UPS
Elküldve: 2004. 12. 18. 11:22
Elküldve: 2004. 12. 18. 11:35
szerk.: Tehát 1-es kikapcs, 2-es bekapcs, 3-as bekapcs, 4-es kikapcs. Az enyém talán a BK600I-hez hasonlít a legjobban. Ott annál a fenti linknél gondolom el van írva a 160V 16V-nak.
Szerkesztette: -=G.I.JOE=- 2004. 12. 18. 11:40 -kor
Elküldve: 2004. 12. 18. 16:25
Elküldve: 2004. 12. 18. 22:01
Előre is köszönöm.
Elküldve: 2004. 12. 18. 22:45
Idézet: BigKoko - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 22:01
Előre is köszönöm.
Akkor mondjuk vegyél túlfesz védőt?
Milyen hangmotyo ez? 22A nemsok egy igazan jo cuccnál.
Elküldve: 2004. 12. 18. 22:55
Naszóval állandó probléma az hogy félek egy túlfesz szaladástól. Ezt szeretném kivédeni. a következőre gondoltam: UPS a keverő és a jelforrásokra, azért hogy ne csattanjon kondiból a motyesz. Túlfeszevédő a végfokok elé. A problémám az, az hogy a végfok biztosítéka 22a-es és hálózati 16a-es elég gyakran lecsattan ha odatolom. Az eddig látott aljzatok meg mind 16A-esek. Ezért kérdeztem tudtok-e olyan megoldást ami megfelelő lenne. A földelés hiánya meg tud bármit károsan befolyásolni? Ugyanis egy EQ-t földre kötve egy szép 50Hz-es földhurok a jutalmam
Elküldve: 2004. 12. 18. 23:15
Idézet
Ezt nem ertem. A veget kulonosen nem.
Mi a raknak UPS? Mit er az egesz, ha halozatkimaradas miatt a vegfok elkussol?
BTW ajanlom az 'double conversion online' felepitesu UPS-eket (zsebbe konyekig benyulni, akkor mar kapsz valami hasznalhatot, de legalabb egeszen biztos, hogy a halozati zavarokbol semmi nem megy at rajta, nincs atkapcsolasi ido, stb). KIZAROLAG szinuszos kimenetu UPS-t keress, bar online UPS-ek kozott valoszinuleg nincs is masmilyen.
Mellesleg egy online UPS halozati zavarszuronek sem utolso:)
Idézet
Talan erdemes lenne kicserelni nagyobbra, a kabelekkel egyutt. Ha a bejovo kraft keves, akkor vegyel nagyobb betapot az aramszolgaltatotol.
Egyebkent mit tolsz hova?
Mellesleg van egy aprosag, ami ugyan mar legalabb haromszor elhangzott ebben a topicban, de akkor most ujra:
A tulfeszvedo 'eloszto' onmagaban NEM ER SEMMIT. A tulfeszultsegvedelem masszivan tobbfokozatu, es ebbol a 'tulfeszvedo eloszto' az UTOLSO fokozat...
Idézet
Igen.
Idézet
Kezicsokolom.
Talan nem artana NORMALISAN foldelni mindent ES szimmetrikus kabelezest hasznalni. Mellesleg nem baszogatni akarlak, de a szimmetrikus kabelezes elegge alap. Ebben az esetben a foldhurok eleve felejtheto, foleg, ha netan vonaltranfok vannak a ki/bemeneteken.
A foldeles hianay pedig 'csak' az eleted hosszat tudja karosan befolyasolni (esetleg par cucc HF ki/bemenetet, attol fugg, hogy milyen vedelmek vannak benne), mert ha az adott cuccban halozati zavarszuro van, es nincs lefoldelve, akkor a keszulek femhazan megjelenik a halozati feszultseg fele. Arrol nem is beszelve ha (valamilyen hiba miatt) a teljes halozati feszultseg megjelenik a hazon...
Egyebkent erdekes, hogy ilyen nagyteljesitmenyu cuccot hasznalsz (vagy a 22A-ben benne van ket hotarolos kalyha fogyasztasa is?), es egy nyamvadt foldhurok problemat okoz...
Ha a megfelelo foldeles es a szimmetrikus kabelezes mar megvan, de a problema meg fennall, akkor fordulj szakemberhez.
Ha te volnal a szakember, akkor szakemberebbhez.
Tovabba jo volna, ha erthetoen, magyarul fogalmaznal, akkor meg talan ertenenk is, hogy mit szeretnel, es pontosabb valaszokat tudnank adni.
Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 12. 18. 23:22 -kor
Elküldve: 2004. 12. 18. 23:31
Csúnya is lenne.
Nem az áramkimaradás alatti működést akarom megoldani, hanem a hálózatból jövő zavarokat szeretném szűrni és az általuk okozható károkat enyhíteni.
Eleve van a bekapcsolási kikapcsolási sorrend, amit ha az ember elront akkor egy nagy bumm a jutalma. (a végfok kihangosítja a keverő és a jelforrásból érkező csattanást). AZ UPS a jelforrásra azért kellene. (Eleve nincsen nagy terhelés, kisseb is elég, és áramszünet esetén nincsen csattanás, hiszen nem kapcsolódik ki a jelforrás előbb mint a végfok). A végfok a benne lévő kondizásnak köszönhetően képes tovább működni áramszünet esetén, mint a jelforrás.
Sajnos jelenleg nagyon sok helyen nem megoldott a normális hálózati áram. Nem fix telepített cuccról van szó, ezért is az elővigyázatosság. Én már csak a végső hang előállításánál jelenek meg. Kapok két kábelvéget és az megy a saját keverőbe és a végfokokba. A végfokok Ágota DS-2400-esek,ebből 1db is elegendő arra hogy a hálózati 16A-es biztit lecsapja ha teljes terhelésen megy. Ezért kérdeztem van-e nagyobb aljzat ami elbír 16A-nál többet, hiszen annak megint nincsen értelme hogy a túlfszvédő miatt kapcsol le a rendszer. A szimetrikus esetében teljesen igazad, van azonban abból kell élni ami van, és amit adnak:( Persze ha tudtok olyan javaslatot mondani ami emészthető áron azért valamennyi védelmet nyújt azt szívesen hallanám.
Szerkesztette: BigKoko 2004. 12. 18. 23:44 -kor
Elküldve: 2004. 12. 19. 00:30
Idézet
Mivel (ha jol ertettem) nem valami nagy az atalakitasra/bovitesre szant keret az online UPS eleve felejtheto (200k korul kezdodnek).
Ugy erzem, hogy a 'halozati zavarszuro' neven kaphato bigyo (tobbnyire egy LC savatereszto szuro, ami 50Hz-re vagyon hangolva) lesz a te baratod. EMI-szuronek is hivjak. Tobbfele kivitelban is kaphato, van olyan, ami halozati tapcsatlakozoval (ilyen 3 tus bigyo, mittomenmianeve, ilyen vanik a tapokon, nyomingereken, meg minden igenyesebb eszkozon) van egybeepitve, meg meg egy parfele.
Darabja nehany szaz forint, es (tipustol fuggoen) nehany A...16A...nagyonsok A terhelhetosegu.
Diszkret alkatreszekbol is felepitheto, ha kell keresek rajzot.
Idézet
Mar ezt is ertem:) (a 'ne csattanjon kondibol a motyesz' valahogy kevesbe informativ)
Az a kitetel, hogy szinuszos kimenetu UPS kell meg tovabbra is el, vagy a masik megoldas UPS helyett:
Idézet
Mi gatol meg abban, hogy a keverobe ill. a jelforrasokba is nagyobb kondit rakj? :)
Az emlitett vegfokot amugy nem nagyon ismerem, de nincs benne koppanasgatlo? (bekapcsolas utan nehany masodperc mulva (amig a pufferek feltoltodnek) kapcsolja a hangszorokat a kimenetre, de kikapcsolas (betap elszallas) eseten _azonnal_ levalasztja a kimenetet, igy elmarad a durranas)
Idézet
Ilyen helyekre inkabb generator kellene, vagy elhajtani oket a rakba, hogy csinaljanak rendes betapot, es majd mentek ha kesz.
Esetleg kisebb cuccal nyomulni. Nem jo otlet tulterhelni a halozatot, foleg ha mar eleve gany az egesz.
Idézet
Hiaba birja az aljzat (az kulonbenis 'csak' melegszik ha tulterheled), ha a kismegszakito leold...
BTW 'mezei' aljzatbol van combosabb, ami 25A-t bir. Tok ugyanaz, mint a 16A-es, csak kisse masszivabb felepitesu.
Nagyobb teljesitmeny eseten meg masszivabb csatlakozo kell, de az a helyzet, hogy leginkabb csak 20A alatti es 200A feletti cuccokkal van/volt dolgom, ugyhogy nem nagyon van otletem.
Esetleg a 400V/3fazisu csatlakozok kozott nezz korul, ott biztos van valami combosabb is (asszem abbol 3x60A-est lattam, de biztos van masmilyen is).
Idézet
DI-box lesz a baratod.
Bemegyen az asszimmetrikus jel, kijonik a szimmetrikus. Van belole aktiv es passziv.
A passzivban egy trafo lakik, meg par egyeb aprosag, elonye, hogy kb. a kobalta technologiai szinvonalat kepviseli, ugyhogy elegge nehez elbaszni, raadasul oda-vissza mukodik es nem kell neki tap.
Az aktivrol nem nagyon tudok nyilatkozni, elektronika vanik benne (feltehetoen egy par muveleti erolkodo, es nehanyban lehet vonaltrafo is, bar lehet, hogy mindben van), tap kellik neki (altalaban fantomtaplalassal kapja a kraftot), es csak az egyik iranyba mukodik.
Szerintem fogj nehany OPA-t, az egyikbol csinalj egy pufferfokozatot (G=1), 1-1-bol meg egy invertalo meg egy nem invertalo fokozatot (egysegnyi, vagy nehanyszoros erositessel), kosd ra a +/- kimeneteket egy mezei CAT5-os UTP kabelre, a masik vegen meg az egeszet a negyedik OPA inv./neminv. bemenetere.
Vagy pl. olvasd el ezeket:
http://sound.westhos...m/project51.htm
http://sound.westhos...m/project87.htm
Ez kb. ugyanaz, csak elsikkasztottak a bemeneti puffert.
Mellesleg kezd olyan erzesem lenni, hogy eltertunk a tematol:)
Elküldve: 2004. 12. 19. 17:56
Ágota...Az egy állat. így már elhiszem a dolgot, de vakker, egy hozzá való hangfallal egy ilyen cucc falat bont.
Nem kell olyan bonyolult fokozat aktív szimmetrizálónak, létezik szimmetrikus kimenetű OPA is, nem aranyáron és így az ellenállások és OPA-k szórása miatti és az áramkörtecnika miatti aszimetriát ki lehet kerülni. fantomtáplálás, az mi? Arra gondolsz, hogy szimpla tápból kettőstáp? Vagy telep szerű tápellátás? Vagy..?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 12. 19. 20:49
És elnézést hogy az elején kicsit szelengesre véve a dolgot, nem tudtam normálisan kifejezni magam.
A Di-box tudom, hogy a barátom de sajnos én nem nagyon szeretek szerelgetni, a jó meg rohadt drága csatornánként akár lehet 10-15 ezer
Elküldve: 2004. 12. 19. 21:27
10-15 ezer??? Egy szimmetrizáló? ejjjha.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 12. 19. 21:32
Én is leszedtem a progit, de sehol nem találom az etc könyvtárat, az apcupsd.conf filet, vagy bin könyvtár, setup.bat
A linkről szedtem le a a 3.10.16ot. mi kéne még hozzá?
szerk.: bocs, csak nem olvastam, és linuxos verziót szedtem le. Már rendben van.
Szerkesztette: Shia-ko 2004. 12. 19. 21:35 -kor
Gabi
Elküldve: 2004. 12. 20. 02:29
összefutottam néhány su700inet apc ups-el, de a következő bajok vannak velük:
az aksi töltöttségét jelző ledek folyamatosan villognak, ha van terhelés az ups-en, akármekkora is legyen az (egy 17-es monitorral teszteltem, a windowsos szoftver 13-14%-os ups terhelést mutatott rá). Ez a dokumentáció szerint azt jelentené, hogy nem bírja az ups árammal ellátni a biztonságos leállításig az eszközt. A szoftverben is csak 1-2 perc a kijelzett idő (runtime reaming). Az aksi jó, másik ugyanilyen ups-ben normálisan működött. Mit lehet ezekkel kezdeni?
Hátul elvileg lehet állítani, hogy mennyi időt számoljon erre a biztonságos leállításra (2, 5, 7 perc), de 2 percre állítva is villog, a wines progi hiába ír (jobb esetben) 3-4 percet. Korábban már lett említve a sosups-nél a kalibrálás, mint gyógymód hasonló esetben. Itt is működne ez?
palacsint
Elküldve: 2004. 12. 20. 06:13
Idézet: palacsint - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 2:29
összefutottam néhány su700inet apc ups-el, de a következő bajok vannak velük:
az aksi töltöttségét jelző ledek folyamatosan villognak, ha van terhelés az ups-en, akármekkora is legyen az (egy 17-es monitorral teszteltem, a windowsos szoftver 13-14%-os ups terhelést mutatott rá). Ez a dokumentáció szerint azt jelentené, hogy nem bírja az ups árammal ellátni a biztonságos leállításig az eszközt. A szoftverben is csak 1-2 perc a kijelzett idő (runtime reaming). Az aksi jó, másik ugyanilyen ups-ben normálisan működött. Mit lehet ezekkel kezdeni?
Hátul elvileg lehet állítani, hogy mennyi időt számoljon erre a biztonságos leállításra (2, 5, 7 perc), de 2 percre állítva is villog, a wines progi hiába ír (jobb esetben) 3-4 percet. Korábban már lett említve a sosups-nél a kalibrálás, mint gyógymód hasonló esetben. Itt is működne ez?
palacsint
nalam is ez a baj!
smart 900i, es zsir uj akksik..
villog a full ledsor.. (ha kihuzom a tapkabelt, sip-sip-sip-sip...), es egybol lemegy a toltottseg jelzo 1 ledre.. ettol fuggetlenul elviszi 30 percig a gepet..
Elküldve: 2004. 12. 20. 07:40
Elküldve: 2004. 12. 20. 07:58
Elküldve: 2004. 12. 20. 10:14
Idézet
Idézet
Using software on PC if you have it put a 33% load on the ups,
or as close as you can get.
Turn everything off then disconnect the serial comms lead to the pc
and also disconnect the mains into the UPS.
Turn on the ups with the load and run the batteries down until the
UPS switches off.
Re-connect the ups mains and charge the batteries then remove
mains and discharge again, and again recharge, that should recalibrate
the new batteries.

Súgó
A téma zárva.