HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#321 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:18

Idézet: ion - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 18:10

Ha olvastad volna ezt a topikot rendszeresen, akkor mar reg megtalaltad volna.
De egyebkent ez egy nagyon rossz osszehasonlitas, egyaltalan nem objektiv (csak annyira, mint a konkurenciaja, a http://www.xpvsx.com/ ). A 2001-ben kiadott XP-t hasonlitja a Tiger-hez... pedig a Puma-hoz kene hasonlitania, az jelent meg abban az idointervallumban, mint a windowsxp.

Es ha mondjuk meg 5 evet csusznak a Vistaval az OS X-bol meg addigra a Garfieldnel fognak tartani, akkor is a Pumaval hasonlitsak ossze? Santit ez nekem. :)

#322 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:40

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:18

Es ha mondjuk meg 5 evet csusznak a Vistaval az OS X-bol meg addigra a Garfieldnel fognak tartani, akkor is a Pumaval hasonlitsak ossze? Santit ez nekem. :)

A Pistarol eleg sokmindent tudunk, pl azt is, hogy mikor fog megjelenni. A Legopardrol viszont zero info van. Kar :)

#323 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:06

Idézet: ion - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:40

A Pistarol eleg sokmindent tudunk, pl azt is, hogy mikor fog megjelenni. A Legopardrol viszont zero info van. Kar :)

Es vajon miert nincs info a Leopardrol? Talan nem szeretnek ha minden ujdonsagot lenyulnanak belole. Nyaron egyebkent wwdcn valszeg lesz szo a Leopardrol, bar valszeg inkabb az inteles valtassal kapcsolatban fognak beszelni Steve-ek.

#324 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:24

Idézet

Talan nem szeretnek ha minden ujdonsagot lenyulnanak belole.

Biztosan a kis lapokbol szerzik ezek a cegek az infoikat. :D

Egyszer volt alkalmam belelatni a MS belso halozataba, rendszerebe... fogalmatok sincs arrol, hogy mi zajlik az ilyen cegeken belul. :D Ezek mar azt is tudjak, 2010-ben mi lesz...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#325 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:15

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 10:24

Biztosan a kis lapokbol szerzik ezek a cegek az infoikat. :D

Egyszer volt alkalmam belelatni a MS belso halozataba, rendszerebe... fogalmatok sincs arrol, hogy mi zajlik az ilyen cegeken belul. :D Ezek mar azt is tudjak, 2010-ben mi lesz...

Krinyo

De a tobb 10 000 kulsos fejlesztonek nincsenek titkos infoik.

De ha mar itt tartunk, hogy informacio. Minden cegnek megvan a hype strategiaja. Az MS mar nem is tudom hany eve beszel a Longhornrol, hogy majd ez meg az lesz benne ekkor meg akkor jelenik meg, aztan szepen csuszik az egesz, es par dolgot kihagynak. Az Apple meg pont forditva csinalja. Kussolnak, aztan egyszer csak meglepetesszeruen megmutatjak mijuk van, es hatarido elott ki is hozzak.

Kozben eszembe jutott, hogy peldaul az Intelnek is van masfel evre elore roadmapje, az IBM nek nincsen.

Szerkesztette: H.Andras 2005. 10. 06. 12:21 -kor

#326 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:22

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 12:06

Es vajon miert nincs info a Leopardrol? Talan nem szeretnek ha minden ujdonsagot lenyulnanak belole.

Einstein mondotta anno: "A kreativitás kulcsa az, hogy jól titkold a forrásaidat".

ja, engem is kurvára zavarna, ha mások is ellopnák azt az ötletet, amit énis máshonnan loptam :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#327 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:25

Ez abbol is latszik, hogy hiaba van tobb opensource fejleszto a vilagon szetszorva, mint mondjuk egy MS meretu cegnel, nem tudnak "lenyulni" ilyen hamar senkitol semmit. Kulonben a linux mar reg lefozte volna a Windowst es a Mac OS-t is desktop szinten. Bar ez a tema ennel joval osszetettebb, nem is merek belemenni.
Egy viszont biztos. A "lenyulas" vagy masolas fogalma rendkivul tag. A szoftveriparban is lehet szo lenyulasrol, es ezt mindket elit fel (Apple es MS) meg is teszi, ennek ellenere nem ez a jellemzo, hanem az evolucio. Talan az egyes elolenyfajok is beperelhetnek egymast, amiert egy masik faj lemasolta a kepessegeiket?
Egyebkent mostanaban rengeteg helyen olvasni, hogy egy-egy MS fejleszto beismeri, mennyire tiszteli a Mac OS-t, 10-20 eve hasznalja es inspiraciot szerez belole, de mindannyian tisztaban vannak a bekepzelt (start your photocopiers) szovegekkel, megsem sertodnek meg. Ideje lenne, ha az Apple-nel is beismernek ugyanigy a dolgokat.

Engem egyebkent nem aggaszt, hogy az Apple visszatartja az infokat, de sokkal szimpatikusabb ceg lenne, ha nyiltanabban csinalna az ugyeit, ha mar opensource alapokra helyezte sajat magat. Nyilvan nagyon jo lesz a Legopard, biztos vagyok benne, hogy nagy elorelepes lesz (talan, mint a Panther). Tovabbra is fenntartom, hogy elsok kozt veszek uj, inteles mac-et legoparddal.

#328 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:37

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:15

De ha mar itt tartunk, hogy informacio. Minden cegnek megvan a hype strategiaja. Az MS mar nem is tudom hany eve beszel a Longhornrol, hogy majd ez meg az lesz benne ekkor meg akkor jelenik meg, aztan szepen csuszik az egesz, es par dolgot kihagynak. Az Apple meg pont forditva csinalja. Kussolnak, aztan egyszer csak meglepetesszeruen megmutatjak mijuk van, es hatarido elott ki is hozzak.

Azert ezen mar tulvagyunk... hosszu honapok ota letisztultak ezek a dolgok.
Az egyetlen lenyeges dolog, ami 'kimarad' belole, az a WinFS, de megis elkeszul. Nem erdemes ezen ennyit lovagolni. Andras, meg fogod kapni a WinFS-t. Nem kell parazni :)
Egyebkent az Apple-nel is ugyanez van, erre merget vehetsz. Ott is eldobnak, kivesznek, visszatesznek dolgokat, csak nem hallunk rola. A vegeredmeny ugyanez lesz. Kiveve azt, hogy a MSFT-nal perpillanat szinte mindenkinek van beleszolasa a dolgokba. Ha van egy jo otleted, meg te is odamehetsz, es beirhatod egy blogra pl. A fejleszto el fogja olvasni, elgondolkodik rajta es megbeszeli a fonokeivel.
A PDF tamogatas is igy kerult bele pl az Office 12-be, vagy a kereso a Pista Open/Save dialogusablakaira (kerdes: van ilyen az OSX-ben?)

#329 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:40

Na vegre ertelmes postokat is irsz ion :)

#330 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:45

Idézet: kAy - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:22

Einstein mondotta anno: "A kreativitás kulcsa az, hogy jól titkold a forrásaidat".

ja, engem is kurvára zavarna, ha mások is ellopnák azt az ötletet, amit énis máshonnan loptam :)

Ez az, amibe nem merek belemenni. A szoftverszabadalmak temakore, stb.
http://swpat.fsf.hu/ oldalon van egy ilyen banner, hogy "Ha Haydn szabadalmaztathatta volna a "szimfoniat", akkor Mozart nagy bajban lett volna". Nem tudom, erdemes-e belemenni, hogy jo-e ez az analogia. Nyilvan vannak olyan talalmanyok, amiket erdemes levedetni. Es vannak is ilyenek. Meg tudjuk mondani, hogy ki talalta fel a villanykortet, a telefont, a telefonkozpontot, stb... De a mai vilagban mar hatartalanul nagyobb tere van a tehetsegeknek, az invenciozus elmeknek, es az esetek 99%-ban lehetetlen megmondani, hogy ki volt az elso.
En egyebkent szivem szerint teljes mertekben elitelnem a szabadalmi torekveseket. Szinte nem tudok olyan helyzetet elkepzelni, ahol egy otlet vagy talalmany szabadalmaztatasa jobban sertene a fejlodes lehetoseget, mint az uzleti erdekeket.

#331 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:51

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:40

Na vegre ertelmes postokat is irsz ion :)

Ideje lenne, ha lemasolnal :) Nem perellek be! igerem

#332 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:16

Bukás a Motorola és az Apple közös fejlesztésű mobiltelefonja
https://www.hwsw.hu/...29919&count14=1

:(

Szerkesztette: 3V0 2005. 10. 06. 13:20 -kor

macbook air 2014

#333 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:17

Hat en nemtom, mit vartak...

#334 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:32

En sem, keson jott es egy osdi modellt dolgoztak at... nulla, hulla.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#335 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:14

Az ok, hogy az Apple-nél is kivesznek meg visszatesznek dolgokat. De frankó, hogy nem kommunikálják.

Mert: 100%-ra biztos vagyok benne, hogy vannak akik halasztottak el átállást nem MS termékre, mert be volt ígérve, hogy az új MS-ben benne lesz a kívánt funkció. Aztán koppannak nagyot, hogy mégsem. De ugyanebben az időpontban megint megígérik, hogy most nem de nemsokára. A delikvens megint vár, mert ha már eddig várt akkor nem éri meg most mégis bevezetni a másik cég termékét. Ez nem tisztességes.

A szoftverszabadalmakkal meg az a probléma, hogy elég nehéz a bizonyítás. Lehet, hogy leírok ma egy kódot mert eszembe jut valami frankó és el ne felejtsem. Aztán nem használom mert éppen nem kell. Jövőre kellene, de akkor látom, hogy valaki már bejegyeztette. Nem használhatom. Mert ha nem is ugyanolyan, de hasonlít rá.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#336 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:16

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 12:16

Nem is csoda...

#337 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:20

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 14:16

Hihetetlen nagy baromság volt egyszerre a 2 terméket bemutatni.
Gondolhatták volna, hogy a Nano simán elnyomja a telót. A Motorola sztm. most nagyon leesett, és semmi hírt nem hallani róla, így nem is keltette fel az emberek figyelmét.
1-2 hetet még húzhattak volna simán.. Talán akkor leépülnek kicsit az emberek a nano-ról, és egy új dolgoba harapnak bele a cingularba(remélem jól írtam :)
Bár a nagy Apple rajongók biztos megveszik a telót, jó esetben a nano-val együtt, már aki megteheti..
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#338 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:25

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 13:20

Hihetetlen nagy baromság volt egyszerre a 2 terméket bemutatni.
Gondolhatták volna, hogy a Nano simán elnyomja a telót. A Motorola sztm. most nagyon leesett, és semmi hírt nem hallani róla, így nem is keltette fel az emberek figyelmét.
1-2 hetet még húzhattak volna simán.. Talán akkor leépülnek kicsit az emberek a nano-ról, és egy új dolgoba harapnak bele a cingularba(remélem jól írtam :)
Bár a nagy Apple rajongók biztos megveszik a telót, jó esetben a nano-val együtt, már aki megteheti..

Annyira szar, hogy az apple rajongok se veszik meg. Hatalmas bukta lesz az a telefon, csak azt nem ertem, hogy ezt tudhattak volna ok is elore.

#339 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:37

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 15:14

Mert: 100%-ra biztos vagyok benne, hogy vannak akik halasztottak el átállást nem MS termékre, mert be volt ígérve, hogy az új MS-ben benne lesz a kívánt funkció. Aztán koppannak nagyot, hogy mégsem. De ugyanebben az időpontban megint megígérik, hogy most nem de nemsokára. A delikvens megint vár, mert ha már eddig várt akkor nem éri meg most mégis bevezetni a másik cég termékét. Ez nem tisztességes.

Sztem ha lenne eleg nagy nyomas a MSFT-on (olyan sok vasarlo jelezne az igenyet valami irant), akkor ido elott kihozna barmit. Ez nem tisztesseg kerdese. Mindenhol vannak buktatok. Nyilvan nem tisztessegtelensegbol nem tudjak elobb befejezni a fejlesztest.. :)

#340 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 15:31

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 15:25

Annyira szar, hogy az apple rajongok se veszik meg. Hatalmas bukta lesz az a telefon, csak azt nem ertem, hogy ezt tudhattak volna ok is elore.

Miért is?

A telefon designen kívül sztm. semmi gáz nincs vele. A gombok elég randák, de akkor is.. :think:  :think:  :rolleyes:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »