Jo leiras Stol, Gratula!
En egy Apc smart 1400-ast hasznalok. Tegnap megvizsgaltam benne az aksikat.
Jo allapotabn vannak: terheletlenul 13.7V, 200w-al terhelve is stabilan 12.3-4 V feszet mertem.
A toltoelektronika viszont tenyleg 13.8V folott tarttja az aksikat(14.3V).
Az aksikat szetszedve feltunt, hogy tulnyomas van bennuk, mindig mikor leszedtem a gumisapkakat akkor gaz tavozott az a cellabol. Volt olyan cella is amirol mikor leakartam venni a gumisapkat, a tulnyomastol leltotte magarol. Ezt a tulnyomast annak tulajdonitom, hogy az aksik 14.3V-os feszen vannak tartva a max 13.8 helyett, tehat for a sav, tehat gaz fejlodik, tehat kis tulnyomas lesz a cellakban.(Helyesen gondolom???)
A kotoanyag egyebb irant hofeher es nedves a kinezete. (2 evesek az aksik 12V/18Ah), nincs rajtuk semmilyen feluleti deformacio.
Igy nekem csokkenteni kellene a vegso feszt 13.8V ala, csak ezt nem latom, hogy tudnam megtenni.
Ennelkul egyebirant veszelyesnek tartom, ha felsavazom es rahagyok 1-2 mm savat, mert a forras miatt gaz fejlodik. ami szeritem hidrogen(jol gondolom???) ami a levego oxigenjevel keveredve nem a legbaratsagossabb....
Mivel a szuntementesemet nem akartam lekapcsolni, es amugy is van egy apc smart 1000-em is elfekvoben, azt szedtem szet. Az elektronikaja megegyezik az 1400-as elektronikajaval (99%-ban)
Nos ezen egyetlen egy potmetert talaltam,
ITT lehet latni rola ill az egesz elektronikarol kepeket.
Az invertert nalam programbol lehet allitani. En anno ugy jartam el, hogy monitoroztam a bejovo fesz erteket 1 hetig percenkent, majd ennek vettem az atlagat, es az ehhez legkozelebbi erteket allitottam be.
Ebbol ugy gondolom, hogy lehet, hogy az allando toltes vegfeszet is programbol lehet allitani, csak az nem egy mezei PowerChute Plus, hanem vmi speci szervizes program. Na ezt a programot nagy jo volna megszerezni! Ha valakinek van, vagy meg tudja szerezni akkor EN IS KERNEK SZEPEN 1 PELDANYT

!