HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? II. Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: -----

#2011 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 06:29

Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 23:19

Nem elkepzelheto, hogy a mark5 azert vga "keresztmetszetu", mert az ujabb jatekok sokkal tobb vga-t esznek?
Yoyo, tudom, hogy netezos a procim.. de kivancsi vagyok.

utolsó esély.

szerinted egy jó vga tesztelő programban a processzor sebessége legyen a meghatározó és ne a vga?? :lol:
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#2012 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 07:53

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 6:18

team3, mar nagyon unalmas a vergodesed  :rolleyes: nekem volt nforce 2+axp+6800, 3dmarkokban SE tundokolt a cucc, de jatekokban meg egyenesen katasztrofalis volt.  :smoker:  valtottam a64-re es ugy meglodult mindne mintha uj vga-t vettem volna.

Detto.  :)
Csak én nf2-ről (+barton 2500+) Intelre.  :)

#2013 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:58

team3:

Kicsit olyan, mintha végtelen ciklusba kerültél volna. :Đ
Minden reggel feldobod ugyanazt a kérdést, megkapod rá ugyanazokat a válaszokat (amelyeket láthatólag nem veszel figyelembe) a nap folyamán, majd következő reggel újra, aztán megint és megint...

#2014 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:24

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 23:09

Egy srác a bolhán Matrox G450 16Mb Dualhead kártyát árul.

Sokat hallottam a kártya kitűnő 2D képminőségéről, dehát elég régi darab már...megéri mondjuk egy Gef3Ti-t lecserélni erre, ha csak 2D grafikus alkalmazásokra használom a gépet (nomeg ritkán egy kis Q3 ;)) ?

Van akkora különbség a minőségben? Érzékelhető ez egyáltalán egy áltagos CRT ill. TFT monitoron?

Kösz a gyors választ!

Lehet hogy én tudom rosszul, de a matrox g 450 dualhead nem 32Mb-s véletlenül?Az enyém az olyan volt.
Én a helyedben nem cserélném le.
Asszem legjobb esetben is legalább 3 éves.Én az enyémet még 2002-ben vettem úgy évvége felé.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2015 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:27

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 23:09

Egy srác a bolhán Matrox G450 16Mb Dualhead kártyát árul.

Sokat hallottam a kártya kitűnő 2D képminőségéről, dehát elég régi darab már...megéri mondjuk egy Gef3Ti-t lecserélni erre, ha csak 2D grafikus alkalmazásokra használom a gépet (nomeg ritkán egy kis Q3 ;)) ?

Van akkora különbség a minőségben? Érzékelhető ez egyáltalán egy áltagos CRT ill. TFT monitoron?

Kösz a gyors választ!

Ja, ha télleg 16Mb-os akkor meg pláne hagynám a fenébe. :) Nekem a 32-es két monitort vitt és azért látszott a különbség, bár szerintem az inkább a monitornak volt köszönhető.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2016 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:40

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 5:29

utolsó esély.

szerinted egy jó vga tesztelő programban a processzor sebessége legyen a meghatározó és ne a vga?? :lol:

Elarulod, hogyan lehet VGA-t tesztelni, a CPU es MEMO megkerulesevel???
Ezt szvsz nem lehet... A mark5-ben is ki kell, hogy szolgalja a cpu a vga-t nem?
Erre lennek nagyon kivancsi...
HP 8710p

#2017 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 13. 09:41

Én nem akarok belefolyni a vitába (már bele is folytam  :D ), de sztem team3 el kéne döntened, hogy miért jársz ide fórumozni. Olyan vagy, mint a hugom: megkérdez valamit, aztán mikor válaszolok neki, akkor kijavít, hogy az nem is úgy van. Akkor minek kérdezel? Feltettél egy kérdést, kismillióan ugyanazt válaszolták, de téged nem sikerült meggyőzni. Ez nem baj, a te dolgod, mit veszel, csak ne akard megmagyarázni, hogy neked van igazad. Akkor nem lenne szükséged erre a topikra.  :confused:

Peace ;)

Ja még annyit, hogy nekem 2500+ Bartonom volt, 9700 Proval (moddolt 9500), mondjuk, hogy ott kb. egy szinten volt a CPU meg a VGA. Most ugyanez a VGA van egy 64bites 3000+ alatt, és érezhetően a VGA fogja vissza, főleg, ha felrakom 2400 MHz köré a processzort. Ezért fogok venni egy 6600 GT-t, ami már megfelelő ehez a konfighoz.

Annyit tanácsolnék még, hogy ha te sem vagy eleresztve pénzileg, és hosszas gyűjtögetés alatt összejött pénzedet akarod elkölteni, ne vegyél csúcsVGA-t. Gyorsan esik az ára, és ha két év múlva el akarod adni, harmadát sem fogja érni. A özépkategóriából érdemes választani, de ott  legjobbat, s így fele áron lesz jó kártyád, amivel szintén kibírod 2 évig, esetleg a végén már nem fogsz az újabb játékokkal max videobeállításokkal játszani. Én, ha eladom a kártyát, akkor majdnem a feléért fogom tudni eladni.

Jó nagy regény lett. :D

Szerkesztette: Grillo 2006. 01. 13. 09:46 -kor

KomposztWC

#2018 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:48

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 7:58

team3:

Kicsit olyan, mintha végtelen ciklusba kerültél volna. :Đ
Minden reggel feldobod ugyanazt a kérdést, megkapod rá ugyanazokat a válaszokat (amelyeket láthatólag nem veszel figyelembe) a nap folyamán, majd következő reggel újra, aztán megint és megint...

Nem ugyanazokat kerdezem, es nem ugyanazokat a valaszokat irjatok... :(
HP 8710p

#2019 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:54

Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 10:40

Elarulod, hogyan lehet VGA-t tesztelni, a CPU es MEMO megkerulesevel???
Ezt szvsz nem lehet... A mark5-ben is ki kell, hogy szolgalja a cpu a vga-t nem?
Erre lennek nagyon kivancsi...

A Mark05 és 03 direkt úgy vannak megírva, hogy a lehető legkevésbé számítson a cpu és a ram mennyisége. Direkt nincs alatta hang, nincs benne fizika, azok a scenek mind előre "rendezettek".
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2020 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:05

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 8:41

Én nem akarok belefolyni a vitába (már bele is folytam  :D ), de sztem team3 el kéne döntened, hogy miért jársz ide fórumozni. Olyan vagy, mint a hugom: megkérdez valamit, aztán mikor válaszolok neki, akkor kijavít, hogy az nem is úgy van. Akkor minek kérdezel? Feltettél egy kérdést, kismillióan ugyanazt válaszolták, de téged nem sikerült meggyőzni. Ez nem baj, a te dolgod, mit veszel, csak ne akard megmagyarázni, hogy neked van igazad. Akkor nem lenne szükséged erre a topikra.  :confused:

Peace ;)

Ja még annyit, hogy nekem 2500+ Bartonom volt, 9700 Proval (moddolt 9500), mondjuk, hogy ott kb. egy szinten volt a CPU meg a VGA. Most ugyanez a VGA van egy 64bites 3000+ alatt, és érezhetően a VGA fogja vissza, főleg, ha felrakom 2400 MHz köré a processzort. Ezért fogok venni egy 6600 GT-t, ami már megfelelő ehez a konfighoz.

Annyit tanácsolnék még, hogy ha te sem vagy eleresztve pénzileg, és hosszas gyűjtögetés alatt összejött pénzedet akarod elkölteni, ne vegyél csúcsVGA-t. Gyorsan esik az ára, és ha két év múlva el akarod adni, harmadát sem fogja érni. A özépkategóriából érdemes választani, de ott  legjobbat, s így fele áron lesz jó kártyád, amivel szintén kibírod 2 évig, esetleg a végén már nem fogsz az újabb játékokkal max videobeállításokkal játszani. Én, ha eladom a kártyát, akkor majdnem a feléért fogom tudni eladni.

Jó nagy regény lett. :D

Nem javitottam ki senkit, es azert kerdeztem, mert kivancsi voltam a velemenyekre...
Most mindenki azert tart f@xnak, mert az ervekkel szemben ellen erveket tamasztok...
En megrobalom elmagyarazni azt, hogy miert gondolom azt amit gondolok...

Igazatok van, en vagyok a hulye, hogy ket hozzaszolasbol nem ertem meg azt amit irtok...  :omg:

Mar banom, hogy megkerdeztelek benneteket, de komolyan...  :(  es el is huzok innen, es tobbet nem kerdezek...
HP 8710p

#2021 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:34

Kedves team3!

Nem tart senki f@sznak és nem nézünk hülyének sem. Egyszerűen téves következtetéseket vontál le 3dmark pontszámok alapján. Ne aggódj a legjobbakkal is megesik, sőt valahol legbelül az ember mindig számok alapján ítél, ha megkapja a megfelelő adatokat.

Van két alternatívád, innentől rajtad áll melyiket választod. :up:

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2022 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:41

team3:  :up: Ne hagyd magad :D A 3dmarkok (ahogy haladunk az újabbak felé egyre inkább) tényleg kevésbé veszik figyelembe a proci/ram sebességét. Meg tudják oldani, hidd el. Igaziból játéktesztek kellenének (min/max/átlag FPS adott gamekban), abból lehetne leszűrni az eredményt. Végülis nem 3dmarkkal hanem játékkal játszol majd te is...

Én már lassan leteszek a 6600gt vásárlásról, de a64et meg nem akarok venni, max majd új foglalat ha kijön. Na de az mikor lesz? (tudom, az másik topik, megyek is oda kérdezni.)

#2023 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:43

Április.

#2024 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:26

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 9:41

Ezért fogok venni egy 6600 GT-t, ami már megfelelő ehez a konfighoz.

Azért ez túlzás... Érezhető javulás lesz, de ugyanúgy kevés lesz a vga.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2025 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:43

:offtopic:  team 3 léci fejezd be, mielőtt szétwerem a monitort. hidd el, hogy ordenáré fasz*ágra készülsz, de ha ennyi zséd van, akkor vegyed vazze. de ne kérdezz többet. még annyit utóiratnak hogy te még szarabb helyzetben vagy mint a többiek, ugyanis a sempront fél kézzel elveri még egy xp is. ennyi. de vegyed, mert jó kártya. :smoker:  :smoker:
bocs az offért.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2026 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:54

Fejezzük már be, mert kezd kissé egysíkuvá válni a topic!!!!

#2027 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:54

ja ,főleg hogy a "szaros sempron" meg sima Tbred B magos talán, tényleg szar. :rolleyes:

team3: ennyire makacs embert én még nem láttam mint te  :D

amugy rég szorakoztam ilyen jot mint az utso 10 oldal :taps:  :D
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2028 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 13. 11:55

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:26

Azért ez túlzás... Érezhető javulás lesz, de ugyanúgy kevés lesz a vga.

Igazad van, közben utána olvastam, lehet inkább 6800 lesz, vagy x800, ha kijön a pénzből.

team3: én nem akartalak megbántani, csak leírtam azt, amit az előző oldalakon leszűrtem. Ezért írtam, hogy béke.  :)
KomposztWC

#2029 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:59

x800gto és a 6800gs (ha kapsz) jó vétel, egyik ~50k a másik meg 50-60 között van gyártófüggően.

Gondolom ha A64et veszel PCI-E-ben gondolkodsz :)

Szerkesztette: BoGab 2006. 01. 13. 12:00 -kor

#2030 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:50

Idézet: acu - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:54

ja ,főleg hogy a "szaros sempron" meg sima Tbred B magos talán, tényleg szar. :rolleyes:

Inkább csak "korlátozott képességű".  :) Akkor a Celer@n mi?  :rolleyes:
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »