world-html dokumentumban kep szerkesztes ?
Elküldve: 2005. 09. 10. 18:42
Segitsetek mar .
Problemam: van 35 db jpeg foto kepem ami Osszesen 1MGb csak. / tomoriteni mar tovabb nem tudom a kep romlas miatt.
Ha a kepeket beillesztem world-be hogy szerkesszem , mentes utan mar akkor 1 kep is megnoveli a world dokumentumot Egyedul 1 MGb- al !
Egy Html-be szeretnem tenni a 35 jpeg-kepet es egy weblapra feltenni .
Hogy csinaljam hogy ne novekedjen 10-20 szorosara a merete szerkesztes es mentes utan ?
Elküldve: 2005. 09. 10. 20:01
Idézet: karpatiz1 - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 18:42
Segitsetek mar .
ha nem feltétlen elengedhetetlen akkor ne word legyen a te HTML szerkesztőd (a world más kérdés
ha mégis...
1 /ne egy fájból áló weblapként mensd hanem weblapként
2 /ha mégis egy fájból állóként akkor a képek> tulajdonságok> tömörités >weben képernyón való megjenités segíthet.
Elküldve: 2005. 09. 10. 23:56
Továbbá a leírásod alapján te a .DOC-ba mentett Word dokumentumot szeretnéd kitenni a netre. Ne tedd, nem arra való, a böngészők nem jelenítik meg. Ellenben ha a Wordben a Fájl/Új dokumentum/Weblap opcióval nyitsz új dokumentumot, azt webre optimalizáltan készítheted el, azaz a képek nem kerülnek fizikailag a dokumentumba, hanem csak hivatkozás lesz rájuk, valamint eleve HTML formázásokkal készül a dokumentum és HTML-be is mentődik el.
Az persze megint más kérdés, hogy az előttem szólóhoz hasonlóan én sem javaslom a Word használatát, mint weblapszerkesztőt. Igazából jobban járnál, ha összeszednél valami HTML-hez értő ismerőst és együtt csinálnátok meg a gép előtt. Nem hiszem, hogy nincs ilyen az ismerősi körödben.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2005. 09. 11. 00:28
Legalábbis ilyen képbeillesztős mutatványokra biztosan.
Elküldve: 2005. 09. 11. 08:09
bemasolok egy egyszeru world ures dokumentumba amibe csinaltam egy automatikus tablazatot.
mikor megtortent melle irok 2-3 szot a tablazat masik rublikajaba es ezt a kesz dokumentumot
kimentem teljes weblap formatumba / html,htm../ es kesz . ezt akarom felmasolni FTP-vel egy helyre.
hat ez a dokumentum novekedett meg igy keszen 1MGb-ra. ?!
Mikor tovabb csinaltam a tablazatba valo beillesztest sok keppel , eredmeny : oriasi meretu lett a letrehozott anyag, amit mar nagyon nehez feltolteni a tarhelyre.
35 kep jelenleg osszesen csak 1MGb. keszen meg 20-30MGb. Mitol???.
Elküldve: 2005. 09. 11. 08:31
Elküldve: 2005. 09. 11. 14:07
menteskor keletkezik egy INDEX.HTM es egy mappa mely INDEX ELEMEI .
ha megnezem inxex mappa elemeibe mi van akkor nezek nagyot. mert benne minden kep megvan DUPLAN
jpg be de MEG .PNG KEPFAJLBA IS AMI NAGYON NAGY MERETU.plusz benne van OLEDATA.MSO fajl ami MAGA 8 M !!!. meg egy kicsi filelist.xml .
az egesznek nem szabad lenne hogy tob legyen EGY FLOPY LEMEZ MERETNEL.
HONNAN JON EZ A FILE NOVEKEDES ?
AHOGY MENTEK: A KELETKEZETT WORLD MAR KB 30M , EBBOL CSINALTAM TELJES WEBLAP MENTEST, MERT A WORLD NEM AJANLOTT FEL MAST , MAJD EZT BEHIVTAM ES EZ LETT.
HA EZT MENTEM MASKENT HOGY NEM TELJES VEBLAP CSAK HTML,HTM AKKOR MEG A KELETKEZETT
AZ IGAZ 100 K -CSAK, DE NINCS KEP HA RAKATTINTOK. HIABA MELETTE AZ OSSZES KEP. NEM ILLESZTI BE SEMMI. MI LEHET AMIT MEGSEM CSINALOK JOL?
Elküldve: 2005. 09. 11. 15:35
WORD
Nincs benne L! Bocs, de már nagyon szúrja a szemem.
World = világ
Word = szó
Azért ennyire még nem monopólium a Microsoft.
/OFF
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2005. 09. 11. 16:35
es ezt weblapkent kimentem mar akkor a keletkezett index elemei mappaba MAR .PNG KEPFAJL KERUL BE ES KB 10X MERETU MINT A JPG VOLT, + OLE AMI 1M KORULI ?!
MEGNEZTEM NINCS A PNG KIJELOLVE. DE HA KIJELOLOM AKKOR IS PNG KELETKEZIK AJPG-BOL.
NEM TUDOK 30 JPG KEPET FELTENNI AZ INTERNETRE MERT 30X MERETUVE VALIK MINDJART HA KOMPLETT. ?!
Elküldve: 2005. 09. 11. 16:42
Elküldve: 2005. 09. 11. 19:58
Idézet: karpatiz1 - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 17:35
es ezt weblapkent kimentem mar akkor a keletkezett index elemei mappaba MAR .PNG KEPFAJL KERUL BE ES KB 10X MERETU MINT A JPG VOLT, + OLE AMI 1M KORULI ?!
MEGNEZTEM NINCS A PNG KIJELOLVE. DE HA KIJELOLOM AKKOR IS PNG KELETKEZIK AJPG-BOL.
NEM TUDOK 30 JPG KEPET FELTENNI AZ INTERNETRE MERT 30X MERETUVE VALIK MINDJART HA KOMPLETT. ?!
Ha office-on belül telepítetted a wordot, akkor nagy valószínűséggel lennie kell egy frontpage nevű webszerkesztőnek is a gépen, próbáld azzal, az mégiscsak arra való. Vagy próbáld ki az Arles nevű progit, ami kifejezetten a képek webes megjelenítésére készült.
Szerkesztette: Syner 2005. 09. 11. 19:59 -kor
MSN: gaborszi@msn.com
Elküldve: 2005. 09. 12. 00:24
Idézet: karpatiz1 - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 17:35
Ne hasznalj halmozottan nagybetuket, mert egyszeruen zavaro olvasni. En az ilyen beragadt caps lockos szoveget el sem olvasom...
Szerkesztette: blash 2005. 09. 12. 00:24 -kor

Súgó
A téma zárva.