HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   -DEXTER- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 03. 00:05

Es vajon ez az 1400-es mennyire regi gyartmany? Ugy ertem ennek a proggyja sem fog menni XP alatt? (mar ha jar hozza, meg a szoftver is) Jol olvastam az APc oldalan, hogy ez nem Line-interactive?

A villanyszla. nem gond... kolis vagyok :p

Viszont ha telleg nehez, akkor nem BKV-val szallitom :)

[ 2003. szeptember 03.: -DEXTER- szerkesztette a hozzászólást ]

#302 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 21:02

idézet:
Ezt írta -DEXTER-:
Es vajon ez az 1400-es mennyire regi gyartmany? Ugy ertem ennek a proggyja sem fog menni XP alatt? (mar ha jar hozza, meg a szoftver is) Jol olvastam az APc oldalan, hogy ez nem Line-interactive?

A villanyszla. nem gond... kolis vagyok :p

Viszont ha telleg nehez, akkor nem BKV-val szallitom :)

[ 2003. szeptember 03.: -DEXTER- szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

En ilyet hasznalok, Xp alatt egyszeruen beallithato, a win sajat ups kezeloje is ismeri.

#303 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 11. 13:32

idézet:
Ezt írta -DEXTER-:
Szoval nezegettem az arakat, es egy: Powercom KING PRO 1500AP brutto: 66.325, egy APC Back-Pro 1400 VA brutto: 142.375. Most akkor ez ket tipus egyaltalan nem is osszehasonlithato, vagy az APC-nel a "nevet" kell ennyire megfizetni? Apropo az apc oldalan seholsem talaltam meg hogy ennek mennyi az atkapcsolasi ideje (ugy mint powercomnal 2/4ms).[/quote]

Azert nem, mert az APC Smart az line interactive, es ennel nincs olyan, h átkapcsolas. Az csak standby rendszeru UPS-eknel van. [nagy vonalakban, lehet h picit pontatlanul is: standbynal a halozat egy az egyben atmegy az UPS-en, aztan ha vmi furcsat eszlel [tap kimegy, alacsony vagy tulfesz, vagy akarmi], akkor atkapcsol aksira, mig a line interactive nem kapcsolgat, hanem folyamatosan alakitja a kimeno jelet a kivant feszultsegre, frekvenciara]

idézet:
Jol olvastam az APc oldalan, hogy ez nem Line-interactive?[/quote]
Hat attol fugg, h milyen 1400-as? ha Smart, akkor line interactive, ha nem Smart, hanem Back-pro vagy Back, akkor nem az [bar mintha olyan remlene, h a Back-Pro az az, de APC szerint nem az, ugyhogy rosszul remlik]. Ha Smart, akkor vedd meg hamar, amig mas meg nem veszi.

[ 2003. szeptember 11.: sz szerkesztette a hozzászólást ]

#304 Felhasználó inaktív   James Bond 007 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 11. 19:49

Ha valakit érdekel, megoldódott az erősítő búgós problémám. A kábeltévét kell kihúzni a videó-erősítő-TV komplexumból, mert ennek a földelése és a ház földelése között potenciálkülönbség van, ezért áram folyik. Ez okozza a búgást. A másik megoldás egy földelés leválasztó szerkentyű lett volna, sajnos nem sikerült kiderítenem, hogy hívhatják magyarul pontosan. Ha valakit bővebben érdekel a téma, keressen rá a Google-n a 'ground loop isolator'-ra.

#305 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 11. 22:14

idézet:
Ezt írta James Bond 007:
Ha valakit érdekel, megoldódott az erősítő búgós problémám. A kábeltévét kell kihúzni a videó-erősítő-TV komplexumból, mert ennek a földelése és a ház földelése között potenciálkülönbség van, ezért áram folyik. Ez okozza a búgást. A másik megoldás egy földelés leválasztó szerkentyű lett volna, sajnos nem sikerült kiderítenem, hogy hívhatják magyarul pontosan. Ha valakit bővebben érdekel a téma, keressen rá a Google-n a 'ground loop isolator'-ra.[/quote]

antenna leválasztó
boltban van ahol 3-4eFt, de kb 60ft-ból meg lehet csinálni

#306 Felhasználó inaktív   James Bond 007 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 09. 12. 15:18

idézet:
Ezt írta pgyafi:

antenna leválasztó
[/quote]

Igen, van ilyen is, meg olyan is, amit az erősítő és a számítógép közötti audiokábelbe kell beiktatni.

Van kapcsolási rajzod valamelyikhez?

#307 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 14:20

Most veszek új gépet és szeretnék hozzá az szünetmentest.
Lehetőleg a feszültségtüskéket és hasonló kártékony állatokat szűrje ki mind a villamos hálózatból, mind a UTP hálózatból. Áthidalási időnek 2-3 perc, annyi kell, hogy le lehessen lőni a gépet.
A gépben egy AMD Barton 2500+, Radeon 9600Pro, Glacialtech Igloo 2510, 2 házhűtő, Pinnacle PCTV Pro, egy DVD olvasó, egy DVD író, és 1 mobilrack lenne, ezeket egy 420W-os táp szolgálná ki. Plusz ugye a monitor az cirka 120W.
Ehhez milyen szünetmentes ajánlanátok? 20-30 ezernél azért ne igazán legyen drágább...
Előre is köszönet! :)

#308 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 23:46

SEX-ben létezik az MGE Pulsar Evolution 500 86.000Ft-ért.
Szerintetek megéri itthonra, ha feltételezem, hogy tavasszal visszajön az árából 60K?

#309 Felhasználó inaktív   Udo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 02. 16:22

idézet:
Ezt írta pgyafi:

antenna leválasztó
[/quote]
en adok neked 1000 ft ha csimalsz 3at :)
Élni Jó :(

#310 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 23:53

Sziasztok!
Nagy vonalakban végigolvastam a topicot, meg az APC webhelyét meg másokat is. Most jutotta oda hogy kéne egy UPC, elsősorban a zavarjelek és a feszültségingadozás szűrésére. Az akksija meg annyit bírjon amíg a gép lekapcsol (max 2 perc).
Namármost a konfig az aláírásban olvasható ehhez jön még hozzá egy 19"-es Iiyama és egy 17"-es Samsung, valamint egy A3+ tintasugaras nyomtató, egy A4+ síkágyas scanner valamint egy diascanner, ja meg egy 5.1es hangfalszett (de ez nem nagyon számít csak a zavarszűrés miatt).
Amit néztem az APC Back-UPS Pro 1000VA vagy a Smart-UPS 1000VA.
Kérdés 1:
Elég lesz-e ekkora teljesítményű szünetmentes?
Kérdés 2:
Érdemes-e megvenni a Smart-ot amiben a Pro-hoz képest van szinuszos kimenet, és ha jól figyeltem kb egy 10essel drágább (nem a Smart UPS XL hanem a sima, az XL-es kb 40el drágább :( )
Mint olvastam a szinuszos kimenet előnyös a trafók (adapter, ugye nagyából ugyanazt jelenti? :confused: nem értek hozzá) használata esetén. A diascanner pl. azon keresztül veszi fel az áramot.
Ha esetleg tudtok valami jó és használható megoldást ötletet a segítségeteket előlre is köszönöm.
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#311 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 11:50

UP
by Augustus

#312 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 20:08

Szo esett mar tobbszor is arrol, h szamitogepen es monitoron kivul mindenfele egyeb periferiat is lehet a megfelelo UPSekre dugni. Node ha van egy eszkozom, amit normal konnektorba kellen dugni, akkor azt hogyan tudom az UPSrol ellatni tappal, lévén az UPSen nem hagyomanyos dugaszoloaljzatok a kimenetek?

#313 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 20:10

idézet:
Ezt írta augustusr:
Mint olvastam a szinuszos kimenet előnyös a trafók (adapter, ugye nagyából ugyanazt jelenti? :confused: nem értek hozzá) használata esetén. A diascanner pl. azon keresztül veszi fel az áramot.[/quote]

En nem ugy mondanam, h elonyos, hanem inkabb ugy, h nem karos. Ha belegondolsz, h hogy mukodik a trafo, meg h milyen is a kozelito szinusz kimenet... szoval en aggodnek miatta. asszem valaki meg is irta mar a topikban eziranyu kellemetlen tapasztalatait.

#314 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 21:13

idézet:
Ezt írta augustusr:
Namármost a konfig az aláírásban olvasható ehhez jön még hozzá egy 19"-es Iiyama és egy 17"-es Samsung, valamint egy A3+ tintasugaras nyomtató, egy A4+ síkágyas scanner valamint egy diascanner, ja meg egy 5.1es hangfalszett (de ez nem nagyon számít csak a zavarszűrés miatt).
Amit néztem az APC Back-UPS Pro 1000VA vagy a Smart-UPS 1000VA.
Kérdés 1:
Elég lesz-e ekkora teljesítményű szünetmentes?
[/quote]
Boven sok lesz.

Nekem a Smart600 visz egy hasonlo fogyasztasu gepet+21"-es Eizot. Ez igy vmivel tobb, mint 80% terheles.
iiyama 21"-esemet mar nem mertem pluszban radugni :)

Baratomnal Smart1200-rol ment egy dual P3, egy Celeron4, egy P3(?), 2 19"-es, 1 17"-es, de ez mar neha sok volt, foleg akkor, ha mindharman jatszottak... :D

Kabelezes: veszel egy elosztot, levagod rola a dugot, es raraksz egy IEC C14-et.

Utana mar be tudod dugni az egyeb eszkozoket is a zavarszurt aljzatba.

#315 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 00:12

Köszi a segítséget közben beszerződött az eszköz :)
Eddig csak a 19"es monitort és a gépet dugtam rá ( kábelezés hiányában, de már alakulóban van az is), és így 37%-os terhelést mutat.
Még nem néztem, de hol lehet IEC C14 végű kábelt kapni? Mármint olyat aminek mint a két vége ilyen csak az egyik negatív a másik meg pozitív, magyarul hosszabító :rolleyes:
by Augustus

#316 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 03:49

Ize, IEC C13-IEC C14 a hosszabbito, szamtechboltokban van monitortapkabel cimszoval.

#317 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 18:45

Sziasztok!

Lehetseges ket szunetmentes osszekotesevel novelni az athidalasi idot?
Vagy ez nagyon elvetelt otlet?

Udv: Miki

#318 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 23:06

Joval egyszerubb, ha a kisebbre kotod a monitort, meg azokat a kuyuket, amiknek nem annyira fontos a tapellatasa, nagyobbra meg a gepet.

#319 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 18:42

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Joval egyszerubb, ha a kisebbre kotod a monitort, meg azokat a kuyuket, amiknek nem annyira fontos a tapellatasa, nagyobbra meg a gepet.[/quote]

Kosz!

Tenylegesen ez az egyszerubb! :)
De a lenyeg a kerdes! :) Lehetseges vagy sem? Normalisan mukodhet a dolog vagy sem?

Udv: Miki

#320 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 19:16

Nem valoszinu, hogy mukodik, mert a komplett UPS tobbet fogyaszt, mint amennyit a kimenete terheles cimszoval elvisel.

Ket egyforma UPS-sal igy szoba se johet az egymas utan kotes, hiszen a hatso azonnal tulterhelne az elsot, amint uzembe helyezed.

Masik kerdes, mit szolnak az UPS-ok, ha nem rendes szinusszal eteted, hanem negyszogjellel, vagy kvazi-szinusszal (utobbi is inkabb a negyszogre hasonlit, mint a valodi szinuszra)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.