HWSW Informatikai Kerekasztal: Webshop készítés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Webshop készítés és hozzá kéne tárhely Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   babem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 22. 21:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 21:32

http://www.oscommerc...tions/downloads

ez nem update, ez a full
úgy értelmezik az update feliratot,  hogy akkor volt utoljára frissítve

+ hun lang file  http://www.oscommerce.com/community/contri...ry,7/search,hun

De abban a file-ban csak egy catalog és egy extras mappa van. Hol vannak az admin és includes mappák? E nélkül meg sajna el sem indul ez. Szerintem biztos hogy csak egy javitás ez.
Üdv
Babem

#42 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 23. 08:00

Idézet: babem - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 22:06

De abban a file-ban csak egy catalog és egy extras mappa van. Hol vannak az admin és includes mappák? E nélkül meg sajna el sem indul ez. Szerintem biztos hogy csak egy javitás ez.
Üdv
Babem

az extras az nem része a shopnak
a shop a catalog könyvtárból fut, azon belül van az admin és az includes mappa is.....

ja meg ott van egy szép readme pdf,  érdemes elolvasni!

#43 Felhasználó inaktív   babem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:36

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 9:00

az extras az nem része a shopnak
a shop a catalog könyvtárból fut, azon belül van az admin és az includes mappa is.....

ja meg ott van egy szép readme pdf,  érdemes elolvasni!

Közben rájöttem hogy az update a nevében csak kamu és szépen kibontottam a localhost-omba. A dokumentumja alapján létre kell előtte hoznom kézzel egy adatbázist, (ezt meg is tettem) majd el kell inditanom a localhost/webshop/catalog/install/ utvonalat.
Csakhogy erre nekem azt írja ki a rendszerem, hogy:
--------------------------------
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, you@example.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
-------------------------------

Tehát el sem kezdi az installálást az osc.
Vagy tegyem fel egy éles internethostra?
Üdv:
Babem

#44 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:42

Idézet: babem - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 12:36

Közben rájöttem hogy az update a nevében csak kamu és szépen kibontottam a localhost-omba. A dokumentumja alapján létre kell előtte hoznom kézzel egy adatbázist, (ezt meg is tettem) majd el kell inditanom a localhost/webshop/catalog/install/ utvonalat.
Csakhogy erre nekem azt írja ki a rendszerem, hogy:
--------------------------------
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, you@example.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
-------------------------------

Tehát el sem kezdi az installálást az osc.
Vagy tegyem fel egy éles internethostra?
Üdv:
Babem

nem kamu az update, mint írtam, az utolsó módosítást jelöli..

internal server error: ott gond van a webszerverrel,  még oscommercehez köze sincs a dolognak

#45 Felhasználó inaktív   babem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 12:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 12:42

internal server error: ott gond van a webszerverrel,  még oscommercehez köze sincs a dolognak

Dea akkor a többi localhost-on lévő oldalam meg miért működik? Csak ez az egy nem megy.

#46 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 12:25

Idézet: babem - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 13:06

Dea akkor a többi localhost-on lévő oldalam meg miért működik? Csak ez az egy nem megy.

php futtatás van?

másik kollega installja:  http://www.butorbolt...catalog/install
ennek kell bejönnie,  eddig még semmi extra nincsen benne,
ha ez sem jön be, szerver oldalon keresd a hibát!

#47 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 23. 12:32

Idézet: babem - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 13:06

Naja, ezért nem szeretjük idegen tárhelyre telepíteni, mert esetleg jogosultságokkal kell szopózni. Ott a tárhelynél nincs rá support? Mert nyilván az install/config filékről a futtatás/írásjogot telepítés után ilene levenni, meg hasonlók. Most az ember bevállalja máshol X összegért, de nincs php, nincsenek jogok, beletúrni nem lehet, akkor mennyit kérjen érte?
Make love not Wor.

#48 Felhasználó inaktív   babem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 15:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 13:32

Naja, ezért nem szeretjük idegen tárhelyre telepíteni, mert esetleg jogosultságokkal kell szopózni. Ott a tárhelynél nincs rá support? Mert nyilván az install/config filékről a futtatás/írásjogot telepítés után ilene levenni, meg hasonlók. Most az ember bevállalja máshol X összegért, de nincs php, nincsenek jogok, beletúrni nem lehet, akkor mennyit kérjen érte?

Na ez érdekes, a neten rendesen működött a dolog, most a "/tmp hiányzik" probléma jött elő. Már teleraktam az egészet tmp mappákkal, de továbbra is hiányolja.

#49 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 17:20

Idézet: babem - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 16:25

Na ez érdekes, a neten rendesen működött a dolog, most a "/tmp hiányzik" probléma jött elő. Már teleraktam az egészet tmp mappákkal, de továbbra is hiányolja.

a cahce directory hiányzik?  vagy mit ir ki?

#50 Felhasználó inaktív   feinadam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 09:55

sziasztok!Én is kínlófok az oscommerce-el.az extra.hura töltöttem fel és ezt a hibát írja.

Warning: session_save_path() [function.session-save-path]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2000 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/admin/includes/functions/sessions.php on line 161

ha felrakom hozzá a magyarosítást akkor kapok még 3 hubaüzenetet amikkel nem tudok mit kezdeni és hiába is szedem le a magyarosítást utána a a programból és visszaállítom az angol nyelvet marad a következő 2 hibaüzenet

Warning: session_save_path() [function.session-save-path]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2000 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/includes/functions/sessions.php on line 162

Warning: require(includes/languages/hungarien.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/includes/application_top.php on line 288

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'includes/languages/hungarien.php' (include_path='.') in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/includes/application_top.php on line 288

#51 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 11:39

Idézet: feinadam - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 9:55

sziasztok!Én is kínlófok az oscommerce-el.az extra.hura töltöttem fel és ezt a hibát írja.

Warning: session_save_path() [function.session-save-path]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2000 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/admin/includes/functions/sessions.php on line 161

ha felrakom hozzá a magyarosítást akkor kapok még 3 hubaüzenetet amikkel nem tudok mit kezdeni és hiába is szedem le a magyarosítást utána a a programból és visszaállítom az angol nyelvet marad a következő 2 hibaüzenet

Warning: session_save_path() [function.session-save-path]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2000 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/includes/functions/sessions.php on line 162

Warning: require(includes/languages/hungarien.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/includes/application_top.php on line 288

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'includes/languages/hungarien.php' (include_path='.') in /nfs/extra/v/vm/vmg11e/wwwroot/shop/catalog/includes/application_top.php on line 288

Pedig ezekből a hibákból pontosan lehet látni mi a baja. :)

Nézd meg mit akar a /tmp-ben mert szerintem állítható. Ha nem lehet, akkor nincs mit tenni. (Egyébként normális webszerveren a /tmp-et nemnagyon lehet írni.) A session save path -t pedig be kell tenni az open_basedir -be meg a safe_mode -ba, illetve a safe_mode_gid jó még. A PHP 5.2.1 óta picit kinyírták a safe_mode-ot szerintem, amit nekünk is sikerült beszívni  a webszerveren.

Az hogy nem találja a file-t pedig simán lehet kis és nagybetűs dologtól vagy rossz helyen keresi a file-okat.

#52 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 11:44

Idézet: babem - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 12:06

Esetleg a .htaccess-ben olyanok vannak amit az AllowOverride nem enged?

Szerkesztette: andrej 2007. 09. 01. 11:44 -kor

#53 Felhasználó inaktív   molnaram 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:40

Sok szolgáltatónál le is van tiltva azok a funkciók melyekkel a htacces jól működne. Sajnos én is voltam már olyan szolgáltatónál ahol az istenért sem sikerült beállítanom a keresőbarát urleket amihez a htacces kell.
Amúgy joomla virtualmart-ját próbáltátok mint egy kiválló webshop és webáruház rendszert?
Websoh oldal összeállításhoz csak ezt használom, és még nem csalódtam benne.

#54 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:58

Idézet: molnaram - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 22:40

Amúgy joomla virtualmart-ját próbáltátok mint egy kiválló webshop és webáruház rendszert?
Websoh oldal összeállításhoz csak ezt használom, és még nem csalódtam benne.

Hümm, nem akarsz pár működő oldalt mutatni? Vállalkozós topikban valaki elég jól verte a nyálát, hogy 5 perc alatt csinál webshopot, de ez már volt vagy 3 hónapja, oszt csak nem jut dűlőre, meg ezek az előtelepített dolgok valahogy mindig nyűgösek. Oscommerce mondjuk egész jól bír működni.
Make love not Wor.

#55 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 05:11

Esakkor az elso hozzaszolostol maris itt a 109 khuf ajanlat :) Hat ezek a lamak vazze igy halomban...
Udv: Nezelodo

#56 Felhasználó inaktív   slezi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 01:07

sziasztok!

honnan tudnám megszerezni a HelodCommerce-t

elörre is köszi

#57 Felhasználó inaktív   forvvard 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 21. 08:45

osCommerce-t raktam a saját tárhelyemre.
Harmadikra sikerült felrakni, ment az admin tools is, az áruház is. Hurrá!
De most nem tudok belépni az adminba, mert nem nyitja meg a ... .hu/catalog/admin oldalt
"A cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető." :(
Mit tegyek? Elvileg ott van a login.php...
Segítsetek!

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó