HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerintem ciki... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerintem ciki... ...avagy furcsa, szánalmas szokások Értékeld a témát: -----

#511 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:10

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 14:37

Nem eleg, hogy az nem tudunk jo es szepen irni, mert fokozzuk is ezt azzal, hogy szandekosan irunk rosszul, igy amit eddig talan jol irtunk, lassan az is rosszul rogzul.

Nem elég helyesen leírni a szavakat, az sem árt, ha van értelme a mondatnak. Pl.: " Nem elég az, hogy nem tudunk jól és szépen írni, még fokozzuk is ezt azzal..." :p  Vagy ez szándékos volt, és nem értettem a poént? Akkor ez is ciki. :D

Szerkesztette: Windy 2005. 09. 27. 15:11 -kor

#512 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 15:52

És dupla L betű?

Szerintem nem feltétlen a helyesírás a ciki inkább ebből gúnyt űzni! :box2:

Nekem világ életemben sz@r volt a helyesírásom,akkor most ne írjak fórumba meg vágjam el a csuklóm? Ez majdnem ugyanúgy adottság mint az énekhang a nyelvérzék......Jó javítani lehet rajta de tökéletes soha nem lesz. :reklamacio: 

#513 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:22

Idézet: Windy - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:10

Nem elég helyesen leírni a szavakat, az sem árt, ha van értelme a mondatnak. Pl.: " Nem elég az, hogy nem tudunk jól és szépen írni, még fokozzuk is ezt azzal..." :p  Vagy ez szándékos volt, és nem értettem a poént? Akkor ez is ciki. :D

Én nem aprózom el a dolgokat, nálam az elírás nem 1-1 betűt jelent, hanem komplett szavakat. Bocs. :(

"néha összeszavakat a keverem" © :)

#514 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:38

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:16

Nekem világ életemben sz@r volt a helyesírásom,akkor most ne írjak fórumba meg vágjam el a csuklóm? Ez majdnem ugyanúgy adottság mint az énekhang a nyelvérzék.....

Nem ez az adott ság, hanem az, hogy milyen könyen tanulod. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#515 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:40

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:38

Nem ez az adott ság, hanem az, hogy milyen könyen tanulod. :think:

NEm értek egyet mert akkor idővel mindenki helyesen írna ;)

#516 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:42

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:16

Szerintem nem feltétlen a helyesírás a ciki inkább ebből gúnyt űzni! :box2:

Nekem világ életemben sz@r volt a helyesírásom,akkor most ne írjak fórumba meg vágjam el a csuklóm? Ez majdnem ugyanúgy adottság mint az énekhang a nyelvérzék......Jó javítani lehet rajta de tökéletes soha nem lesz. :reklamacio:

Ez nem helyesírás!!!
Más a szó!

Ne haragudj, de a rossz helyesírásod esetén is érzed szerintem, hogy meghalni és meghallani kicsit mást jelent.

Egyebekben egyetértek Veled.

Bár - pedagógusként - azt vallom, hogy nincs rossz helyesírású, csak veleszületett - a témában - igénytelen ember, akire ráhagyta a szülő is és a pedagógus is a rossz helyesírást.
Mellesleg a tiszta beszéd az alapja mindennek. A fősulin tanultuk, hogy azon szülők gyerekei, akik tisztán, érthetően beszélnek a gyerekkel (nem gügyögnek, tisztán, érthetően hangsúlyoznak), azok jó helyesírásúak lesznek várhatóan...

Ha valaki odafigyelve fogalmaz és nem arra számít, hogy MÁSOK majd úgyis alkalmazkodnak hozzá és ÚGYIS MEGÉRTIK, amit ír, akkor nem látszik meg a hozzászólásain, hogy amúgy - saját bevallása szerint - rossz a helyesírása.

Ahogyan Rajtad sem vettem még észre, hogy rossz lenne a helyesírásod.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 09. 27. 15:45 -kor

Gondolkoztál már ma?

#517 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:42

Ez nem helyesírás!!!
Más a szó!

Ne haragudj, de a rossz helyesírásod esetén is érzed szerintem, hogy meghalni és meghallani kicsit mást jelent.

Egyebekben egyetértek Veled.

Bár - pedagógusként - azt vallom, hogy nincs rossz helyesírású, csak veleszületett - a témában - igénytelen ember, akire ráhagyta a szülő is és a pedagógus is a rossz helyesírást.
Mellesleg a tiszta beszéd az alapja mindennek. A fősulin tanultuk, hogy azon szülők gyerekei, akik tisztán, érthetően beszélnek a gyerekkel (nem gügyögnek, tisztán, érthetően hangsúlyoznak), azok jó helyesírásúak lesznek várhatóan...

Ha valaki odafigyelve fogalmaz és nem arra számít, hogy MÁSOK majd úgyis alkalmazkodnak hozzá és ÚGYIS MEGÉRTIK, amit ír, akkor nem látszik meg a hozzászólásain, hogy amúgy - saját bevallása szerint - rossz a helyesírása.

Ahogyan Rajtad sem vettem még észre, hogy rossz lenne a helyesírásod.

Ezesetben figyelni kell a szövegkörnyezetre és egyből kiderül hogy nem meghalásról hanem meghallásról van szó. ;)

Rám nem hagyták rám a rossz helyesírást.Szakközépig 4,4-4,5 volt az átlagom,ez valahogy mégsem ment.  :(  Nyelvtanból nem győztem másból jó jegyeket szerezni, hogy kiköszörűljem a helyesírás által okozott csorbákat.

#518 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 15:56

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:40

NEm értek egyet mert akkor idővel mindenki helyesen írna ;)

Ha mindenki gyakorolna, akkor úgy is lenne.
:offtopic:

Az a baj ezzel a topikkal, hogy mindig félresiklik a téma!

Szerkesztette: Harlequin 2005. 09. 27. 15:57 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#519 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:07

Idézet: Harlequin - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:56

Ha mindenki gyakorolna, akkor úgy is lenne.

Jó akkor majd gyakorlok :omg:  :rolleyes:

#520 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:16

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:55

Ezesetben figyelni kell a szövegkörnyezetre és egyből kiderül hogy nem meghalásról hanem meghallásról van szó. ;)

Szó szerint ezt írtam le én is.
Miért fordítsak figyelmet a helyesírásra, a helyes tagolásra, az értelmes, átlátható fogalmazásra - és itt már rég nem FlaSs-ről van szó -, ha aki akarja, az úgyis megérti, amit le akartam írni, legfeljebb elolvassa többször is, meg kipróbálja így is, úgy is. Aztán amelyiknek több értelme van, azt véli mondanivalómnak.

Na ezaz, amit én írtam, CIKI, hogy másoknak kell alkalmazkodni.

Szerintem meg kell adni a tiszteletet másoknak azzal, hogy átláthatóan, tőlünk telhetően helyesen, érthetően fogalmazzunk.
Ez - SZERINTEM - pont ugyanolyan, mint ahogy személyes beszélgetésnél a szemébe nézünk annak, akivel beszélgetünk, és úgy fogalmazunk, hogy megértse a mondanivalónkat.

Szerk:
Hányszor látni utolsó sorokban, hogy 'Szerk: helyesírás', vagy 'Szerk: elütések.'
Csak én érzem, hogy ezek a hozzászólók valóban igényesek a hozzászólásuk érthetőségére?

Szerkesztette: *Macika* 2005. 09. 27. 16:18 -kor

Gondolkoztál már ma?

#521 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 17:16

Szó szerint ezt írtam le én is.
Miért fordítsak figyelmet a helyesírásra, a helyes tagolásra, az értelmes, átlátható fogalmazásra - és itt már rég nem FlaSs-ről van szó -, ha aki akarja, az úgyis megérti, amit le akartam írni, legfeljebb elolvassa többször is, meg kipróbálja így is, úgy is. Aztán amelyiknek több értelme van, azt véli mondanivalómnak.

Na ezaz, amit én írtam, CIKI, hogy másoknak kell alkalmazkodni.

Szerintem meg kell adni a tiszteletet másoknak azzal, hogy átláthatóan, tőlünk telhetően helyesen, érthetően fogalmazzunk.
Ez - SZERINTEM - pont ugyanolyan, mint ahogy személyes beszélgetésnél a szemébe nézünk annak, akivel beszélgetünk, és úgy fogalmazunk, hogy megértse a mondanivalónkat.

Szerk:
Hányszor látni utolsó sorokban, hogy 'Szerk: helyesírás', vagy 'Szerk: elütések.'
Csak én érzem, hogy ezek a hozzászólók valóban igényesek a hozzászólásuk érthetőségére?

jááááááj megint csak hozzá kell szolnom :) pedig megfogadtam hogy nem.

Nem tudom nekem semmit nem kellett alklmazkodnom,hogy úgy értsem ahogy kell.Mondjuk lehet azért van,mert nekem is sz@r a helyesírásom. :)

Neked meg azt kell megérteni főleg ha télleg pedagógus vagy (mert már több helyen is említetted), hogy nem terrort akar ellened elkövetni az aki nem tud helyesen írni,hanem nem tud.FleSs esetében meg szimpla elírásról van szó szerintem. :rolleyes:

Szerkesztette: enzimke 2005. 09. 27. 16:29 -kor

#522 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:31

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 14:21

Ciki, ha valaki nem tud helyesen írni, valamint az is, ha nem használ ékezeteket.

Ciki/nem ciki: eleg sok informatikus angol billzeten nevelkedett, meg az internetes levlistak hoskoraban beleivodott, hogy ekezetmentesen kell irni, kulonben a kulonbozo levelezoprogramok nem tudjak jol megjeleniteni a szoveget. (Pl. pine eleg haklis volt erre 10 eve.)

Másrészt programozáskor kifejezetten előnyös magyar kiosztáson gépelni a különböző, gyakran használt írásjeleket, mint pl: "<",">","$","\", ";"

#523 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 27. 17:56

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:55

Megengeded, hogy megkérdezzem, a szövegkörnyezetre figyelve, honnan tudod, hogy nem meghalásról van szó, hanem meghalásról?

#524 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:00

Idézet: Harlequin - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:56

Először gyúrás, most meg helyesírás...  :omg:

mármegint  :offtopic:

Macika mint pedagógus, még sohasem találkoztál diszlexiásokkal?? :rolleyes: Én ugyan nem vagyok pedagógus, viszont a családban van, aki pontosan ilyen gyerekekkel foglalkozik. Diszlexiások gyakorolhatnak amennyit akarnak akkor se fognak tökéletesen helyesírni. Teszem hozzá sajnos! Persze a lustaság, meg a számítógépes guruk egy teljesen más dolog...

#525 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:19

Idézet: szeder - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 15:18

Nem kevésbé ciki az ész nélküli felkiáltójel használat minden mondat végén, akár kell, akár nem...

:respect:  :up:  :)  :cool:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#526 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:40

Idézet: Warton - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:00

Persze a lustaság, meg a számítógépes guruk egy teljesen más dolog...

Így van. Aligha hiszem, hogy valaki is BETEG lenne itt a fórumon és amiatt írna értelmetlenül.

Ha volna ilyen, attól külön szeretnék elnézést kérni, ha megsértettem volna bármiben is!
Gondolkoztál már ma?

#527 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:50

A BETEGET azért illet volna így írni: "beteg" :rolleyes:
Másrészről meg honnan tudod, hogy itt nincs? Láthatóan a diszlexiáról halvány lila gőzöd sincs. Érdemes lenne egy picit utánaolvasnod!

#528 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:11

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 15:28

bgabor: a hozzád hasonlóakról azt gondolom, hogy egyszerüen (bocs, nincs hosszú ü itt :D) irigy, alsóbbrendüségi érzése van, amit így próbál kompenzálni.  :p  :D

Szerintem ciki, ha vki irigy vmire, inkább tenni kéne érte, és nem irigykedni!

Ahogy gondolod, csak nem értem,miért hiszed ezt.
20 éves elsőéves joghallgató vagyok Pécsen, 175 magas, 75kg és nincs egy deka súlyfeleslegem. Csajok szerint jól is nézek ki.

Szal nem értem, miből következtetsz alsóbbrendűségi komplxusra. Csak sajnálni tudom a kigyúrt állatokat, akiknek a kondi az életük. Az én véleményem az, hogy a kondi csak egy eszköz, se több, se kevesebb. Arra jó, hogy ne legyen súlyfeleslegem és jobban bejöjjek a csajoknak. Ennyi.

#529 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:20

Idézet: Warton - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:50

A BETEGET azért illet volna így írni: "beteg" :rolleyes:
Másrészről meg honnan tudod, hogy itt nincs? Láthatóan a diszlexiáról halvány lila gőzöd sincs. Érdemes lenne egy picit utánaolvasnod!

Direkt írtam csupa naggyal.

A Dyslexiáról van fogalmam. Biztosíthatlak felőle.
A feleségem ugyanis dyslexiás. Volt (érdekes módon disgraphyás viszont nem!) gyerekkorában, de kezelték.

Mára annyi maradt belőle, hogy nehezebben olvas és van, hogy 2-3x is el kell olvasson szövegrészeket a megértéshez. Ettől függetlenül neki is 2 diplomája van, nem befolyásolta az (állítólag) finnomotoros mozgások fejletlensége abban, hogy hangszeres zeneművész legyen.

Aminek nagyon örülök, hogy a nagyobbik fiam nem örökölte tőle ezt a kellemetlen betegséget. Remélem a kisebbik sem fogja, egyelőre semmi jel nem utal rá.

Szerk:
Ellenben a dyslexia csak az OLVASÁS, SZÖVEGÉRTÉS hibáját, betegségét jelenti, a dysgraphia jelenti az íráshibákat. Amiről itt errefelé - helytelenül, OFFként - beszélgetünk.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 09. 27. 19:23 -kor

Gondolkoztál már ma?

#530 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:31

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:11

Ahogy gondolod, csak nem értem,miért hiszed ezt.
20 éves elsőéves joghallgató vagyok Pécsen, 175 magas, 75kg és nincs egy deka súlyfeleslegem. Csajok szerint jól is nézek ki.

Szal nem értem, miből következtetsz alsóbbrendűségi komplxusra. Csak sajnálni tudom a kigyúrt állatokat, akiknek a kondi az életük. Az én véleményem az, hogy a kondi csak egy eszköz, se több, se kevesebb. Arra jó, hogy ne legyen súlyfeleslegem és jobban bejöjjek a csajoknak. Ennyi.

175... Ma már karcsú. A 75kg is eléggé kevéske. Szerintem. 100kg alatt nehéz jól kinézni. :)

Viszont tévedsz. Az ember nem azért gyúr, h a csajoknak jobban bejöjjön. Az csak a mellékhatás. Nekem a brutális fizikai erő kell, de hát jön mellé izom is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.