Mielött újabb kérdéssel fordulnák hozzátok; köszi a segítséget a korábbi kérdéseimre, végül egy zafir x800gto kártyával szerelt gép lett belöle.
Az élsimítást sajnos nem tudom használni, azzal az új gamek belassulnak, viszont az AF 8x en megy minden játék alatt, 1280x1024 felbontáson.
Összehasonlítási alapom a saját konfigom (9500pro), ami szembetünő, hogy a farcry-t mennyivel gyorsabban viszi, mint az én vasam, minden maxon beállítás mellett. Nagyon szép.
Viszont a most wanted alatt ha bekapcsolom az árnyékolást akkor szaggatásig terhelem a kártyát, a nélkül a többi beállítás maxon, és folyamatosan megy a game (28-35 fps) egy két eset kivételével, mikor valami füstbe vagy hasonló effektbe futok bele. Azt viszont olvastam, hogy a game az nvidia kártyáknak fekszik jobban.
A doom 3 high quality mellett megy folyamatosan majd eltelik 30-40 perc akkor valamiért jön egy kis szaggatozás egy két percig a komolyabb fény-árnyék jelenségeknél, majd mintha mi sem történt volna minden megy tovább.
A quake4 high quality beállítás esetén bonyolultabb felépítésű helységekben 18-24 fps körüli értékeken megy,ez egy egy fény-árnyék effektel megspékelve a kritikus pillanatokban játszhatatlanná teszi a gamét, szóval itt már csak medium beállításokkal játszható.
A fear; na ez az a játék aminél nem értem mi terheli a kártyát ennyire mivel azt az effekteken nem látom, egyszerű felépítésű pályákon mi tud igy terhelni? :confused:
A hl2 nem probáltam, de az annyira jól optimalizáltan futott nálam is, hogy szerintem most sem lesz gond.
A 3dmark2k5 pötty 4438. Összehasonlításul az enyém 1794.
Nem tudom ezen mennyit nővelne, egy jövőbeli processzor csere most egy a64 3200+ van benne.
Kis beszámolóm után (remélem nem volt hasztalan) rá is térnék az újabb kérdésemre.
Egy másik cimborám szeretné lecserélni geforce4mx kártyáját, de a cserére max 20e amit szánni szeretne, agp 4x alaplap.
Ahogy néztem ebbe az árba egy ati 9550 esetleg 9600pro nvidia vonalon egy 6200 ami belefér, az 5-ös szériás geforce-okat hanyagolnám.
Ebben a kategoriában egyszerüen nem találok teszteket.
Ti mit gondoltok? Érdemes egyáltalán cserélnie, és ha igen mire?
Előre is köszi.
Üdv
szabi

Súgó
A téma zárva.