Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 15:11
Idézd be légyszíves, h mikor használhatom pontosan a ködlámpát. Én úgy tom, h látási viszonyoktól függően. Ha úgy ítélem meg, h világos nappal, nyáron, déli 12 órakor kell a ködlámpa, akkor kell. Saját belátásomra van bízva...
Sajnos nem így van. A látási viszonyuok határozzák me,g ahogy le is írták előttem. Tehát elsősorban köd, sűrű eső, hóesés, sűrű füst, ilyesmi.
Más nem!
Ha már itt vagyunk, megkérdem, h mi balesetveszélyes van abban, ha egy jól beállított lámpájú autóval közlekedek?
Elmondod, hogyan lehet JÓL beállítani egy fixre szerelt, gyári ködlámpát, aminél az egyetlen beállítási lehetőség az on/off kapcsoló?
Lehet számolni, 2x55W tompított, mondjuk ugyanennyi a ködlámpa. Ugyanoda világít, tehát nem vakít.
Ugye most csak viccelsz? A tompítottnak a nevében van, a búrával vagy - modernebb esetben - a foncsorral megtört,, irányított, tompított fénye van, ráadásul van az izzón egy sapka/festés, ami megakadályozni hivatott a közvetlenül szembevilágítást.
Akkor most nézz körbe, h egy újabb kocsiban esetleg kapásból 110-es lámpák vannak, a tényleg vakító xenon izzókról ne is beszéljünk.
És akkor gondolj bele, hogy ha jobban látok (közben nem vakítok senkit), akkor nem a gödröket lesen gúvadó szemekkel, hanem esetleg jut időm a környezetet is figyelni.
Maradjunk annyiban, hogy igenis, vakítod a szembejövőt, ha megy a gyári ködlámpád. Sőt, azt is vakítod (a tükrön keresztül) aki mögött mész.
Akkor meg sem emlíem, h még 50-el sem tudok minden gödröt kikerülni, csak olyan úton, amit rutinból ismerek, mert arra járok minden nap.
Ehhez semmi köze nincs az autóstársaidnak, semmi jogod hozzá, hogy őket büntesd bosszúból, akik Veled együtt szívnak a főváros útjain és fizetik a futóműveik javításait. Mert ha a Demszki jön szembe (visszakapta már a jogsiját?), akkor én is odaállok Melléd 6 db H1-es izzóval, telibe.
Na de egy vétlen, ugyanúgy szenvedő embertársat tán nem kéne szívatni...
A másik, h lehet, h kifizetik a tönkrement gumit/felnit. Sokra megyek vele. Ha olyan gumit már nem kapni, és párban kell cserélnem, akkor cserélhetem a másikat is. Ha esetleg olyan a felni, h javíthatatlan, akkor vehetek 4 újat. Plusz egy nagy gödörtöl kapott ütés deformálhatja a kasztnit is, ad a rugóknak, a felfüggesztésnek, gátlóknak... Sok kicsi sokra megy, és azt nem fizetik, h egy 10 éves kocsin futőmű javítás saccra 150e, mert kb. 30e egy használható gátló.
Ennyit erről. Világítok, ahogy csak tudok, mert vigyázok másokra, magamra, és a kocsimra. Ha már a főváros leszarja, h mi van velem. Mert ugye nekem mindent be kell tartanom, vigyázzba kell pisilnem, de jó utat, azt basznak adni...
Kicsit olyan az érvelésed, mintha jogosnak tartanád, ha odajön valaki Hozzád a Rákóczi úton a dugóban, feltépi az ajtódat és bemos egyet Neked az arcba, majd közli, hogy ezt azért kaptad, mert tegnap este belement egy kátyuba.
Szerk.: Nem akarlak cikizni, de 140 kilósan nem savaznám azokat, akik próbálnak tenni az alakjuk érdekében vmit. Nem akarok személyeskedni, bocs, ha sértő... Alapvetően mindenki egoista, aki próbál csiszolni magán vmit. És attól még nem biztos, h a másikban csak a testet látja az ember. Egy teremben max 5% olyan van, akit írtál...
Nem veszem cikizésnek, mert
képesnek tartalak arra, hogy elolvasd az eredeti hsz-emet. Valamint arra is, hogy megértsd, mit írtam benne.