HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 14. 18:34

Igen! :up:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1742 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:14

hi!

a helyzet az, hogy szeretnék vmi szünetmentest venni a gépemhez. lehetőleg vmi viszonylag olcsó, minimál-megoldás kellene. persze nem a minőség drasztikus rovására, de komoly teljesítményre nincs szükségem. inkább csak az áramingadozások és az elég sűrű pillanatnyi áramszünetek kivédésére (ami nem 1x vágta haza a hdd-n a MFT-t :reklamacio:). tehát ha pár percet tud menni hálózat nélkül az bőven elég.

a konfig ez lenne: A64 2500mhz, X800XT, 1HDD, 2DVD, 17" CRT. 420-as Chieftec táppal.
ez elvileg Aktív PFC-s. csak azért írom, mert az előző oldalon olvastam, hogy gond lehet nem szinuszos kimenetnél

#1743 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 00:37

Olcso UPS nem ved az aramingadozas ellen.

#1744 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 07:10

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 23:14

hi!

a helyzet az, hogy szeretnék vmi szünetmentest venni a gépemhez. lehetőleg vmi viszonylag olcsó, minimál-megoldás kellene. persze nem a minőség drasztikus rovására, de komoly teljesítményre nincs szükségem. inkább csak az áramingadozások és az elég sűrű pillanatnyi áramszünetek kivédésére (ami nem 1x vágta haza a hdd-n a MFT-t :reklamacio:). tehát ha pár percet tud menni hálózat nélkül az bőven elég.

a konfig ez lenne: A64 2500mhz, X800XT, 1HDD, 2DVD, 17" CRT. 420-as Chieftec táppal.
ez elvileg Aktív PFC-s. csak azért írom, mert az előző oldalon olvastam, hogy gond lehet nem szinuszos kimenetnél

Idézet

10k körül akad már használt SmartUPS, akksik hozzá megvannak kb. 6-8k-ból és egy nagyon tuti géped van.

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1745 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 10:50

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 22:14

hi!

de ha nem olyan gyakori az aramszunet vegyel ilyet:

http://www.apc.com/resource/include/techsp...ase_sku=LE1200I

:D

Szerkesztette: dtbsz 2005. 11. 15. 10:54 -kor

#1746 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 20:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 1:37

Olcso UPS nem ved az aramingadozas ellen.

ezt szomorúan hallom.

Idézet

10k körül akad már használt SmartUPS, akksik hozzá megvannak kb. 6-8k-ból és egy nagyon tuti géped van

ez sem túl kevés

Idézet: dtbsz - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 11:50

de ha nem olyan gyakori az aramszunet vegyel ilyet:

http://www.apc.com/resource/include/techsp...ase_sku=LE1200I

:D

:confused:

tehát akkor új cuccok kközül az olcsóbbakból egyiket sem ajánljátok...

Szerkesztette: vipisrac 2005. 11. 15. 20:10 -kor

#1747 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 21:46

Egypár apróságot tisztázok:
Az ingadozás, negatív irányban, angol nevén brownout többféle tartományba eshet. Amíg a hálózati fesz tűrését nem haladja meg a belengés, addig semmi baj nincsen, és az AVR (automatikus fesz-stabilizálás) sem avatkozik bele. Ezalatt (iiletve a tűrés felett, de most nem arról van szó), többnyire változtatható szintnél, beavatkozik, rásegít a bemenőfeszültségre, hogy az ismét tűrésen belül legyen. Azok az UPS-ek, amikben nincs AVR, ennél a küszöbnél átkapcsolna akkumulátoros üzemre. Az AVR előnye itt jelentkezik, hiszen ezekben a többnyire átmeneti, pár tized-pár másodperces periódusokban nem kell átkapcsolni és nem kell az elektronikát és az akksit terhelni addig, amíg az AVR képes kellően megemelni a feszt. Ezzel együtt előfordulhat, hogy az AVR beavatkozási küszöbe feljebb van, mint az AVR nélküli UPS-ek átkapcsolási küszöbe. De ez a küszöb az esetek döntő többségében még messzel elég szintet jelentenek a működéshez, pláne a "full range", és aktív PFC-s tápegységek esetén.

#1748 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 22:24

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 22:46

Az ingadozás, negatív irányban, angol nevén brownout többféle tartományba eshet. Amíg a hálózati fesz tűrését nem haladja meg a belengés, addig semmi baj nincsen, és az AVR (automatikus fesz-stabilizálás) sem avatkozik bele. Ezalatt (iiletve a tűrés felett, de most nem arról van szó), többnyire változtatható szintnél, beavatkozik, rásegít a bemenőfeszültségre, hogy az ismét tűrésen belül legyen. Azok az UPS-ek, amikben nincs AVR, ennél a küszöbnél átkapcsolna akkumulátoros üzemre. Az AVR előnye itt jelentkezik, hiszen ezekben a többnyire átmeneti, pár tized-pár másodperces periódusokban nem kell átkapcsolni és nem kell az elektronikát és az akksit terhelni addig, amíg az AVR képes kellően megemelni a feszt. Ezzel együtt előfordulhat, hogy az AVR beavatkozási küszöbe feljebb van, mint az AVR nélküli UPS-ek átkapcsolási küszöbe. De ez a küszöb az esetek döntő többségében még messzel elég szintet jelentenek a működéshez, pláne a "full range", és aktív PFC-s tápegységek esetén.

:respect:

tehát "az ellen véd" :) csak lehet, hogy az aksik élettartamán fog meglátszódni a különbség...

#1749 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 22:28

Meg kéne tanulnom írni :think: :)

#1750 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 22:43

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 23:28

Meg kéne tanulnom írni :think: :)

vagy nekem olvasni? :D

#1751 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 00:46

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 21:46

Lepkefing osztalyu MGE Pulsar Ellipse 300 180V-nel kapcsol akkura.
Tudod mennyire szereti ezt egy Codegen tap, ha a szunetmentes kapcsolgat fel/le, mert 180V korul ingadozik tartosan a delej?

Nagyon. :rolleyes:

Egyik Maxtor vinyo emiatt esett ki a RAID-bol "kedvenc" ejszakai szorakozohelyemen, aztan vonulhattam ki hajnali 3-kor szervert hegeszteni, mert leallt a rendszer. (de ezt mar emlegettem ebben a topikban par honapja.)

Bezzeg a MGE helyett ketten kicipelt SmartUPS 1000 AVR-je mar 195V-nal bekapcsol, akkura asszem csak 160V-nal valt.

Azota semmi gond nincs a Codegen+Maxtor komboval :D

Ja, az MGE Pulsar Ellipse 300 kb. annyi ujonnan, amennyit itt sokall a kollega a 1x eves SmartUPS 600+uj akkukra.
SmartUPS 1000 uj arat inkabb nem ecsetelnem :Đ

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 16. 00:58 -kor

#1752 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 06:53

Akkor az nem a 180V, hanem a relatíve nagy átkapcsolási idő miatt lehet...
Egyik jóbarátom gépét 4 éve védi egy Blazer centralion nudli. Az, hogy akksit ennyi idő után sem kellett cserélni, egy dolog. A gépében 4 éve is egy CG volt és átkapcsoláskor elesett a win2k. Tegnap kipróbáltuk, hogy még jók-e az aksik. Az akksik jók, kétszer szimuláltunk áramszünetet (egyszer véletlenül :Đ ), mindétszer kiesett a  gép elég durván. Egy reset, egy csontfagyás. Pedig azóta másik tápja van. Codegen :Đ .

#1753 Felhasználó inaktív   vilmaboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 21:23

Sziasztok!

Van már rég óta egy Centralion Compact Fit 400VA ups-em. 1 hete megajándékoztam 2 db új akksival. rendes 6V 4A-s akksival. igaz nem ugyanaz a modell mint a gyári (mivel azt csak pesten tudtam volna beszerezni) de minden vonatkozásában megeggyező.

Mennyi ideig kell tölteni először ezeknek az akksiját? Amikor beszereltem, utána ment önmagában az ups 4-6 órát. másnap lan party, ment 3-4 órát. és ezek után kibirt kemény 25 másodpercet. egy géppel lcd monitorral.

Rámértem az akksira bekapcsolt állapotban. kapja a töltést. ha jól emlékszem 6,7 volton mindeggyik. Mi lehet a hiba???  nem töltöttem elég ideig??? :think:

Ezen az upsen rs232 csati van. Az alaplapomon viszont nincs rs232. Össze lehet valahogy hozni az ups-t a géppel? Milyen szoftverrel lehet tesztelni. mi a gyári szoftvere és hol lehet meglelni (free verzióban) :cool:

válaszokat előre is köszi
p5ad2-e deluxe, 4x512M 533mhz memó, 3,2 ghz 2M 64bit prescot, zalman cps7700-cu, 160gb sata samsung, 80gb ide quantum, nvidia 6600 gt,  zalman zm80d-hp, chieftec 410W,

#1754 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 08:32

Az új akksikat formázni kell, illetve az UPS-sel futásidő kalibrációt végeztetni. Ehhez rakd az UPS-t egyedül 230-ra (illetve gép is lehet rajta ekkor) 24 órára, aztán köss rá egy kb. 100W-os égőt és merítsd le tökig. Ezt az eljárást ismételd meg 2-3x, ahogy az eredményt látod, ha ezután is gond van, mérd ki az akksikat ilyen merült állapotban, elképzelhető, hogy az egyik cellazárlatos, vagy ahol vetted, sokáig álltak és kiszáradtak. Polaritás helyes, ugye?
Soros portot PCI kártya formájában lehet kapni, célszerű mindenképpen ilyen megoldást használni, mert a szoftver valószínűleg nem szereti az USB-n fityegő soros portot, pláne, ha állapotjeleket küldözget soros adatfolyam helyett.
Szoftver a centralion oldalán biztos akad.

#1755 Felhasználó inaktív   truefalse 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:25

Sziasztok,

nem tudja valaki, hogy a Black Knight 600 pro UPS hasznalhato egy 460W-os aktív PFC-s Chieftec taphoz?
(lcd monitor, 7800GTX es egy erosebb X2 lenne rajta) es csak arra kellene, hogy par percet athidaljon

AVR van benne (bar lehet a tapban mar be vannak ezek a vedelmek epitve...)?

Szimulalt szinusz es a kvazi szinus kozott van valami kulonbseg?

Kösz a válaszokat előre is.

#1756 Felhasználó inaktív   vilmaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 08:26

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 8:32

Az új akksikat formázni kell, illetve az UPS-sel futásidő kalibrációt végeztetni. Ehhez rakd az UPS-t egyedül 230-ra (illetve gép is lehet rajta ekkor) 24 órára, aztán köss rá egy kb. 100W-os égőt és merítsd le tökig. Ezt az eljárást ismételd meg 2-3x, ahogy az eredményt látod, ha ezután is gond van, mérd ki az akksikat ilyen merült állapotban, elképzelhető, hogy az egyik cellazárlatos, vagy ahol vetted, sokáig álltak és kiszáradtak. Polaritás helyes, ugye?
Soros portot PCI kártya formájában lehet kapni, célszerű mindenképpen ilyen megoldást használni, mert a szoftver valószínűleg nem szereti az USB-n fityegő soros portot, pláne, ha állapotjeleket küldözget soros adatfolyam helyett.
Szoftver a centralion oldalán biztos akad.

Köszönöm a választ!  :respect:

Megfogadom a tanácsokat....

Egy esetleges áramszünet után, aminkor tételezzük fel lemerül az ups, mennyi ideig ajánlatos tölteni az ups-t? Mennyi ezeknek kb a töltési idejük? Elvileg akkor "normális" dolog volt, hogy lepukkant az ups 20-30 másodperc alatt?
p5ad2-e deluxe, 4x512M 533mhz memó, 3,2 ghz 2M 64bit prescot, zalman cps7700-cu, 160gb sata samsung, 80gb ide quantum, nvidia 6600 gt,  zalman zm80d-hp, chieftec 410W,

#1757 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 13:55

Sziasztok !
Az aláírásomban szereplő konfighoz szeretnék valamilyen olcsó szünetmentes tápot az ilyen 1-2 sec-es áramkimaradások miatt.(ma is volt egy  :reklamacio:  )
Túlfeszvédelem ellen pedig egy ITS GS (?) dugaljt használok ami 4500 A és 6000 V,ellen véd.max.energia abszorpció 165 J,meghúzási idő < 1 ns
Tehát elvileg túláram ellen védve van a gép,úgyhogy ez nem szempont a szünetmentesnél.
Tudtok valamilyen elfogadható árú szünetmentes tápot ajánlani ?
Meg aztán igazából nem nagyon tudom hogy ezeken kívül van-e még valamilyen funkciója a szünetmentes tápoknak ?
Előre is köszi a válaszokat.
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1758 Felhasználó inaktív   vilmaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 18:05

Idézet: fferi - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 13:55

Sziasztok !
Az aláírásomban szereplő konfighoz szeretnék valamilyen olcsó szünetmentes tápot az ilyen 1-2 sec-es áramkimaradások miatt.(ma is volt egy  :reklamacio:  )
Túlfeszvédelem ellen pedig egy ITS GS (?) dugaljt használok ami 4500 A és 6000 V,ellen véd.max.energia abszorpció 165 J,meghúzási idő < 1 ns
Tehát elvileg túláram ellen védve van a gép,úgyhogy ez nem szempont a szünetmentesnél.
Tudtok valamilyen elfogadható árú szünetmentes tápot ajánlani ?
Meg aztán igazából nem nagyon tudom hogy ezeken kívül van-e még valamilyen funkciója a szünetmentes tápoknak ?
Előre is köszi a válaszokat.

Szia !

használtat vagy újat gondoltál? Nékem van egy Centralion Compact Fit 400 ups-em, 1 hete vásárolt zsir újj akksikkal. Azért adnám el, mert nagyobbat szeretnék, ami kibírja mind a két gépemet egyszerre. Szerintem nagyon jó ups. kb 4-5 éve vettem. ha nem tudom eladni, akkor veszek mégegyet mellé. csak jobb szeretném ha egy lenne az asztalomon, nem kettő. (kevés a hely, és üt az asszony)  :reklamacio: Nekem alulirt konfiggal 3 percet birt a régi akksikkal. jelenleg nem tudom, h mennyit bír, mert még nagyon újak az akksik és még az első formázásnál tartok. odaadom a régi akksikat is. csak azért kapott újakat, mert gondoltam 4-5 évente kibírok 2000ft-ot.  :smoker:

Árban 12000et gondoltam. alku nélkül. utánvéttel mehet. a póstaköltséget állom.

#1759 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 20:34

Idézet: vilmaboy - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 19:05

Szia !

használtat vagy újat gondoltál? Nékem van egy Centralion Compact Fit 400 ups-em, 1 hete vásárolt zsir újj akksikkal. Azért adnám el, mert nagyobbat szeretnék, ami kibírja mind a két gépemet egyszerre. Szerintem nagyon jó ups. kb 4-5 éve vettem. ha nem tudom eladni, akkor veszek mégegyet mellé. csak jobb szeretném ha egy lenne az asztalomon, nem kettő. (kevés a hely, és üt az asszony)  :reklamacio: Nekem alulirt konfiggal 3 percet birt a régi akksikkal. jelenleg nem tudom, h mennyit bír, mert még nagyon újak az akksik és még az első formázásnál tartok. odaadom a régi akksikat is. csak azért kapott újakat, mert gondoltam 4-5 évente kibírok 2000ft-ot.  :smoker:

Árban 12000et gondoltam. alku nélkül. utánvéttel mehet. a póstaköltséget állom.

Szia

Elsősorban újra gondoltam,de az a baj hogy mivel nem értek az UPS-ekhez egyaltalán, így mielőtt vásárlásra adom a fejem,először tájékozódni szeretnék hogy milyenek vannak mennyiért,stb...
Amúgy mostanában nálam 7/24 megy a gép,és ha veszek UPS-t,az is lényeges hogy csendes legyen !
Tehát kösz az ajánlatot,én még egyellőre nem élnék vele.
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1760 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 06:59

A csend az normál működés közben meglesz, ha akkus üzem van,a kkor sipákolni fog :D . Meg esetleg egy kicsi trafózörgése lesz.
Olcsó húrnak nagyon híg tud lenni a leve, még APC-ben is és az UPS klasszikusan olyan dolog, ami ha jót választasz, nyugodtan lehet akármilyen használt, ha esetleg elromlik, az SOSUPS vagy mi itt Stollal fillérekért javítjuk.
Régi, APC SMARTUPS-t már 4-5k körül találni lerohadt aksikkal, ha új akksi kell bele, 6-8k alatt megvan, ha savazod, akkor amennyibe egy liter akkusav és egy fecskendő kerül. Ez messze a legjobb választás, szinuszos kimenet, AVR, nagyfokú menedzselhetőség. Egyik olcsó Centralion, vagy MGE sem ér ezek nyomába.
Ha újat veszel, Centralion-t kerüld még a középkategóriában is, az APC alap BackUPS CS modellje szintén nem egy meggyőző választás.
Végülis jó lehet arra, amire Neked kell, de ha gyakori az áramkimaradás, mindenképpen a kicsivel jobb minőségű modellek javallottak.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.