó inaktív   Big donkey 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:40

Sziasztok!

Sikerült szereznem 2 db APC BK500EI szünetmentes tápot. Sajna az 1-ik nem müxik :confused: . Szóval kapcsolási rajzra lenne szükségem, mert nem hajlandó hálózati üzemmódban elindulni. A biztosítékok jók.
Előre is köszi a segítséget.  :respect:

#2309 Felhasználó inaktív   tiusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 00:42

Skacok kaptam egy ismeretlen korú, Albacomp stand by UPS-t .
Akitől kaptam, szerinte 500-as. Sajna az akkuk ki lettek véve. és én még azt sem tudom milyenek volt benne. Ha valkinek van ilyen ill. tud róla valki. Dobjon fel nekem egy levelet.
Akku nélkül hogyan állapítható meg, hogy működik-e egyáltalán.
:confused:  :confused:  :offtopic:

#2310 Felhasználó inaktív   csbali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 20:21

Sziasztok!
A profikhoz lenne egy kérdésem:
APC Smart700-as UPS-ben elfüstölt egy kondenzátor a nagy trafó fölött.
Kiforrasztottam ez van rajta: 680uF 40 VDC 105C. Ilyet nem találtam városban, hol lehet ilyet kapni, ill. mivel lehet helyettesíteni?
Ami még fúrcsa, hogy 3 lába van a negatívból kettő. Miskolcon lakom, néha megy az anyagbeszerző Pestre, van ott esetleg lehet ugyanilyet kapni. Elfüstölés után még az UPS-t be tudtam kapcsolni.
Köszi a válaszokat előre is.
csbali

#2311 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 20:53

Idézet: csbali - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 20:21

Sziasztok!
A profikhoz lenne egy kérdésem:
APC Smart700-as UPS-ben elfüstölt egy kondenzátor a nagy trafó fölött.
Kiforrasztottam ez van rajta: 680uF 40 VDC 105C. Ilyet nem találtam városban, hol lehet ilyet kapni, ill. mivel lehet helyettesíteni?
Ami még fúrcsa, hogy 3 lába van a negatívból kettő. Miskolcon lakom, néha megy az anyagbeszerző Pestre, van ott esetleg lehet ugyanilyet kapni. Elfüstölés után még az UPS-t be tudtam kapcsolni.
Köszi a válaszokat előre is.
csbali

PÜ-ben keress meg, mert én is miskolcon vagyok :Đ
Amúgy, 1000uF/50V

#2312 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 15:35

Salem!

Tegnap ki akartam próbálni a szünetmentest (Powercom Black Knight 600AP) akkus üzemről, de ahogy kihúztam a hálózatból, rögtön lekapcsolt, ezt még 1x eljátszottam, eredmény ugyanaz. Gondoltam az új tápegységemet (chieftec gps-400AA-101A) nem szereti, ezért egy teszt erejéig visszatettem a régit (coolink AP-400DX).  A régi tápegységgel működött az akkus üzem kb 15 másodpercig, azután pukkant egy nagyott is kijött belőle a füst.    (úgy látszik a szünetmentesek is füsttel működnek)  :D

Mivel a gari lejárt ezért szétszedtem.  :Đ

találtam benne egy kis elcsorgott részt:  (a piros festést nem én tettem rá...)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép

és valószínűleg a pukkanás hangot ez okozta:
Kép

az elfolyt alkatrész vagy az a fehér porcelán(?) "valami" vagy a sárga(műanyag) "cucc" nem tudom még közelről se megállapítani hogy melyik ereszt. (nem tűnik gyári müködéshez szükséges pacának)

így már be se lehet kapcsolni a szünetmentest, azonnal lekapcsol,  emlékszem, a pukkanás előtt, még ment az AVR üzemmód is, és anno régi tápegységgel az akkus üzem is.

Elképzelhető hogy az elfolyt alkatrész hibája okozta azt, hogy lekapcsolt akkus üzemmódban és ez az eldurranás oka is, vagy a pukkanás már csak végkifejlete volt az amúgy is rossz alaktrésznek?

Vagy esetleg az új tápegység megviselte a szünetmentest?  :confused: (de hiszen nem is ment akkuról, csak néha AVR-ben)  :confused:
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#2313 Felhasználó inaktív   LeslieT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 19:20

Hello mindenki,

Van egy új APC CS650 szünetmentes tápom. A következő a problémám: még kikapcsolt állapotban is folyamatosan ciripel. Ez a ciripelés az én fülemnek nagyon hangos és idegesítő, de van aki alig hallja. A hang az monoton kb 3mp ciripelés majd fél mp szünet, és ez folyamatosan.
Az előző (noname) szünetmentesem semmi hangot nem adott ki magából, ezért gondolom ez nem normális viselkedés. Találkozott már valaki hasonlóval, megpróbáljam gariztatni?

#2314 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:28

Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 20:20

Hello mindenki,

Van egy új APC CS650 szünetmentes tápom. A következő a problémám: még kikapcsolt állapotban is folyamatosan ciripel. Ez a ciripelés az én fülemnek nagyon hangos és idegesítő, de van aki alig hallja. A hang az monoton kb 3mp ciripelés majd fél mp szünet, és ez folyamatosan.
Az előző (noname) szünetmentesem semmi hangot nem adott ki magából, ezért gondolom ez nem normális viselkedés. Találkozott már valaki hasonlóval, megpróbáljam gariztatni?

Legfeljebb majd kirögögnek (az eladók, nem itt  :D ) mint engem majdnem a FSP táppal.

Hallgattam én is az APC Smart 600-at (régi fehér), az nem csinál ilyet, csak akkus üzemben. De akkor állandóan (mondjuk ezt mindegyik csinálja, csak ez hangosabb az átlagnál). A cégnél a hátam mögött állt 2 1000VA-s noname UPS 1-2 évig, azokra sem emlékszem, hogy ciripeltek volna.

#2315 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 21:01

Idézet: El Kebir - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 15:35

...

Hi!

A 3. képen a középső FET szétnyílt.
Ebből is látszik, hogy milyen szarúl alúlméretezett a PCM elektronika invertere. :reklamacio:

#2316 Felhasználó inaktív   BZsoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 10:36

Sziasztok!

Nemrég hallottam fél füllel egy ismerőstől, hogy ő sosem kapcsolja le a szünetmentesét a saját főkapcsolójával, mert az állandó ki-be kapcsolás (vagyis géppel együtt azt is kapcsolja le-fel, mint a gépet), az tönkre vághatja idővel a kondikat.

Ez igaz, és valóban nem jó a szünetmentesek ki-be kapcsolgatni, vagy hülyeség!?

Bekapcsolt állapotában engem is zavar a kis áramköri hang...szóval inkább ki akarnám kapcsolni...

Válaszaitokat előre is köszönöm.

zsolti

#2317 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 19:27

Idézet: BZsoli - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:36

Sziasztok!

Nemrég hallottam fél füllel egy ismerőstől, hogy ő sosem kapcsolja le a szünetmentesét a saját főkapcsolójával, mert az állandó ki-be kapcsolás (vagyis géppel együtt azt is kapcsolja le-fel, mint a gépet), az tönkre vághatja idővel a kondikat.

Ez igaz, és valóban nem jó a szünetmentesek ki-be kapcsolgatni, vagy hülyeség!?

Bekapcsolt állapotában engem is zavar a kis áramköri hang...szóval inkább ki akarnám kapcsolni...

Válaszaitokat előre is köszönöm.

zsolti

Baromság.

#2318 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 20:57

Idézet: stol - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 22:01

A 3. képen a középső FET szétnyílt.
Ebből is látszik, hogy milyen szarúl alúlméretezett a PCM elektronika invertere. :reklamacio:

ok, azt láttam és ki is forrasztottam...úton a csere...itt falun(Győr) csak rendelésre van.

inkább az a "folyás" aggaszt annál a porcelán "valami"-nél  :) , mert nem tudom eldönteni, hogy gyárilag olyan-e, vagy tönkrement.  azt se tudom mijaz.  :D

a szétnyílt FET-tel párban lévő másik FET meg kiforrasztotta magát.. :Đ csak később vettem észre, azt is cserélem majd.
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#2319 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 21:48

Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 20:20

Hello mindenki,

Már én is kérdeztem régebben egy APC 800RS kapcsán, de nem nagyon figyeltek a népek... Érdekelne engem is. A cuccos tökéletesen müxik amúgy, csak nekem is zavaró az állandó halk cicergés/ciripelés. Akkuüzem után még hangosabb. Eddig még egyetlen szünetmentesem se csinált ilyet.
42

#2320 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 07:36

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 21:48

Már én is kérdeztem régebben egy APC 800RS kapcsán, de nem nagyon figyeltek a népek... Érdekelne engem is. A cuccos tökéletesen müxik amúgy, csak nekem is zavaró az állandó halk cicergés/ciripelés. Akkuüzem után még hangosabb. Eddig még egyetlen szünetmentesem se csinált ilyet.

UC3842 körében, az UC tápelkóját kicserélni.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.