HWSW Informatikai Kerekasztal: Keymedia hirdetés a fórumban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Keymedia hirdetés a fórumban lásd Origo fórum Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:46

Hogy mennyire megváltozott ez a topic...
És mennyire igazuk van, akik írkálnak bele...

Amikor először igazán elkezdett forrni az agyam, az ez volt, idézet a Fórumszabályzatból:

Idézet

A felhasználó a hozzászólás elküldésekor lemond mindenféle szerzői jogáról és anyagi követeléséről.

Mert ugye (ha jól tudom), a hatályos magyar jogszabályok szerint a szerzői jogról (mivel szellemi tulajdon) lemondani nem lehetséges. Rendelkezni lehet vele, átruházni is, de lemondani nem. Különösen olyan érzésem van ettől, mint mikor a pirosra dörzsölt fenekemen végigfolyik az izzadtság, és csípi, ha arra gondolok, hogy a mélyen tisztelt fórumtulajdonosok ezt komolyan is gondolták, miszerint ezt visszamenőleg is megtehetik, a régebbi hozzászólásokkal. Nos, most konzultáltam egy mellettem ülő jogászlánnyal, visszamenőleg semmilyen jogot érvényesíteni nem lehet, csak akkor, ha ez a szerzőnek (vagyis a hozzászólás beküldőjének) előnyösebb feltételt biztosít. Amely ebben az esetben nem áll fent.

Más. Sírógörcsöm támad, ha ezt elolvasom... biztos szorult belém némi mazochizmus is, ezért mindig nekiesek, rendre és rendre:

Idézet

a tartalmat mi hordjuk ossze azzal, hogy megcsinaltuk ezt a forumot, ezt a kozossegi helyet, s nepszerusitettuk. te is irkalhatsz ebbe a forumba, hozzarakhatsz, cserebe tanulhatsz a mi altalunk idevonzott mas emberkek velemenyebol, melyek attol lesznek tartalom, hogy egy helyen vannak osszegyujtve altalunk.

Próbáljuk ki. Egy hétig ne jöjjön ide senki, csak a moderátorok, házigazdák és fórumtulajdonosok. Utána megnézhetjük, hogy mit tettek hozzá eme hely színvonalához, a jópárszor értelmetlen (és párszor inkonzisztens, milyen gáz, ha egy moderátor felülbírálja egy másik moderátor, neadjisten házigazda előző döntését) "topic- és hozzászólásbirizgálásokon" kívül.
Csak annyit, hogy lett egy közösségi tér, amelyet ők készítettek. Ezt aláírom. De mi töltjük meg tartalommal. Ha a tisztelt fórumgazdák nem érzik ennek a súlyát, menjenek ki egy üres piactérre, és próbáljanak valamit venni.

Szerintem itt előre megfontolt szándékkal és aljasul visszaélnek több dologgal, többek közt azzal a ténnyel, hogy egyes emberek jól érzik itt magukat, mert jó a társaság és a színvonal, bár mindkettő erősen romlik, nem feltétlenül a mi hibánkból, sőt. Visszaélnek azzal, hogy sokszor csak azért nem hagyjuk el ezt a helyet, mert a többiek maradnak, és egy csapat mindig nehezebben megy el innen (még ha háborog is), mint a magánember. Visszaélnek a türelmünkkel, mert a fórumozó mindent eltűr és kibír, mindent le lehet a torkán nyomni.

Nem jó ez így.
Dobbantani kellene. Ami igazából nem is nehéz, hiszen egy fórumot bárki csinálhat, akár ilyen (vagy jobb) minőségben is, hiszen a csapat többségének nincs köze a hwsw -hez sem, vagyis mobilis. El kellene gondolkozni ezen. Is.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#562 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:56

Idézet

bár mindkettő erősen romlik, nem feltétlenül a mi hibánkból, sőt.

Termeszetesen, mindenrol csakis mi tehetunk, senki mas. Visszaelunk mindennel, amivel csak lehet. A tobbi no komment, egyszeruen nincs ertelme vitazni ilyeneken. Eg javaslatara atfogalmaztuk a szabalyzatot.
Lehet, hogy inkabb nekunk is ugy kellene csinalni, mint mindenki masnak: sz*rni a visszabeszeloben megfogalmazott kivansagokra, problemakra, dolgokra... akkor legalabb lenne alapja annak, amit irsz.

De egyebkent csinalj forumot, vegyel ala gepet, menedzseld. Sok sikert hozza.

Krinyo

Szerkesztette: Krinyo 2005. 09. 12. 15:58 -kor

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#563 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:56

Termeszetesen, mindenrol csakis mi tehetunk, senki mas. Visszaelunk mindennel, amivel csak lehet. A tobbi no komment, egyszeruen nincs ertelme vitazni ilyeneken. Eg javaslatara atfogalmaztuk a szabalyzatot.
Lehet, hogy inkabb nekunk is ugy kellene csinalni, mint mindenki masnak: sz*rni a visszabeszeloben megfogalmazott kivansagokra, problemakra, dolgokra... akkor legalabb lenne alapja annak, amit irsz.

Igazad van, némileg sarkítottan fogalmaztam. Annyira sarkítottam, amennyíre Ti sarkítottan, nagy vonalakban tesztek a fórum sorsát illetően. És ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nem rátok hárítottam az általad kiemelt tény felelősségét. De nem is csak magunkra, közös ügy. De Te - mint már többször is rámutattál - szereted első olvasatra csak azt észrevenni, amely számodra kedvező. Szóval szerintem fuss neki mégegyszer.

Hiszen, ha visszanézel, alapvetően pl. nem ágáltam a hirdetés ellen. Nem jó, mert gáz, de lehet tiltani, akit zavar, tegye meg. De az, hogy ennyire semmisen gondolkoztok visszamenőleg is, az már tényleg gáz...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#564 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 16:33

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:56

Eg javaslatara atfogalmaztuk a szabalyzatot.

Idézet

tartalomra targetált hirdetéseket

Sírni fogok. :omg:

#565 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:34

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:33

Sírni fogok. :omg:

Mi baj? Örülj, hogy nem advertizátumokról van szó. :o

#566 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:59

Idézet

Hiszen, ha visszanézel, alapvetően pl. nem ágáltam a hirdetés ellen. Nem jó, mert gáz, de lehet tiltani, akit zavar, tegye meg. De az, hogy ennyire semmisen gondolkoztok visszamenőleg is, az már tényleg gáz...

Nincs lehetoseg arra, hogy ne visszamenoleges hatallyal valtoztassunk meg barmit is a szabalyzatban. Egyelore egyetlen szemely, KovacsUr tett itt barmit is azert - raadasul ingyen es bermentve, koszonet illeti ezert -, hogy a forumon programozasilag megfelelo iranyba menjen valami, pl. kedvencek ido szerinti rendezesere gondolok. Te hajlando vagy megirni egy olyan modositast, ami csak adott postokban helyez el pl. hirdetest, vagy pl. a post szamahoz koti, elvegre az folyamatosan novekvo? Vagy csinaltassa meg a HWSW Bt. ezt is jopenzert? Nulla informaciod van a hatterrol, szokas szerint, de persze igy megint konnyu barmit kitalalni, okoskodni, aztan meg mutogatni, ha nem veszik figyelembe, mert nem megvalosithato, esetleg nincs arra keret, hogy egy ilyen kodban fejlesztgessunk.

Ahogy Eg irta, egyelore ott tartunk, hogy a folyamatosan novekvo forgalmat -- je, de fura, emelkedik -- nem birja a szerver, a support szerint pedig mar nem birja a motor sem, az 1.3-at nem ilyen terhelesre terveztek, ezert lepni kell mindket iranyban. A "legegyszerubb" a 2.0.4-re valtas, de azert van idezojelben, mert a 2-es sorozathoz ugye ujra kell skinelni, modositasokat, pl. az emlitett kedvencek at kell alakitani, ha egyaltalan lehetseges. Megcsinalod a regi HWSW skint a 2-es sorozatu forummotor ala? Mert ha azt esetleg most parkolopalyara tennenk, biztosan azert is kapnank a pofankra.

A szerver bovitese (kell 4 giga ram) penzbe kerul. Ha jon a reklam (ami ha nem valik be, ahogy Eg is irta, szo nelkul eltunik innen par het mulva, az elso postban is tesztrol volt szo), jon a felhaborodas, fenyegetozes, okoskodas, jogokkal fenyegetozes. Ha nem megy a forum, mert nincs love a fejlesztesre, akkor is jon a felhaborodas, okoskodas.
Tiszta elvezet lehet az uzemelteto szamara ezeket a forumoldalakat olvasgatni, ahol leszoljak a forum anyaoldalat, nullava redukaljak a forum javitasara tett lepeseit. De azert olje csak bele a penzt, hogy legyen megint mit leszolni, ha az sem javit igazan, elvegre ez egy kiforrott dolog, ekkora forumot uzemeltetni korlatozott anyagi-hardver feltetelek mellett. Nem csak itthon, kulfoldon is keves nagyobb IPB forum van.

A sokak altal annyira istenitett, vagyonba kerult SCSI pl. szerintem egyaltalan nem valt be, bar a rendszergazda szerint "stabilabb, strapabirobb, megbizhatobb" lett a rendszer, szerintem a mukodese lassult. Nem is kicsit. Viszont az ujraindexelest gyorsabban megcsinalja, amire azota eleg sokszor szukseg volt, elotte meg sosem kellett.

Krinyo

#567 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 17:42

Azt hittem ez a hozzaszolas elveszett, annyira nem reagalt semmire megint ez a kupac...

Krinyo

#568 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 17:57

"A HWSW napi közel 25.000* olvasójával a tartalomszolgáltatás e speciális területén piacvezető a hazai online médiák között.

* Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet által auditált, munkanapokra vonatkozó eredmény"

Krinyo!
Ebből a napi 25.000 látogatásból vajon mennyi köszönhető a fórumnak? Mindezt csak azért kérdezem mert sűrűn olvasom tőletek, hogy az olvasók csak megköszönhetik, hogy ezt a hihetetlenül veszteséges fórumot merő szívjóságból fenntartjátok. De ha bezárnátok, vajon lenne e ebből "piacvezető online média"? Érdekelné e a címlapon hirdetőket egy lényegesen kevésbé látogatott portál?

#569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:59

A sokak altal annyira istenitett, vagyonba kerult SCSI pl. szerintem egyaltalan nem valt be, bar a rendszergazda szerint "stabilabb, strapabirobb, megbizhatobb" lett a rendszer, szerintem a mukodese lassult. Nem is kicsit. Viszont az ujraindexelest gyorsabban megcsinalja, amire azota eleg sokszor szukseg volt, elotte meg sosem kellett.

Elég siralmas, hogy ezek szerint eddig IDE cuccon futott, ha nekem szinte itthonra futja majdnem ilyen kaliberű vasakra, akkor a HWSW-nek pláne elkelne. Bár ha egy 4 procis SUN-on fut a cucc, akkor ugye nem szóltam.

Struktúrára vonatkozó kérdéseim eddig kerülve lettek, de akkor írjátok, hogy nem publikus sem a lekérdezés/sec, sem az adatbázis mérete, sem az, hogy a web külön gép és külön dualprocis gépen fut az SQL. Legalábbis ezekkel már sokkal jobban lehet optimalizálni, mint +4 giga rammal. Az nekem is 230ezer környékébe került, vagy tudja a fene, hpoutletből lehet néha jó occsón HP címkés szerverRAMokat venni, rá kell kérdezni.

Tudom, nem az én lóvém, nem az én vasam, blablabla, de ha nap-óra/lekérdezés/hozzászólás/keresés arányszám lenne, akkor szeirntem páran elkussolnánk, így meg elég Indexes hangulata van a dolognak, hogy baszott drágán rugdalnak és próbálnak üzemeltetni egy szart.

Szóval nekem félig majdnem hozzáértőnek jöhettek a technikai háttérrel, tudja a fene, hogy melyik üreshalmazról beszélünk.
Make love not Wor.

#570 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 18:42

Azt hittem ez a hozzaszolas elveszett, annyira nem reagalt semmire megint ez a kupac...

Krinyo

...szar?

#571 Felhasználó inaktív   Credo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:20

Szerintem kurva idegesito ez az ize (kivancsi vagyok, hogy a kurva szot a forummotor szuri-e ki, vagy a Keymedia ajanl-e nehany hazhoz rendelheto szakmunkasnot dupla alahuzassal), foleg, hogy igy hirtelen betamadott minden magyar es kulfoldi site-ot, egyszerre mindenhol (nehol alahuzas nelkul) jonnek a popupok. Nehany kulfoldi rendszer felajanlja az ingyenes kikapcsolast (cookie-val), a keymedia partnerek egyelore tudtommal csak magas osszegert kinalnak ilyesmit, no persze JavaScript kikapcsolassal ki lehet nyirni, de az meg egyes helyeken hianyozna.

Most csak fustolgok itt egy sort, remelem ha par ora alatt atolvasom ezt a topicot, jobb kikapcsolasi megoldast is talalok. Persze valoszinuleg, ha mindenkit ennyire duhit a dolog, elobb-utobb megszunik ez a reklamozasi forma, vagy az is lehet, hogy elobb-utobb megszokja mindenki, en kabe fel evig kapartam a falat a teveben megjelent sarga es voros karikak miatt, mostansag mar kezdi ignoralni oket a szemem, bar azert erik az HBO lemondasa.

#572 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:22

Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 18:57

Ebből a napi 25.000 látogatásból vajon mennyi köszönhető a fórumnak?

Régebben állítólag nem volt nagy átfedés (ezért is lett felülre betéve a hírajánló, hogy növeljék az átkattintások számát), azóta nem tudom, hogyan változott a dolog.

#573 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:29

Idézet: Credo - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:20

...en kabe fel evig kapartam a falat a teveben megjelent sarga es voros karikak miatt, mostansag mar kezdi ignoralni oket a szemem,

Én picit tovább. :)

Idézet

bar azert erik az HBO lemondasa.

Lemondtam. Sőt, TV-t sem nézek bő 1 éve. :)
A NET lemondásán is gondolkozom, bár sajnos annyit rá kéne fizetni, hogy valószínűleg marad jövő augusztusig. Bár sok kedvem már nincs ehhez sem. :)

#574 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:59

Nincs lehetoseg arra, hogy ne visszamenoleges hatallyal valtoztassunk meg barmit is a szabalyzatban. Egyelore egyetlen szemely, KovacsUr tett itt barmit is azert - raadasul ingyen es bermentve, koszonet illeti ezert -, hogy a forumon programozasilag megfelelo iranyba menjen valami, pl. kedvencek ido szerinti rendezesere gondolok. Te hajlando vagy megirni egy olyan modositast, ami csak adott postokban helyez el pl. hirdetest, vagy pl. a post szamahoz koti, elvegre az folyamatosan novekvo? Vagy csinaltassa meg a HWSW Bt. ezt is jopenzert? Nulla informaciod van a hatterrol, szokas szerint, de persze igy megint konnyu barmit kitalalni, okoskodni, aztan meg mutogatni, ha nem veszik figyelembe, mert nem megvalosithato, esetleg nincs arra keret, hogy egy ilyen kodban fejlesztgessunk.

Csakhogy ez mar a ti problematok... amikor az erintett hozzaszolasok megszulettek, meg mas forumszabalyzat volt ervenyben. Az akkori forumszabalyzat nem tartalmazta azt a pontot ami alapjan modosithatjatok a hozzaszolasokat... nem velunk vagytok vitaban, hanem hatalyos magyarorszagi jogszabalyokkal. Visszamenoleg ez pedig nem valtoztathato meg, hiszen aki akkor elfogadta a szabalyzatot, meg nem tudhatta mit szandekoztok tenni kesobb a "szellemi termekevel".

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#575 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:16

Tényleg furcsa ez a kupac...

Szerintem mikor valaki megalapította a HWSW Bt-t akkor tudta mire vállalkozik. Az, hogy közben gyorsabban nőtt a látogatottság mint ahogy számítottak rá... Hát ez van. Át kell írni a stratégiát. Jelen esetben kell venni ramot avagy másik gépet, avagy másik fórummotort. Ha nem megy akkor el kell adni az egészet valakinek aki hajlandó avagy képes befektetni rá. Ha nem veszi meg senki akkor lakat. Ez a piac. Legalábbis közgazdaságtan órán ezt tanították. Én nem örülnék, ha bezárna a fórum, bár nem régőta vagyok itt. A bolhán nemigazán fordulok elő, tehát anyagi érdekem nem fűződik az egészhez. Csupán annyi történt, hogy jobban tetszik a többi fórumnál a kinézete és a társaság miatt. Nekem nem jön be ez a tűrjétek a reklámot, mert nem lesz jobb fórummotor, vagy csináljátok meg a skin-t. Kovácsúrnak nagy :up:. Ő ért hozzá. Én nem. De a szervereteket össze tudnám rakni. Akár társadalmi munkában is.

Ja el ne felejtsem. Én sokkal előbb néztem a főoldalt mint a fórumot és még ma is naponta többször megnézem. Mindenféle fejléces reklám nélkül. Mert azt én nem látom.

SZERK: betűhiány

Szerkesztette: Brianm74 2005. 09. 12. 21:18 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#576 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:52

Na közben elővettem az Internet Explorert, úgyhogy mostmár véleményt is tudok mondani. Nem tudom, ez a keymedia valamilyen Javás hülyeség? Mert a firefoxom rendszeresen gerjed valamiért a javára és gondok vannak a megjelenítésével. Na, de nem is offtopicolok tovább.

Bár én regisztráltként új vagyok, azaz a véleményem nem sokat számít, de azért leírom.

[irónia]Micsoda ördögtől való gondolat volt a HWSW BT-től, hogy a szegény felhasználókon akar nyerészkedni és ezzel mindenkinek az alapvető jogait a sárba tiporja. Borzasztó, úgyhogy emberek mindenki egyenesítse ki a kaszáját és gyújtsa meg a fáklyát és irány a HWSW székháza és .... történjen, aminek történnie kell...[/irónia]

Nem igazán értem ennek a "100 hőbörgőnek" a problémáját. Valószínűleg itt mindenki ki tudja szűrni, ha akarja ezt a hülyeséget. És még a leghülyébb ember sem fogja azt hinni, hogy az a zöld kétszer aláhúzott link a szerző felhasználó hirdetménye. Ráadásul csak akkor jelenik meg a hirdetés, ha a kurzort a linkre viszem. Tehát: nem kell fölé vinni és meg van oldva a probléma. Érdekes módon akkor nem hőbörögnek, amikor a bolhapiac szekcióban meghirdetik a gagyi számítógépüket eladásra, pedig ebben az esetben is ugyanarról van szó tkp. EMBEREK!! INGYEN REKLÁM!!! Persze lehet kötözködni evvel, de a végeredményben ez a helyzet.

Namármost abban valóban igazatok van, hogy a keymediás hirdetéseknek igazodniuk kellene a HWSW tematikájához. Nem tudom, hogy ettől a fórumtól a targonca piac mennyire alakul kedvezőbben, de ez mellékes. Ez meg a keymediától függ és nem a HWSW-től, gondolom én. A szerzői jogos, meg a visszaható hatály tilalmára vonatkozó érvetek is helyes, de kérem... :omg: Kell ezt?? :rolleyes:  Ezek olyan csakazértse érvek, amelyeket a fiók legmélyéről húztatok elő, hogy legyen mit mondani, hogy miért ne...

Szvsz inkább egy keymedia, mint egy bazi nagy banner valahol az oldal tetején, vagy valami ilyesmi.

Peace: Warton :)  :respect:

#577 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:19

Krinyo!

"A sokak altal annyira istenitett, vagyonba kerult SCSI pl. szerintem egyaltalan nem valt be, bar a rendszergazda szerint "stabilabb, strapabirobb, megbizhatobb" lett a rendszer, szerintem a mukodese lassult. Nem is kicsit. Viszont az ujraindexelest gyorsabban megcsinalja, amire azota eleg sokszor szukseg volt, elotte meg sosem kellett."

Hmm. Ez elég sok szempontból furcsa. Márcsak nyers erőből is jobbnak illene lennie (gondolom, nem Raptor-ról váltottatok és nem 7200-as cuccokra). A SCSI-topikot olvagatva, meg néhány személyes tapasztalatból is leszűrve, a SCSI-nak vannak komoly buktatói, apró marhaságai, amikre figyelni kell. Imho lesz ott elhantolva eb, de persze mondom ezt úgy, hogy mélységében semennyire sem ismerem azt a rendszert. Tudunk erről értekezni esetleg valamilyen formában, több kobakot összedugva?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:19

a SCSI-nak vannak komoly buktatói, apró marhaságai, amikre figyelni kell. Imho lesz ott elhantolva eb, de persze mondom ezt úgy, hogy mélységében semennyire sem ismerem azt a rendszert. Tudunk erről értekezni esetleg valamilyen formában, több kobakot összedugva?

Höhöhö, a másik megszállott. Valaki most ugatta le a Fuji rendszerem, hogy majd jól el fog hullani, meg ennyi pénzből vehettem volna legalább 10x200G SATA cuccost. Mondom baszod, a SATA eleve soros, az SCSI meg sejt valamit vezérlés és optimalizálás terén is, de nem vitatkozom. Oszt a diszkrét kérdésre volt döbbenet, hogy mi is ez a rendszer, már meglepődtek, mert ugye 64 bites Adaptec, és 5 darab Fujitsu :-D Egyéb vasakról meg majd pálesz mellett nyilatkozom.

De nemár amatőrök rugdossák a HWSW szervert, hogy ilyennel nem bírnak el, az én Intelemnél sem volt semm ibuktató, sorbajumpoltam, rádugtam, vezformázás, telepítés, csókolom, műxik. Ezt nem nagyon kellett buzizni, nem szedett/vedett bolhás cucc. Berakod, és teker. Kész.
Make love not Wor.

#579 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:51

Idézet: Warton - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:52

...Nem igazán értem ennek a "100 hőbörgőnek" a problémáját. Valószínűleg itt mindenki ki tudja szűrni, ha akarja ezt a hülyeséget. És még a leghülyébb ember sem fogja azt hinni, hogy az a zöld kétszer aláhúzott link a szerző felhasználó hirdetménye. Ráadásul csak akkor jelenik meg a hirdetés, ha a kurzort a linkre viszem. Tehát: nem kell fölé vinni és meg van oldva a probléma. ...

A probléma ott van, hogy egyáltalán valamit ki kell kerülni. Nem Te vagy az, akiért ez a 100 'füstölgő sz@rkupac' hőbörög. Ennyi.
A Bolhapiacról meg igazán ne nyilatkozzon az, aki nem pörög ott nap mint nap.
Ez olyan, mintha a dupla-aláhúzott ződ' szmogot a Nagykörútról egy budai hegyoldali utcába akarnád passzolni, mert ott $ van. :omg:

Szerkesztette: Omega 2005. 09. 12. 22:56 -kor

#580 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 07:15

Idézet: Omega - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:51

Ez olyan, mintha a dupla-aláhúzott ződ' szmogot a Nagykörútról egy budai hegyoldali utcába akarnád passzolni, mert ott $ van. :omg:

Nem igazán értem ezt a hasonlatot. :confused:  De talán nem is olyan fontos.

Viszont sokkal kultúráltabb lett volna azt mondani - még az elején ennek a témának - , hogy  a Keymedia bevezetésével nem értünk egyet, helytelenítjük stb, és a fórumozók számára minden segítséget megadunk ennek a szűrésére. Ahogy ez valójában történik is, gondolom... És akkor nem jutottatok volna el a szarkupacig... És egy 20 oldalas topicig, ami nem szól semmiről csak arról, ogy a HWSW monnjon le, ami már szánalmas... Szerintem...

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.