HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2691 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:42

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 23:41

Ez pontosan így van, amennyiben később javítják. Bár azzal tisztában kellett lenniük, hogy a screenshotok kb. 3 perc alatt kerülnek fel az internetre és azt ugye nemcsak a felhasználók nézegetik.

amúgy sajnos igazad van, hogy az artwork egységesítése nagyon fontos. hogy egy példát hozzak: leagcy, NT4-es ikon artwork az XP-ben:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  cpl.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2692 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:45

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:18

Vin2000 skint hasznal az Xpjen, mert ugy gyorsabb a laptopon. Project manager a Pannonnal, egesz nap gepen dolgozik, es tobbek kozt az uj designvaltast is o intezte, szoval nem lamma user kategoria :) Luna skint ualja :)

tévedés, hogy gyorsabb, deha valamit 6-7 éven át bámulsz, akkor mexokod. Melleslek a Luna sárgászöld palettával egész tűrhetően néz ki. ami sokaknak probléma, hogy a luna kissémásként működik - már ami a start menüt illeti.

#2693 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 02:50

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 0:44

(be is baszna ha nekem egy PM kezdené el a szubjektiv hülyeségei miatt kritizálni a vizuált...) ha értene hozzá, akkor nem project manager lenne, hanem vmi kreativ munkatárs, érted.

te egy rohadt szerencsés ember vagy. nagyon sok helyen  aPM-ek belepofáznak és sajnos nem ritkán tönkre is tesznek egy jó kitatlált és konzisztens interfészt. :rolleyes:

#2694 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 07:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 2:50

te egy rohadt szerencsés ember vagy. nagyon sok helyen  aPM-ek belepofáznak és sajnos nem ritkán tönkre is tesznek egy jó kitatlált és konzisztens interfészt. :rolleyes:

nálunk ugyanezt az ügyfél teszi, de az benne van a pakliban :D
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2695 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 08:05

Idézet

harmadrészt a vistával kapcsolatban az a véleményem, hogy kb. xp egy új skinnel..

Ez eleg durva kijelentes volt... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2696 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 2:36

syanos azt tudom mondani, hogy pont fordítva van. a szoftver elsőleg elkészülő része mindig az, amit 'use case'-eknek nevezünk specfikáció szintjén. Ez leényegében a gui struktúráját és az azzal való interakciót írják le. sajnos emiatt van az, hogy rendkívül sok a rossz szoftver, mert nem sikerült a funkciót rendesen összehozni az interfésszel.

Megint tok mas iranyba vitted el a beszelgetest. Eredetileg arrol volt szo, hogy miert nincsenek vegleges ikonok meg betumeretek a pista betajaban... Nekem ne magyarazd, hogy eloszor a vegleges gui-t csinaljak meg - en errol beszeltem, a veglegesrol, ugyanis 147break errol nem bir leszakadni. Weboldalt sem lehet csinalni kod nelkul. Attol az meg nem lesz vegleges design, hogy fotosopban osszeraktok egy fejlecet meg egy menusort. Mar ha csak azt vesszuk, hogy adatbazis hasznalata eseten a dizajner nem tudja fotosopban megcsinalni az egesz site-ot, nem azt latja, mintha az adatbazis tartalma is be lenne hivva egy oldalba.
Azert egy Windows Pista ennel sokkal osszetettebb.

#2697 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:57

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:48

Mar ha csak azt vesszuk, hogy adatbazis hasznalata eseten a dizajner nem tudja fotosopban megcsinalni az egesz site-ot, nem azt latja, mintha az adatbazis tartalma is be lenne hivva egy oldalba.

no, most itt álljunk már meg...

a site programozása és a design tökéletesen tudnak futni egymás mellett, mivel mindkettőt egy komoly tervezés előzi meg, ami minden lehetséges funkciót definiál. ergo a programozó azt fogja lekódolni, amit a speci tartalmaz, és énis ugy alakitom ki a layoutot, hogy a specinek megfeleljen.

szóval azért ne állitsuk már úgy be, hogy a designer sötétben van tartva addig, amig nincs a kódnak vmi kimenete, mert az finoman szólva is hülyeség. (no offense persze)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2698 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:10

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:48

Megint tok mas iranyba vitted el a beszelgetest. Eredetileg arrol volt szo, hogy miert nincsenek vegleges ikonok meg betumeretek a pista betajaban... Nekem ne magyarazd, hogy eloszor a vegleges gui-t csinaljak meg - en errol beszeltem, a veglegesrol, ugyanis 147break errol nem bir leszakadni. Weboldalt sem lehet csinalni kod nelkul. Attol az meg nem lesz vegleges design, hogy fotosopban osszeraktok egy fejlecet meg egy menusort. Mar ha csak azt vesszuk, hogy adatbazis hasznalata eseten a dizajner nem tudja fotosopban megcsinalni az egesz site-ot, nem azt latja, mintha az adatbazis tartalma is be lenne hivva egy oldalba.
Azert egy Windows Pista ennel sokkal osszetettebb.

Megnyugodhatsz: bármiről le bírok szakadni. Te egy szakmai tévedést alapvető evidenciáként állítottál be.
"Egy weboldal sem ugy keszul, hogy megcsinaljak a vegleges dizajnt, aztan alairjak a kodot."
Én csak erre reagáltam. Pontosan így készül ;) De mivel szemmel látható, hogy halvány lila segédfogalmad nincs pl. egy website workflow-ról, nem igazán van miről beszélni. De azért az mindenképp szórakoztató, hogy ennek ellenére osztod az észt olyan embereknek, akik nap-mint-nap ezt csinálják.

#2699 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:26

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:57

szóval azért ne állitsuk már úgy be, hogy a designer sötétben van tartva addig, amig nincs a kódnak vmi kimenete, mert az finoman szólva is hülyeség. (no offense persze)

E fenti mondatod az enyemnek a tokeletes lesarkitasa. Nem irtam, hogy sotetben van, nem irtam, hogy nem lehet parhuzamosan.

#2700 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:37

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:26

E fenti mondatod az enyemnek a tokeletes lesarkitasa. Nem irtam, hogy sotetben van, nem irtam, hogy nem lehet parhuzamosan.

azt viszont irtad, hogy NEM LEHET egy siteot készre szabni PS-ben.

de, lehet :) más kérdés, hogy sok esetben nincs értelme.

#2701 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:37

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:10

Megnyugodhatsz: bármiről le bírok szakadni. Te egy szakmai tévedést alapvető evidenciáként állítottál be.
"Egy weboldal sem ugy keszul, hogy megcsinaljak a vegleges dizajnt, aztan alairjak a kodot."
Én csak erre reagáltam. Pontosan így készül ;) De mivel szemmel látható, hogy halvány lila segédfogalmad nincs pl. egy website workflow-ról, nem igazán van miről beszélni. De azért az mindenképp szórakoztató, hogy ennek ellenére osztod az észt olyan embereknek, akik nap-mint-nap ezt csinálják.

En is "nap-mint-nap" ezt csinalom, nehogy azt hidd, hogy a te kezedben van a faklya. Egesz masrol beszelsz, ossze akarod vetni egy html oldal meg egy operacios rendszer fejlesztesi mechanizmusat, amirol - ugy latszik - fogalmad sincs. En a weboldal peldat nem html oldalra ertettem, hanem egy osszetett site-ra.

Amugy nem nagyon latom, hogy le birnal szakadni rola, csak azt, hogy nyeregben erzed magad, mert azt hiszed, ertesz a htmlhez.

#2702 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:39

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:37

azt viszont irtad, hogy NEM LEHET egy siteot készre szabni PS-ben.

de, lehet :) más kérdés, hogy sok esetben nincs értelme.

Mint eggyel fentebb irtam, nem htmloldalra gondoltam, hanem egy osszetettebb valamire, peldaul egy portalra. Ezeket nem lehet csak ugy fotosopban veglegesiteni.

#2703 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:52

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 11:37

En is "nap-mint-nap" ezt csinalom, nehogy azt hidd, hogy a te kezedben van a faklya. Egesz masrol beszelsz, ossze akarod vetni egy html oldal meg egy operacios rendszer fejlesztesi mechanizmusat, amirol - ugy latszik - fogalmad sincs. En a weboldal peldat nem html oldalra ertettem, hanem egy osszetett site-ra.

Amugy nem nagyon latom, hogy le birnal szakadni rola, csak azt, hogy nyeregben erzed magad, mert azt hiszed, ertesz a htmlhez.

Egy korábbi postomban választ találsz minden itt feltett kérdésre. Íme:

"Programozni nem tudok, de amivel a felhasználó először találkozik, az a gui. Hogy mi van mögötte, engem pl. hidegen hagy. De nem hiszem, hogy egy program működése attól függne, hogy profilból van-e néhány ikon rajzolva, vagy axonometrikus nézetből.
A website-ot illetően rosszul gondolod (ez a szakmám immár 8 éve wink_2.gif, először kiválasztják/elfogadják a designt, utána html template-ek épülnek (css, miegyéb segítségével), majd ezeket összekötik az adatbázis(ok)al, ha van ilyen. Fut most 3 ilyen projektem is, hidd el, tudom miről beszélek."

És én itt ki is szálltam, vagy ahogy voltál kedves írni: leszakadok róla. Minden jót! :)

#2704 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:53

MacBook Pro Battery Benchmarks
http://www.powerpage.org/archives/2006/02/...rks.html#008641
When I first got to a desktop the battery menu bar item was estimating that I had 3 hours and 7 minutes of run time available, but the actual results were less impressive. I got the first low battery warning after exactly 2 hours and 30 minutes of run time and the involuntary sleep after 2 hours and 38 minutes.

#2705 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:27

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 10:53

MacBook Pro Battery Benchmarks
http://www.powerpage.org/archives/2006/02/...rks.html#008641
When I first got to a desktop the battery menu bar item was estimating that I had 3 hours and 7 minutes of run time available, but the actual results were less impressive. I got the first low battery warning after exactly 2 hours and 30 minutes of run time and the involuntary sleep after 2 hours and 38 minutes.

Nem kifejezetten rossz adatok ezek.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2706 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 11:52

A téma itt folytatódik ( https://forum.hwsw.h...T&f=12&t=106274 )
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó