HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerintem ciki... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerintem ciki... ...avagy furcsa, szánalmas szokások Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 14:55

Tervezési hiba. Ki volt az az agyas, aki szemmagasságba tette a vészjelzőt, a leszállásjelzőt pedig a látóteren kívül?

Ez nem tervezeési hiba, hanem egy rossz feltételes reflex.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#612 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:26

Idézet: Capri - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:42

Lehet, hogy tervezési hiba(bár szerintem nem az), de attól még piros és rá is van írva, hogy vészcsengő.

Nem tudom, én nagyon régen nem utaztam volvo buszon, de akkor még nem volt ráírva csak angolul valami figyelmeztetés vagy nem tudom milyen felirat, semmi egyéb utalás rá, hogy az vészcsengő. Lehet azóta kiírták magyarul is nem tudom.

#613 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:29

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 17:06

családban már van egy ilyen új Swift. Nagyon jó! Kívűlről aranyos, de belűlről.. fantasztikusan jó, szerintem. gondosan van összrakva, kényelmes, és csomó extra is van. az árához képest nagyon-nagyon ütős.

Kívülről randa, női autónak elmegy, de családi autónak? Ugyan már. A régi swift normálisan nézett ki, csak azt meg az olcsóság kedvéért papírból csinálták.  Akkor lenne egy elfogadható autó a suzuki, ha a régi swift stílusában, de az új swift minőségében hoznának ki egy autót. Egyébként tényleg csak nevetni tudok azokon, akik pl Ignist vesznek, lehet mondani, hogy bú lenézés, és nekem nem tellik rá, ami igaz is, de az ingnis árából már autót is kapni, szerintem nem tudom egy újamon megszámolni hány jobb új autó kapható abban az árkategóriában, mint az ignis.

Ja és szerintem ami ciki, hogy van akinek még erre sem tellik. ÉS nem a csövesre gondolok, hanem, az embernek van egy átlagos nem tübbdiplomás munkahelye, annak bizony család lakás, rezsi, és élet mellett erre nem tellik. Na ez ciki. És nem az emberre nézve, hanem itt tart ma ez az ország.

Szerkesztette: Mumia 2005. 09. 28. 16:31 -kor

#614 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 16:56

nem családi autó, scak valakinek van a családban. :p
JóSebesség

#615 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:14

Mi a baj az új Swifttel? Szerintem nem ronda, belülről pedig üti a hasonló árkategóriájú autókat.

Csak Mo.-n le van sajnálva a Suzuki a régi típusok miatt.

Amire igazán kíváncsi lennék: Azok közül az autó közül amit egy Suzuki árából kapsz, 5 év alatt melyikre mennyit kell szervíz miatt költeni??? Lehet hogy papírból voltak a régi suzukik, de baj sem sok volt velük és szerintem az újabbakkal sem lesz.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#616 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:33

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 14:22

Szóval a jelek szerint nagyon lenézi a Suzuki és Skoda márkájú autókat...

A legtöbb ember a Skodát  a "jó öreg" 120-assal azonosítja, a Suzukit pedig a régi Swift-tel.
Márpedig az igénytelenségükön kívük túl sok jót valóban nem lehetett ezekről elmondani.
Amikor autót néztünk, akkor én is úgy indultam, hogy suzukit soha, és végül majdnem lett egy Ignisünk.
Mumia: Ülj bele egy Ignisbe, teszteld, és lehet hogy a Te véleményed is megváltozik. A fapados, kicsi, kényelmetlen, gyenge jelzők nem erre a kocsira illenek.

De hogy ciki-témánál maradjuk, azért egy optikai tuningos régi swift, de még egy ignis is elég gáz.
És a többi 50-60LE-s autón se sok értelme van a különböző átalakításoknak. Kivéve persze az agyontuningolt  fun- és fanmobilokat (trabi, polák...)

De ezek sem egészen normálisak: http://tanetane92.we...050116tas2.html

#617 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 15:48

szerintem szokás kérdése, a régi Ikarusokon nagyon fent volt a gomb, manapság viszont minden buszon lent van, és a vészjelző sem csak a magasaknak érhető el. viszont amíg vannak olyanok, akik nem olvassák el például a narancssárga kiírást a villamosmegállóban, és állnak fél órát, miközben az ötödik villamospótló húz el mellettük, de csak a bkv szidása megy nekik (ez is ciki), addig olyanok is lesznek, akik a vészcsengőt nyomkodják ész nélkül...

1.: szerintemis ciki benyomni azt a veszjelzot
2.: azert azt ne feledjuk, hogy mostanaban egyre gyakrabban kell nyomkodni. regen eskuszom 2 evente 1x nyomta meg vki, most meg hetente latok vmit. rosszullesz a nyanya, racsukja a kislany kezere az ajtot a vezeto, stb.
what the fuck is WTF?

#618 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:13

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 18:14

Mi a baj az új Swifttel? Szerintem nem ronda, belülről pedig üti a hasonló árkategóriájú autókat.

Csak Mo.-n le van sajnálva a Suzuki a régi típusok miatt.

Amire igazán kíváncsi lennék: Azok közül az autó közül amit egy Suzuki árából kapsz, 5 év alatt melyikre mennyit kell szervíz miatt költeni??? Lehet hogy papírból voltak a régi suzukik, de baj sem sok volt velük és szerintem az újabbakkal sem lesz.

Szerintem ronda, az új swift PONT izlésen nem fogunk összeveszni, mert hülyeség. A Régi swift papírból van ez tény, én meg inkább viszem szervízbe gyakrabban az autóm, minthogy egy összecsukódott konzervdobozból vágjanak ki feszítővágóval.

#619 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:14

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 18:33

Mumia: Ülj bele egy Ignisbe, teszteld, és lehet hogy a Te véleményed is megváltozik. A fapados, kicsi, kényelmetlen, gyenge jelzők nem erre a kocsira illenek.

Ültem benne kösz, nem az én méretemre tervezték, lehet, hogy mennettulajdonságai nem olyan rosszak, de ha egyszer nem férek el benne :D Pedig kívülről nagyobbnak néz ki a swiftnél, mégis kevesebb benne a hely, nem tudom hogy hozták így össze.

Szerkesztette: Mumia 2005. 09. 28. 18:16 -kor

#620 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 18:17

szerintem

Csatolt fájl:

#621 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:21

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 18:33

De hogy ciki-témánál maradjuk, azért egy optikai tuningos régi swift, de még egy ignis is elég gáz.
És a többi 50-60LE-s autón se sok értelme van a különböző átalakításoknak. Kivéve persze az agyontuningolt  fun- és fanmobilokat (trabi, polák...)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#622 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:55

[quote name='landler' date='2005. szept. 28., szerda - 19:21']
német rendőr smart képe[IMG][/quote] Nerm is kell olyan messzire menni: [img]http://www.vezess.hu/content/cm/smart/fortwo/police/magyarrendor_158.jpg

Biztos azért kapják, hogy el tudjanak bújni vele a rajtaütés előtt. :D

#623 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:02

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:55

Nerm is kell olyan messzire menni:
[IMG]magyar rendőr smart

Amelyik rendőr ebbe belefér, azt kiröhögik rajtaütés helyett... :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#624 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:23

Ültél már ilyen smartban? :)
Egy 190-195 centiig simán el lehet férni benne. Egyébként itt pesten is van Smart rendőrautó. Nyáron a japán túristák fényképezőgépeinek a célpontja volt:D

Most látom, hogy MisterY is azt linkelte be :D

Szerkesztette: Capri 2005. 09. 28. 19:25 -kor

#625 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:31

Idézet: Capri - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 20:23

Ültél már ilyen smartban? :)
Egy 190-195 centiig simán el lehet férni benne.

Akkor bocsánatkéréssel tartozom mind a tervezők, mind az autót naponta használók felé. :)

Hogy ON is legyek: ciki valamiről néhány ránézés alapján véleményt mondani. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#626 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:41

épp akartam mondani, hogy a 185 centimmel bőven elférek a smartban :)
van is egy reklámovideójuk ebben a témában, de nem találom :(
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#627 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 20:13

Kép

Ezt a Várban használják, mert ott sok kis utca van és be tudnak menni vele könnyen. A görkoris Sindyzésnél mégiscsak jobb, főleg mondjuk télen. :) Poénul néz ki, de mégsem lehet egy 600-as mercivel gurulni mindenhol... :Đ

szerk.: elütöttem egy betűcskét... :Đ

Szerkesztette: LightBringer 2005. 09. 28. 20:14 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#628 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:12

Visszakanyarodva a VOLVO buszra, a vészjelzőt az alacsonyak számára is elérhetővé tették... rendben... :up: Így legalább minden okos azt nyomkodhatja. Mindennap járok a 32-es busszal és szinte minden nap előfordul.  :rolleyes:

De akkor azokat a rohadt logó kapaszkodókat az ajtó előtt miért nem tették olyan magasságba, hogy én - a hihetetlen törpe 180cm-es- méretemmel is el tudjam érni normálisan! És ne egy páviánhoz hasonlatosan kelljen lógnom a szeren! :reklamacio:

#629 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:13

Kép

Kispolák olcsóbbb és kevesebbet eszik megbízható, soroljam tovább??
ja és a sárga színű nem olyan feltűnő, max a kéklámpa a tetején ... :D  :p  ;)

#630 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 01:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:13

Szerintem ronda, az új swift PONT izlésen nem fogunk összeveszni, mert hülyeség. A Régi swift papírból van ez tény, én meg inkább viszem szervízbe gyakrabban az autóm, minthogy egy összecsukódott konzervdobozból vágjanak ki feszítővágóval.

Megkérdezhetem, volt-e Swifted?
Mert nekem volt!
16 hónapig!
És nem azért nem az van ma is, mert nem tetszett, hanem mert egy 51 éves 0,8 ezrelékes hölgy úgy döntött, hogy az előtte parkoló gépjárműsoron 60-nal fékezés nélküli töréspróbát hajt végre.
Az én autóm volt a legutolsó (hölgy felől legelső) sorban. :(

Az autó (igaz, a fullos Manager felszereltségűről van szó, talán az erősebb?) kb. 80 cm-rel lett rövidebb, ám ez a hossz csak a teljesen eltűnt csomagtér és a részben lecsökkent motortér miatt állt elő. A 4 ajtó közül 3 a korábbi erővel nyitható/zárható maradt, a jobb hátsó viszont beszorlut nyithatatlanra.
Egyéb torzulás az utastérben nem történt!!! Kétségtelen, hogy ha lett volna valaki az autóban, akkor az ülések kiszakadtak volna nagy valószínűséggel a helyükről, de egyéb összecsukódás, egyebek nem történt. Pedig az én kis Sedanommal tolta végig a sort az idióta részeg pi*a.
Az autó egyébként beindult, a víz nem folyt el, a klíma működött, szóval motorikusan nem sértődött meg.

Szóval nem kéne az a buta sztereotípiát hajtogatni, hogy a Suzuki papírból van. Ha ésszel hajt az ember vele, akkor nem áll elő olyan helyzet, hogy ne nyújtson ugyanolyan védelmet, mint a hasonló árfekvésű autók.
Ám ha kérhetném, ne egy 2,5x annyiba kerülő A3-as Audihoz, vagy kis Volvohoz hasonlítsuk a biztonsági dolgait!!!
Ha pedig szemből kapunk egy állatot, aki elvesztette az uralmát 130-nál az autója felett, akkor úgyis csak az ima segít, mindegy milyen autóban ülünk, ha mi is megyünk 90-nel és úgy ütközünk a barommal frontálisan.

Összefoglalva az, hogy a Suzuki a legkisebb ütközésre is várakozáson felül nagy mértékű deformálódással reagál, az amiatt van, mert működik az erőelnyerő zóna benne. Aminek az a célja, hogy a gyűrődéssel csökkentse/elnyelje a becsapódó jármű sebességét. A véleményalkotó emberek még mindig a rugalmas, visszapattanó 1200-es ladák krómozott lökhárítójánál tartanak. Amivel ha nekimentek a kertkapunak, akkor az ledobta a lakatot és kinyílt. Na de nem is nagyon olvasható semmi a Ladák töréstesztjeiről.
A mai, modern autók pedig kicsit máshogyan, más keménységű anyagokból készülnek, kezdve akár a puha műanyag lökhárítókkal.

Bevallom, amikor megvettem, kicsit tartottam tőle (ugye annyi embertől hallani mindenfélét, akiknek sose volt Suzukijuk), de amikor éjszaka csöngettek a rendőrök az ajtón, és megkérdezték, enyém-e a HGR-2XX rendszámú türkiz swift, majd az igenlő válasz után megkértek, hogy fáradjak le velük és nézzem meg az autómat, akkor a mérhetetlen bosszúság mellett némi megnyugvás is volt bennem, hogy mégis igazat mondtak a szalonban, amikor eladták az autót. Valóban működnek (sajnos csak egyszer) az erőelnyelő elemek az autóban.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.