idézet:
Ezt írta nyunyu:
Az nem SMART!!![/quote]
OK.
(ps.: de AVR-es)
[ 2003. február 01.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ]
UPS
Elküldve: 2003. 01. 30. 21:16
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 01. 30. 23:50
Elküldve: 2003. 01. 31. 03:54
idézet:
Ezt írta ics:
Ez tényleg fontos! A nem line-interaktív rendszerű stand-by cuccokkal csak szop#s van. Mo-n ilyet csak az vegyen, akinél totál "szabvány" ami kijön a konnektorból. Mindenki arra panaszkodik, hogy a Back-ek kattognak orba-szájba.[/quote]
De akkor ezekszerint a fentebb említett specifikáció(k) alapján az a Centralion megállná ilyen téren a helyét, annak ellenére, hogy nem csúcs-csúcs-csúcs-termék (lásd APC ;] ) ?
(Mondom, elsősorban nem áramkimaradás áthidalásokra lenne használva - lásd utoljára emlékeim szerint 1 éve nem volt áramkimaradás)
Elküldve: 2003. 01. 31. 06:13
Bocs a kethetes lapitasert, nem tudtam irni.
Hamarosan egy elektrotechnikus fog ellatogatni ide, ugy nez ki rendbe kell tenni a halozatot, szerintem az egyik fazis egyszeruen tulterhelt.
Az intereferencia meg nem bizonyitott (szol a radiooo

Iace-nak azt uzenem hogy TOK nyugodtan vegyen hasznalt ups-t, persze ellenorizze az xp+miegymas kompatibilitasokat a geppel.
Ja, es ha tenyleg akkora gaz van a halozatotokon mint ahogy irod (detto az en helyzetem), akkor tanacsos lenne egy jo villanyos szakemberrel kezdeni a dolgokat, mert mint a fentiekbol lathatod van olyan zavar, amit egy meregdraga ups sem szur ki, ha szar, hibas az alapanyag (aram).
Udv: hajjack
Elküldve: 2003. 01. 31. 09:05
420
620
700
1000
1500
2200
3000
5000
Back-UPS
300(kifutó)
350 (GR és EI sorozat)
500 (GR és EI sorozat)
500 AVR (feszültségszabályozós)
650
A Smartnál érdemes tudni, hogy csak a 700 VA feletti modellek kimenete sinusos.
Elküldve: 2003. 01. 31. 10:49
idézet:
Ezt írta hajjack:
Iace-nak azt uzenem hogy TOK nyugodtan vegyen hasznalt ups-t, persze ellenorizze az xp+miegymas kompatibilitasokat a geppel.[/quote]
Hmmm, azert az APC-nek sem tokeletes az XP supportja.
Nem megy a Smart600LS-em egyik XP-s driverrel sem, mindegyik back-ups-nak ismeri fel, igy nem latom a terheles, kapocsfeszultseg, akkuhomerseklet adatokat
Leveleztem az APC-vel, erre azt mondtak, hogy az en UPS-om firmware-e nem kompatibilis a mostani szoftvereikkel, vegyek ujat.
Szerintem meg a kabathoz kene keresni a gombot, nem forditva. Adott egy lassan 12 eves hardver, ahhoz kell irni a drivert, nem forditva...
(Ja, ez a modell meg szinuszos volt)
Elküldve: 2003. 01. 31. 11:10
A jó öreg 600-as még sinusos volt.
Kabát-gomb témában meg: a 3 éves symbios chipes diamond fireportomhoz sem ír senki xp drivert.
Elküldve: 2003. 01. 31. 22:10
Asszem en megprobalok megcelozni egy ics altal is favorizalt back-pro-t es abbolis mondjuk egy 420-as vagy 650-es eleg lenne, egy 17" moncsi meg egy total telirakott p3 gep lenne rakotve semmi mas.

Ja egyebkent az apc-nel is rajottek hogy elsore "szart" csinaltak: [url="http://"http://www.apcc.com/products/family/index.cfm?id=23"]http://www.apcc.com/...index.cfm?id=23[/url]

Elküldve: 2003. 02. 01. 00:42
Az SOSUPS-ben kb. 10 m3 használt UPS van. Fél év garival adják őket, de éppen ezért jóval többért is, mintha beviszel az Aprónetről egyet és egy 1000-esért bevizsgáltatod (ekkor semmit sem vállalnak). Én a munkahelyem roncstemetőjéből bányásztam ki és vettem meg egyet.
Elküldve: 2003. 02. 01. 00:42
Van itt olyan ember, aki regebbi apc smart ups-t hasznal uj, xp-s driverrel __KIFOGASTALANUL__? Event-ek rendesen megjelennek, nem fagyogat stb.
Butterfly ezt irtad par napja:
"Zajt produkálhat a motor teljesítményszabályozója, ami adott esetben 1 picike tirisztoros áramkör, a maga megfelelő fázis-hasítási zajával. A mögötte lévő tekercs klassz antennaként működik, vagyis ha közel van, semmiféle szűréssel nem lehet eltűvolítani."
Mar biztos unalmas lehet a pumpa sztori es nem is nagyon a topikhoz tartozik, de az utolso mondatodban emlitett antenna jeladast a szivattyu kifogastalan allapotban is produkalhatja? A monitor-pumpa tavolsag ugy jo ket meter, kis vasbeton koztessel.
Koszonom a profi segitseget, pumpa off: hajjack
Elküldve: 2003. 02. 01. 00:49
Bar most kicsit magam ellen beszelek, de a negy ups cimbol, amit ellenoriztem ketto tuti volt, az egyiket csont nelkul kihoztuk terepre, majd amikor kiderult hogy a problema mashol van szo nelkul visszavitt...uk.

Ha megfeleloen kukacos vagy nem tudsz szart venni.
csa
Elküldve: 2003. 02. 01. 09:42
idézet:
Ezt írta ics:
Az SOSUPS-ben kb. 10 m3 használt UPS van. Fél év garival adják őket, de éppen ezért jóval többért is, mintha beviszel az Aprónetről egyet és egy 1000-esért bevizsgáltatod (ekkor semmit sem vállalnak). Én a munkahelyem roncstemetőjéből bányásztam ki és vettem meg egyet.[/quote]
Nekem speciel ingyen voltFater vett egy ceget, telephelyestol, aztan az egyik ottani hulladek gep logott rajta. En meg elhoztam a tapot, ugysincs szukseg ott ra
SOSUPS: jartam tavaly naluk, mert vilagitani kezdett az egyik led, hogy csereljek akkut.
Hatizsakban kicipel (erdekes volt buszon, allva kozlekedni vele, plane egy csuklosbuszon, allat soforrel), otthagy, par nap mulva vissza.
Fizettem vmi 8e-t, es fel ev garit vallaltak az egesz akciora.
Nem szamoltam meg, hany UPS volt akkor naluk a polcon, de 100db legalabb... (persze tobbseg szervizre vart)
Azon rohogtem akkor, hogy az en '91-es 600LS-em eleg fiatal, mert az ottaniak kozott nem egy '90, vagy elotti 600LS volt...
Elküldve: 2003. 02. 01. 12:24
Ha valahol rossz a betáp, mindenképpen AVR-es cuccot vegyen.
APC-nél a Back 500 AVR a legjobb ár/teljesítményben.
Ha meg áramkimaradás tényleg nincs, akkor a Line-R a tuti.
Elküldve: 2003. 02. 01. 13:16
idézet:
Ezt írta LTB:
A back-ek azért kattognak,mert kicsi a toleranciájuk és kisebb zavaroknál is akkura váltanak.
Ha valahol rossz a betáp, mindenképpen AVR-es cuccot vegyen.
APC-nél a Back 500 AVR a legjobb ár/teljesítményben.
Ha meg áramkimaradás tényleg nincs, akkor a Line-R a tuti.[/quote]
de a back pro tuti nemklattyog ugyi?![]()
Elküldve: 2003. 02. 01. 13:51
A Back Pro csak akkor kattog, amikor kihúzom a falból néha teszt gyanánt!

Ellenben a Back-nél szerintem nagyobb gáz van, mint kis tűrés (nincs kapcsrajzom róla, de igen sokat foglalkoztam vele). Természetesen a kapcsolási szintet (?), azt amit bekapcs után a nyomógomb nyomogatásával lehet állítgatni, vhova 160V-ra állítottam, de SEMMIT sem változtatott. Csináltam egy "szkópot", ami a 220-at a hangkártyán CD minőségben (azért monóban) grabbelte. Akkora szörnyűségek voltak a 220-on, hogy én a látványtól is meghűltem, de ezekre nem kapcsolt SOHASEM (valszeg a 160V-os korlát miatt), ellenben a 220 legszebb, legszabályosabb, szinte csont színuszos szakaszaiban rájött a hiszti, ami 5 mp-től 30 percig is tudott tartani. Tehát laikusként egy sz#r szkóppal azt meremTEM(!) állítani, hogy kideríthetetlen, hogy a Back miért kapcsolgatOT(!). A szkóp egy trafóval választotta le a 220-at, a szekunder oldalon meg néhány ellenállással volt lecsökentve a fesz, azaz lehet, hogy a rettenet rövid sercegéseket azért nem láttam, mert azt egy trafó nem bírja átvinni (ez egy sima táp trafó volt, nem vmi nagyfrekis csoda).
Aztán pár hete elment a villany, feltúrtam a ház (Bp, város közepe, 4 em) biztosítószekrényét de semmi, emeleten is túrtam de szintén semmi!!! Valahol menet közben eltűnt a fesz. Ügyeletes szerelő 10 perc alatt kint is volt, végül kiderült, hogy az épület összevissza (néhány emeletről összeválogatva összevissza néhány lakás) még külön kis biztosítókkal is védve van, ezek meg az épület leglehetetlenebb helyein vannak elszórva. Na az egyik ilyen volt megpatkolva, hogy a féllegálisan üzemeltetett szoliszalont elbírja. Tehát ez a nagyfogyasztó szétégette a patkolást is, és ez a finom sercegés zavarta szegény Back-et (pedig már majdnem kidobtam a 3-ikról).
Annyiból érdekes, hogy ez a Back-Pro-t SOHA NEM ZAVARTA!!! Valamint a Back hajnali 2 órakor is tudott hisztizni, amikor a szoliszalon fix nem működött.
Elküldve: 2003. 02. 02. 23:07
idézet:
Ezt írtam én:
Hát szerintem ennél jobb, amit én néztem ki.Hi!
[url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=15"]Powercom King PRO 635AP[/url]
[/quote]
Erről még mindig semmi?
Nem merem megvenni, amíg valaki nem tud róla mondani bármi bíztatót.
Elküldve: 2003. 02. 03. 01:12

Elküldve: 2003. 02. 03. 07:27
idézet:
Ezt írta ics:
Én még mindig csak azt tudom mondani, hogy én is azt néztem ki, mielőtt eltérítettek...- Legalább ismét felülre kerül a téma.[/quote]
Kösz, csak még ezt az eltérítést nem értem kissé.
Kicsit úgy érzem, ez inkább a márka nevén alapult, mint a valós technikai tulajdonságokon.
Elküldve: 2003. 02. 03. 10:14
idézet:
Ezt írta PeC:
Erről még mindig semmi?
Nem merem megvenni, amíg valaki nem tud róla mondani bármi bíztatót.[/quote]
Hali!
Nekem Powercom King PRO 625A van kb egy fél éve. Ez nem menedzselhető. Eddig remekül vizsgázott, bár nálunk nem nagyon van áramszünet, leginkább az archiválás biztonsága miatt van rá szükség. Kattogni egyáltalán nem kattog.
Egyedül egy alkalommal kezdett el sipolni, de akkor én terheltem egy kicsit túl néhány eszközzel.
A forgalmazó ajánlotta, ráadásul 2 év gari is van rajta. Mellesleg voltak ennél is olcsóbb típusok, és ezen a helyen még nem vertek át.
Ha a paraméterei alapján megfelel, akkor szerintem nyugodtan megveheted.
Octane
* Think. Feel. Drive. *
* Subaru *
Elküldve: 2003. 02. 03. 10:20
Nem kommunikál szoftveresen, de az AVR feature benne van.