HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#71 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 21. 04:02

Sziasztok!

Azok a jelensegek pontosan micsodak, amik nagyfogyaszto (centrifuga, bojler, kandallo) bekapcsolasakor finoman
megremegtetik a monitor kepet. Nem csak a bekapcsolaskor, hanem amig a fogyazsto uzemel.
Mar jo ideje filozok hogy mit is vegyek, de ha az elobi feszultsegingadozas, akkor a surge aljzattal nem nagyon megyek semmire, hiaba szuri ki a kisebb zajt, meg a tulfeszt.

Koszonom a sok segitseget: Udv:hajjack

#72 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 07:25

Meg egy kicsit nyaggatnam a nagyerdemut: :)
Van az apc-nek egy lineR nevu kifejezetten csak feszultseg-stabilizatora.
Erol hallottatok mar valamit?

Udv:hajjack

#73 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 21. 08:09

[url="http://"http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=67"]http://www.apc.com/p...index.cfm?id=67[/url]

#74 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 22. 03:19

Nos, Uraim!

Teljes osszefoglaloval meg nem szolgalhatok a keringtetoszivattyu-monitor merkozesrol, viszont ma probara kicincaltunk ide egy smart ezres apc-t. Szepen rakotottuk a
monitort, dugaljzat a foldesbe rendesen, es szepen minden (monitor kep vibralas) ment tovabb. Majd megutott a guta!
Majdnem megvettem egy oraval azelott ezt a keszuleket!

Szoval ics-nek lett igaza tobb mindenben is (lehet hogy mindenben):
-interferencia van a hazban, a tettes a szivattyu, vagy a vedelem nelkuli? monitor
-ahogy ics mondta, a zsir uj powerchute progi elso lepesben beszart, aztan egy nt/2000-et bevallalt, viszont azzal folyamatosan fagyogatott az azelott ilyen rutsagot sose csinalo xp
-az xp viszont (meg jo!) felismerte kapasbol a tapot, a szofverben (p.chute) az event-eket viszont sehogyse lehetett allitani ("none" mindenutt)

Tegnap beszeltem a Grundfos (ez a keringteto markaja) szervizesevel, azt mondta hoyg ez egy olyan szeria volt (zsir uj!!), amibe nem tettek zavarszurot, kulonben meg "hozzam be vizsgalatra a pumpat". Ja! A hazat meg majd a szeretet futi addig! :)

Asszem nem fogom meguszni az uj keringtetot, egy eve csereltem :(

nyunyu! Koszi a linket, eddig en is eljutottam. Tapasztalatra vagyok kivancsi!

Hajjack

#75 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 22. 20:40

Lássuk be, azért ilyenkor hízik ám a májam... :D A "szeretet fűtse a házat" is nadddon tetszett... :D :D

De komolyra fordítva: ha a dróton ment volna be a zavar, azt azért az APC kiszűrte volna, no meg a lakás másik részén asszem azt írtad, hogy nem jelentkezik a vibrálás, ergo ez a levegőben terjedő elektromágneses hullám (kizárásos alapon más nem lehet), amin szerintem egy motor köré épített zavarszűrő sem fog segíteni, de most ne legyen igazam!!! Még tartom az "ajánlatomat", hogy ez szikrázás lesz a motor kollektoránál, ergó vagy zárlatos a forgórész egy-két szegmense vagy a kefék koptak el egy év alatt, ez kevésbé valószínű. Inkább a "low cost", zavarszűrő nélküli motorban mást is "vékonyan" terveztek meg... :( Pl. vékony, melegedő huzalok, meg gyenge védelem a porszemcséktől, amik lecsiszolják a zománcot a huzalról, aztán attól krepál be.

Lécci, nézd már meg a motort levett burkolattal csak, hogy nem szikrázik-e. Alapvetően a kollektorhoz érő szénkeféknél csak néha-néha lenne szabad egy icipi, fél miliméteres kis szikrának, ívnek felvillannia. Tehát kikapcs, műanyag (gondolom) burkolat le, bekapcs, csak megnéz, aztán ugyanez vissza.

Szerintem azért akarják bevitetni veled, mert majd aszongyák csak a zavarszűrőt javították, miközben esetleg mást is (még gariban), csak az nem lesz rajta a számlán, arra nem kapsz új garit... Persze a Grundfos-nak leszámlázzák a garis munkát, csak te nem tudsz róla. Asszem érthető mit írok. Én csak az autót vagyok hajlandó elvinni a szerelőhöz, minden mást helyben javítanak. Kedvenc TV szerelőm a hibajelenség alapján megmondja az alkatrészt pontosan a nyákon (akár én is cserélhetném ezek után), aztán villog, hogy milyen jó volt. Ha azzal kezdi valaki, hogy vigyem be, elküldöm a ...

#76 Felhasználó inaktív   Bimi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 11:07

Sziasztok!
Lehet, hogy nem egészen ide tartozik a kérdés, de jobb helyet nem találtam! Nem tudjátok véletlenül, hogy hol foglalkoznak Fortress (Best Power) UPS-el? Ugyanis kipurcant benne az aksi (bár még kb. egy percig bírja :) )
( Ha esetleg nem akarjátok reklámozni a céget mailt is küldhettek!)

Előre is köszi!
Vegetáriánus: régi indián szó. Jelentése: "béna vadász".

#77 Felhasználó inaktív   Bimi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 11:54

Köszi a gyors segítséget!
Már meg is találtam a céget, aki meg tudja csinálni!
Vegetáriánus: régi indián szó. Jelentése: "béna vadász".

#78 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 14:57

idézet:
Ezt írta ics:
Ami még az adatlapján van: négyszög a kimenete. Én is szemeztem vele régebben, aztán APC lett belőle.

[/quote]

És miért lett APC? Mivel tud többet, mert drágábbnak sokkal drágább!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#79 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 22:32

Akkor most a közönség segítségét kérném... :D

Miért? Mert újonnan nem volt olyan sokkal drágább, és rádumált a kereskedő a pultnál. Talán csak annyit tudok mentségül felhozni, hogy azért elég sokféle és elég sok cuccost gyártanak, jópár év tapasztalata van a hátuk mögött, talán jobban bírják... Normálisabb érvem nincs. :(

#80 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 24. 00:06

idézet:
Ezt írta ics:
Miért? Mert újonnan nem volt olyan sokkal drágább[/quote]
Hat, akkor te Back-UPS (Pro)-t vettel. Az ugyanugy negyszogjeles.

Szinuszos kimenete csak a Smart szerianak van, ami 2x annyiba kerul.

#81 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 24. 00:10

Majdnem stimmel. Sima Back-et vettem helyette, ami Standby (és négyszöges). Akkor még nem néztem utána, hogy mi micsoda, azt hittem szünetmentes és kész... :D

Na az lett sok szívás után (a Standby üzemmód miatt) eladva és kicsit megtoldva az árát egy használt Back Pro véve, ami line-interaktív (és négyszöges).

A Smart színuszos, ami naddon szép dolog, csak mire jó, amikor a PC és a moncsi tápja azzal kezdi, hogy egyenirányítja??? A négyszög (alias kváziszínusz) teljesen jó. ;)

#82 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 24. 00:14

Ja, és ne keverjétek a "négyszögjellel közelített színusz" vagy "kváziszínusz" stb. parasztvakításokat a valódi színuszos kimenettel. Az előbbiek sima négyszögjelek, amik kb. az idő 1/4-ében 0V, 1/4-ében +xV, ismét 0V, majd 1/4 idő -xV. Hát igen, elég sok sör után színusznak is lehet nézni... :D

#83 Felhasználó inaktív   Butterfly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 24. 16:58

Több hozzászóláshoz:

Szerintem csak a szénkefék miatt senki ne szedjen szét fűtési keringetőszivattyút, mert azt nem fog benne találni.

A APC BACK szériás szünetmentesek négyszöggel közelített színuszjel szerű kimenetet adnak, a gépek és monitorok többségében használt kapcsolós tápokhoz teljesen megfelelnek, mert hálózati zavarszűrés mindben van.
Valamennyi APC szünetmentes a névleges teljesítményére biztosítékokkal védve van, vagyis senki ne vegyen úgy, hogy "legfeljebb majd csak 3-4 percig bírja", mert annál sokkal hamarabb kicsapja a biztit.
Amennyiben valaki motorikus jellegű, vagy trafós tápegységgel szerelt eszküzt szeretne szünetmentesre tenni, az mindenképpen szinuszos kimenetűt vegyen (pl APC SMART), mert egyéb esetben sűrű leégésekre számíthat.
A szünetmentesek teljesítményénél azt kell figyelembe venni, hogy a névleges teljes terhelésnél általában 8-10 percig képesek üzemelni.
Az akkumulátorok MINDEGYIKÉN valamilyen módon feltüntetik a gyártás idelyét év-hónap-napra. Ezekután már csak az a kérdés, hogy mennyire gyötörték meg őket, normális esetben az élettartamuk 3-6 év.
Okos pilóta alagútban nem katapultál.

#84 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 24. 20:23

Butterfly!

A modem meg HUB mini trafója mit szól a négyszögjelhez? Igaz, hogy ritkán mentek még UPS-ről, de azért pár percet kibírtak. Ezeket a kicsiket is nagyon zavarja a négyszögjel? Annyira azért nem voltam jó fizikából, de itt az lehet a gond, hogy a szekunder oldalon a hirtelen fel-le futó él túl nagy feszt indukál?

Miért ne lenne kefe a keringetőben? Nem hinném, hogy egy lakásba való keringető motorja rövidrezárt forgórészű lenne (asszem ez a neve, arra a rézrudasra gondolok). Ilyet nem inkább komplett házaknál, több kilowatt-nál találni? Ezek a motorok nem igazán szeretnek terhelés alatt indulni, bár talán ez itt most mindegy.

Eleve a rövidrezárt motorban nincs semmi, ami zajt produkálna, mivel az állórész van csak rákötve a hálózatra, semmi kontaktus!!!

Ja, hajjack, tudod mit kellett volna kipróbálnod?! Amikor rádugtad a gépet az UPS-re, akkor kihúzni a falból (aksis üzem)! Merek fogadni, hogy továbbra is ott maradt volna a zavar!!! :D Ekkor egy fényképet is kellett volna rólad készíteni természetesen, örök élmény lett volna... :D

#85 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 24. 20:33

És még annyi, hogy a monitor bekapcsoláskor rúg egy tisztességeset. Ha ekkor hálózatról üzemel a gép, akkor ezt az esetleges rövid túlterhelést túléli, nem kapcsol le, nem olvad ki a biztije. Ellenben aksis üzemnél az elektronika jobban vigyáz magára, ekkor simán levághatja. Tipikus példa, amikor áramszünetnél odaszalad az ember a géphez, a kikapcsolt monitort bekapcsolja, hogy nézze rendesen leáll-e, és ekkor nyekk... Piros overload lámpa lesz belőle.

#86 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 26. 11:48

idézet:
Ezt írta ics:

Miért ne lenne kefe a keringetőben? Nem hinném, hogy egy lakásba való keringető motorja rövidrezárt forgórészű lenne (asszem ez a neve, arra a rézrudasra gondolok). Ilyet nem inkább komplett házaknál, több kilowatt-nál találni? Ezek a motorok nem igazán szeretnek terhelés alatt indulni, bár talán ez itt most mindegy.
[/quote]

Akkor most kapaszkodj meg, de a keringetőszivattyúk többségében nincs szénkefe. Állandó mágnes a forgórész, és körülötte van a tekercs.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#87 Felhasználó inaktív   Butterfly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 28. 16:18

Hi ics!

Az indukcióról annyit: egyenes arányban van az áramváltozás sebességével. Vagyis a négyszögesített kimenet gyakorlatilag folyamatosan élénken rugdossa a trafós tápegységet, ami ezt eléggé rossznéven szokta venni, hajlamosak némi indián vészjelzés (füst) kiséretében kilehelni lelküket.
A lakásokban lévő szivattyúk döntő többsége rövidrezárt forgórészű aszinkron motor, emiatt semmiféle szénkeve nincs benne. A csendes üzem és a hosszú tervezett élettartam kizárja ezt. Sőt: golyóscsapágy se nincs bennük, általában bronz csúszócsapágy van, amit a keringetett víz (!!!) ken. Ezek cseréjére általában van lehetőség, de több évig szokták bírni. Zajt produkálhat a motor teljesítményszabályozója, ami adott esetben 1 picike tirisztoros áramkör, a maga megfelelő fázis-hasítási zajával. A mögötte lévő tekercs klassz antennaként működik, vagyis ha közel van, semmiféle szűréssel nem lehet eltűvolítani.

#88 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 29. 01:16

Thx! Ennyivel leglább okosabb lettem. Ellenben most már hajjack kiráncigálhatná a szerelőket, hogy mi volt a gond. Végül is fél centi vastag földelt vasburkolat csak leárnyékolná... :D

#89 Felhasználó inaktív   Butterfly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 29. 08:40

Igaz, lekellene.
Nincs túl sok 5letem hogyan zavarhat, ezért részemről a szivattyú téma bezárva.

#90 Felhasználó inaktív   lAce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 04:14

Hi all, engem is utolért a végzet, és úgy néz ki, kénytelen vagyok befektetni egy UPS-be, ha nem akarok félévente a szervízbe ingázni tápcsere, és egyéb alkatrészhalál miatt.

Ahogy olvastam a hozzászólásokat, úgy láttam, hogy itt nagy "APC-love" van, azonban ezekkel a márkás cuccokkal egy nyilvánvaló probléma van. Mégpedig az áruk.
Amit én több márkaoldal/info oldal/stbstb. után kinéztem magamnak, az egy Centalion Smart Centra 525-ös lenne.
[url="http://"http://www.centralion.hu/ups/centra/centra.htm"]link[/url]. Az egyetlen dolog, amit eddig olvastam róla fórum tekintetében (asszem pont ebben a topic-ban), hogy nem 2, hanem csak 1 aksi van benne (versus APC).

Az falból jövő árammal főleg inkább "jelenség-ügyi" problémák vannak, azaz áramingadozás, tüske, stb-k jelentkeznek rajta főleg (legalábbis én erre hoztam ki a végeredményt a lentebb írt jelenségek alapján). Áramszünet annyira nem zavar, ezért se lenne annyira fontos, hogy 1, vagy 2 akku van abban a dobozban, vagy hogy meddig bírja hálózat nélkül.

Jelenségek:
- Korábban, az azonos fázisra kötött TV-n "reccsenés csík".
- Néha kicsit felerősödő hangú hűtőventi hang (ez felettébb idegborzoló tud lenni) (nem, nincs semmilyen hőméréskltet/teljesítmény alapú szabályozás)
- Átlagosan kb. félévente megpusztuló tápok (Utoljára egy ChieftTec tápot csinált ki).

#1. A kérdésem az lenne, hogy van-e/volt-e bárkinek bármi tapasztalata ezzel a tipussal, vagy Centralion tápokkal általában. Ill. hogy a fenti linken taláható leírás alapján
megfelelő anti-paranoia tényezőkkel bír-e a cucc ahhoz, hogy eliminálja a feszültségben nálam előforduló anomáliákat (Ahogy én olvastam igen, de jó lenne valami megerősítés ezügyben ;] ).

#2. Valami még volt, de elfelejtettem, majd még írok, ha eszembejut.

A válaszokat előre is köszönöm.

(PS.: Sajnos a használt APC + akkucsere dolog nekem sajna nem jönne be, tapasztalatból nem szoktam ismeretlen/használt cuccot venni.)

Egyéb info:

Amit a cucc tud:
- Automatikus feszültségszabályozás (AVR)
- Túlterhelés, rövidzár, villám feszültséglökés, áramingadozás és EMI/RFI védelem
- Túfeszültségl ill. alacsonyfeszültség, Zavar és tüske szurés, Túlterhelés, Rövidzár, EMI/RFI szuro illetve RJ 11
- (telefon-modem) 100 Base-TX védelem

Linkek:
[url="http://"http://www.centralion.hu/upstech/upstech.htm"]centalion szünetmentesek.[/url]
[url="http://"http://www.centralion.hu/ups/centra/centra.htm"]Centalion Smart Centra[/url]
[url="http://"http://www.depo.hu/?page_number=6&id=6627&lid=1&csid=58"]Depó.hu[/url]

[ 2003. január 30.: lAce szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS a7v8x, AthlonXP 2000+, 512MB Samsung 333DDR, Gef2MX400 32MB, Pioneer DVR-106

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.