HWSW Informatikai Kerekasztal: Webshop készítés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Webshop készítés és hozzá kéne tárhely Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 09:09

Köszi szépen!

Sajnos más probléma is felmerült azóta. Egyéként, Ultraweben, van az oldal. Szóval ez az állandó üzenet jelenik meg az admin felületen:

Warning: session_save_path(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 503 is not allowed to access owned by uid 0 in /mnt/ultraweb/b/bu/butoraruhaz/admin/includes/functions/sessions.php on line 110

Ha viszont csak az oldal címét írom be akkor ez:

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /mnt/ultraweb/b/bu/butoraruhaz/includes/functions/database.php on line 19
Unable to connect to database server!

Már megint mit csesztem el? :( Köszi a gyors választ:)

#22 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 09:18

Megint én!

Ami furcsa az, hogy nemrég még bejött az oldal és csak az eső hibaüzenet jött elő, meg az hogy változtassam meg a co..?.php fájl atribútumát csak olvashatóra tehát 444-re, ami persze nem jött össze valamiért, Flash Fxp-t használok. Szóval az a furcsa, hogy az oldal nem jön be de adminisztrálni lehet. Tudom, hogy huje vagyok ehez, de már hatodjára telepítem ezt a bigyót és kezdenek komoly idegrángásaim lenni. Ha valaki meg tudná sasolni, miért vagyok ennyire elseszve, azt nagyon szépen megköszönném Az oldal címe www.butoraruhaz.ultraweb.hu
Remélem, ma végre lezárhatom ezt a témát, és koncentrálhatok a termékek felrakására. Amit be szeretnék állítani, az az átutalásos és a kártyás fizetés és a házhozszállítás. Könnyebbség kedvéért, már fentvan a magyarítása az adminnak és  catalog-nak is.

#23 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 09:41

Idézet: vyaghor - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 10:18

Megint én!

Ami furcsa az, hogy nemrég még bejött az oldal és csak az eső hibaüzenet jött elő, meg az hogy változtassam meg a co..?.php fájl atribútumát csak olvashatóra tehát 444-re, ami persze nem jött össze valamiért, Flash Fxp-t használok. Szóval az a furcsa, hogy az oldal nem jön be de adminisztrálni lehet. Tudom, hogy huje vagyok ehez, de már hatodjára telepítem ezt a bigyót és kezdenek komoly idegrángásaim lenni. Ha valaki meg tudná sasolni, miért vagyok ennyire elseszve, azt nagyon szépen megköszönném Az oldal címe www.butoraruhaz.ultraweb.hu
Remélem, ma végre lezárhatom ezt a témát, és koncentrálhatok a termékek felrakására. Amit be szeretnék állítani, az az átutalásos és a kártyás fizetés és a házhozszállítás. Könnyebbség kedvéért, már fentvan a magyarítása az adminnak és  catalog-nak is.

Jelenleg nekem azt írja hogy a database.php fájlodban van egy adatbáziskapcsolat felépítési hiba.

Állítsd be jól az adatbázis, szerver és a login adatokat :)

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#24 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 10:09

És most jöhet a .htaccess talán

#25 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:19

Heló ismét!

Még mindíg bajaim vannak. A következő a felirat:

Warning: session_save_path(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 503 is not allowed to access owned by uid 0 in /mnt/ultraweb/b/bu/butoraruhaz/includes/functions/sessions.php on line 148

Figyelem Warning: I am able to write to the configuration file: /mnt/ultraweb/b/bu/butoraruhaz/includes/configure.php. This is a potential security risk - please set the right user permissions on this file.

Figyelem Warning: The sessions directory does not exist: /mnt/session. Sessions will not work until this directory is created.

Az áruház már bejön, de azt a nyomorult configure.php atributúmát az istenért nem akarja megváltoztatni.
A másik, meg, hogyha nyelvet akarok váltani, akkor 404-es hibát mutat. A harmadik, hogy az istenért sem tudom eltüntetni a lap tetejéről az osCommerce feliratot és helyéberakni az enyémet, pedig átalakítottam a saját formámra az eredeti fájlt, és gy töltöttem fel, de nem az jön be. Grrr. Szóval mostmár bejön az admin és a catalog is de, most hogyan tovább?
Köszi előre is.

#26 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:22

van az eredeti csomagban egy csomo .HTACESS file, de sem a totalcommander, sem pedig a Flash Fxp nem volt hajlandó feltölteni a fájlokat, ezér megváltoztattam a nevét, ami lehet hogy hüjeség, de legalább már nem csesztet ezzel. A neve 1.HTACESS lett mindegyiknek.

#27 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:23

Jah és a másik figyelmeztetésnél, milyen könyvtárat vagy mifenét kell nekem létrehozni, és hova és hogyan, meg mégis minek?

#28 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:26

Komolyan mondom, ha sikerül a segítségeddel stabillá és működőképessé tenni ezt a szutykot, akkor kapsz egy egyszeri 70%.os kedvezményt bármelyík bútorból, amint kész lessz teljesen az áruház.

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:56

Idézet: vyaghor - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 7:48

Melyik ingyenes tárhelyen működik rendesen, és hogy kell beaáálítani? Előre is köszi a segítséget.

Jó kérdés, mert nekem kézzel kell utána jogosultságokat szerkeszteszteni a júzereknek, meg felrakás után a config fileokról levenni az írás/futtatás jogot, ilyesmik...

Ingyenesen nem tudom miképpen bír működni, de eleve a konfigfileokhoz nyilván nem lehet hozzáférni, tudni kellene mi van beállítva, de ez a register global cucc ez már nyilván off lesz, .htaccesseket is kell macerálni, azt is kézzel szoktakm, csak az advanced programozók tudjákmindenféle scriptekkel létrehozni, szerkeszteni, törölni, ha így alapesetben nem FTP-zhető file.

Szóval nagy falat, főleg ha a futtatási környezetről nem tudsz semmit, akkor jó sok doksit kell olvasni, meg kísérletezni. Szerintem vedd bérbe valakitől kompletten, vagy nemtom, szerezz egy fizetős helyet...
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:40

Sziasztok ismét!

Nos, szinte minden sikerült eddig, a webshoppal. Az ATW.hu az egyikk legjobb szolgáltató a webáruház számára, bár kicsit lassú, viszont mind a .HTACESS fileokat befogadja gond nélkül, mind az atributumokat gond nélkül lehet változtatni, és a következő hibaüzenet sem jelenik meg az uw.hu.val ellentétben:

Warning: session_save_path(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 503 is not allowed to access owned by uid 0 in /mnt/ultraweb/b/bu/butoraruhaz/admin/includes/functions/sessions.php on line 110

Viszont pár dologgal még mindíg problémám van, és a segítségeteket kérem. nyelvet még mindíg nem lehet váltani, mert 404-es hiba üzenet jön ki. A webáruház tartalmát elkezdtem lecserélni, de képet nem tudok hozzárendelni. Ha ismeritek ezt a problémát és megoldást is tudtok rá, annak nagyon örülnék. tehát már csak ez a 2 gondom van, jah meg az, hogy hogy a francba lehet levédeni az admin oldalt, mert az mint köztudott bárki szabadon piszkálhatja. Ehh, csakhogy még egy gond leggyen. Jah, hogy jobban tudjátok miröl is dumálok , itt az új cím: www.butorbolt.atw.hu

Előre is köszi

#31 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 04:02

Sziasztok!

Na jó. Elszóltam magam. Már megint elcsesztem valamit. Grrr. Valaki segítsen beállítani ezt a szutykot, könyörgöm. butorbolt.atw.hu
segtség, segítség, segítség!!!! már 3. éjjel és 4. nap csinálom, belefáradtam.

#32 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 05:00

nincsen neki /tmp alkonyvtara. nezd meg, hogy ez az jo kis ingyenes tarhely hova osztja.
Udv: Nezelodo

#33 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 13:07

hozz létre egy tmp mappát a gyökérben,
a configban a banner management vagy mi a fene részben tudod levenni az oscommerce feliratot és bvetenni mást, vagy cseréld le a images/oscommerce.gif fájlt.
a nyelvváltás nálam jó, csak nincs magyar
az admin felület jelszavazása 2 módszerrel oldható meg, vagy egy megfelelő .htaccess fájlal, vagy az admin access kiterjesztés telepítésével, amit letölthetsz a hivatalos weboldalról.

Szerkesztette: negyvenketto 2007. 05. 12. 13:46 -kor

#34 Felhasználó inaktív   vyaghor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 20:36

Sziasztok!

Úgy vettem észre, hogy igen lassan tölti be az atw.hu az osCommerce programot. Ennek van valami megoldhatatan oka, vagy fel lehet kicsit gyorsítani ezt a folyamatot, esetleg egy másik szolgáltatóval?

#35 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:20

Üdv.

Bajlódott már valaki a CubeCart nevű webáruházzal?

Én most ebben rakosgatom össze az új webes bótot, de nem találok hozzá magyar nyelvi fájlt sehol. Elkezdtem lefordítgatni, de rengeteg meló van vele. Néztem pár ilyen boltot itthon, és ott van magyar nyelv. (bár lehet ők is lefordították magyarra :Đ)

A másik nagy nyűgöm, hogy valamiért a hosszú Ő betűk nem jelennek meg, és már áttúrtam párszor a forrást, de ott úgy látom, hogy iso charset van beállítva, tehát mennie kellene..  :rolleyes:

Van bárkinek tapasztalata ezzel a webshoppal? Esetleg modulok hozzá?...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#36 Felhasználó inaktív   babem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 19:21

Hali,
Keresek egy olyan céget vagy vállalkozót aki tudna ajánlatot adni egy oscommerce webáruház vázra.
Tehát egy design nélküli, de teljesen beállított, frissített, magyarított stb. oldalra árajánlat kellene.
Ahol ilyet találtam mindenhol csak úgy kínálják hogy ők adják a tárhelyet is, de nekem az már van.
Egyébként maga az oscommerce telepítő honnan tölthető le? Mert az oscommerce hivatalos oldalán csak egy frissítés található. Ha esetleg valakinek van egy jó linkje, ne kíméljen.
Köszi
Babem

#37 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 20:32

Idézet: babem - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 20:21

Hali,
Keresek egy olyan céget vagy vállalkozót aki tudna ajánlatot adni egy oscommerce webáruház vázra.
Tehát egy design nélküli, de teljesen beállított, frissített, magyarított stb. oldalra árajánlat kellene.
Ahol ilyet találtam mindenhol csak úgy kínálják hogy ők adják a tárhelyet is, de nekem az már van.
Egyébként maga az oscommerce telepítő honnan tölthető le? Mert az oscommerce hivatalos oldalán csak egy frissítés található. Ha esetleg valakinek van egy jó linkje, ne kíméljen.
Köszi
Babem

http://www.oscommerc...tions/downloads

ez nem update, ez a full
úgy értelmezik az update feliratot,  hogy akkor volt utoljára frissítve

+ hun lang file  http://www.oscommerce.com/community/contri...ry,7/search,hun

#38 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 20:33

Idézet: vyaghor - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 21:40

nyelvet még mindíg nem lehet váltani, mert 404-es hiba üzenet jön ki.

A nyelvi fileokat külön kell letölteni és feltenni. Azok megvannak?

#39 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 20:35

Idézet: vyaghor - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 5:02

Sziasztok!

Na jó. Elszóltam magam. Már megint elcsesztem valamit. Grrr. Valaki segítsen beállítani ezt a szutykot, könyörgöm. butorbolt.atw.hu
segtség, segítség, segítség!!!! már 3. éjjel és 4. nap csinálom, belefáradtam.

Fizetős tárhelyet nézzél.  Ingyeneseknél elég sok korlátozás van az sql használatában, biztonsági okokból.

#40 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 20:36

Idézet: vyaghor - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 7:48

Sziasztok, abban kérnék egy kis segítséget, hogy én is az esCommerce webshop-ot szeretném feltenni az oldalamra, de ez az üzenet jön ki, mikor feltettem a könyvtár tartalmát.

Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.

pont a hozzászólásod előtt volt a megoldás a dologra....

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó