HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1861 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:53

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 10:43

Nem logikus-e, úgy telepíteni egy alkalmazást, hogy fogom és odahúzom a többi alkalmazásom közé?

...

És visszatérve az új felhasználóhoz: egy windows alkalmazás telepítése könnyebb ennél? Felhasználóbarátabb, hogy 5-20 kérdés után kezdődik el a telepítés, gyakran csodaszép kék-háttérrel, teljes képernyőn, függetlenül attól, hogy a user dolgozna közben, majd utána a program a start menüben jelenik meg.. ehh sztem sokkal átgondoltabb és könnyebben érthető az os x. _Minden_ szempontból..

de, jóság, persze. csak épp semmi szöveges info nemvolt a first-time user számára, hogy mi a fasz történik éppen. és ha már az átgondoltságról van szó, ez is beletartozna erősen, nekem elhiheted.

nemtudom észrevetted e, de a windows-on használatos installerek 80%-a ablakban végzi amit akar, a fullscreen variációkat én még csak játékok telepitése során láttam - ott pedig ritka, hogy dolgozni akarnál közben :) az elérési ut lekérése persze fapadosabb a dragndrop-nál, de ha azokra az esetekre gondolunk, amikor teljesen személyreszabható a telepités, nem is olyan hülyeség...

mindemellett nekem is jobbnak tünik a package tipusu telepités, de most nem is erről volt szó.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1862 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:53

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 10:43

OS X-nél általános a drag'n'drop-os install (persze van pár app amit nem lehet, de azok általában módosítást végeznek a rendszeren) és a legtöbb alkalmazáshoz a disk imagere raknak egy readme-t is, ami leírja, hogy mit kell csinálni, ha telepíteni akarod. De gondolkodj egy kicsit:
Nem logikus-e, úgy telepíteni egy alkalmazást, hogy fogom és odahúzom a többi alkalmazásom közé?
Másrészt, ez a funkció szerintem nagyon kellemes főleg azért, mert így a szoftverek egy állományban (annak látszik legalábbis, de hívhatjuk packagenak is) tartalmaznak mindent, ami a működésükhöz kell, nem pedig egy könyvtárnyi szeméthegyben..
És visszatérve az új felhasználóhoz: egy windows alkalmazás telepítése könnyebb ennél? Felhasználóbarátabb, hogy 5-20 kérdés után kezdődik el a telepítés, gyakran csodaszép kék-háttérrel, teljes képernyőn, függetlenül attól, hogy a user dolgozna közben, majd utána a program a start menüben jelenik meg.. ehh sztem sokkal átgondoltabb és könnyebben érthető az os x. _Minden_ szempontból..

szerintem izlések és pofonok, mindkettőt meg lehet szokni, nem kell ilyen radikálisan gondolkodni szerintem...
Per Aspera Ad Astra

#1863 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:58

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 10:53

de, jóság, persze. csak épp semmi szöveges info nemvolt a first-time user számára, hogy mi a fasz történik éppen. és ha már az átgondoltságról van szó, ez is beletartozna erősen, nekem elhiheted.

Egyetértünk abban, hogy a firefox egy 3rd party app és nem az OS X hibája, hogy nem csomagoltak mellé leírást?

Tegyük fel, hogy vindóz alá fejlesztek egy appot. Kiadom cd-n és  a cd-n lesz a1.exe a2.exe .. a99.exe. Ebből mondjuk az a97.exe az installer, a többi pedig nem az. Akkor tehát a microsoftnak gány oprendszere van, mert nem egyértelmű az appok telepítése?

Meg aztán, ha user nem tudja telepíteni a rókát, visszamegy a szafarijával mozilla.org-ra és elolvassa hogyan kell..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1864 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:01

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 10:58

Egyetértünk abban, hogy a firefox egy 3rd party app és nem az OS X hibája, hogy nem csomagoltak mellé leírást?

Tegyük fel, hogy vindóz alá fejlesztek egy appot. Kiadom cd-n és  a cd-n lesz a1.exe a2.exe .. a99.exe. Ebből mondjuk az a97.exe az installer, a többi pedig nem az. Akkor tehát a microsoftnak gány oprendszere van, mert nem egyértelmű az appok telepítése?

Meg aztán, ha user nem tudja telepíteni a rókát, visszamegy a szafarijával mozilla.org-ra és elolvassa hogyan kell..

egyetértünk abban, hogy az installernek azért egyfajta szabványnak kell lennie?

egyetértünk abban, hogy bárminemű szöveges információnak még hely sem volt a felületen, tehát nem hihettem azt, hogy hanyagság, hanem hogy ez tervezésből fakad?

egyetértünk abban, hogy emiatt gondolhattam a default osx installert gázosnak?

egyetértünk abban, hogy macen sem minden leányálom, és nemkell leugatni azt, aki nem béget a tömeggel? :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1865 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:06

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 10:53

szerintem izlések és pofonok, mindkettőt meg lehet szokni, nem kell ilyen radikálisan gondolkodni szerintem...

Jó, tegyék fel a kezüket azok a windows felhasználók, akik nem szeretnék, ha legtöbb app instalállása/uninstallálása, abból állna, hogy behúzód az exét a program files könyvtárba, vagy éppen törlöd onnét (semmi registry-s baszakodás, meg dependenciák a windows könyvtárban).
I don't believe it.
-- DNA

#1866 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:14

Idézet

egyetértünk abban, hogy az installernek azért egyfajta szabványnak kell lennie?

Windows alatt egyféle van?

Idézet

egyetértünk abban, hogy bárminemű szöveges információnak még hely sem volt a felületen, tehát nem hihettem azt, hogy hanyagság, hanem hogy ez tervezésből fakad?

Jó próbálkozás, csak hülyeség. Az installer olyan, amilyet a készítője csinál.

Idézet

egyetértünk abban, hogy emiatt gondolhattam a default osx installert gázosnak?

Egyet.

Idézet

egyetértünk abban, hogy macen sem minden leányálom, és nemkell leugatni azt, aki nem béget a tömeggel? :)

Annyit mondtam, hogy _szerintem_ az os x átgondoltabb..

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 04. 11:32 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#1867 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:36

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:06

Jó, tegyék fel a kezüket azok a windows felhasználók, akik nem szeretnék, ha legtöbb app instalállása/uninstallálása, abból állna, hogy behúzód az exét a program files könyvtárba, vagy éppen törlöd onnét (semmi registry-s baszakodás, meg dependenciák a windows könyvtárban).

még sosem gányoltam registryt, az elmúlt 10 évben...(nálam jól szokott működni a win) de az biztos, hogy egyszerűbb lenne, de ezt a jelenlegi módszert is meg lehet szokni/érteni. de ha már ezt a installeres részt fikázzuk, akkor ilyenszempontból meg a linux szarabb, mint a win, mert ott mégnehezebb felrakni valamit. szóval nem feltétlen értek abban egyet, hogy az egyszerűbb a jobb mindenképpen
Per Aspera Ad Astra

#1868 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:43

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:36

még sosem gányoltam registryt, az elmúlt 10 évben...(nálam jól szokott működni a win) de az biztos, hogy egyszerűbb lenne, de ezt a jelenlegi módszert is meg lehet szokni/érteni. de ha már ezt a installeres részt fikázzuk, akkor ilyenszempontból meg a linux szarabb, mint a win, mert ott mégnehezebb felrakni valamit. szóval nem feltétlen értek abban egyet, hogy az egyszerűbb a jobb mindenképpen

Melyik disztribócióról beszélsz?
A linux ma már nem az, mint ami 5-10 éve volt. Legtöbbnél parancssorból: <csomagkezelő.app neve> install <kívánt sw> enter vársz egy picit és az sw használatra kész (nahát milyen bonyolult volt ;) ), vagy a grafikus felületen (jellemzően kde, vagy gnome) használod a különböző csomagkezelőket. Elég sokféle van ezekből is, de szinte minden népszerű disztribhez kapsz egyet, ahol pedig pár kliketi a telepítés.
De persze, akár "megszokható" az is, hogy makefile szerkesztés, make config, make etcetc, de azért valljuk be a drag'n'drop, jobb, peace. ;)
I don't believe it.
-- DNA

#1869 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:45

jaja, de azért berakni a cd-t, vagy elindítani egy installert, és nextnext finish-sel lenyomni az installt, az  se sokkal bonyolultabb, mint akár makefilet szerkeszteni, vagy csomagkezelővel felrakni a csomagot.. de a drag'n'drop valóban a legegyszerűbb:)
Per Aspera Ad Astra

#1870 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:46

szerintetek 96 mega ramra fel lehet már rakni az osxet?
Per Aspera Ad Astra

#1871 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:52

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:46

szerintetek 96 mega ramra fel lehet már rakni az osxet?

Nem tudom. Én használtam annyival (amikor megdölött a 128-as modul), de halál. Telepíteni, viszont sosem telepítettem 128 alatt. Nagyon nem ajánlom. Sőt imho alapvetően 256 mega alatt nem érdemes.
I don't believe it.
-- DNA

#1872 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 11:58

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:45

jaja, de azért berakni a cd-t, vagy elindítani egy installert, és nextnext finish-sel lenyomni az installt, az  se sokkal bonyolultabb, mint akár makefilet szerkeszteni, vagy csomagkezelővel felrakni a csomagot.. de a drag'n'drop valóban a legegyszerűbb:)

Na jó teljesen offtopik és flameszagú is, de nem annak szánom: nekem egyszerűbb és kényelmesebb (nameg olcsóbb is :D ) a netről _ingyenesen_ telepíteni két-három kattintással és egy jelszó beírásával egy appot, mint elmenni a boltba megvenni egy drága appot cd-n, aztán utána végigszaladni a bugyuta telepítőjén (lásd: msword vs abiword, vagy akár ooo).
Mindegy  :offtopic:
I don't believe it.
-- DNA

#1873 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:14

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:06

soha a budos eletbe nem kellett meg registrybe mennem hogy letorolhessek egy programot, te most azert mondod ezt mert minden maces ember rogton azzal jon fel hogy itt nincs registry meg stb? neha ugy erzem hogy ezek az emberek soha nem hasznaltak meg windowst
macbook air 2014

#1874 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:17

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:43

Melyik disztribócióról beszélsz?
A linux ma már nem az, mint ami 5-10 éve volt. Legtöbbnél parancssorból: <csomagkezelő.app neve> install <kívánt sw> enter vársz egy picit és az sw használatra kész (nahát milyen bonyolult volt ;) ), vagy a grafikus felületen (jellemzően kde, vagy gnome) használod a különböző csomagkezelőket. Elég sokféle van ezekből is, de szinte minden népszerű disztribhez kapsz egyet, ahol pedig pár kliketi a telepítés.
De persze, akár "megszokható" az is, hogy makefile szerkesztés, make config, make etcetc, de azért valljuk be a drag'n'drop, jobb, peace. ;)

hat, en nem vallom meg. igy legalabb ugy van minden ahogy en akarom ;P

arrol kulonben sincsen szo hogy mivan akkor ha behuzom a tobbi app koze es utanna szeretnem konfiguralni mint ahogy a windowsba van ilyen egy-ket telepitoben, ilyen nincs az os xben? csak az van amit a keszitok talaltak ki? vagy van hozza egy wizard?
macbook air 2014

#1875 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:19

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:14

soha a budos eletbe nem kellett meg registrybe mennem hogy letorolhessek egy programot, te most azert mondod ezt mert minden maces ember rogton azzal jon fel hogy itt nincs registry meg stb? neha ugy erzem hogy ezek az emberek soha nem hasznaltak meg windowst

Az, hogy neked nem kellett, nem jelenti azt, hogy a probléma ne létezne. Másrészt mind a ketten félreértettétek a hozzászólásomat.
Próbáld ki: törölj le pár appot a program files könyvtárból (ne uninstall, hanem deltree), ami beleírkált a registrybe, majd indítsd újra a windowsod. Nem arról írtam, hogy mindennapi rutin a registry szerkesztgetése, hanem a telepítés egyszerűségéről.
Előítéleteitek pedig nektek vannak (macuser:=lmao)..
I don't believe it.
-- DNA

#1876 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:24

istenem ... a registry nem bug es nem is problema ez a rendszer ilyen, es ha letorolom ahogy te mondtad akkor max ott maradt az appwizbe :D de semmi rendszer osszeomlas nem lesz az tuti. a masik meg az hogy miert tennem? annak mi erteleme lenne? ezt nem igy kell hasznalni es kesz.

Szerkesztette: evone 2006. 02. 04. 12:24 -kor

macbook air 2014

#1877 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:26

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:17

hat, en nem vallom meg. igy legalabb ugy van minden ahogy en akarom ;P

arrol kulonben sincsen szo hogy mivan akkor ha behuzom a tobbi app koze es utanna szeretnem konfiguralni mint ahogy a windowsba van ilyen egy-ket telepitoben, ilyen nincs az os xben? csak az van amit a keszitok talaltak ki? vagy van hozza egy wizard?

Konfigurálni?
Alma+, és előpattan a preferences ablak, vagy ha nem, akkor app neve és preferences a menubaron, de az az igazság, hogy úgy fikázódtok, hogy lövésetek sincs a rendszerről. Másrészt pl van szabvány osx telepítő, az installer.app.
I don't believe it.
-- DNA

#1878 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:28

pontosan te is ugy fikazol hogy fogalmad sincsen az egeszrol szoval nincsen mirol beszelni ... miert csak az lehet a jo ami az os x-ben van? mert ugy latom minden mas egy kalap szar neked es csak az a jo amit az apple belenyomott a fejedbe
macbook air 2014

#1879 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:30

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:24

istenem ... a registry nem bug es nem is problema ez a rendszer ilyen, es ha letorolom ahogy te mondtad akkor max ott maradt az appwizbe :D de semmi rendszer osszeomlas nem lesz az tuti. a masik meg az hogy miert tennem? annak mi erteleme lenne? ezt nem igy kell hasznalni es kesz.

Arról ne itt beszéljünk, hogy az a rendszer milyen, mert az itt lévők egy része szerint egy vicc. ;)
Látom még mindig nem érted mit írtam, de nem baj. Azért jó a windows installer is. :)
I don't believe it.
-- DNA

#1880 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:32

és az os9 gyorsabb lenne 96 mega ramtól? 32 helyett? mármint érezhetően?
Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.