HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 13:27

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 10:28

Csak az a fura, hogy
APC BACK UPS 650 CS 105EUR
MGE Pulsar Ellipse 650 USBS 133 EUR

Szal mitől van az árkülönbség, ha elvileg az APC még többet is tud?

Sztem abból, hogy az APC BACK ups-ek offline rendszerűek, a Merlin meg line-interactive...

#1242 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:51

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 14:27

Sztem abból, hogy az APC BACK ups-ek offline rendszerűek, a Merlin meg line-interactive...

És ez mit jelent magyarra lefordítva? :Đ

#1243 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 17:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 14:51

És ez mit jelent magyarra lefordítva? :Đ

Offline UPS
A legegyszerűbb tápegységek ezen a stand-by néven is ismert elven működnek; egyszeres konverziójúnak is mondják őket. A bemenő áram tölti az akkumulátort, egy másik ágon pedig a kimenetre kerül. Közvetlenül a kimenet előtt még akad valamiféle szűrő -csak a legegyszerűbb készülékeken nem -, az a hálózati áram kisebb-nagyobb hibáinak kiegyenlítésére való. Ha nincs tápfeszültség, akkor a kapcsoló átkapcsol az akkumulátorra, s azután egy egyenáram-váltóáram átalakító (inverter) következik. Az átkapcsolás ideje ma már olyan kicsi, hogy a szokásos informatikai eszközök tápegységei nem is érzékelik. Ezek a tápegységek igen hatékonyak, olcsók, s a kimeneti szűrővel jó és biztos tápfeszültséget adnak. A szűrővel nem lehet persze minden hibát elintézni, de munkaállomásokhoz, kevésbé érzékeny kiszolgálókhoz ezek az eszközök is tökéletesen megfelelnek.

Vonali-interaktív
Következő technológiai lépésként a bemenet és kimenet közé feszültségszabályozót szerelnek - ez egyfajta transzformátor. Egyebekben a tápegység felépítése és működése megegyezik az off-line UPS-ekével. Ez a fajta szünetmentes tápegység a feszültségszabályozó jóvoltából nagyobb bemeneti áramingadozásokat kompenzálhat, ritkábban kell tehát az akkumulátorhoz fordulnia, s ez megnöveli az akkumulátor élettartamát -ez a legfontosabb erénye -­és csökkenti az átkapcsolások számát. Mivel drágább és bonyolultabb szerkezetű, azért csak a nagyobb teljesítményű berendezésekben éri meg alkalmazni, mert azokban nagy megtakarítást hoz, hogy ritkábban kell cserélni a drágább akkumulátorokat.

Online UPS
Ezeket a tápegységeket kettős konverziójú UPS-nek is nevezik. Lényegében az ilyen tápegység is azokból az elemekből áll, mint a másik kettő, csak másképpen vannak benne elrendezve. A bemenő áramot egy konverter (ACDC átalakító) fogadja, s ennek az egyenáramú kimenetére van kötve az akkumulátor, illetve egy inverter (DCAC átalakító). Ez az inverter sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, mint az egyszerűbb tápegységekben, mert azokban csak áramszünet idején kellett működnie -gyakorlatilag néhány percig -, itt meg folyamatosan, teljes terheléssel. Ezek az eszközök adják a legjobb minőségű áramot, főleg az inverter iránti magas követelményekből adódóan.
Ha a bemenő áram használhatatlan - túl kicsi vagy túl nagy feszültségű, semhogy a konverter kezelhetné - akkor az inverter az akkumulátortól kap áramot, de ezekben a készülékekben ilyenkor nincs átkapcsolás. Látható egyébként, hogy az áram kétszer alakul át a kimenetig ezért nevezik ezt a fajta szünetmentes áramforrást kettős konverziójúnak.

(Forrás: http://www.szamitast...iv.php?id=25153 )

#1244 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 17:49

Jah, a sorrend árban is ugyanez: a legolcsóbb az offline rendszerű, a legdrágább az online (de az olyan szinten, hogy csak szerverek mellé érdemes venni - 100 rugó felett van általában).

#1245 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 06:46

De akkor ami a zavarszűrést, meg áramszünet esetén a perceket érinti, nem rosszabb az APC Backup UPS 650 CS, mint az MGE Pulsar Ellipse 650 USBS?

Szerkesztette: Locutus 2005. 06. 22. 06:47 -kor

#1246 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 10:05

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 6:46

De akkor ami a zavarszűrést, meg áramszünet esetén a perceket érinti, nem rosszabb az APC Backup UPS 650 CS, mint az MGE Pulsar Ellipse 650 USBS?

Passz... a válaszlehetőséget továbbengedem a táp-guruknak :D
Az viszont biztos, hogy az APC nem ad ki használhatatlan készüléket a kezéből, így szvsz a Back-UPS is képes kifogástalanul ellátni a feladatát :) Bizti nem jársz rosszul vele.

#1247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 22. 10:10

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 7:46

Van mindegyik, de csak APC-t nézegettem, 2 év garancia, de utána is korrekt meg olcsó szerviz. Legjobb, 17 percet megy el vele a 3.2-es Prescottom 4 HDD-vel, meg minden jóval. Ennyi azért elég egy rendes shutdownra :-)

Gagyibb UPS-ek nálam nem kapcsoltak át időben, ha csak egy pillanatra maradt ki az áram, vagy éppen hiába jött vissza az áram, nem vette észre. APCből volt hibás széria is, szó nélkül cserélték teljesen más típusra, vagy ráfizetéssel nagyobbra  :up:
Make love not Wor.

#1248 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 11:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 11:10

Van mindegyik, de csak APC-t nézegettem, 2 év garancia, de utána is korrekt meg olcsó szerviz. Legjobb, 17 percet megy el vele a 3.2-es Prescottom 4 HDD-vel, meg minden jóval. Ennyi azért elég egy rendes shutdownra :-)

Gagyibb UPS-ek nálam nem kapcsoltak át időben, ha csak egy pillanatra maradt ki az áram, vagy éppen hiába jött vissza az áram, nem vette észre. APCből volt hibás széria is, szó nélkül cserélték teljesen más típusra, vagy ráfizetéssel nagyobbra  :up:

Az MGE-re is 2 év van, ráadásul térítik a gépcsere minden költségét, ha a szünetmentes nem védi meg valamitől... Amúgy ugyanúgy 15 perc körül írnak rá.

Nade mind1, az MGE-ért sajnos be kellene mennem Linzbe, vagy Bécsbe, és ez a 133 eurós árából még többet csinálna... csakhát jobban tetszik külsőre is, meg ez rendes villásdugós.
Az APC viszon csak 105 euro, és itt helyben a kezembe adják... asszem megrendelem  :think:

#1249 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 15:26

GYŐŐŐZTEEEEM! :lol:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1250 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 08:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 6:39

Egyebkent tegnap vettunk ugyfelnek egy BackUPS RS 800-at, abban is 2x7.2Ah akku van.

Hello

Meg tudnád mondani hol-mennyiért sikerült megvenni?
Egyébként az APC oldalán található ups választó mennyire jó? Nekem mindig olyan drága ups -eket adott ki, amit nem akarok megvenni.
konfig:
360W táp toronyház;
17" monitor;
2.8 pentium4;
3 HDD (2-3 hónap és jön a negyedik);
dvd-rom, cd-iró, dvd iró;
DSL modem;
hangszóró;
esetleg majd valamikor scanner

Kivánt futásidő 5 perc, nálunk a rövid kiesések jellemzőek. Erre a kereső a következő 3 UPS -t ajánlja:
APC Smart-UPS SC 620VA 230V
APC Smart-UPS 750VA USB & Serial 230V
APC Smart-UPS XL 750VA USB & Serial 230V
Ezek a depo legalacsonyabb árai szerint is elég drágák 50-55e -től indulnak és 70e -ig mennek.
Amit én kifizetni akarok az kb 30e ezért ezek jönnek szóba:
Back-UPS CS 650VA 230V
Back-UPS RS 500VA
Esetleg a BACK-UPS RS 800VA 230V ha valahol olcsón találok, ezért is érdekel mennyiért szerezted.
A fő gondom az, hogy a kereső szerint ezek nekem nem jók, olyat meg nem akarok venni ami nem birja el a gépet.

Másik ami nem tiszta, mindegyik hátulján van DSL vonal védelem, de eggyik sem emliti a modem táplálását ami azt hiszem egy 12 voltos adapterről megy.
Jól értem a vonalat megvédi, de a DSL kapcsolat addig nem müködik, amig nincs hálozati áram? Mert én 12 voltos tápcsatit nem olvastam egyik szünetmentesnél sem.
Erre mi a megoldás, hogy a net se álljon meg áramszünet alatt?
Az elöző oldalon valaki irta, ő erre külön UPS -t használ, de nekem nincs kedvem kettőt venni.
Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1251 Felhasználó inaktív   MiSA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:33

Sziasztok!

Lenn egy APC-vel kapcsolatos kérdésem. Back CS 350 (BK350EI) szünetmentesem van, egyik ismerősnél (ugyanilyen kinézetű 500-assal) láttam hogy naplózás és pillanatnyi teljesítmény monitorozás volt látható a szoftverből.
http://kepfeltoltes....meremaining.jpg
http://kepfeltoltes.hu/050627/apc2.jpg
Ilyenre a saját UPS-emnél nem emlékeztem, próbaképp feltettem a jelenleg letölthető PowerChute Personal Edition 1.5-öst és nálam megint csak nem jelent meg ez az "Monitor System" fül!

Miért? Ez hardver vagy szoftverfüggő?
ASUS P4P800, P4 2.8HT NW, Kingston HyperX 512MB CL2, Samsung 160GB, SONY DVD+-RW, ATI 9800, ACER AL712 DVI, IrDA, APC BK350EI

#1252 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 14:03

Idézet: MiSA - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 13:33

Sziasztok!

Lenn egy APC-vel kapcsolatos kérdésem. Back CS 350 (BK350EI) szünetmentesem van, egyik ismerősnél (ugyanilyen kinézetű 500-assal) láttam hogy naplózás és pillanatnyi teljesítmény monitorozás volt látható a szoftverből.
http://kepfeltoltes....meremaining.jpg
http://kepfeltoltes.hu/050627/apc2.jpg
Ilyenre a saját UPS-emnél nem emlékeztem, próbaképp feltettem a jelenleg letölthető PowerChute Personal Edition 1.5-öst és nálam megint csak nem jelent meg ez az "Monitor System" fül!

Miért? Ez hardver vagy szoftverfüggő?

Hardverfüggő.

#1253 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 22:40

Idézet: szabi - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 9:29

Hello

Egyébként az APC oldalán található ups választó mennyire jó? Nekem mindig olyan drága ups -eket adott ki, amit nem akarok megvenni.
konfig:
360W táp toronyház;
17" monitor;
2.8 pentium4;
3 HDD (2-3 hónap és jön a negyedik);
dvd-rom, cd-iró, dvd iró;
DSL modem;
hangszóró;
esetleg majd valamikor scanner

Kivánt futásidő 5 perc, nálunk a rövid kiesések jellemzőek. Erre a kereső a következő 3 UPS -t ajánlja:
APC Smart-UPS SC 620VA 230V
APC Smart-UPS 750VA USB & Serial 230V
APC Smart-UPS XL 750VA USB & Serial 230V
Ezek a depo legalacsonyabb árai szerint is elég drágák 50-55e -től indulnak és 70e -ig mennek.
Amit én kifizetni akarok az kb 30e ezért ezek jönnek szóba:
Back-UPS CS 650VA 230V
Back-UPS RS 500VA
Esetleg a BACK-UPS RS 800VA 230V ha valahol olcsón találok, ezért is érdekel mennyiért szerezted.
A fő gondom az, hogy a kereső szerint ezek nekem nem jók, olyat meg nem akarok venni ami nem birja el a gépet.

Másik ami nem tiszta, mindegyik hátulján van DSL vonal védelem, de eggyik sem emliti a modem táplálását ami azt hiszem egy 12 voltos adapterről megy.
Jól értem a vonalat megvédi, de a DSL kapcsolat addig nem müködik, amig nincs hálozati áram? Mert én 12 voltos tápcsatit nem olvastam egyik szünetmentesnél sem.
Az elöző oldalon valaki irta, ő erre külön UPS -t használ, de nekem nincs kedvem kettőt venni.
Előre is köszi.

Üdv
szabi

Az SC620I pedig nagyon pöpec, nekem is ilyen van! Nekem APC -s szakember (ismerős) ajánlotta ezt otthonra.

A DSL modemez nálam egy olyan elosztó van, ami az UPS -re csatlakozik. Szóval egy olyan kábel, ami egyik vége az UPS -re megy, a másik meg sima konnektor, olyan mint egy hosszabító. Renekül működik róla a modem.
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1254 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 22:46

Idézet: szabi - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 9:29

34+fa az akcios nagykerara, gondolom erre a boltok rarakjak a maguk hasznat.

Idézet

BackUPS RS800-on 3 szunetmentes IEC C13 aljzat van, negyedik csak tulfeszvedett.

Megoldas: fogsz egy hosszabbitot, amirol levagod a Schuco-t, aztan a helyere raksz egy IEC C14-et.
Aztan maris be tudod dugni a DSL modem adapteret is...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 06. 27. 22:47 -kor

#1255 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 05:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 23:46

...

Az IEC C13/14 a tápegységed hátulján is található aljzat/csatlakozó, a schuco pedig a normális 230-as villásdugó. Szerelhető formában bármelyik elektronikai boltban kapható, ne gyári kábelt szedj szét, így sokkal esztétikusabb és biztonságosabb.
Jó lesz a Back UPS otthonra. Smart-ot oda ajánlanék, ahol a pillanatnyi kihagyások helyett inkább a tartós belengések jellemzőek, ez az AVR miatt a smartUPS használatát gazdaságosabbá teszi akkuélettartam szerint.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1256 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 06:52

Hello

A modem adapterét nem fogja zavarni, hogy négyszöget kap szinusz helyett?
Illetve ugyanez a kérdés a hangszoróra is; azt is egy kis adapter táplálja, akkor már azt is csatlakoztatnám?

Idézet

Az IEC C13/14 a tápegységed hátulján is található aljzat/csatlakozó, a schuco pedig a normális 230-as villásdugó. Szerelhető formában bármelyik elektronikai boltban kapható, ne gyári kábelt szedj szét, így sokkal esztétikusabb és biztonságosabb.
Erre majd kiváncsi leszek, hogy nálunk mit mondanak erre az elektronikai boltban, túl sok nincs belölük a városban.

Idézet

34+fa az akcios nagykerara, gondolom erre a boltok rarakjak a maguk hasznat.

Ez azért kiskerben elmegy 50e -ig; ezért inkább a  Back-UPS RS 500VA választanám, ami viszont az APC választó szerint az én konfigomhoz gyenge.
Szerintetek gyenge vagy elég lenne.

Idézet

Az SC620I pedig nagyon pöpec, nekem is ilyen van! Nekem APC -s szakember (ismerős) ajánlotta ezt otthonra.

Ezt te mennyiért vetted? Ennek én is örülnék persze csak megfelelő áron. :)
Persze legjobban a SUA750 aminek örülnék, de 65-70e nem akarok elkölteni.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2005. 06. 28. 06:56 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1257 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 12:44

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 6:19

Jó lesz a Back UPS otthonra. Smart-ot oda ajánlanék, ahol a pillanatnyi kihagyások helyett inkább a tartós belengések jellemzőek, ez az AVR miatt a smartUPS használatát gazdaságosabbá teszi akkuélettartam szerint.

BackUPS RS-ben is van AVR.

Egyebkent amit vettunk BR800I-t, annak a gyari akkupakkja 2db 7.2Ah-s hagyomanyos akkubol all, fixen osszeforrasztva+1 kabel rarakva.

A gyari akkupakk arat nem tudom, de hasonlo kapacitasu akkukat kulon lehet kapni ~3e/db-ert.

Legalabbis a 15 eves Smart600-amban ugyanekkorak vannak.
(Abban gyarilag 2x6.5Ah van, utoljara 7Ah-sakat raktam bele)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 06. 28. 12:52 -kor

#1258 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 22:55

Idézet: szabi - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 7:52

Ezt te mennyiért vetted? Ennek én is örülnék persze csak megfelelő áron. :)
Persze legjobban a SUA750 aminek örülnék, de 65-70e nem akarok elkölteni.

Nekem nagyon kedvezményes volt az ismerősön keresztül, le se írom mennyi... :)
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1259 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 06:28

:omg: Tényleg.
Ahol hálózati transzformátorral működő adapter van, ott a négyszög hatására elég erős hanghatás léphet fel.
szerk. Miért nem veszel egy használt "monitorátétet"? Azok a régi smart-ok mind szinuszosak és AVR is van bennük, fillérekbe kerülnek egy újhoz képest és nagyon megbízhatóak. Akkucsere (vagy savazás) és mennek tovább.

Szerkesztette: didyman 2005. 06. 29. 06:29 -kor

#1260 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:21

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 7:28

:omg: Tényleg.
Ahol hálózati transzformátorral működő adapter van, ott a négyszög hatására elég erős hanghatás léphet fel.
szerk. Miért nem veszel egy használt "monitorátétet"? Azok a régi smart-ok mind szinuszosak és AVR is van bennük, fillérekbe kerülnek egy újhoz képest és nagyon megbízhatóak. Akkucsere (vagy savazás) és mennek tovább.

Nekem pedig remekül megy róla a DSL modem is. Nem zúg egyik eszköz se. :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.