HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1201 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:11

Engem csak az erdekel, hogy fut-e ezeken a Windows normalisan :D

#1202 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:12

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 22:56

Mondhatnál pár típust...

A mai notebook kinalat nagyresze sajnos pont ilyen tepsi 15.4"-es... iszonyat ahogy terpeszkedik az asztalon, hatalmas a footprintje... ez csak annak tunik fel, aki mar hasznalt kisebbet. De azt nagyon zavarja. Ha megnezed a billentyuzet meretet akkor lathatod, hogy kb. a 13.3"-as wide illeszkedne a billentyuzetre ugy, hogy a billentyuk korul nincs felesleges felulet. Nekem 14"-es van (1280x768), itt van meg egy extra billentyu oszlop a jobbszelen es igy pont olyan szeles mint a kepernyo. Ennel nagyobb tft felesleges, csak a notit teszi nehezebbe, nagyobba.

Szerk: ez a cucc lehetne fel kiloval konnyebb (vekonyabb sajna nem) egy 14"-es vagy 13.3"-as tftvel. Es en inkabb azt valasztanam.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 01. 10. 23:15 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1203 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:41

http://developer.apple.com/documentation/M...section_10.html

Extensible Firmware Interface (EFI)

Idézet

Intel-based Macintosh computers use extensible firmware interface (EFI). EFI provides a flexible and adaptable interface between Mac OS X and the platform firmware. This change should be transparent to most developers, but may affect some, such as those who write boot drivers.

For more information on the EFI specification, see http://www.intel.com/technology/efi/

#1204 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 23:43

http://developer.apple.com/documentation/M..._section_6.html

Code on the Stack: Disabling Execution

Idézet

Intel processors include a bit that prevents code from being executed on the stack. On Intel-based Macintosh computers, this bit is always set to On.

#1205 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:21

Ugy latom van akinek semmi nem jo? Mi a fene bajotok van a 15 os Powerbookkal?? A 15" pont optimlis 1680*1050 es felbontassal, es most vegre egy brutalis eromu kerult bele, nem lehet azt mondani, hogy hehh hat a gagyi g4 van benne.
Nemsokara lesz beloluk 12"-es verzio is, ha valakinek a kis meret a fontos, es az iBookbol meg valszeg lesz 13 vagy 14" es hamarosan.

Megis mit vartatok? fel centi vastag allithato meretu laptopot vagy mit? Nem mellekesen az Apple fel evvel elore hozta az inteles gepek megjeleneset. Konkretan mi viszonteladok ma semmi ilyesmire nem szamitottunk, max valami gagyi inteles minire, vagy iBook konfigot gondoltunk.

#1206 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:22

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 22:11

Engem csak az erdekel, hogy fut-e ezeken a Windows normalisan :D

Miert ne futna? Ha az OS X et felraktak normal PC-re, akkor a driverekben sokkal gazdagabb Windowst miert ne tudnad felrakni erre?

#1207 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:27

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:22

Miert ne futna? Ha az OS X et felraktak normal PC-re, akkor a driverekben sokkal gazdagabb Windowst miert ne tudnad felrakni erre?

Mondjuk kapasbol az EFI miatt ;) Na de majd a Vista! :D  :cool:

Szerkesztette: max-pain 2006. 01. 11. 00:32 -kor

#1208 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:37

http://macworld.appl...t/mw/index.html

#1209 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:38

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 23:27

Aszontak itt az okosok, hogy az nem akadaly, az OS X et is majd fel lehet hackelni PC re :)

#1210 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:38

Aszontak itt az okosok, hogy az nem akadaly, az OS X et is majd fel lehet hackelni PC re :)

En meg pont azt olvastam, hogy ez akadaly. Na de hamarosan ugyis kiderul :)

#1211 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:02

http://www.internet-..._vs_macbook.htm

PB MB osszehasonlitas

#1212 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:21

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:21

Megis mit vartatok? fel centi vastag allithato meretu laptopot vagy mit?

Mit vartunk az Appletol?
Olyan notit, ami fele olyan nehez, haromszor annyi ideig birja es nyolcszor gyorsabb, mint a pc-s rivalisai. :D
En szemelyszerint a gombokkal sem vagyok megelegedve. Tul sok gomb van azon a mekkbookon. Raadasul nevetsegesen olcsonak tartom, kicsit kerhetnenek tobb penzt is erte! Igy hogy fogjak a lelkes tulajdonosok egyedinek erezni magukat? :p

#1213 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:56

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:56

apám nagyon ütős a kicsike és ahhoz képest még nemis túl nehéz :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1214 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:58

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:21

Ugy latom van akinek semmi nem jo? Mi a fene bajotok van a 15 os Powerbookkal?? A 15" pont optimlis 1680*1050 es felbontassal, es most vegre egy brutalis eromu kerult bele, nem lehet azt mondani, hogy hehh hat a gagyi g4 van benne.
Nemsokara lesz beloluk 12"-es verzio is, ha valakinek a kis meret a fontos, es az iBookbol meg valszeg lesz 13 vagy 14" es hamarosan.

Megis mit vartatok? fel centi vastag allithato meretu laptopot vagy mit? Nem mellekesen az Apple fel evvel elore hozta az inteles gepek megjeleneset. Konkretan mi viszonteladok ma semmi ilyesmire nem szamitottunk, max valami gagyi inteles minire, vagy iBook konfigot gondoltunk.

no problemo. ottvan ez a gép a szeren, ideális DTR. a félelmem inkább az, hogy ezis heroinárban lesz  :rolleyes:

#1215 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:59

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:27

windóz tud efibootolni. szerinted az itanicos xp mégis hogy indul? itanic esetben csak efibois van.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 11. 02:01 -kor

#1216 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 02:08

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:21

Mit vartunk az Appletol?
Olyan notit, ami fele olyan nehez, haromszor annyi ideig birja es nyolcszor gyorsabb, mint a pc-s rivalisai. :D
En szemelyszerint a gombokkal sem vagyok megelegedve. Tul sok gomb van azon a mekkbookon. Raadasul nevetsegesen olcsonak tartom, kicsit kerhetnenek tobb penzt is erte! Igy hogy fogjak a lelkes tulajdonosok egyedinek erezni magukat? :p

Na, de most komolyan. Ezek most tenyleg brutal gepek lettek, PC-s tarsaik is ennyibe kerulnek kb. Ezt megveheted most OS X-el core image-el, pro alkalmazasokat tolhatod rajta ezerrel, szep letisztult, es fel evvel hamarabb itt lett mint igertek.
Nemsokara jonnek az iBookok, valszeg azok is utos kis darabok lesznek az atlagusernek, fele annyiert mint a Powerbookok.
Csinaltak jo kis iLife csomagot amit eddig is szerettek az emberek, most megjobb lett, uj iWork, iWeb -amit mar tudom is mire fogok hasznalni - tovabbra sincsenek virusok es egyeb szemetsegek, (leendo csajomnak napokban halt szet a windowsa mert egy gazos linkre bokott a google-ban, pedig Pannonnal dolgozik ceges laptopon, rendszergazdaja van meg minden, es megis), szoval tenyleg mindent odatettek amit kell, nem ertem a fanyalgast. Lesz majd tesco gazdasagos mac mini is, jo kis Intel procival, szoval tenyleg szinte minden akadaly elharul az elol, hogy valaki magaeva tudhasson egy szerintem jobb cuccot mint egy atlag PC atlag Windowsal.
Meg a Vista se uthet be, mert ugye keszul a Leopard, es hat gondolom az Applenek joelore megvan a kis titka, hogy mivel gyakjak le, raadasul most meg penzuk is van koszonhetoen az utobbi ket evuknek, azt csinalnak amit akarnak.

Azt megertem, ha valakit nem erdekel az egesz Apple cucc, es jo neki a windows, de az meg minek irogat ide? :)))

Visszaterve az iWebre. Akartam mar blogot egy ideje, be is van regelve a domain, de f@szom se akart ingyenes ilyen olyan engineket probalgatni, meg programozni tanulni, erre tessek, Apple szepen arcomba tolja ezt az iweb cuccot, amivel szepen a kis iphoto es egyeb librarymjaimbol percek alatt osszedobalom majd amit akarok valami szep template-be, aztan viszont hallas. Egesz egyszeruen mert tudom, hogy ahogyan az iLife csomag, ugy ez is egyuttmukodik mindennel, egyszeru, es jo lesz. Mar nem egyszer volt ez, hogy olyan dolgot kaptam az Apple-tol amire eppen kezdett szuksegem lenni. Valszeg van egy csapat, es figyelik, hogy mire van igeny, aztan szepen megcsinaljak. Egy blogot 50 100 rugo korul rakna ossze nekem valami site designer, ehez kepest 20 rugo lesz az egesz csomag, vagy megkapom ingyen az uj gepemmel.

#1217 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 02:13

i.András mikor lesz kapható nálad? :D (kicsit több értelme van, mint egy i.Podnak)

about blogging: http://www.blogger.com/start

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 11. 02:15 -kor

#1218 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 02:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 0:58

no problemo. ottvan ez a gép a szeren, ideális DTR. a félelmem inkább az, hogy ezis heroinárban lesz  :rolleyes:

Elvileg maradt az ar 540 brutto korul lesz, csak 4 szer gyorsabb lett. Ahogy neztem Asus es egyebek is ennyibe kerulnek ezzel a felszereltseggel. Persze en is orulnek, ha csak 290 000 brutto lenne az ar itthon, de hat ez gyakorlatilag eselytelen, ezek a cuccok most ennyibe kerulnek. Majd talan kesobb lejebb mehet, de nem sokkal, mert folyamatosan a legbikabb cuccokat fogjak belepakolni, max hasznaltan vehetsz majd olcsobban gepet. Viszont ez alapjan vegre az iBookbol is csinalhatnak egy uber kis gepet, es akkor lehet abban is gondolkozni megint. Az biztos nem megy 1000 dollar fole, valszeg nyarig frissitik azokat a gepeket is.

#1219 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 02:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 1:13

i.András mikor lesz kapható nálad? :D (kicsit több értelme van, mint egy i.Podnak)

Az uj cuccok? Nem tom, szerintem hamarosan. Remelem holnaptol, mit anno a dual core G5-osok 1 nappal a bejelentes utan itten figyeltek a botba :)

#1220 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 02:17

Ez a blogging dolog nem jo. Nekem sajat domain kell, meg egy csomo olyan ficsor amit ezzel nem tudok megoldani. Ennyi erovel mehetnek a freeblogra is :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.