HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? II. Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:29

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:01

Szal akkor munkára kell a gép. Ha jól sejtem az a progi opengl-es.

Van több megoldás. Ati: firegl család, nv: quadro család.
De olyat is lehet hogy veszel egy mezei kártyát ami jóval olcsóbb mint ezek és driver hack-kel quadrosítod vagy firegl-esíted a kártyát. Jóval olcsóbb megoldás ugye, jobb kártyát tudsz a pénzedből venni. De ezt csak azokkal a kártyákkal lehet megtenni, amelyiknek van quadro verziója.

Ennél többet nem tudok neked segíteni, hátha betéved majd ide olyan aki csinált már ilyet.

Amugy ált. az nv kártyák jobban nyomják opengl alatt, elöször inkább ott nézz körül.

Kösz a tippet.Már csak annyit (ugye nagyon nem vagyok képben :) ), hogy honnan lehet tudni tudnihogy az a kártya quadro -e vagy nem?Pl a GF 6800 GT 256 (gondolom - már az ára alapján - ez már nem gyenge).Amúgy a sima mezei kártya helyett beruházok egy drágábba, mert most úgy áll a dolog hogy megoldható.
Az nv belül egyébként mindegy hogymelyik gyártó?Inno vagy inkább MSI (ha már az alaplap is iaz)  :think: ?
A program -csak érdekesség szinten - nem kimondottan csak open gl-es, de a látványnál -legalábbis szerintem- sokat számít.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#662 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:50

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 23:48

Spóroljál egy picit és 25k-ért vegyél GF 6600-at.

Ez egy 1,3-as gépbe menne, nem költök rá annyit. MAx 15k.

#663 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:52

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 23:29

FX5500: sz@r, f*s, hányás. Nehogy lecseréld rá.
6200: Előnye a d9c támogatás, hátránya hogy nem 1 speed bajnok. Dx8-ban a Ti4200 tuti elveri  :)

Akkor ahogy elnézem, tényleg csak sima 6600-ra lenne érdemes cserélni. A másik baj, hogy 6200-ból eddig csak 64 bitest láttam csak.

#664 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:49

Idézet: carcass - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 9:29

Kösz a tippet.Már csak annyit (ugye nagyon nem vagyok képben :) ), hogy honnan lehet tudni tudnihogy az a kártya quadro -e vagy nem?Pl a GF 6800 GT 256 (gondolom - már az ára alapján - ez már nem gyenge).Amúgy a sima mezei kártya helyett beruházok egy drágábba, mert most úgy áll a dolog hogy megoldható.
Az nv belül egyébként mindegy hogymelyik gyártó?Inno vagy inkább MSI (ha már az alaplap is iaz)  :think: ?
A program -csak érdekesség szinten - nem kimondottan csak open gl-es, de a látványnál -legalábbis szerintem- sokat számít.

Onnan tudod hogy quadro, hogy az a neve :)

Szal nem 6800 meg geforce a neve, hanem quadro fx xxxx ha jól tudom. Nem kapsz akárhol :) (pl kiskerarak.hu -n egy sincs :)http://www.nvidia.co...ofx_family.html

A nagyobb kártyáknál ugy tudom mindegy melyik, mert mindegyik referencia, bár kétlem h az inno gyártana quadrot. De nem vagyok teljesen képben ebben a témában, benézhetne már valamelyik okosabb egyén is :)

Bár ahogy elnézem a dolgokat jó lesz neked a sima gamer kártya is :)
Hogyhogy nem kimondottan csak opengles?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#665 Felhasználó inaktív   gkulcsar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 11:55

ASUS Pundit PH-3-ba keresek videokártyát, ami kb. a következőket tudja:
- PCI-E 16x (ez van az alaplapon)
- Low Profile, nem csak a kártya, de a hátlapja is
- kb. ATI 9600 teljesítmény, de min. X550, az a lényeg, hogy a Civ4 menjen rajta elfogadható sebességgel
- passzív hűtés.

Sokat szeretnék? Általában X300-at lehet kapni LP-ban, de az meg szerintem még a Civ4-hez is gyenge.
A passzív hűtéstől esetleg eltekintek.

#666 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:27

Idézet: gkulcsar - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:55

ASUS Pundit PH-3-ba keresek videokártyát, ami kb. a következőket tudja:
- PCI-E 16x (ez van az alaplapon)
- Low Profile, nem csak a kártya, de a hátlapja is
- kb. ATI 9600 teljesítmény, de min. X550, az a lényeg, hogy a Civ4 menjen rajta elfogadható sebességgel
- passzív hűtés.

Sokat szeretnék? Általában X300-at lehet kapni LP-ban, de az meg szerintem még a Civ4-hez is gyenge.
A passzív hűtéstől esetleg eltekintek.

X550-et használtam egy hétig, kategóriájában jó kárta, de egy sima 6600 bőven lekörözi. Én kerülném a passzív(gyári) megoldásokat, főleg barbone-ba. Az X550 17e, a 6600 25e környékeén kapható.

#667 Felhasználó inaktív   gkulcsar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:40

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 13:27

X550-et használtam egy hétig, kategóriájában jó kárta, de egy sima 6600 bőven lekörözi. Én kerülném a passzív(gyári) megoldásokat, főleg barbone-ba. Az X550 17e, a 6600 25e környékeén kapható.

Mindez low-profile kivitelben?... Hol kapható?

#668 Felhasználó inaktív   gkulcsar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 15:35

Válaszolok a saját kérdésemre: a Club3D-nek van X550-es kártyája, amihez mellékelnek - állításuk szerint - két külön LP hátlapot. Milyen kultúrált! Ezt mások miért nem tudják? Igaz, aktív hűtésű a kártya, de ha zavar, azon még lehet barkácsolni.

Már csak egy a kérdés: azt írják, hogy 350W-os táp kell neki. Mivan? Az Asus házban 275W-os PFC táp figyel, ez akkor most nem is jó? Én ezt nem hiszem. Pláne, hogy ha a többi alkatrész nem zabálja a wattokat (Celeron-D, 1db winchester, estleg a DVD-író), ha ehhez meg egy alsókategóriás videokártyához nem elég 275W, akkor... szóval nem értem. Vagy valami mást tudnak a 350W-osak, amit a kisebbek nem? Help!

#669 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 16:51

Engem is megfertőzött a PCIe korszak...Szóval Én is VGA vásárlás elött állok és két kiszemeltem lenne:
-GF6800 (sima, nem LE vagy GT)
-X800GTO
Mind2 12pipelineos,256bites, de a GF 128MBos. És gondolom csont 47k-s határ mellett jobb nem jöhet szóba. :rolleyes:
Gondolom akkor az ATI, de jöhet ellenérv és érv is mind2 mellett.
A8N SLI lapba megy, de nem az SLI miatt vettem meg a lapot, hanem a +SATAk miatt. :up:

#670 Felhasználó inaktív   fotós01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:30

Sziasztok mi a véleményetek van értelme váltani Geforce Ti4200-ról Gecube Ati Radeon 9600XT-re?A Prohardveren nézegettem a teszteket és ott minden játékkal jobban ment viszont egy-két fórumon azt írták nincs igazán nagy különbség.Kb ugyanannyiért tudnám megvenni az XT-t mint a Ti-t akkor melyiket érdemes?

#671 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:31

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:49

Szal nem 6800 meg geforce a neve, hanem quadro fx xxxx ha jól tudom. Nem kapsz akárhol :) (pl kiskerarak.hu -n egy sincs :)http://www.nvidia.co...ofx_family.html

A nagyobb kártyáknál ugy tudom mindegy melyik, mert mindegyik referencia, bár kétlem h az inno gyártana quadrot. De nem vagyok teljesen képben ebben a témában, benézhetne már valamelyik okosabb egyén is :)

Az hogy nem kimondottan opengl-es csak annyi, hogy építész látványtervek készítésekor a végleges látványterv előtt sokkal látványosabb és tisztább képet ad a program az adott épületről. Itt azért az éleket stb kezelni kell.
Alapvetően kétféle eljárás van, ami közül választani lehet (persze ezeken belül több alváltozat is van)a rendering engine(újabban belső fényképező motor) és az open gl. Az utóbbi sokal jobb, csak hát pont emiatt jobban lefogja a kártyát ami amúgy is két monitort kezel.
Ha jól tudom akkor a rendering engine a processzort használja jobban, az utóbbi meg a vga kártyát, bár ekkora ász már nem vagyok úgyhogy ez nem biztos.
Egyébként asszem igazad van. :) Tényleg jó lesz nekem egy mezei 256Mb-os kártya is.Mondjuk egy ati x700. Még tán a 128-as is, de azért azt már inkább nem.
Köszi a segítséget.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#672 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 20:04

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:49

Esetleg a Matrox Parheliaról tudsz valamit?Megéri az árát?Nekem G450 volt ami nagyon bejött.

Bravo

#673 Felhasználó inaktív   Dióda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 15:43

Nos lenne egy kérdésem adott eggy p4v88+, +512ram duálba, +2.66-os cellD.
Szerintetek melyik lenne a legjobb vga ami ebben a configban megfelelően menne?
Nem kell a legjobb nem kell a legrosszabb csak ne fogja vissza a rendszert és ne pörögje túl.
Fontos az ára minnél olcsóbb legyen.

Szerkesztette: Dióda 2005. 11. 22. 15:43 -kor

A forrasztópákának csak az eggyik vége meleg.Igenám de azt nem lehet látni!

#674 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:03

Idézet: Dióda - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 15:43

Nos lenne egy kérdésem adott eggy p4v88+, +512ram duálba, +2.66-os cellD.
Szerintetek melyik lenne a legjobb vga ami ebben a configban megfelelően menne?
Nem kell a legjobb nem kell a legrosszabb csak ne fogja vissza a rendszert és ne pörögje túl.
Fontos az ára minnél olcsóbb legyen.

GeForce 6600, bruttó 25k körül van.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#675 Felhasználó inaktív   Dióda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:18

Azaz ami fűt mint a kazán és zúg mint az vasút?
Mert akkor inkább mást ha lehet!
A forrasztópákának csak az eggyik vége meleg.Igenám de azt nem lehet látni!

#676 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:42

Idézet: carcass - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 20:04

Esetleg a Matrox Parheliaról tudsz valamit?Megéri az árát?Nekem G450 volt ami nagyon bejött.

Mennyibe is kerül? Asszem jó drága -> nem éri meg :) dx 8-as csak ráadásul. Szal 3d-ben nem túl jó, a matroxok amugy inkább 2d-re hajaznak jóól :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#677 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:12

Idézet: Dióda - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:18

Azaz ami fűt mint a kazán és zúg mint az vasút?
Mert akkor inkább mást ha lehet!

Nem gőzgép. :)
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#678 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 02:50

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 18:42

Mennyibe is kerül? Asszem jó drága -> nem éri meg :) dx 8-as csak ráadásul. Szal 3d-ben nem túl jó, a matroxok amugy inkább 2d-re hajaznak jóól :)

Hát még nyáron. a nekem ajánlott ár br96000 volt. Ennyit azért szerintem nem ér.Nem hiszem hogy most sokkal kevesebb lenne. Ezek azért tartják az árukat rendesen. :)

Bravo

#679 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 08:30

hi
egy olyan láma kérdésem lenne hogy mitől olyan drágák(50 körül) az asus videó karik pontosan a 6600GT,mert más gyártók már 37-40 körül adják ugyan azt a típust. :think:
ér ennyit az árkülönbség? :confused:

#680 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 13:22

Idézet: carcass - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 19:04

ARCHICAD

Üdv.
Bár újabban már nem követem a CAD HW-eket, de azért az x700-at kevésnek találom, amúgy sem az a kimondott csúcs.
Egyébként a CAD legtöbb esetben inkább 2+1/2 D, viszont a nagyobb modellekhez kell a sok memória.
Lehet, hogy én valamelyik sima 6800-as kártyát javasolnám. (Illetve ha sok a pénzed PNY Quadro -t mintha lehetne több helyen kapni.)

Avagy azt tudom javasolni - hogyha offolsz is - itt alant van egy CAD monitor topik, ott hozzáértőbb emberkéket találsz.
HWSW -CAD monitor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.