HWSW Informatikai Kerekasztal: Keymedia hirdetés a fórumban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Keymedia hirdetés a fórumban lásd Origo fórum Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 14:22

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:21

Két problémamentesebbet kapasbol tudok mutatni. :D

Krinyo

lynx, links :Đ

#762 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:24

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:22

lynx, links :Đ

:shoot:
:D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#763 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:54

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:02

Az Opera motorjarol nem nyilatkoznek, sok jot nem tudnek irni rola...

Ehhhehe, a szakmaiság ismét kicsapta a biztosítékot :nevet2:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#764 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:58

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:54

Azért, mert véleménye van róla és nem pozitív, még nem feltétlenül kell támadni. Amúgy nekem sincs túl jó véleményem az Operáról...

Érdekes, hogy még mennyire megy ez a téma... mintha egy már százszor lerágott csontot újra és újra...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#765 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:10

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:54

A megjegyzesemnek a szakmaisaghoz nulla koze van, csupan a bongeszovel szerzett tapasztalataimon alapul. Papiron lehet, hogy sokat tud az a motor, de nagyobb a fustje, mint a langja... :(

Krinyo

#766 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 15:11

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:58

Azért, mert véleménye van róla és nem pozitív, még nem feltétlenül kell támadni. Amúgy nekem sincs túl jó véleményem az Operáról...

Érdekes, hogy még mennyire megy ez a téma... mintha egy már százszor lerágott csontot újra és újra...

A személyes szimpátia ízlés kérdése, de hogy a Presto magasan a leggyorsabb a nagy böngészőmotorok közül, az bizonyított tény, akárcsak az, hogy az Opera a szabványok támogatásában is az élen jár. Szakmai értelemben a "jóság" leginkább ezekkel az objektív tényezőkkel mérhető.

#767 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:12

Lehet, hogy tamogatja a szabvanyokat es gyors (bar tuningolt Firefoxnal gyorsabbat meg nem lattam, pedig probalkoztam), de hogy egy rakas lapot nem jol general le, az hotziher... :D

Krinyo

PS: gyorsasag: HWSW fooldalat Firefox 0,9 mp alatt generalja le, Opera latest 2 mp felett, majdnem 3. Ennyit a gyorsasagrol. :)

Szerkesztette: Krinyo 2005. 09. 28. 15:16 -kor

#768 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:15

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:58

Engem csak az zavar, hogy ilyen indokkal hárít. Ha a kéjmédia fogja a fórumot akkor szar az opera, ha a felső banner miatt lassan töltődik le, akkor szar az explorer ha lerohad a fórum akkor szar a géped, bezzeg nálunk minden megy flottul a reklámok ellenére, mert ojan gépunk van, hogy attól magad alá fosol és egyébként is mit zavar az téged, hogy itt reklámozunk orbaszályba, maraggyá csöndbe és klikkejj a targoncára. :(
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#769 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:20

EV6: nyugalom, engem is zavar sokminden, megsem ugrok a masik torkanak.
Az Opera 0,9 %-os reszedese kedveert nem fogok hozzanyulni a kodhoz, csak mert az a vacak nem hajlando valamit mormalisan lekezelni, legeneralni. Majd kijon uj verzio, aztan talan kijavitjak. Vagy nem.
En Firefox es IE alatt nezem a forumot/oldalt, ezek elterjedtek, ezek szamitanak. A felso bannerre jelenleg nincs mas megoldas, nem mellesleg az csak olyan esztetikai problemat okoz, IE alatt, ami csak annal jon elo, aki meg sem varja az oldal letoltodeset - hat sajnalom.
En/mi nem tehetek/tunk rola, ha valaki szetterheli a kapcsolatat valamivel, aztan meg ugral itt mert lassan jon le az oldal - letoltodesre gondolok, nem legeneralasra.

Krinyo

Szerkesztette: Krinyo 2005. 09. 28. 15:23 -kor

#770 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:33

Az opera szerintem is idegesítően lassú, az egyetlen amire használom, hogy a fontosabb híroldalakat belerámolom, és ha híreket akarok olvasni, csak egyetlen duplakatt hogy minden ottlegyen. Böngészésre normál esetben biztos hogy alkalmatlan, pláne ipb-s fórumokhoz(nem csak hwsw lassú ám vele!)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#771 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:37

Idézet: freeone - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:33

Az opera szerintem is idegesítően lassú, az egyetlen amire használom, hogy a fontosabb híroldalakat belerámolom...

Na ezt a funkciot hianyolom nagyon Firefoxbol, emiatt hasznaltam sokaig Operat, mignem aztan meg nem untam az okorsegeit...

Krinyo

#772 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:38

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:20

EV6: nyugalom, engem is zavar sokminden, megsem ugrok a masik torkanak.
Az Opera 0,9 %-os reszedese kedveert nem fogok hozzanyulni a kodhoz, csak mert az a vacak nem hajlando valamit mormalisan lekezelni, legeneralni. Majd kijon uj verzio, aztan talan kijavitjak. Vagy nem.
En Firefox es IE alatt nezem a forumot/oldalt, ezek elterjedtek, ezek szamitanak. A felso bannerre jelenleg nincs mas megoldas, nem mellesleg az csak olyan esztetikai problemat okoz, IE alatt, ami csak annal jon elo, aki meg sem varja az oldal letoltodeset - hat sajnalom.
En/mi nem tehetek/tunk rola, ha valaki szetterheli a kapcsolatat valamivel, aztan meg ugral itt mert lassan jon le az oldal - letoltodesre gondolok, nem legeneralasra.

Krinyo

Félre ne érts, nekem semmi bajom a keymediával. Kezdetben 6.04-es Opera alatt meg sem jelent, kb. akkor váltottam 8-asra, abban meg nem csinált semmi hibát, néztem egy hétig, kezdetben nem is zavart, majd egyre inkább, tegnap óta szűrve van.

Viszont a Connecting www.keymedia.hu nagyon arra utal, hogy hajlamos lerohadni a a szerverük (ugyanezt játszotta igen gyakran az audit.median.hu és még néhány hasonló), és ez elhiszem, hogy zavarja azokat, akiknél előjön.

Ami baromira felbosszant, az a 'mosom kezeim' hozzáállás, nem a ti hibátok, nem is tudtok tenni ellene, meg nem is akartok, mert a többségnek jó úgy, ahogy van, a zajongók meg nem számítanak. Persze lehet ilyen hozzáállással is üzemeltetni portált-fórumot, kérdés, hogy minek és hogy meddig.

#773 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:09

Igen, az audit.median.hu is szokott hasonlót csinálni, de ez a keymedia.hu minden áldott alkalommal.
Nagyon rossznak találom ezt a hozzáállást, ("Én nem szeretem az operát, úgyhogy az Opera felhasználók elmehetnek a fenébe")
Nem gondolod ugye, hogy egy vacak kis hírportál és a világ egyik legnépszerűbb böngészője közül majd az utóbbi fog alkalmazkodni? Lehet itt jönni a piaci részesedésekkel, de tény, hogy az IE és a Firefox után a legnépszerűbb böngésző. Manapság pedig már alap, hogy a weboldalaknak minden nagyobb böngészővel menniük KELL.

Amúgy használtam IE-t és Firefoxot is. Nemrég újraraktam a rendszerem, és a Firefox már fel sem került. IE-t meg a témához fikarcnyit is konyító ember nem használ. Amúgy érdemes lenne megnézni, hogy ezt a kimondottan számítástechnikai fórumot hányan nézik IE-vel.

A legnagyobb vicc viszont az, hogy te, Krinyo, az opera "vacak" lapgenerálását emlegeted, amikor az a probléma, hogy nem válaszol a keymedia.hu, tehát a hiba nem az operában van, hanem a keymedia.hu-ban. Meg az audit.median.hu-ban. Ezt valahogy mindenki tisztán látja, kivéve téged.

Idézet

Na ez meg végképp poén. Szétterheli a kapcsolatát? Honnan a fenéből tudod te, hogy én mennyire terhelem le a kapcsolatomat? Sajnálattal kell közölnöm, hogy semmilyen más, sávszélességet foglaló cucc nem fut nálam, se letöltés, se feltöltés, se semmi. Csak a böngésző, és azon is csak a hwsw oldala. Ezen körülmények között jelentkezik a probléma. Mint az mások hozzászólásából kitűnt, sok felhasználónál ugyanez a probléma, többfajta böngészővel, szóval kénytelen leszel foglalkozni a problémával, a magánvéleményedet félretéve.(ahogyan azt eredetileg is kellett volna)
Feltéve ha valóban te vagy illetékes az ilyen ügyekben.(bár elég nagy gond, ha egy ilyen hozzáállású emberre van bízva egy ilyen komoly feladat.)

#774 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:56

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:09

(...) Nem gondolod ugye, hogy egy vacak kis hírportál és a világ egyik legnépszerűbb böngészője közül majd az utóbbi fog alkalmazkodni? (...)

Opera: File -> Help -> Report a site problem...

Vagy a MyOperan is segitokeszek, illetve az Opera fejlesztoi is aktivan ott vannak...

Ott vannak a UserJS-ek is, ahol megtalalhato jo nehany sza'jt specifikus UserJS.

En nem erzekelem azt a problemat, hogy nem tud csatlakozni a keymediahoz vagy az audithez, mert az Opera filter.ini-je segitett ;D

A UserJS-ekkel biztos meg lehet oldani, hogy ezt a problemat, s me'g keymedia is megmaradhat akkor mellette ;D En semmit sem ertek a javascript programozashoz, de me'g mas webfejlesztessel kapcsolatos dolgokhoz sem... :\

A kovetkezo verzio ezeket fogja ma' tudni, nem hinnem, hogy segitene ezen a probleman, de mitumen:
    magyaropera -> Merlin, az új Opera
    • XSL Transformations (XSLT) 1.0
    • WebForms 2 (WF2)
    • Új IMAP kliens (ezt már láthattuk egy előzetesben)
    • egyes CSS3 szelektorok
    • DesignMode (okosabb szövegszerkesztő)
    • OBJECT és IFRAME z-index támogatása
    • Acid2 támogatás

#775 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 22:17

:offtopic: Az Opera-val kapcsolatban a sebességet érdekesnek találom. Indításkor, frissítéskor a fórum főoldala, vagy bármelyik alfóruma kb. 1,5s alatt itt van cakkumpakk. Amióta személyre szabtam kedves fórumtárs ;) segítségével az userjs-t hwsw-hez, a fehér oldal jelenség annyiból bukkan elő, hogy olykor kb. 1s ideig fehér a háttér.
Jelenleg a 8.5 van fennt. Habár nekem is a 7.23 volt a kedvencem (sebességre meg a 6.05), sok oldalhoz mégiscsak kell az újabb, a keymedia késlekedése miatt panaszkodó fórumtársnak is ajánlom a frissítést, illetve az Opera téma látogatását a fórumon, sok hasznos apróság van benne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#776 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 22:25

Amúgy érdemes lenne megnézni, hogy ezt a kimondottan számítástechnikai fórumot hányan nézik IE-vel.

Meglepődnél, ha azt mondanák, hogy elég nagy része? Ismerek olyna odalt, ahol milliós lapletöltsek vannak, aztán annak 90% feletti aránya az IE. Erre jött az Operás haver, hogy yááááj, ha akarja, akkor az Opera simán IEnek hazudja magát. Noigen, de az a site felrak egy böngészőspecifikus plugint, így tuti az a 90% felett. Evvan :-D
Make love not Wor.

#777 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 22:56

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:20

A felso bannerre jelenleg nincs mas megoldas, nem mellesleg az csak olyan esztetikai problemat okoz, IE alatt, ami csak annal jon elo, aki meg sem varja az oldal letoltodeset - hat sajnalom.

AdMuncher-rel etesd meg a nagyito_forum.php-et, meg a nagyito_forum2.php-et, aztan maris megy IE alatt a forum, mint a villam.

Szoval nem a kapcsolat szetterhelese a problema, hanem maga a banner.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 28. 23:07 -kor

#778 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 23:45

Amúgy érdemes lenne megnézni, hogy ezt a kimondottan számítástechnikai fórumot hányan nézik IE-vel.

Meglepődnél: a legtöbbet IE-t használnak, mintegy 40%-al ez az első. Az opera csak a 3., a maga 16%-ával.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#779 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 05:34

Idézet

Az Opera 0,9 %-os reszedese kedveert nem fogok hozzanyulni a kodhoz, csak mert az a vacak nem hajlando valamit mormalisan lekezelni, legeneralni. Majd kijon uj verzio, aztan talan kijavitjak.

Idézet

Opera [ 188 ] [16.92%]

:p (Fuj, de gonosz vagyok)

Érdekes, most hajnalban, amikor gondolom, nem túl nagy a látogatottság, egy pillanatra sem bukkan fel fehér háttér és gyakorlatilag nem veszem észre a főoldal lehívásakor a folyamatjelzőt. Este, amit írtam, 1,5s, azalatt töltődött le a 19 kép. Biztos, hogy a böngésző generálja lassan az oldalt? Viszont a frissítés gombra lassabban töltődik be, ekkor gondolom a képek újrakérése miatt vacakol. Bár most megnézve IE-vel, azzal is pikk-pakk készen van az oldal. Rosszul mérek le valamit?

(mintha kezdene offtopic lenni :Đ )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#780 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 07:47

Ez az adat honnan van? Biztosan nem a HWSW forum logjabol... a szavazasok hidegen hagynak, nem reprezentativak. :rolleyes:
Szep es jo, hogy itt tobben Operat hasznalnak, de ettol meg egy bughalmaz az egesz. Mint irtam hasznaltam en is sokaig, de nem vagyok mazohista...

Krinyo

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »