en nemtom mi van ujabban a kiralyi postaval, de olyan erzesem van, mintha visszafejlodnenek a kozepkorba kb
tavaj vettem 4 dugattyut az ebay-rol 10.24-n az USA-bol Arizona-bol
akkor (okt vege nov eleje) jott a Sandy hurrikan a keleti-partra, 7000+ repulojaratot toroltek is miatta
gondoltam, na fasza, plusz 4-5nap, de belefer
vhonnan Arizona-bol kiindulva LA-Chicago-Frankfurt-Bp tavot a hurrikan ellenere is letudta 8 nap alatt, neztem a tracking-n
aztan nov kozepen jott egy analog mail a postatol, hogy van egy VÁMáru a nevemre
ahogy megkaptam a mailt róla, kb 10 percen belül beküldtem a paypal-s számlát róla fwd-zve a megadott email cimre
egy hét múlva felhívtam őket, hogy hát mi van... vámolják
pár nap múlva megint, még mindig vámolják
aztán dec elején irtam a posta VÁM email cimre egy ujabb email-t, hogy hat 2012-ben orulok, hogy itt tartunk, es ha gondoljak, a pincebol elokukazok vmi PC-t, hogy meggyorsitsam vele a VAM-olast, mert ez egy vicc, hogy mar majdnem 3 hete vámolnak 4db hasznalt dugattyut a 21. szazadban
erre jott vissza egy valasz masnap, hogy a cuccomat mar masfel hete tovabbitottak kezbesitesre
ugylaccik a Bp-Bp tav az 2012-ben iszonyu nehezsegekbe telik lekuzdeni, sokkal tobbe, mint amig idejott a vilag masik vegerol a hurrikan ellenere is, persze ha Tokio fele kerulo uton tortenne a kezbesites, akkor sem igazan ertheto, hogy masfel het alatt miert nem erkezik meg vmi varoson belul
aztan dec11-n kezhez vettem vegre, azaz kozel 40 napig tartott le VAM-olni meg megkapni
----
masik csomag, ezt ugyanekkor 10.24-n vettem taiwan-rol
11.02-n itt volt, nem erte el a VÁM limitet az erteke, ehhez nem kellett szamla, mert rajta volt a dobozon
tracking szeritn 3 napja Bp-n van, hat megkerdeztem mar hogy miert is nem jott meg ki
o hat mar 2x megprobaltak kikezbesiteni
tenyleg, es mikor? mert faterom egesz nap otthon volt es nagyon nem csongetett be senki vele
hat mert pontatlan a cim
jo tessek hagyni majd bemegyek erte (ez volt nov tieznsokadikan-n)
9ker táblás utca 39, egy fel ora mulva mar ott is vagyok
eloveszik a pancelszekrenybol

nezem emelet-ajto utolag tollal oda van irva a "ponatalan cim" melle
kerdezem is, hogy nehari, de ha ponatalan a cim, akkor ezt ki irta oda, meg ha oda irta, akkor miert nem talalt oda?
ööööö
meg hogy az eddigi kb 150 csomag mitol talalt oda emelt ajto nelkul is, amikor nev ki van irva a lph-n
ööööö
jo koszi, hol kell alairni...?
---
a masik amit nem ertek, ha van egy VAM aru, akkor nnak a kezbesiteseert miert is kell 1290-t kifizetni?
en azt a szolgaltatast mar kifizettem egyszer
az, hogy bement VAM-ra attol en azt nem odaig fizettem ki, hanem a nekem kezbesitesig
pont leszarom, hogy nekik az mennyi koltseg, lejatszak a kintrol kuldo postaval a kintre kifizetett szolgaltatasbol kinek mennyi jar