HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 22:04

Idézet: stol - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 23:15

De, akkor a tizenkét éves, "lepény" SMART-ok, miért voltak azok? :think:

Enyém is az. Fene tudja... És a most legújabbak szintén. De sokáig a legkisebb smart szimulált szinusz volt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2342 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 19. 23:17

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni.
Van egy APC SMART-UPS 1000-es szünetmentesem, és valami gáz van, csak nem tudom hogy mi.
Ugyanis az előbb volt egy rövidke áramszünetem, és a szünetmentes rendje és módja szerint átváltott akksira. De az akksi töltöttségi ledek olyan gyorsan kezdtek kialudni hogy csak néztem.
Durván 120 W terhelés lehetett. (pont levelet írtam :D )
És persze fél perc után el is indította a shutdown-t. Most mikor vissza lőttem a  gépet, a Powerchute Plusban az van írva hogy: "UPS Battery is discharged: 016.0"
A status-nál meg: Battery Disch.

Meg a szünetmentesen az akksitöltöttségi LED-ek villognak(és nem folyamatosan égnek mikor rendesen töltené), először egy, aztán kettő..(tehát mintha szépen töltené felfelé, csak mégsem ...), de a replace battery LED nem ég.
Most nem értem hogy az akksi döglött be, vagy az elektronika a szar, vagy mindkettő?  :confused:
Amúgy ez egy használt SMART,  2001-es(és gondolom gyári akksik)
Self-Testet augusztus végén csináltam és az jó volt, persze a felső akksitöltöttségi LED már akkor is egyből kialudt.( de most meg... :(:(:(:( )

Köszönöm előre is a válaszokat.

Szerkesztette: Grabovski 2006. 10. 19. 23:19 -kor

#2343 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 06:17

Idézet: Grabovski - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 23:17

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni.
Van egy APC SMART-UPS 1000-es szünetmentesem, és valami gáz van, csak nem tudom hogy mi.
Ugyanis az előbb volt egy rövidke áramszünetem, és a szünetmentes rendje és módja szerint átváltott akksira. De az akksi töltöttségi ledek olyan gyorsan kezdtek kialudni hogy csak néztem.
Durván 120 W terhelés lehetett. (pont levelet írtam :D )
És persze fél perc után el is indította a shutdown-t. Most mikor vissza lőttem a  gépet, a Powerchute Plusban az van írva hogy: "UPS Battery is discharged: 016.0"
A status-nál meg: Battery Disch.

Meg a szünetmentesen az akksitöltöttségi LED-ek villognak(és nem folyamatosan égnek mikor rendesen töltené), először egy, aztán kettő..(tehát mintha szépen töltené felfelé, csak mégsem ...), de a replace battery LED nem ég.
Most nem értem hogy az akksi döglött be, vagy az elektronika a szar, vagy mindkettő?  :confused:
Amúgy ez egy használt SMART,  2001-es(és gondolom gyári akksik)
Self-Testet augusztus végén csináltam és az jó volt, persze a felső akksitöltöttségi LED már akkor is egyből kialudt.( de most meg... :(:(:(:( )

Köszönöm előre is a válaszokat.

Fáradnak az akkuk.

1. Felsavazni, de ha fizikai elváltozás van, nem javítható.
2. Akkucsere. NEM zselés van benne, hanem sima kötött ólomsavas, és 3 ezer/db.

#2344 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 23:52

Jól besz*ptam... :reklamacio:

A Chieftec 400w -os táp összeakad a Back UPS CS 500 -al!  Bezzeg a Seasonic 500 -al vagy 380 -al frankón megy  :think: nem akad össze pedig azok is aktív pfc-s ek. Ki érti ezt?! Nem lehet vmit megdrótozni a Chieftec tápokban, hogy azok is jók legyenek?! HELP!
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#2345 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 05:08

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 0:52

Jól besz*ptam...   :reklamacio:

A Chieftec 400w -os táp összeakad a Back UPS CS 500 -al!  Bezzeg a Seasonic 500 -al vagy 380 -al frankón megy  :think: nem akad össze pedig azok is aktív pfc-s ek. Ki érti ezt?! Nem lehet vmit megdrótozni a Chieftec tápokban, hogy azok is jók legyenek?! HELP!

Sorbakötsz vee egy 250W-os higanygőzégőkhöz való fojtótekercset.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2346 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:34

Hi

Nem is olyan rég, kb 1 hete megvettem őt,  használati utasítás szerint bekötöttem az akksit, müxik még ma is :), de kigyulladt a "replace battery" LED.
Olvastan az előző kommentet, hogy két választásom maradt:
de kérdem én (mint laikus) nem lehet valami kiskaput talalni,(azaz rosszul jelzi? :D) hiszen mondhatom zsír új.

Kép

megjegyzés:
Pont úgy világít ahogyan a képen van ;-)

Szerkesztette: Mekré 2006. 10. 30. 12:35 -kor

#2347 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 30. 14:53

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 6:08

Sorbakötsz vee egy 250W-os higanygőzégőkhöz való fojtótekercset.

ez tuti? milyen árban van egy ilyen? merakkó lehet nem adok túl a jó öreg ups-en, ami összeakad a csíftek táppal veleodanekiabbabele.
ez gyakorlatilag azt jelenti, h elékötöm a mazzagon a fojtótekercset?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2348 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 15:12

lenne egy kérdésem:
a lakásban ahol lakom rendszeres feszültségingadozás van, pl ha bekapcsolom a vasalót, akkor nem csak egy pillanatra halványodik el a csillár, hanem már halványabban világít, amíg ki nem húzom stb. mostanában elkezdte zavarni a TFT-met a rendszer, pl ha bekapcsol a mosógép, akkor bizonyos frekvrencián elkezd villódzani
az lenne a kérdésem, hogy egy szünetmentes táp segítene-e a problémámon, míg meg nem renoválom az elektromos rendszert
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2349 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 11:39

Idézet: avman - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 15:53

ez tuti? milyen árban van egy ilyen? merakkó lehet nem adok túl a jó öreg ups-en, ami összeakad a csíftek táppal veleodanekiabbabele.
ez gyakorlatilag azt jelenti, h elékötöm a mazzagon a fojtótekercset?

Passz, régen vettem már, de párszázas-ezres dolog (vas kell, nem elektromos).

#2350 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 11:40

Idézet: Syner - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 16:12

lenne egy kérdésem:
a lakásban ahol lakom rendszeres feszültségingadozás van, pl ha bekapcsolom a vasalót, akkor nem csak egy pillanatra halványodik el a csillár, hanem már halványabban világít, amíg ki nem húzom stb. mostanában elkezdte zavarni a TFT-met a rendszer, pl ha bekapcsol a mosógép, akkor bizonyos frekvrencián elkezd villódzani
az lenne a kérdésem, hogy egy szünetmentes táp segítene-e a problémámon, míg meg nem renoválom az elektromos rendszert

Zavarszűrős elosztó is elég, ami ezen túlmutat, az egy AVR-es UPS lenne, de ha átmeneti a dolog, és nem akarsz UPS-t venni, akkor emiatt ne vegyél.

#2351 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 13:12

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 11:40

Zavarszűrős elosztó is elég, ami ezen túlmutat, az egy AVR-es UPS lenne, de ha átmeneti a dolog, és nem akarsz UPS-t venni, akkor emiatt ne vegyél.

ez a zavarszűrős dolog ugyanaz, mint a túlfeszültségvédő elosztó?
erről http://trust.com/pro...spx?artnr=14470
mi a véleményed, jó ez  nekem :D ?
MM-ben most akciós, 2990 Ft

közben találtam ezt, szintén 3k: APC P5-GR ehhez viszont le is van írva, hogy zavarszűrő

Szerkesztette: Syner 2006. 10. 31. 13:54 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2352 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 17:06

adott egy ilyen . erre rá merhetem kötni a projektort (dlp, benq w100, cirka 180w körül zabál eco módba)? mellette lóg még egy p3-as, csontra kiherélt gép a maga 60w-jával. tényleg csak annyira kéne, h 10 mp kb. míg lekapcsolom, ha elmegy a delej.
a proji manualja azt írja, h célszerű ups-re kötni, csak épp nem tudom, h ez megfelel-e alá, próbálgatni meg egy pár százezres masinánál nem biztos h megéri...
ja és mit jelent a belkin szofverjében az ups load csík (%)?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2353 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 00:29

Idézet: avman - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 18:06

ja és mit jelent a belkin szofverjében az ups load csík (%)?

ehehe. nem a legfrissebb volt a szofver ezért nem mutatott semmit és ezért volt fura. a legújabb már ugye a teljesítmény jegyében ugrál, így megvan a funkciója.
naszóval ráköthetek szimulált/kvázi/módosított/közelítő/ésatöbbi színuszos ups-re ilyen holmikat? mert nézelődtem de legtöbbet some people say / nekem otthon ilyen van típusú postok mindenhol + volt olyan fórum, ahol lebeszélték a delikvenst illetve panaszkodott valaki (sajnos nálamnál is gyatrább angolsággal felvértezve) vs. találtam ilyet: http://www.pcmups.co...roduct/HTU.html
+ itthon az avx-n is apc back ups-t ajánlgatták legtöbbet. de konkrétan senki sem írta, h x percig ment róla a projektor, és nem volt gond, csak h ő ilyet használ/ajánl.

#2354 Felhasználó inaktív   ProdyGee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 10. 17:30

Sziasztok,
Egy ismerősőmnek van egy APC UPS-e, ami újabban bekapcsolás után csipog egy ideig, ez mitől van? Gondolom az aksik mentek tönkre, de mivel nem vagyok otthon a témában (nekem nincs) gondoltam megkérdezem.
Hol lehet ebbe olcsó&&jó aksit venni?
Köszi

#2355 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 16:24

Adott egy fázis, amin egy hűtőkamra is lóg. Ezen üzemelne egy számítógép, ha folyton nem fagyna le a kamra hűtése miatt. Jelenleg egy line interaktiv powerware 5115/500i van a gép előtt mint UPS.
Ez azonban kevésnek bizonyult.

Megtoldottam egy MGE zavarszűrős elosztóval a kört, de nem volt elég.

Véleményem szerint online szünetmentes a megoldás.

Kinéztem egy Powerware9120-as UPS-t de nincs raktáron és kb 2 hét alatt jönne meg (és 110e nettó)(próbának megvenni elég drága).
Milyet javasolnátok egy max 50-70 wattot fogyasztó géphez (500VA már sok is mint terhelhetőség)?

Szerkesztette: FőDudu 2006. 11. 17. 16:29 -kor

#2356 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 11:39

Tiszteletem!

Remélem nem  :offtopic: , érzésem szerint ide illik, ha nem szídjatok le.  :D

WIFI antenna árbócót akarnék földelni (villámok miatt).
Kérdésem az lenne, hogy hogyan kell egy szabályos földelést kialakítani ilyenhez? Mert ugye ezt nem fogom  a konnektor "marhavastag  :Đ  " földjén keresztül megtenni.  Azt gondolom, hogy az elmélettel nagyvonalakban tisztában vagyok. Mit szokat ilyenkor a földbe tenni, hogyan? Több rudat vernek a földbe, hogy nagyobb legyen a felület?

Hogyan ellenőriznek egy ilyen földelést? ( Én arra gondoltam, hogy rákötök 2-3db 1Kw-os halogén épületrefrektort, az kb 10-16A. Nagyobb terhelést nemigen tudok adni neki. )

Szóval hogy megy ez gyakorlatban? ( Ugyanis kevésnek tartom elméletben végigondolni, és megvalósítani, gyakorlati technikák ismerete nélkül)

:respect:

#2357 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 15:29

Idézet: Mekré - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 11:34

Hi

Nem is olyan rég, kb 1 hete megvettem őt,  használati utasítás szerint bekötöttem az akksit, müxik még ma is :), de kigyulladt a "replace battery" LED.
Olvastan az előző kommentet, hogy két választásom maradt:
de kérdem én (mint laikus) nem lehet valami kiskaput talalni,(azaz rosszul jelzi? :D) hiszen mondhatom zsír új.

Kép

megjegyzés:
Pont úgy világít ahogyan a képen van ;-)

Szerintem még a típus sem öregebb félévesnél, nemhogy a készülék.
Simán add be garanciába!

#2358 Felhasználó inaktív   Horizont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 01:11

Üdv!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy chieftec 450 wattos tápom active pfc és hogy milyen szünetmentest nézzek hozzá. Én egy 1000VA-es körülit terveztem, de valahol olvastam, hogy valami baj van ezekkel a chieftec tápokkal és a szünetmentesekkel. Anno egy codegen 400 wattos tápom volt, az cseréltem le erre. A régi táppal jól ment a Mustek 600VA szünetmentes, ezzel egyből lekapcsol áramkimarádáskor. Ha már volt erről szó, kb mikor? Köszi
Asus A8VX ,AMD64 3800+ (939) ,1 Gb DDR 400,120 Gb WD 7200,200 Gb Seagate 7200,Inno3D 7600GT,Teac 40/12/48,NEC 3540 DVD író,SB Audigy 4,stb...:)

#2359 Felhasználó inaktív   Horizont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 02:04

Idézet: Horizont - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 0:11

Üdv!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy chieftec 450 wattos tápom active pfc és hogy milyen szünetmentest nézzek hozzá. Én egy 1000VA-es körülit terveztem, de valahol olvastam, hogy valami baj van ezekkel a chieftec tápokkal és a szünetmentesekkel. Anno egy codegen 400 wattos tápom volt, az cseréltem le erre. A régi táppal jól ment a Mustek 600VA szünetmentes, ezzel egyből lekapcsol áramkimarádáskor. Ha már volt erről szó, kb mikor? Köszi

Közben feljebb elolvastam a dolgot és választ kaptam a kérdésemre. Ebben a chieftek tápban hol van az az aktív pfc? És a APC-n kívül ki gyárt még olyan UPS-t ami színusz jelet ad ki? Ez más tápegységeknek nem árt?
Asus A8VX ,AMD64 3800+ (939) ,1 Gb DDR 400,120 Gb WD 7200,200 Gb Seagate 7200,Inno3D 7600GT,Teac 40/12/48,NEC 3540 DVD író,SB Audigy 4,stb...:)

#2360 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 07:42

De mi szükség van 1kVA-es UPS-re?
Az aktív PFC egy elektronika, nem ajánlom a házi kibarkácsolását, mert kicsit bonyolultabb és életveszélyes. Minden UPS-gyártónak előfordul szinuszos szünetmentes a kínálatában, a nem szinusz jel egyébként csak ott probléma az APFC-n kívül, ahol hagyományos transzformátoros a tápegység.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.