HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2681 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:31

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:18

Vin2000 skint hasznal az Xpjen, mert ugy gyorsabb a laptopon. Project manager a Pannonnal, egesz nap gepen dolgozik, es tobbek kozt az uj designvaltast is o intezte, szoval nem lamma user kategoria :) Luna skint ualja :)

Lol az igen. És ezt a wolff ollinsnál is tudják? Vagy nekik nem szólt senki?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2682 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:32

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:31

Nemsokara? :)
Szvsz semmi ertelme kijavitani "grafikai anomaliakat", amig nem feature complete a teszta. Kijavitanak valamit, aztan az egyik manager kitalalja, hogy "ezt megse hagyjuk benne"... Akkor minek javitottak ki?
Nem tudom, emlekszel-e az XP-re vagy a korai Mac OS X-re, vagy akar egy akarmilyen ablakkezelore, de ez mindenhol problemat jelent. A GUI nagyon fontos, de az az utolso - egy szoftvert nem lehet "felulrol lefele" megcsinalni. Egy weboldal sem ugy keszul, hogy megcsinaljak a vegleges dizajnt, aztan alairjak a kodot.

Ez erdekes dolog, mert anno az XP re gyakorlatilag az utolso buildbe kerultek bele az ikonok, es a luna theme, egesz addig win2000 kinezete volt. mikor meglattam hogy tetszet, volt nagy azaaaaaa de allat felkialtas.... na mind1 :)
Ezzel szemben nyar ota mutogatjak a vista demokat screenshotokat, hogy tessek ilyen cool lesz. Ettol fuggetlenul lehet, hogy a vegleges brutal szep letisztult guit kap, meg minden, csak szerintem erre kicsi az esely.

#2683 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:36

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 23:31

Lol az igen. És ezt a wolff ollinsnál is tudják? Vagy nekik nem szólt senki?

nem azt mondtam, hogy o csinalta a designt, hanem rajta ment keresztul. Az egesz pannon.hu-t atnyalazta, hogy mindenhol  stimmelnek e a grafikai elemek, nincs e low res cucc maradek, stb. Csak azert irtam, hogy latszodjon nem egy hulye szoke pics@, akinek fogalma sincs mi az a design. Egyebkent nem ezert vagyok vele mielott a fejemhez vagnatok vicceskedve :)

#2684 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:41

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:31

Egy weboldal sem ugy keszul, hogy megcsinaljak a vegleges dizajnt, aztan alairjak a kodot.

jó esetben... :D
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2685 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:44

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:36

... Az egesz pannon.hu-t atnyalazta, hogy ...

szóval imho az arculati guideline-okat szem előtt tartva akárki képes ellenőrizni egy site minőségét, ahhoz kurvára nem kell értenie a designhoz, sem máshoz. (be is baszna ha nekem egy PM kezdené el a szubjektiv hülyeségei miatt kritizálni a vizuált...) ha értene hozzá, akkor nem project manager lenne, hanem vmi kreativ munkatárs, érted.

ja, hogy az osx felületét szebbnek/jobbnak tartja? odabökök már egy kifejezést neked: "empátia" :)

Szerkesztette: kAy 2006. 02. 24. 00:49 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2686 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:48

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:36

nem azt mondtam, hogy o csinalta a designt, hanem rajta ment keresztul. Az egesz pannon.hu-t atnyalazta, hogy mindenhol  stimmelnek e a grafikai elemek, nincs e low res cucc maradek, stb. Csak azert irtam, hogy latszodjon nem egy hulye szoke pics@, akinek fogalma sincs mi az a design. Egyebkent nem ezert vagyok vele mielott a fejemhez vagnatok vicceskedve :)

Látom nem csak én reagálok. Azért ez nem ugyanaz, mintha ő intézi.

Már akartam mondani, hogy hívja vissza Baksaast és szóljon neki, hogy a fos notebookja nem bírja a wines luna felületet, és kéne valami bikább, vagy egy mac, ogl gyorsított felülettel mégiscsak gyorsabb a design váltás. :D :pokeas: No offense.

Szerkesztette: JonesC 2006. 02. 24. 00:49 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2687 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:59

Ne kotekedjetek, faradt vagyok. Es csak azert se fogok oldalakat magyarazkodni a csajom munkajarol. :) Csak egy megjegyzes volt az egesz, lenyeg, hogy meg tudja itelni mi az ami szarul nez ki. Nem kell aggodni a Macet is fikazza kemenyen, vannak Powerbookos emberkek is az irodajukban.. :)

#2688 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 01:50

mókás, hogy a legtöbbetek úgy nyilatkozik, hogy még életében nem használta a másik rendszert, vagy ha igen, akkor sem egyszerre a kettőt:)

én pl parallel használom az osx-et az xp-vel és nemigazán tudnám első blikkre eldönteni, hogy melyik a jobb.. ha jobb egyáltalán valamelyik is.. pl osx ben tényleg nagyon jó az exposé, és a drag n drop működése.. viszont az exposé azért megkíván egy 23 colos monitort legalább szerintem.. szal ilyen 12-es meg 14-es ibook/pbookon szvsz inkább kín, mint móka. másrészt windowsban meg jó, hogy az ablakokat könnyű átméretezni, neadj isten full screenbe rakni.. (mert azért előfurdul, hogy szükség van rá.. persze megint a 23 as kijelzővel lehetne érvelni ez ellen is:)) gondolom azért így huszon-harmincos éves fejjel, azért nem gondoljátok komolyan, hogy az osx megtörhetetlen rendszer, és soha semmilyen remote crack nem lesz rá...(tudjátok, feltörhetetlen rendszer nincs, csak 1 cm-es légrés az utp és a hálókártya közt:))  az, hogy a controll panelen összevesztek, az valahol azért vicces:) feltételezem mindenki ismeri annyira a gépét, illetve az oprendszerét, hogy megtalálja rajta a háttér beállítását.. (én pl egyből megtaláltam osx-ben, mikor még soha nem használtam előtte) persze most meg jön a szöveg, hogy dehát a n00b felhasználók... de nekik meg 5 perc alatt el lehet magyarázni.. szóval olyan dolgokon vitáztok szerintem, amin tökéletesen felesleges.

harmadrészt a vistával kapcsolatban az a véleményem, hogy kb. xp egy új skinnel.. szal ennél azért többet vártam volna így 4 év fejlesztés után.. és leszögezném, hogy desktopon világ életemben windowst használtam, ezen nőttem fel, szal eziránt kéne elfogultnak lennem. Mégis aztmondom, hogy az osx egy nagyon jó oprendszer, de egyik sem helyettesíti a másikat, bármennyire is szeretnétek, hogy így legyen. harmadrészt pedig ne vitatkozzunk azon, hogy nekem a szőkék, nektek a fekete csajok tetszenek, mert kb erről van szó... tök jó lenne, ha az, aki az osx-et szereti, osx-et használna, aki a windowst az meg windowst.. de ez a hülyeség ami itt megy, komolyan szar. jujj az én controll panelemen kevesebb a betű bibibi... jujj az enyémen jobb a hibaküldő szolg.. ugyanmár srácok.. kapjunk már észhez:)
Per Aspera Ad Astra

#2689 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:30

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:55

ott is az egység, harmónia teszi széppé, akár szögletes (Ford Focus), akár Mazda Xedos (íves, lekerekített formák) legyen az.

gyó de mit csinálsz azokkal az elvetemült balgákkal akik az egység helyett a szecessziót a harmónia helyett a diszharmónát tartják szépnek? :Đ Azt gondolnák ezek már igazán perverz emberek és még ráadásul kevesen is vannak, így csípőből ledeviánsozhatnók őket. aztán kiderül, hogy nemis, csak kissé rejtőzkönek, mert a többség nem nézi jó szemmel az 'avantgárd' világlátásukat :) általában a gépeiken valami enlightenment ablakkezelőt lácc, oragnikus, 'alienies', göcsörtös window deco-jú ablakokkal és nagyon furcsa színvilággal :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2690 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:36

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:31

. A GUI nagyon fontos, de az az utolso - egy szoftvert nem lehet "felulrol lefele" megcsinalni. E

syanos azt tudom mondani, hogy pont fordítva van. a szoftver elsőleg elkészülő része mindig az, amit 'use case'-eknek nevezünk specfikáció szintjén. Ez leényegében a gui struktúráját és az azzal való interakciót írják le. sajnos emiatt van az, hogy rendkívül sok a rossz szoftver, mert nem sikerült a funkciót rendesen összehozni az interfésszel.

#2691 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:42

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 23:41

Ez pontosan így van, amennyiben később javítják. Bár azzal tisztában kellett lenniük, hogy a screenshotok kb. 3 perc alatt kerülnek fel az internetre és azt ugye nemcsak a felhasználók nézegetik.

amúgy sajnos igazad van, hogy az artwork egységesítése nagyon fontos. hogy egy példát hozzak: leagcy, NT4-es ikon artwork az XP-ben:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  cpl.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

#2692 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:45

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:18

Vin2000 skint hasznal az Xpjen, mert ugy gyorsabb a laptopon. Project manager a Pannonnal, egesz nap gepen dolgozik, es tobbek kozt az uj designvaltast is o intezte, szoval nem lamma user kategoria :) Luna skint ualja :)

tévedés, hogy gyorsabb, deha valamit 6-7 éven át bámulsz, akkor mexokod. Melleslek a Luna sárgászöld palettával egész tűrhetően néz ki. ami sokaknak probléma, hogy a luna kissémásként működik - már ami a start menüt illeti.

#2693 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:50

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:44

(be is baszna ha nekem egy PM kezdené el a szubjektiv hülyeségei miatt kritizálni a vizuált...) ha értene hozzá, akkor nem project manager lenne, hanem vmi kreativ munkatárs, érted.

te egy rohadt szerencsés ember vagy. nagyon sok helyen  aPM-ek belepofáznak és sajnos nem ritkán tönkre is tesznek egy jó kitatlált és konzisztens interfészt. :rolleyes:

#2694 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 07:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 2:50

te egy rohadt szerencsés ember vagy. nagyon sok helyen  aPM-ek belepofáznak és sajnos nem ritkán tönkre is tesznek egy jó kitatlált és konzisztens interfészt. :rolleyes:

nálunk ugyanezt az ügyfél teszi, de az benne van a pakliban :D

#2695 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 08:05

Idézet

harmadrészt a vistával kapcsolatban az a véleményem, hogy kb. xp egy új skinnel..

Ez eleg durva kijelentes volt... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2696 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 2:36

syanos azt tudom mondani, hogy pont fordítva van. a szoftver elsőleg elkészülő része mindig az, amit 'use case'-eknek nevezünk specfikáció szintjén. Ez leényegében a gui struktúráját és az azzal való interakciót írják le. sajnos emiatt van az, hogy rendkívül sok a rossz szoftver, mert nem sikerült a funkciót rendesen összehozni az interfésszel.

Megint tok mas iranyba vitted el a beszelgetest. Eredetileg arrol volt szo, hogy miert nincsenek vegleges ikonok meg betumeretek a pista betajaban... Nekem ne magyarazd, hogy eloszor a vegleges gui-t csinaljak meg - en errol beszeltem, a veglegesrol, ugyanis 147break errol nem bir leszakadni. Weboldalt sem lehet csinalni kod nelkul. Attol az meg nem lesz vegleges design, hogy fotosopban osszeraktok egy fejlecet meg egy menusort. Mar ha csak azt vesszuk, hogy adatbazis hasznalata eseten a dizajner nem tudja fotosopban megcsinalni az egesz site-ot, nem azt latja, mintha az adatbazis tartalma is be lenne hivva egy oldalba.
Azert egy Windows Pista ennel sokkal osszetettebb.

#2697 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:57

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:48

Mar ha csak azt vesszuk, hogy adatbazis hasznalata eseten a dizajner nem tudja fotosopban megcsinalni az egesz site-ot, nem azt latja, mintha az adatbazis tartalma is be lenne hivva egy oldalba.

no, most itt álljunk már meg...

a site programozása és a design tökéletesen tudnak futni egymás mellett, mivel mindkettőt egy komoly tervezés előzi meg, ami minden lehetséges funkciót definiál. ergo a programozó azt fogja lekódolni, amit a speci tartalmaz, és énis ugy alakitom ki a layoutot, hogy a specinek megfeleljen.

szóval azért ne állitsuk már úgy be, hogy a designer sötétben van tartva addig, amig nincs a kódnak vmi kimenete, mert az finoman szólva is hülyeség. (no offense persze)

#2698 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:10

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:48

Megint tok mas iranyba vitted el a beszelgetest. Eredetileg arrol volt szo, hogy miert nincsenek vegleges ikonok meg betumeretek a pista betajaban... Nekem ne magyarazd, hogy eloszor a vegleges gui-t csinaljak meg - en errol beszeltem, a veglegesrol, ugyanis 147break errol nem bir leszakadni. Weboldalt sem lehet csinalni kod nelkul. Attol az meg nem lesz vegleges design, hogy fotosopban osszeraktok egy fejlecet meg egy menusort. Mar ha csak azt vesszuk, hogy adatbazis hasznalata eseten a dizajner nem tudja fotosopban megcsinalni az egesz site-ot, nem azt latja, mintha az adatbazis tartalma is be lenne hivva egy oldalba.
Azert egy Windows Pista ennel sokkal osszetettebb.

Megnyugodhatsz: bármiről le bírok szakadni. Te egy szakmai tévedést alapvető evidenciáként állítottál be.
"Egy weboldal sem ugy keszul, hogy megcsinaljak a vegleges dizajnt, aztan alairjak a kodot."
Én csak erre reagáltam. Pontosan így készül ;) De mivel szemmel látható, hogy halvány lila segédfogalmad nincs pl. egy website workflow-ról, nem igazán van miről beszélni. De azért az mindenképp szórakoztató, hogy ennek ellenére osztod az észt olyan embereknek, akik nap-mint-nap ezt csinálják.

#2699 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:26

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:57

szóval azért ne állitsuk már úgy be, hogy a designer sötétben van tartva addig, amig nincs a kódnak vmi kimenete, mert az finoman szólva is hülyeség. (no offense persze)

E fenti mondatod az enyemnek a tokeletes lesarkitasa. Nem irtam, hogy sotetben van, nem irtam, hogy nem lehet parhuzamosan.

#2700 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:37

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:26

E fenti mondatod az enyemnek a tokeletes lesarkitasa. Nem irtam, hogy sotetben van, nem irtam, hogy nem lehet parhuzamosan.

azt viszont irtad, hogy NEM LEHET egy siteot készre szabni PS-ben.

de, lehet :) más kérdés, hogy sok esetben nincs értelme.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó