Salem!
Tegnap ki akartam próbálni a szünetmentest (
Powercom Black Knight 600AP) akkus üzemről, de ahogy kihúztam a hálózatból, rögtön lekapcsolt, ezt még 1x eljátszottam, eredmény ugyanaz. Gondoltam az új tápegységemet (
chieftec gps-400AA-101A) nem szereti, ezért egy teszt erejéig visszatettem a régit (
coolink AP-400DX). A régi tápegységgel működött az akkus üzem kb 15 másodpercig, azután pukkant egy nagyott is kijött belőle a füst. (úgy látszik a szünetmentesek is füsttel működnek)
Mivel a gari lejárt ezért szétszedtem. :Đ
találtam benne egy kis elcsorgott részt: (a piros festést nem én tettem rá...)

[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

[
és valószínűleg a pukkanás hangot ez okozta:

[
az elfolyt alkatrész vagy az a fehér porcelán(?) "valami" vagy a sárga(műanyag) "cucc" nem tudom még közelről se megállapítani hogy melyik ereszt. (nem tűnik gyári müködéshez szükséges pacának)
így már be se lehet kapcsolni a szünetmentest, azonnal lekapcsol, emlékszem, a pukkanás előtt, még ment az AVR üzemmód is, és anno régi tápegységgel az akkus üzem is.
Elképzelhető hogy az elfolyt alkatrész hibája okozta azt, hogy lekapcsolt akkus üzemmódban és ez az eldurranás oka is, vagy a pukkanás már csak végkifejlete volt az amúgy is rossz alaktrésznek?
Vagy esetleg az új tápegység megviselte a szünetmentest? :confused: (de hiszen nem is ment akkuról, csak néha AVR-ben) :confused:
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd
http://server1.freep...ilmek&Itemid=54